hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A bürokrácia diszkrét bája

2008.01.31. 21:28 Vérszegény éjszakai dúvad

Azt hiszem, amikor majd ismét összeül a Parlament a t. honatyáink és honanyáink az ülésteremből kivonulva, titokban összebújva valahol a büfé egy - a külvilágtól nagyobbrészt elszeparált - zugában hatalmasakat fognak nevetni Janesch Péteren.
Janesch Péter elkövette ugyanis azt az óriási hibát, hogy úgy vágott bele egy állami pályázatba (és nyerte meg), hogy egyáltalán nem volt előre lezsírozva, hogy

      a. Ő fogja megnyerni
      b. Ki is fogják fizetni, ha már egyszer ténylegesen dolgozott is.

Szóval jelenleg ott tartunk, hogy állambácsi nem óhajt fizetni a kormányzati negyed terveink kiírt pályázat győztesének. És mit tehet ilyen esetekben az állam?

Hát, ha az állam éppen a kommunizmus építésének bokros teendőivel van elfoglalva, akkor ugye a rendőrséget uszítja rá a kellemetlenkedő delikvensre. Azonban, ha az állam a piacgazdaság kiépítésének ugyancsak bokros teendőivel van elfoglalva, akkor előveszi a rendőrségnél is sokkal megfélemlítőbb fegyverét: a bürokráciát.

Azt mondja ugyanis Janesch, hogy:

... a KVI nem fogadta el az építészek terveit, és azok átdolgozására szólította fel a tervezőket.
Logikus, ugye? A Kincstári Vagyoni Igazgatóság, amely hivatal soraiban ezek szerint nyilvánvalóan nyüzsögnek az építészek, beleköt abba a tervbe, amelyet nemzetközi hírű építészek a legjobbnak ítéltek. Majd még mielőtt bárki is megkérdezhette volna, hogy ugyan miért, a KVI gyorsan eltűnt (hogy átadja helyét az MNV-nek, amely nemrégiben éppen a Fradi-tender kapcsán hívta ki ellen a nép főleg a fradisták haragját).

Már eddig is elég abszurd a helyzet, de aztán kiderült, hogy ezt tovább is lehet fokozni. Az Index újságírójánk, Földes Andrásnak ugyanis a következő telefonbeszélgetést sikerült lebonyolítania:

- Úgy tudjuk, az állam nem fizetne a kormányzati negyed tervezőinek.
- A pénzügyminisztérium kérésére Görözdi úr a helyzet rendeződéséig nem nyilatkozhat.
- Mit jelent esetünkben a helyzet rendeződése?
- ... Az az igazság, hogy nem tudom.
- Meg tudná mondani, milyen iroda az, ahol ön és Görözdi úr dolgoznak? Mert a KVI már nem létezik.
- Hát, ezt sem tudom sajnos.
Bájos. Nem tudja. Csak azt sajnálom, hogy nem vihogott bele a telefonba a végén.
- Hát, ezt sem tudom sajnos. HI-HI-HI.

Annyira tökéletes befejezés lett volna. És ez az egész annyira tökéletes leírása a jelenlegi tesze-tosza, töltelékemberes ún. államgépezetnek.

Én meg csak azt nem tudom, hogy akkor vajon mire fel kapja a fizetését.

Persze, azért a hölgy tud valamit. Valami olyat, amit mondjuk Janesch nem. Meg én sem. Azt, hogy hogyan szakítsunk magunknak havi fixet munka nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: botrány kormányzati negyed államgép janesch péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr83320184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása