hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kommunikációs zavarok

2007.12.07. 16:38 Vérszegény éjszakai dúvad

A hír mindössze annyi, hogy Batíz András, a volt kormányszóvivő több minisztériummal és egyéb állami szervezettel is szerződést kötött közszereplők kommunikációs tréningjére. Ez még nem is volna probléma, mert Batíz attól még lehet jó szakember, hogy korábban a Fókusz című igénytelenséget vezette. A baj azzal van, hogy ezzel a lépéssel tulajdonképpen a Gyurcsány-kormány (ismét) meghazudtolta korábbi kijelentéseit, terveit.

Mi is volt ugyanis az őszödi beszéd egyik fontos mondandója? Hát az, hogy hagyjuk abba a mutyizást, amikor is mutyizás alatt nem az arra érdemesek, hanem a jóbarátok, párttársak, kenőpénzesek helyzetbe hozását értem. (De gondolom mindenki azt érti alatta). Az őszödi beszéd utáni kormányzati tervek egyik lényeges pontja pedig az olcsóbb állam lett.

Ezzel kapcsolatban most nem arra gondolok, hogy a kormányzati, minisztériumi hivatalnokoknak nincs szükségük kommunikációs tréningre, hanem arra, hogy az állam például úgy tud(na) spórolni, hogy az állami megrendeléseket megpályáztatja. És kiválasztja a legolcsóbb/legjobb ajánlatot. (Persze, tudom, hogy a pályáztatás egész másképp működik Magyarországon, de hát az is a mutyizás része, amit be kéne fejezni, ugyebár) Lehetne azt is mondani, hogy pályáztatni drága dolog lett volna, de ebben az esetben jó lenne felmutatni, hogy hölgyeim, uraim, mi jó alaposan szétnéztünk a piacon, és Batíz András cége kínálta a legjobb minőségű oktatást, és még az ár is kedvező volt.

De sehol nem mondanak semmi ilyesmit, csak a bemondásukra kell elhinnünk, hogy Batíz volt a legjobb választás. Ehhez képest Batíz cége jelenleg 50,000 jó magyar forintért dolgozik. Óránként.  Persze állami szokáshoz híven a szerződést megint nem hajlandóak bemutatni. Már megint a legegyszerűbb, még Kádáréktól származó módszert választották: Hiába tudja mindenki, hogy van, de mi nem mutatjuk meg (nem beszélünk róla), tehát tulajdonképpen nincs is.

A kormány (a jelenlegi állás szerint) tehát megint magasról tesz az őszödi beszédre, a politikai megtisztulás elmaradt, folytatódik a mutyizás, és ezt még Batíz segítségével sem tudják majd kimagyarázni.

Mindenesetre, ha Horváth Ágnes úgy kezdi a legközelebbi sajtótájékoztatóját, hogy: Ez az a törvényjavaslat..., miközben egy vaskos dossziét lobogtat, akkor mindenképp érezhetjük majd Batíz hatását.

2 komment

Címkék: botrány horváth ágnes batíz andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr57256037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2007.12.07. 18:00:29

"De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni!"

Gyurcsány idealista volt,nem felejtettük el...


"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája, csak ez, tudom én."

Hát mindenki eldöntötte...

mester ember 2007.12.08. 06:38:19

Ez ciki... a kiművelt tahók 95 %-a a hivatalokban egész nap a lopást intézi...telefonok, baráti csevej, bratyizás...a maradék 5%-ra rábízták a pofázást, oltogatást, hazudozást, mintha a háttérben bárki is dolgozna.
süti beállítások módosítása