hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Az MNB szerint a világ

2007.12.11. 16:29 Vérszegény éjszakai dúvad

Van a Magyar Nemzeti Banknak egy helyre kis honlapja, biztos sok érdekesség van rajta, de többek között lekérhetőek a devizaárfolyamok napi bontásban. Ha valaki ég a kíváncsiságtól, hogy megtudja, vajon mennyiért tud mongol tugrikot vásárolni, mielőtt kivándorol Mongóliába lovakat tenyészteni és kumiszt erjeszteni, na hát adott illető speciel nem fogja megtudni, mert a mongol tugrikot idén még nem jegyezték, de az euró, dollár, izlandi korona, és egyéb pénznemek tekintetében azért használható az oldal.

De ami a lényeg: Lehet, hogy az MNB-nél jó közgazdászok dolgoznak, viszont történelemből biztos, hogy síkhülyék, ugyanis a legördülő listában szerepelnek a következő pénznemek is:

 - csehszlovák korona

 - NDK márka

 - szovjet rubel

 - új szovjet rubel 

 - jugoszláv dínár

Ezenkívül érdekességként jegyezném még meg, hogy a bolgár leva háromszor is fent van a listán, mindháromszor más - más kóddal.

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy a fentebb felsorolt országok vajon újra léteznek, vagy, ha ez az MNB 'emlékezzünk régi pénznemekre' oldala, akkor mikor szűnt meg Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, az Európai Unió, valamint Norvégia, Izland és Mongólia. A többi nem érdekel. (Vajon Magyarország létezik még?)

7 komment

Címkék: vicces hülye honlap

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr99260503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mehelke 2007.12.11. 19:33:45

Ha egy kicsit körülnézel, nem csak a 2007, hanem korábbi évek adatait is le lehet kérdezni.

A kutya ott van elásva, hogy a lap készítője nem tett bele figyelést. (Ha 2007-et választom a következő listában inaktiválja a nem létezőket, egyszerű figyelés belefűzése hiányzik.)

Ha lekérsz idénre egy jugo dinárt lekérsz, üres táblát kapsz... no komment

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.11. 19:58:04

Jaj.
Ha jól értem szavaid, akkor ez egy technikai baki lenne?
Csak mert a felsorolt országok már olyan régóta nem léteznek, hogy szerintem már senki nem kíváncsi a valaha-volt pénznemük és a forint árfolyamára.

Tiberian 2007.12.12. 08:49:09

Sziasztok,

Ha így van, az azért van, mert nemcsak olyan emberek látogatják a honlapot, akik pénzt akarnak váltani, és aktuális középárfolyamra kíváncsiak, hanem például kutatók és elemzők is (hogy milyen kutatáshoz, elemzéshez van szükség ezekre az árfolyamokra, nem tudom, de szép az MNB-től, hogy közzéteszi - nézzétek meg például a görög jegybank honlapját, és csikarjatok ki onnan egzotikusabb információkat, elég nehéz lesz.. :) Egyből továbbdob az Európai Központi Bank honlapjára (ott pedig korántsem lehet olyan széleskörű információkat kinyerni Görögországról, mint mondjuk kis hazánkról az MNB-nél).

Üdv,

T.

Frank Black (törölt) 2007.12.12. 16:25:31

Bizonyám, ez a történeti visszatekintés miatt van, nem olyan rég tették rendbe a lekérdezést, ezek szerint maradt még benne hiba...-

Hogy tudtuk volna értékelni a 80-as évek végén, 90-es évek elején az ilyen komplett adatbázist, amikor is nagy kincsnek számított egy-egy dbase fájl a historikus árfolyamokkal...

vegyész 2007.12.12. 17:42:06

A mongol tugrikot is meg lehet tudni az MNB honlapján. itt:
www.mnb.hu/engine.aspx?page=mnbhu_nemkonvertibilis
A belinkelt oldal bal szélén

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.12.12. 18:03:10

Ez mind szép és jó, de épp most próbáltam meg lekérni az 1990-es évre vonatkozó NDK márkára és csehszlovák koronára vonatkozó adatokat, és nem adott ki a rendszer semmit.

Mongóliában meg nem éri meg elmenni dolgozni. 1 mongol tugrik 0,15 forint.

Lődörgő Hollandi 2007.12.15. 19:59:02

Elképzelhető, hogy ezeknek az államoknak a jogutódai még minidíg váltják az eredeti állam által kibocsátott pénzt. Így pl. ha valakinek van otthon egy kosár Szovjet Rubele, akkor be tudja váltani.
süti beállítások módosítása