hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Sztrájk, politika, ráció

2007.11.19. 10:31 Vérszegény éjszakai dúvad

Bár a munkabeszüntetés csak holnapután lesz, a sztrájk maga már tegnap elkezdődött. És ezért lesz majd sikertelen, mert ami történt ezzel a megmozdulással kapcsolatban, annál rosszabb dolog nem történhet ma Magyarországon semmilyen eseménnyel. Rászálltak a politikusok.

Először az eddig jegelt, de most valami elképzelhetetlen ok miatt előkapart Kövér (és Kontur) látta jónak összekapcsolni a sztrájkot a Fidesz népszavazásával, és erősíteni mindenkiben a hitet, hogy igen, Magyarországon szociális válság van, ja meg persze, a jelenlegi magyar kormány antidemokratikus.

Erre rögtön ugrott az Mszp is, és mivel most nem tudott szélsőséges elemekkel fenyegetőzni és elhatárolódásra felszólítani, ezért Orbánoztak egy jót. Szerintük ez a sztrájk "egyszerűen Orbán Viktor hatalmi harca új köntösbe bújtatva." He-he. Már alig várom a legközelebbi aszályt, vajon Nyakóék ki merik-e majd akkor jelenteni, hogy Orbán az aszállyal akarja tönkretenni a magyar gazdaságot. De a szokásos Orbánba-rúgáson (ha ez még rúgásnak számít bárki szemében is) túl, rúgtak egyet a sztrájkon is. Szerintük ez a sztrájk nem nevezhető országosnak.

Pedig a Liga közleménye szerint elég komoly (és országos) sztrájk lesz, még akkor is, ha esetleg a közleményben felsorolt szervezeteknek csak a fele vesz részt ténylegesen a munkabeszüntetésben.

Szóval a Társadalmi Szolidaritás Napja már azelőtt kabaréba fulladt, hogy egyáltalán elkezdődött volna, hála tisztelt politikusainknak. Amit őszintén szólva én a magam részéről nem is bánok. Inkább azt bánom, hogy egyáltalán meg fogják tartani a sztrájkot.

Az én szolidaritásomat ugyanis egyáltalán nem bírják. Túl a személyes okokon (szerdán pont utaznom kéne), az a legnagyobb bajom, a vasutas-szakszervezetek kb. legalább annyira sakkban tartják a kormányt (országot), mint ahogy sokak szerint az Szdsz teszi.

A MÁV, az utolsó, máig működni képes, a szocializmusból itt maradt átok a nyakunkon. Rendre veszteséges, zabálja a pénzt, és hála a szakszervezeteinek ellenáll minden racionalizálási kísérletnek. A MÁV-tól dolgozókat nem lehet kirúgni, mert akkor jön a sztrájk. Nem lehet szárnyvonalakat megszüntetni, mert akkor jön a sztrájk. Nincs fizetésemelés januárban? Sztrájk! Miközben a MÁV által nyújtott szolgáltatás nem hogy nem emelkedik, hanem szinte évről-évre romlik. A menetidő egyre hosszabb, a vagonok egyre lepukkantabbak, és télen bizony összeteheti bárki a kezét, ha egy nem IC szerelvényen egyszerre élvezheti a fűtést és világítást. És akkor a fényerősségről még nem is szóltam. Rendszeresen olyan fényerőt biztosítanak, amely mellett olvasni annyira szemkárosító, mint szabad szemmel a hegesztés lángjában gyönyörködni.

Persze most nem csak a szárnyvonalak bezárása ellen tiltakoznak, hanem az egészségügy átalakítása ellen is. Egész konkrétan a magánpénztárak ellen. Megértem, hogy nem tetszik nekik, hiszen a MÁV dolgozóknak saját MÁV kórházak állnak a rendelkezésükre, amik lehet, hogy ugyanúgy lepukkantak, mint a szerelvények, viszont az övék. Na, most ebbe szólnának bele a magánpénztárak. A beleszólás egész konkrétan feltételezem racionalizálást jelent. Persze, hogy nem tetszik nekik. Inkább tapicskolnának tovább a saját szarukban, semmint megpróbáljanak javítani rajta. Az annyira fárasztó, és talán még gondolkodni és kéne hozzá egy picit.

Sztrájkolnak még a nyugdíjrendszer átalakítása ellen is. Ebben az a jó, hogy ha esetleg maradna minden a régiben, akkor jövőre azért tudnának sztrájkolni, mert túl nagy lenne az állami elvonás mértéke, hogy az egyre nagyobb számú nyugdíjas nyugdíját ki tudja gazdálkodni az állam az egyre kevesebb aktív dolgozó befizetéséből.

Persze a nyugdíjrendszer problémáira lenne egy másik, igaz csak hosszútávon működő megoldás is. Tessék sok több gyereket csinálni. Na, meg persze normális emberré nevelni. Ez utóbbi abszolút nem pénz kérdése.

Akár azt is mondhatnám, hogy make love, not strike.

13 komment

Címkék: mszp fidesz máv szdsz egészségügy sztrájk nyakó istván kövér lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr13233943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macati · http://web.mac.com/tormaatti/iWeb/Macati/E4F0FAE2-22DA-4940-9291-076148C8842F.html 2007.11.19. 15:19:58

Azt hiszem pénteken ment egy műsor a MR1-en (leánykori nevén Kossuth Rádió), a nyugdíjasok elmagányosodásáról, sok időssel beszélgettek (mind 70 feletti), és mind arról sírt, hogy nem tud senkivel beszélgetni és magányos mióta kidőlt mellőle a párja. Szerencsére a riporter mindig megkérdezte: nincs gyerek? Nincs. Akkor a túrón csodálkozik, a mostani singliknek kötelezően napi 1x-i adagra orvosilag felírnám a műsor meghallgatását! Sőt a nyugdíj rendszert úgy kéne átalakítani, hogy aki nem nevelt gyereket az csak 10 évvel később mehetne nyugdíjba, a normál korhatárnál.

macati · http://web.mac.com/tormaatti/iWeb/Macati/E4F0FAE2-22DA-4940-9291-076148C8842F.html 2007.11.19. 15:27:16

Ja, és a fegyveres erők munkatársaira sincs kedvezmény! Nem indok az életveszély, abban mindenki részesül, aki kocsiba ül (akkor az orvoslátogatók is mehessenek korkedvezményes nyugdíjba), befekszik egy átlag kórházba, vagy parlamenti közvetítést néz.

reasonable 2007.11.19. 17:24:37

OFF nem kötekedés, de olyan szó, hogy "singli", nincs. az kérem vagy szingli, vagy single, ha angolul kívánod mondani. ez pont olyan, mint a "sexelni" és társai. vagy szexelsz, vagy szeretkezel, vagy you have sex, de ne sexelj, mert abbizony helytelen. ON, és bocs :)

simonmondja... 2007.11.19. 17:38:03

Á, én percek alatt megoldanám a sok nyugdíjas kontra kevés kereső problémát.
Eltörölném azt a lehetőséget, hogy nyugdíjasként tovább dolgoznak a régi munkahelyükön.
Máris nem lenne annyi nyugdíjas, vagy lenne sok munkahely az adózni is hajlandóknak.

Macati.
Már most is tovább dolgoznak tíz évvel a szinglik.
Az anyák kábé 35 évesen már végképp ki vannak utálva minden jobb helyről, a karrierjük romokban, a létfenntartás , mint főcél.
A szinglik pedig kihúzzák 45-ig, mikor már kirúgják a vénasszonyt, ha addig nem ő lett a tulaj, vagy az igazgató.

Lehet 2007.11.19. 17:46:11

Lehet azért nem volt a megkérdezetteknek gyerekük, mert akinek lett volna, az nem érte meg a 70-et, így - nyilvánvaló okokból - nem is kerülhetett be a műsorba. ;)

simonmondja... 2007.11.19. 18:02:21

Dehogy. Soká élnek a gyerekesek, csak azok nem telefonálgatnak. Ha már nincs tele a ház, élvezik a csöndet és elolvassák az elmaradt világirodalmat.

rp_bubu 2007.11.19. 18:15:04

Sajnálatos, hogy a politikusoknak sikerül mindent kisajátítani.

De azért tisztázzuk már, a MÁV nem a mellékvonalaktól szar, ott keletkezik a legkisebb veszteség (pont azért mert már egyszerűsített szolgálat van sok helyen, megszünt az állomásokon a szolgálat stb). Ami pedig azt illeti, hogy a racionalizálást nem támogatják a dolgozók... hüm. A pénz nélküli, csak statisztikailag létező régióknak adni a vonalakat, tisztázatlan feltételekkel. Vonalat nem megszüntetni csak szüneteltetni, és az enyészetnek hagyni, ez tényleg iszonyat fejlődés...

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.19. 18:38:53

Sokan ellenzik azt, hogy nyugdíj után dolgozhassanak egyesek (fizetésért és nyugdíjért IS).

aranyhaj.blogspot.com

megfigyelo 2007.11.19. 19:14:27

Axt irja "aranyhaj.blogspot.com". hogy: "Sokan ellenzik azt, hogy nyugdíj után dolgozhassanak egyesek (fizetésért és nyugdíjért IS)." Ez alapvetoen az Alkotmanybirosagnak egy papiron tokeletesen korrekt iteletenek kovetkezteben, meg a 90-es evekben eloallt *jog*. (Az Alkotmanybirosag mindig hangsulyozza, hogy nem erdekli, hogy mibe kerul vegrehajtani az iteleteit.) A kormany 2006-ota - az Alkotmanybirosag itelete altal hagyott csekely mozgasteren belul igyekszik ezt megszuntetni (majd X ev mulva, stb...)
- hat nem egyike volt azoknak a kormanylepeseknek, ami ellen 2006. okt. 23-an a FIDESZ nepszavazast hirdetett?! (Ez - eddig - nem ment at az OVB-n.)

morpho 2007.11.19. 19:55:41

megfigyelo

2006 okt. 23 Orbán népcavazási kezdeményezései:
-vizitdíj
-kórházi napidíj
-tandíj
-patikán kívüli gyógyszerárusítás
-földtörvény módosítás
-kórházprivatizáció
-kormánytagok elszámoltatása

Te melyikre gondoltál?????

nemecsek 2007.11.19. 21:25:58

Én meg hallgattam volna. Mert egy kis csend ránk férne. Egyébként is a lovak gondolatilag hasznosítható részével néhány " ÍRÓNAK" tele van a szája. Se írni, se gondolkodni, csak beszélni....

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.19. 22:47:37

T. nemecsek!

Nemsoká el fog készülni egy bejegyzés, Reagálás a gyakran ismételt hozzászólásokra címmel.

Egyébként arra célzol a hozzászólásoddal, hogy lófasz a számba? Csak mert nem tudom, hogy mi a lovak gondolatilag hasznosítható része...

nemecsek 2007.11.20. 04:06:55

Igen.Bár a lovat nem ezért tenyésztik.
süti beállítások módosítása