hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Szeretem a magyar focit

2008.03.10. 08:30 Vérszegény éjszakai dúvad

Na, nem azt a pályán játszottat, hanem a focinak azt az ágát, amelyben mi vagyunk a legjobbak. Ez pedig a verbális futball, amelyet leginkább az edzők, a tulajdonosok, és az MLSZ játszik, de igen gyakran részt vesznek benne a külföldről hazatérő játékosok is. De nem csak azért szeretem ezt a "játékot", mert vicces iszonyatosan nevetséges magyarázkodásokat lehet hallani, hanem azért is, mert a verbális foci tulajdonképpen a teljes magyar közélet állatorvosi lova (vagy tehene, ki mit szeret). Ráadásul, amiért tényleg érdemes figyelni a magyar foci szereplőinek elhangzó nyilatkozatát, hogy a megmagyarázandó baklövések mögött általában számok, statisztikák, mérhető teljesítmények vannak.

A Kisteleki által meghirdetett rend-fegyelem-tisztesség hármas jelszava is már csak szóban létezik, azóta mindenképp, hogy a Sopron csődbe ment, a Tatabánya pedig jelezte, hogy szeptembertől csődbe megy, de az első osztályba semmiképp, hogy az összes többi, a magyar focit érintő pénzügyi és nem pénzügyi botrányt már meg se említsük.

Ennek a sportágnak a legjobbjai között jelenleg vitathatatlanul ott van Urbányi István. (A gólarány időközben a hétvégén változott, már 3-12). Zsírparaszt kommentjét átmásolom ide, mert az Urbányi nyilatkozat fényében igen érdekesnek tűnik:

Én láttam a meccset, nem volt nagy valami. Az újpestiek össze-vissza szaladgáltak, kb. 10 jó percük volt a második félidő elején.
Az nem lehet, hogy mindenki szar a liláknál, és senki sem tud helyezkedni a védekezésnél. Ehhez tényleg kell egy "jó" edző.
Végezetül Urbányi nyilatozata a meccs után: "A második félidőben megnyerhettük volna a meccset."
Csak nem kellett volna térfelet cserélni.
Ugyanis Urbányi tényleg azt nyilatkozta, hogy a második félidőben olyan játékot produkált a csapat, amellyel akár a meccset megnyerhették volna. Mindezt egy 1-5 arányban elvesztett meccs után.

De Urbányi azóta is bizonyítja, hogy a verbális fociban a csúcson van. A legújabb nyilatkozatában azt mondja:

Urbányi úgy vélte: csapata jó erőkből áll, és mindhárom meccsen dominált a játékban, de egyéni hibák miatt veszített, ugyanakkor nem lehet egy-két játékos nyakába varrni a vereségeket.

Mondta mindezt három komoly vereség után. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a tagmondatok között én hatalmas ellentmondásokat látok.

Hogy ez most miért is jutott eszembe? Hát csak azért, mert a politikában ritkán fordul elő, hogy a teljesítményeket számokkal lehetne lemérni. Általában minden negyedik évben, a választások alkalmával, de most volt nekünk egy népszavazásunk, ahol, ahogy azt mondják, a kormány megsemmisítő vereséget szenvedett.

Mondják, kivéve a kormányt, mivel Gyurcsány rögtön kijelentette, hogy a népszavazás elbukott, hiszen alapvető célját - a kormánybuktatást - nem sikerült elérnie. Azaz az ellenzék vereséget szenvedett, ők majd jól eltörlik a mindenféle díjat, aztán ezek az intézmények (ti. kórházak, rendelők, egyetemek) meg vagy kapnak pénzt, vagy nem.

Orbán szerint viszont mindenki nyert, kivéve a kormányt, sőt mi több, az emberek rögtön leszavazták az egészségügy privatizációjáról szóló törvényt is. (Na, most, hogy ezt hogy a francba tudta kitalálni, nem tudom, de azt hiszem olyan zseniális logikai bakugrást követett el, amihez csak gratulálni lehet).

A Hír tv elemző szerint viszont az egész dolog csak arra volt jó, hogy bénítja a kormányzást azzal, hogy pénzeket von el a költségvetésből. (Most ez vajon kinek jó? Azaz ezzel ki érezheti magát győztesnek? Mármint a Fideszen kívül?)

Ugyanakkor Orbánnak volt egy érdekes mondata, tulajdonképpen ezt az egész bejegyzést ez a mondat hívta életre bennem.

{Orbán Viktor} Azt szorgalmazta, hogy jobb- és baloldali politikusok, szakemberek alkossák meg a jövő egészségügyét.
Nagyszerű! De könyörgöm, miért nem lehetett eleve így kezdeni? Miért kellett ezt a herce-hurcát végigcsinálni, ahol látszólag mindenki győzött, de sokkal valószínűbb, hogy nem.

Az Orbán által felvetett ötlet már csak azért is jó, mert ahogy Urbányi sem tud hosszútávon megélni a verbális fociból, úgy politikusaink is kénytelenek lesznek a "pályán" bizonyítani. Mert előbb-utóbb repülnek ők is, akárcsak Urbányi, ha az Újpest továbbra is ennyire alulmúlja önmagát.

Persze ők később fognak repülni, mint Urbányi, ez biztos. De sokkal csúnyább körülmények között. Ez is biztos.

Az idézetek és a megszólalások az Index.hu tegnapi percről-perce tudósításából származnak.

8 komment

Címkék: foci gyurcsány ferenc orbán viktor népszavazás szerintem urbányi istván

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr71373743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.03.10. 11:59:57

Ezt a közös jobbos-balos leülést nem gondolta komolyan a nagy Nemzetvezető, ebben egész biztos vagyok. Gesztus volt a mérsékeltek felé, de ahhoz meg túl átlátszó. Monnyonle. A lemondás is monnyon le.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.10. 13:04:51

He-he.
Ez gesztusnak elég gyenge, főleg, ha csak ezt a kis mondatocskát szánták annak.
Egyébként már az is meglepő, hogy egyáltalán eszébe jutott valami ilyesmi.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.03.10. 13:07:56

Nem neki jutott eszébe, hanem a komm. tanácsadóinak, ebben biztos vagyok. OV. ha tehetné, még ma elvitetne minden balos gondolkozású embert vmi fasza kis átnevelő táborba. Hiszen "egy a zászló, egy a tábor." De szerencsére nem teheti. Egyelőre. És ez az aggasztó.

morpho 2008.03.10. 20:26:05

Sok dolog van ebben,amiről nem nagyon beszél senki.Kettőt megemlítenék.Az egyik az,hogy sokkal többen mentek el szavazni,mint azt a NATO,vagyEU taggságról feltett kérdés esetében tették.Megdöbbentett az,hogy Magyarországon fontosabb az embereknek néhányszáz forint a jelenben,mint az ország biztonsága,vagy gazdasági helyzete a következő évszázadban.Ezzel nem tudok mit kezdeni.A másik rettenet az az,hogy teljesen kivitték a demokráciát a parlamentből.Eddíg csak a szónoklatokat,de most már a szavazást is.Sosem hittem volna,hogy ez megtörténhet,ráadásul azoknak az embereknek asszisztálásával,akik tevékenyen résztvettek a Kádárrendszer lebontásában. Ez valami egészen elképesztő.Olyan,mintha Urbányi és csapata soha nem játszana hazai pályán,csak a cimbi gyöpén tudna nyerni,ezért aztán nem is erőltetné a hazait,hiába kötelező ott is játszani minimum négyévente egy meccset.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.03.10. 22:16:23

Urbányi monnyon le. Morpho, vedd észre, a harmadik köztársaság gyakorlatilag a végéhez érkezett. Most valami egészen más útra lépett az ország, és ez az út Weimarba vezet. A minidiktátor kész van, az "agyar gárda" ugrásra készen várja a parancsot, a "zemberek" várják a Vezér "mozdulásra" hívó szavát/parancsát. Simán el tudom képzelni, hogy OV. születésnapján a felvonulási téren az emelvényről fehér tábornoki egyenruhában, tányérsapkában és napszemüvegben szemléli csapatait... :D:D:D:D nah jó, talán picit túloztam, remélem azért érted, mire gondolok.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.10. 22:31:34

Valaminek a végére értünk, ennyi biztos. Visszatekintve az elmúlt kb. 18 évre, köztársaságot, vagy demokráciát emlegetni, lehet nincs értelme.
S csatlakozva morpho második megjegyzéséhez: Kíváncsi vagyok, ha Orbán hatalomra kerül, akkor mit tud majd kezdeni a saját maga által kitalált fegyverekkel. Mert, ha hatalomra kerül, lesz benne része, az biztos.

A legelkeserítőbb az, hogy az őszödi beszéd után kapott az ország egy második lehetőséget, de


"Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon."
süti beállítások módosítása