hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Egy 160 éves követelés

2008.03.17. 14:39 Vérszegény éjszakai dúvad

A Hírextra.hu portálon olvasható a tegnapi Bokros interjú egy rövidített verziója. Érdekes, hogy Bokros ugyanazt követeli, amit - többek között - a tegnapelőtt megünnepelt forradalmárok is követeltek, méghozzá közteherviselést.

Ami azért érdekes, mert nemrég volt egy szociális, országegyesítő, világmegváltó és kormánybuktató népszavazás. Akkor lássuk tulajdonképpen mit is mond Bokros:

Az igazságos közteherviselés megoldás lehet a problémára mondta Bokros Lajos és hozzátette: ez a mostani nem az, hiszen a társadalomnak mindössze egyharmada fizet egészségbiztosítási járulékot, és mindössze az egynegyede fizet személyi jövedelemadót.

A népszavazási kérdések körüli vitában sokan érveltek azzal, hogy miféle ingyenes egészségügyet emlegetnek itt, hiszen (túl) magas járulékok terhelik a bérüket. Nos, tessék, itt van az ingyenes egészségügy. A társadalomnak az a kétharmada, amely nem fizet maga után egészségbiztosítási járulékot, ingyen veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Ezek között nyilvánvalóan sokan vannak, akik nem dolgoznak, tényleg nincs jövedelmük - mármint munkából származó jövedelmük. Viszont vannak nagyon sokan, akiknek van jövedelmük, csak feketén. Na, őket is a rendesen adózó egyharmad tartja el.

És ami a népszavazási kérdéseket illeti, a két lehetőség nem az volt, hogy igen, vagy nem, hanem az, hogy

a. X. Y., mint jövedelemeltitkoló továbbra is ingyen kívánja igénybe venni a szolgáltotásokat, vagy hajlandó egy minimális önrészt fizetni.

b. (egy másik) X. Y., mint bejelentett munkából élő, rendesen adózó munkavállaló továbbra is hajlandó-e a feketézők részét fizetni, vagy megpróbálja rákényszeríteni a jövedelemeltitkolókat, hogy egy minimális önrészt vállaljanak a kezelésükből.

A népszavazási eredményt ismerjük, az igazságos közteherviselésért folytatott harc jelenleg ugyanúgy elbukni látszik, ahogy elbukott 160 éve.

De nem gond, azért ezentúl is feltűzhetjük minden évben a kokárdát, büszkén gondolva vissza őseinkre, akiktől egy dologban mindenképp különbözünk.

Az 1848-ban kirobbant szabadságharcot idegen erők verték le, mi viszont ezt megtettük magunkkal mindenféle külső beavatkozás nélkül.

Ps: Ami a kormányzati kiadások csökkentését illeti, az egy külön bejegyzés témája lehetne, talán lesz is...

68 komment

Címkék: népszavazás welcome to hungary bokros lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr51384560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonard Zelig 2008.03.17. 15:00:31

Azt kellene tudni, hogy pölö mennyi nyugdíjas volt az igenek között. Mivel ugye a kibicnek semmi sem fáj alapon ők ingyenessé tennék a kenyeret meg a zsömlét is, sőt, ha már lúd, legyen az is ingyér.

nick_007 2008.03.17. 15:06:57

Hát igen, a népszavazás eredményeképpen vizitdíj nem lesz, viszont így a háziorvosoknak kevesebb lesz a bevételük. Most azon megy a vita, hogy miből kell ezt pótolni.
Szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=19

Jobb közteherviselés kell persze, de ha ilyen magasak az adók, meg a járulékok, akkor továbbra is mindenki ügyeskedni fog.

AmBesten 2008.03.17. 15:13:57

A közteherviselésről szóló 1848: VIII. törvény hatályosságát a szabadságharc bukása nem tette semmissé. 1849 után bizony-bizony fizették a közterheket a korábbi kiváltságos osztályok.

Dr Kangörény 2008.03.17. 15:15:21

Miből lesz rá pénz? Hát a mocskos komcsik adót fognak emelni, ahelyett, hogy varázsolnának egy kis zsetont! Mert ezek ilyenek!

rolika 2008.03.17. 15:18:47

már nem azért, de bevezetjük az ilyen-olyan díjakat, amiket elvileg mindenkinek fizetnie kellene (aztán mégsem fizeti mindenki, mert egyből bejelentjük a kivételeket is) az igazságosabb közteherviselés jegyében, de ugyanúgy fizet az a bizonyos egyharmad is, aki amúgy is eltartja az egészet. ők igazán jól jártak.
miért nem lehet a minimális eü-hozzájárulást (asszem 6ezer forint) egy rendelettel a nemfizető kétharmadtól és talán (blaszfémia!) a nyugdíjakból is levonni? egyszer fog fájni, ez a kormány már úgysem lesz népszerűtlenebb.

kzt 2008.03.17. 15:22:39

igazságos elosztás: aki eddig is sokat fizetett, az fizessen ezután megtöbbet. Aki eddig sem fizetett, az rászoruló, és mentesül mindenféle fizetési kötelezettség alól. Vagy ha nem, akkor nem megy egyetemre/főiskolára, s lesz belőle ugyanaz, ami a szüleiből: eltartott munkanélküli.
nem hiszem, h 48-ban ezt akarták.

Arzén Vendel (törölt) 2008.03.17. 15:23:15

Büntessenek keményen csalókat, ügyeskedőket, és alkossanak olyan rendszert ahol nem az a közteherviselés, hogy én is még pluszba fizetek azért hogy a sok feketéző valamit bedobjon a közösbe...

kzt 2008.03.17. 15:23:24

rolika-val kell egyetértenem.

is 2008.03.17. 15:24:53

no, ez egy egészen jó poszt volt. egyetértek.

ben2 2008.03.17. 15:32:28

A jövedelmüket eltitkoló feketemunkások nem jószántukból kerülik az adózást, hanem mert a munkáltatójuk kényszeríti rá őket: azaz vagy feketén dolgoznak, vagy sehogy.
Értsd: amíg az Eu országok közül itt az egyik legnagyobb az állami teher a jövedelmeken, addig vagy be kell vállalni a több feketemunkást, vagy lehet nekik segélyt fizetni.
Bokros szövege amúgy megint a jól bevállt balos megosztó demagógia: tegyünk felelőssé egy adott népcsoport a sok rosszért és rögtön lekerül a műsorról a kormányzat katasztrófális teljesítménye, mert íme a felelős: a sötétben bújkáló, adót kerülő.
Hogy a nem adózók milyen kényszerpályán mozognak, mit kellene tenni az érdekükben, hogy bekerüljenek a fehér gazdaságba, arról persze sokkal kínosabb beszélni, mert ahhoz kellene valami hiteles társadalompolitikai koncepció.

Ami a vizitdíjat illeti: a baloldali kormány elkúrta az államháztartást, ennek korrigálása érdekében pénzt vont ki az egészségügyből, és ennek pótlására vezette be a vizitdíjat. Aztán hatalmas pénzeket költött annak kommunikációjára, hogy miért is reform az, amit csinál.
Az embereknek ebből lett elegük. Meg úgy általában az egész kormánypolitikából.
Igaza van Horn Gábornak: ha lett volna rá alkotmányos lehetőség, akkor nem a vizitdíjról szavaztunk volna, hanem hogy:
"Akarja-e Ön, hogy Gyurcsány Ferenc elmenjen a picsába?"
Kár, hogy kihagytuk, kiváncsi lettem volna a részvételi adatokra.

bazs 2008.03.17. 15:38:07

Pedig annyira egyszerű lenne. TB és hasonszőrű járulékokat nem a munkáltató fizetné az ember után, hanem kötelezően mindenkinek fizetnie kellene.
Pár egyszerű kategória, mint dolgozó (21 és 62 között) normál díj, nyugdíjas 90% kedvezmény, diák 70% kedvezmény.
Mindezt a jövedelméből, akár fehér, akár fekete. Aki nem fizeti, ahhoz megy az APEH.
Én nem akarok annyit/annyira beteg lenni, mint amennyit fizetek!

titokvadász 2008.03.17. 15:39:09

HÁT AHHOZ MIT SZÓLTOK,HA NEM DOLGOZOL 4 EZER VALAMENNYI FORINTÉRT MEGVÁLTHATOD AZ ELLÁTÁSHOZ VALÓ JOGODAT,HA ELLENBEN DOLGOZÓL ÉS FIZETÉST KAPSZ MINDEN LIMIT NÉLKŰL LEKAPJÁK A HOZZÁJÁRULÁSODAT-NEKEM MAGAS,HOGY EZ MIÁRT NEM TÜNK FEL AZ "OKOSOKNAK"

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.17. 15:40:12

ben2!

Olvasd el a belinkelt cikket a hírextrán, itt csak egy kiragadott részlet van, Bokros szólt a kormányról is (sőt leginkább arról szólt).

Egyébként jelenleg tökmindegy, hogy milyen megoldást találnak ki a finanszírozásra, egy népszavazással megsemmisíthető. Ennyi.

AmBesten 2008.03.17. 15:13:57
Nocsak. Mindig tanul az ember valamit.

KopaszMercis 2008.03.17. 15:41:26

ben2:
balos megoszto demagogia
ketlem... nagy egyet nem ertes van bokros lajossal - es nagy egyetertes volt a nepszavazasi kerdesben. Orban Viktor, viktorka hivei, a szabolcsi ciganyok es a magyar kommunista part mind mind egyet ertett abban, hogy igennel kell szavazni.
Ez a "kenyszeru feketemunka" logika kurva jo. Ha 2 hetig nem lenne csajom megerszoakolhatnam anyadat es azt mondhatnam, hogy "hat igazabol a nok tehetnek az egeszrol, nem kurt velem senki magatol - hat igy tudtam megoldani, hogy kurjak".
Elarulnad, hogy milyen penzt vontak ki az egeszsegugybol - tavaly - amit a vizitdijjal potoltak?

2008.03.17. 15:46:22

Igazságos közteherviselést - így van! Egyetértek.
De amit most reformok fedőnéven le akartak/akarnak nyomni a torkunkon - az nem megoldás (és nem is reform).

Az a kétharmad/háromnegyed, aki eddig is lébecolt - az 'rászoruló' jogcímen ezután is felmentést kap. Szóval? Adtunk a szarnak egy pofont?
Ez nem megoldás!

rolika 2008.03.17. 15:18:47
"miért nem lehet a minimális eü-hozzájárulást (asszem 6ezer forint) egy rendelettel a nemfizető kétharmadtól és talán (blaszfémia!) a nyugdíjakból is levonni? egyszer fog fájni, ez a kormány már úgysem lesz népszerűtlenebb."

Hm. Érdekes elképzelés.
A minimál ellátás díja most 4.350Ft. Ezt közvetlenül az APEH-nek kell befizetni.

Tehát: az, hogy ugyanazt az egyharmadot/egynegyedet terhelik mem még jobban - az nem megoldás. Ne az fizessen már még többet, és többet, és többet, akinek már így is lekapnak a béréből 40-50%-ot!
És ne lopjanak, és ne rosszul osszák el a kevéske megmaradt pénzt is!

Oldják meg igazi reformokkal, igazi 'kifehérítéssel'. Ha nem képesek rá - menjenek a bús picsába! Az egész parlament, úgy ahogy van!

titokvadász 2008.03.17. 16:00:23

ÉRDEKES,HOGY EHEZ A 4350FT-HOZ HOZZÁ SEM BABRÁLTAK DE A MINIMÁLBÉRHEZ TARTOZÓ ELVONÁST KÉTSZERESÉRE EMELTÉK AMIT MUSZÁLY KIKÖHÖGNI HA NEM AKAROD AZ APEH-OT GYAKRAN LÁTNI ÉS SZERINTEM EZEKET AZ ANOMÁLIÁKAT MEGKÉRDEZNÉD A MAGUKAT TÖRVÉNYHOZÓNAK TITULÁLOKTÓL-GŐZÜK NEM LENNE RÓLA
EZEK SAJÁT MAGUK ÉRDEKEIN TÚL NEM LÁTNAK EZÉRT ID NEM TALÁLJÁK A KIJÁRATOT A PARLAMENTBEN

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.17. 16:04:03

ben2: amire Bokros utalt, az a magyar gazdaság rákfenéje, vagyis hogy 10% (de max 14%) fizet érdemben midnent. amíg ez nem tornászódik feljebb, addig itt lófasz lesz, nem acélkohó.
az, hogy az összes eddigi kormány megfúrt minden olyan kezdeményezést, ami jövedelem helyett inkább a vagyont adóztatná...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.17. 16:07:17

A 4350 huf az idei találmány, tavaly nem kellett fizetni, viszont senki nem kötelez arra, hogy be is fizesd. Másrészt viszont, ha befizeted, kutya-macska nem kérdi meg tőleg, hogy honnan is van erre pénzed...

Ráadásul a nyugdíjasoknak, diákoknak, stb. nem is kell fizetni. (A nyugdíjasoknak csak akkor, ha pl. aktív egyéni-, vagy társas vállalkozók, a diákokat nemtom).

A minimálbérek utáni elvonások pedig azért növekedhettek, mert valszeg a levont szja nőtt meg, ugyanis perpill. a levont szja 12420 huf, míg az alkalmazott kedvezmény max. csak 11250 hufot fedez. Asszem....

KopaszMercis 2008.03.17. 16:07:22

titokvadasz:
a tab alatti gombot nyomd meg 1x kerlek...
a minimalber utani jarulekot meg barki fizetheti (nem kell a duplajat) ha azt a gazdasagi teljesitmenye indokolja..
Elarul mindent a primitiv hozzaallasodrol, hogy azt kifogasolod, hogy a csaloktol beszedik a minimalber utani jarulek duplajat!

Amugy meg akinek nincsen vaj a fejen annak mi is a baja az Apehhal?

2008.03.17. 16:08:40

Hagyjuk már végre ezt a hülye dumát a nem fizetőkről! Kinek a hibája, hogy ennyien nem fizetnek TB-t? A kormányé!!!

Egy hét alatt csinálni lehetne egy tökéletes TB nyilvántartást. És nem a munkáltatónak kellene a TB-t fizetni, hanem a delikvensnek. És megmondani neki, ha nem fizet, nem kap ellátást. De kapjon minden hónapban egy elszámolást, hogy mennyit fizetett, és mennyit használta az egészségügyi ellátást. Akkor nem lehetne olyan SZDSZ dumákkal jönni, hogy az egészségügyi ellátás ingyenes. Legyen interneten keresztül lekérdezhető az egyenlegem, bármikor. A feketemunkásokat pedig ellenőrizzék, de akkor bizony függesszék fel az építkezést az SZDSZ pártelnök házánál is, ha TB elkerülőket találnak.

Egyébként Bokrosra csak az asztalt kellett volna ráborítani, amikor jelképes 10 000 ft-os hozzájárulásról beszélt. Neki a baromi nagy fizetése mellett, lehet, hogy ez jelképes, nekem egyáltalán nem az, főleg azután, hogy tetemes összeget befizettem (én és a volt munkáltatóm) a közös kasszába. A hajam az égnek áll, azután, hogy alkotmányellenes volt néhány eleme a Bokros csomagnak. Egy olyan ember, akinek halvány fogalma nincs az alkotmányról, meg az emberi jogokról, és csak a pénz nyelvén képes gondolkodni, az ne dumáljon reformokról. Mert az ilyenek nyelvén a reform mindig azt jelenti, hogy a kisember fizessen még többet.

Abból is elegem van már, hogy a közteherviselés lassan egy szitokszó lesz. Fogjuk már fel, ez egy igen nagy vívmány! És aki ez ellen dolgozik, az a középkorba vezeti vissza az országot.

KopaszMercis 2008.03.17. 16:17:49

Holden:

"Kinek a hibája, hogy ennyien nem fizetnek TB-t? A kormányé!!!"
Gondolom szerinted az is a kormany hibaja, ha szaras utan elfelejted kitorolni a segged..

Neked azert nem "jelkepes" a 10 000 HUF holden mert egy proli geci vagy, es pont az ilyen proli kocsogok vedelmeben kel fel a bokros, erre te mit csinalnal? Raboritanad az asztalt - miert? Mert egy befolyasolhato elmebeteg hulye fasz vagy, aki az auto es asztal borogatasban latja a nyomorult szar eletenek a megoldasat. Hulye majom.
Nekem meg attol all a hajam az egnek, hogy 12 eve szidjatok a bokros csomagot, bezzeg, amikor a fidesz hasznalta fel a reszeit az tok oke volt. Kettos merce te retard kapszula te.
Te tenyleg akkora baszott nagy luzer vagy holden caufield.

titokvadász 2008.03.17. 16:19:18

KOPASZMERCIS:
LEHET HOGY TE IS A PARLAMENTI AJTÓT KERESED?

KopaszMercis 2008.03.17. 16:21:02

nem, en a caps lock gombodat keresem bazd meg!

titokvadász 2008.03.17. 16:24:37

NA LÁTOD BARÁTOM KOPASZMERCIS,EZ AZ A STÍLUS AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDEN NORMÁLISAN GONDOLKODÓ KEDVÉT ELVESZI
ÉN MOST KISZÁLTAM

morpho 2008.03.17. 16:35:30

Talán ha elvonatkoztatnánk KopaszMercis stílusától és a mondanivalójára koncentrálnánk,akkor az jön le a történetből,hogy kurvára igaza van.A Bokros csomag egyik leglényegesebb elemét,a forint csúszó leértékelését a fideszkormány teljes regnálása alatt meghagyta,miközben népnyúzó Bokros csomagról pofázott.

RogerNyul 2008.03.17. 16:41:49

titokvadász:

Ettől függetlenül tényleg kikapcsolhatnád azt a NAGYbetű csináló gombot. (: Zavar, komolyan.

KopaszMercis 2008.03.17. 16:41:56

titokvadasz:
te ismersz normalisan gondolkodokat? valamiert ketlem :)

morpho:
ezeknek a baromknak, mindegy hogy mit mondasz, ha nem tetovaltatsz kokardat az anuszgyurudre, akkor hiaba van igazad.. nem szamit.
Ezek az idiotak hisznek, azt viszont nagyon. Logikat es objektivitas nem hasznalnak. Kedvencuk a kettos merce.

2008.03.17. 16:50:25

KopaszMercis: Miféle kettős mércéről beszélsz, nagyokos??? Én alkotmányellenes törvényekről beszéltem, meg arról, hogy LEHETSÉGES TB járulék nyilvántartást csinálni.

Persze mindig vannak, akik az elcseszett életük miatti frusztráltságot az efféle fórumokon vezetik le, de kérlek érvekkel próbálj meg vitatkozni, ne indulatból.

Egyébként semmi de semmi közöm nincsen sem Holden Caulfield-hoz, sem a Zabhegyezőhöz. Nem ez az egyetlen Holden sem a világirodalomban, sem pedig a Világegyetemben. De hát vannak akik csak sablonokban meg sztereotípiákban képesek gondolkodni.

Különben is ébredj már fel, már hat éve nem a Fidesz kormányoz! Nem fogom a hat évvel ezelőtti dolgokkal felcseszni az agyam, mikor vannak attól sokkal aktuálisabb és idegesítőbb dolgok is.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.03.17. 16:50:44

Holden:
De kapjon minden hónapban egy elszámolást, hogy mennyit fizetett, és mennyit használta az egészségügyi ellátást.

Speciel én ma regisztráltam az ügyfélkapura adóbevallás okán, de másik fícsör:
1998.01.01-ig visszamenőleg meg lehet nézni milyen recepteket váltottak ki a nevedre, milyen vizsgálatok és beavatkozások történtek a TAJ számodra. Két kattintással szólhatsz az OEP-nek hogyha valami nem okés szerinted.

Az meg hogy mennyit fizettem bizony rajta vagyon a bérpapíromon. Sőt az is rajta van hogy a munkáltatóm mennyit fizetett.
Ja hogy van akinek csak egy félbehajtott üres A4es a 'bérpapírja'? No comment...

KopaszMercis 2008.03.17. 17:08:34

Holden:
mifele kettose merce??
Ha a bokros csinalja, akkor boritsuk ra az asztalt, ha a viktor, akkor gatya le bokafogas vazelin es "ide told a faszod viktor".
Ha ez nem kettos merce, akkor mi az?
Mar megbocsass, de ha szerinted az nem erv, hogy a viktortol ugyan azt pepitaban szo nelkul elturni kettos merce, akkor mi az erv?

Igazad van, nem a hatevvel ezelotti dolgokkal kene foglalkozzal. Hanem azzal, hogy van egy geci es pofatlan kormany (aki mellesleg nem vitte csodbe az orszagot - de nem is vegzi jol a dolgat + pimasz es arrogans), bevezettek a vizit dijat, jo nagyot akasztottak az automatak felszerelesevel (majd most a leszerelesukkel is fognak), es ezzel az intezkedessel szerenyebb becslesekkel is 200 (de inkabb 350) milliard forintot sporoltak az OEPnek osszesen. Miert nem arrol beszelunk, hogy mi lesz ennek a 350 milliard talat forintnak a sorsa?
Azert nem fizetek emiatt kevesebb adot, mert Orban "telefonkonyvre allok a tv vita alkalmaval mert seggdugasz vagyok" Viktor haragszik a Ferire, es neki jobb ot szivatni, mint esetleg elismerni, hogy az intezkedes nem rossz - DE HOVA MEGY A PENZ?. Egy ellenzek nelkuli kormany diktatura, mert barmit megtehet (lehet, hogy csak 2010-ig de akkor is) azok az arpadsavos birka haverjaid akik ordibalnak, hgoy "demokraciat demokraciat" rossz helyen teszik...
Szerinted felelos es demokratikus? Szerinted demokratikus dolog az, hogy a nyelvesz elobb nyujtotta be a kerdeseket ugyan abban a temakorben, es valamiert az OVB megis viktorka hulyeseget vettek elore? Egy DEMOKRACIABAN az allampolgar szava ugyan annyit kell, hogy erjen, mint a Viktatore. Szerinted az nem kettos merce, hogy ugatunk a diktaturarol, meg a kommunizmusrol, majd antidemokratikus modon kizsarolva nem vallaljuk a megmerettetest a nepszavazason a mashogyan (de lenyegeben UGYAN ARRA) vonatkozo kerdesekkel?

Istenem atyam...

scsaba1 2008.03.17. 17:19:37

"A népszavazási kérdések körüli vitában sokan érveltek azzal, hogy miféle ingyenes egészségügyet emlegetnek itt, hiszen (túl) magas járulékok terhelik a bérüket. Nos, tessék, itt van az ingyenes egészségügy. A társadalomnak az a kétharmada, amely nem fizet maga után egészségbiztosítási járulékot, ingyen veszi igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Ezek között nyilvánvalóan sokan vannak, akik nem dolgoznak, tényleg nincs jövedelmük - mármint munkából származó jövedelmük. Viszont vannak nagyon sokan, akiknek van jövedelmük, csak feketén. Na, őket is a rendesen adózó egyharmad tartja el."

Ez nettó kamu.

Jelen pillanatban akinek nincs rendbe a biztosítása, annak "megy a piros csík". Kummantós, feketén dolgozós ismerőseim hosszú, tömött sorokban mentek rendezni a jogviszonyukat.
Aki pedig potyautasként igénybeveszi az eü szolgáltatásokat, azt állítólag az APEH fogja egy kicsit vegzálni.

Kérdem én: Mióta van meg a lehetősége annak -informatikai szempontból-, hogy a rendszer figyelmeztessen a potyázóknál?

Az a 300 forint mit számít, amikor min. havi 20k-val tartozik a TB-nek? Aki rendesen fizette, az csak szimpla bőrlehúzásnak érzi -jogosan, aki nem fizette, az tezs rá magasról.

Kb. tizenx éve látszik, hogy a rendszer rossz. (Az első MDF-es 4 évet nem számolom, azt még áthatotta rendszerváltós romantika stb..) Ebből csak 4 évig volt fidesz, 10 évet a MSZP-SZDSZ.
Simán meg lehetett volna csinálni, hogy a NEM a munkáltató fizeti a dolgozó után az adót és a járulékokat, hanem a jómunkásember megkapja a bruttót, és maga után fizet (öngondoskodás, hoppá)

Simán meg lehetett volna csinálni azt is, hogy pl félévenként kap egy igazoló lapot arról, hogy rendben van a TB-járuléka.

Miről beszélün egyáltalán?

nemtudom 2008.03.17. 17:20:06

kb az egészhö':

na ja

nem baj, belenyugodtam, hogy gyógyittatok még pár embert a bruttó fizetésemből, abba viszont már nehezen, hogy amikor várom a buszt a kedves eltartott még gázt is ad a tócsa előtt...

KopaszMercis 2008.03.17. 17:21:31

Kivancsi vagyok, ha az emberre biznank az ado fizeteset, mekkorat ugarna a kocsmak forgalma - a kozos kassza karara!

nemtudom 2008.03.17. 17:22:24

ja, a mi legyen a következő népzavazást már kitaláltam:) hogy ogyan legyen mindenkinek egyformán jó (az ország persze ott is le van szarva)

és belecsempésztem egy negyedik kérdést, ami a mostaninál úgy kellett volna, hogy hangozzon:

egyetért-e ön azzal, hogy amennyiben a szavazatok 75%-a igen lesz, Gyurcsány Ferencnek le kell mondania?

scsaba1 2008.03.17. 17:22:53

Akkor csak minimumellátás van, oszt csókolom...

KopaszMercis 2008.03.17. 17:25:52

nemtudom:
le kell mondania... szerintem ha mar azt megszavazzuk, hogy kinek mit kell csinalnia, szerintem inkabb nepszavazzuk azt meg, hogy mindig legyen szep az ido, mint Honolulu-n...

KopaszMercis 2008.03.17. 17:27:04

jah es termeszetesen igy szoljon a kerdest:
"Egyet ert-e On azzal, hogy a mi urunk - teremtonket kotelezzuk arra, hogy ugyan olyan szep ido legyen magyarorszagon, mint Honoluluban?"

szerintem ez legalabb olyan konstruktiv...

scsaba1 2008.03.17. 17:38:52

Alapvetően nem lenne hülyeség, ha a nép (az istenadta) át tudna nyúlni a parlament feje fölött, és népszavazás útján le tudná mondatni az alkalmatlan vezetőt, jelen esetbe Ferenc testvért, és új választásokat kellen kiírni a közt. elnöknek Különösen ehhez hasonló patthelyzetekben, amikor a gyér kormánypárti többség szavazógépként működik, cserébe az ellenzék elgáncsolja a 2/3-os törvények zömét.

xszázezer aláírás, népszavazás, min. 50%-os részvétel, és a résztvevők 75%-a a kormány ellen szavaz, akkor tipli.

morpho 2008.03.17. 17:42:04

scsaba1
Nincsen igazad.Amikor azt mondja,hogy az ország egyharmada tartja el a kétharmadot,akkor nem csak a potyázókat számolja,hanem a nyugdíjasokat,diákokat,közalkalmazottakat,akik egyáltalán nem fizetnek maguk után járulékot,mert nem kell nekik.Ez a komoly tétel,nem a ptyázók.Ha pedig mindenki maga után fizetne,akkor nem fizetne senki.Az meg,hogy ki mennyit volt kormányon,teljesen indiferens abból a szempontból,hogy a nagy állami ellátórendszerekhez eddíg senki nem mert hozzányúlni,most viszont,hogy valaki megpróbálja már mindenki tiltakozik,hogy nehogymá.A kedvencem az,amikor azt ordibálják,hogy ez nem reform.Akkor a reform az micsoda?Valaki magyarázza már el nekem kéremszépen.Hogyan lehetne a közteherviselés igazságosabb?A vizitdíjjal nem.OK.Akkor mivel?Hogyan?Tudom Szerencsejáték zrt.Kitűnő gondolat.Én kérek elnézést.
(azért arra kiváncsi lennék,hogy a március15.-én méltóságteljesen gyujtogató csürhe hány százalékának van rendben a tb-je)

KopaszMercis 2008.03.17. 17:43:09

scsaba: sot meg jobb lenne, ha minden heten lehetne uj miniszterelnokot valasztani.. sot MINDEN NAP!

holgyeim es uraim: scsaba elmeallapota orban viktor felelotlen hulyesegeinek tokeletes manifesztacioja!

scsaba: megsugom at tud - ha olyan politikusokat es partokat szavaz be a parlamentbe, akik alkotnak egy ilyen torvenyt. nyitott kapukat dongetsz. Kivancsi vagyok, hogy hajlando - e lennel a viktor picsajabol kihuzni a nyelved, hogy egy olyan kepviselo mele ikszelj, aki esetleg ezzel kampanyol? A kerdes koltoi - a valasz rea: nem.

cso zsi 2008.03.17. 17:45:42

Ha lemondana Gy.F., ha úszóversenyt tartana a Dunán az országgyűlés mind a 400 tagja Mohácsig, a tízezresre rúgó sleppel együtt.... akkor kit kellene az ország élére állítani?

prometheus_X 2008.03.17. 17:49:31

A szükséges mérvű átalakítást sem ez, sem egy másik kormány nem fogja végrehajtani. Fölösleges elmenni választani, mert egyetlen kormány sem fogja meglépni azokat a szerkezeti átalakításokat, amiket kéne. Addig kell elkotródni ebből az országból, amíg még van miből elkotródni. Aztán a burzsoázia majd tördelheti a kezét a romokon.

prometheus_X 2008.03.17. 17:51:52

cso zsi: Bill Gates-t. Neki sikerült a pincéjéből birodalmat csinálnia már egyszer.

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 17:54:11

KopaszMercis 2008.03.17. 17:08:34
Lehetne kérni, hogy kormány, aki helyett kormány, amely?

Amúgy nem beszélsz hülyeséget, csak a kapanyélszorzót kéne kisebbre fognod.

Holdennek pedig igaza van abban, hogy tök egyszerű lenne megoldani a normális járulékfizetést: kapjon meg minden pénzt a dolgozó a cégtől, azt is, amit eddig az államnak fizetett a dolgozó után, és fizessen minden után a dolgozó. Mondjuk az sem baj, ha a mostaninál vagy 10 százalékPONTtal kevesebbet, ahogy a környező országokban is.

Mellesleg a vizitdíj + kórházi napidíj esetében is kevesebb ellenkezést váltott vona ki, ha az mondják, hogy kell, de aztán az év közben kifizetett díjakat levonhatod a TB-járulékodból. Így aztán aki rendesen fizet, az nem jár rosszabbul, aki meg nem, az legalább ennyit befizet. Szóval kicsit gondolkodni kellett volna a bevezetés előtt, meg kommunikálni a néppel. (A nyugdíjasokkal meg nem fizettetnék, mert bár arányaiban ők a legtöbbet betegeskedők, de ők egyszer már megfizették, amit kellett.)

morpho 2008.03.17. 17:57:38

Szóval ne várjunk 2010-ig a válsztásokkal,mert van aki ezt akarja.Értem.És aki nem ezt akarja??Aki parlamentáris demokráciát akar,azzal mi a fasz van?Aki nem utcai politizálásban gondolkozik,meg népszavazósdiban,az dögöljön meg??
Vagy húzzon el az országból?Az utolsó meg oltsa le a villanyt.

2008.03.17. 17:59:47

morpho: A nyugdíjasok azért nem fizetnek járulékot, mert egy életen át már fizettek. A közalkalmazottak pedig FIZETNEK!

Nem az a baj, hogy ezek most hozzányúltak az egészségügyhöz, hanem az, hogy megint dilettáns módon. A pénzbehajtás NEM reform.

A vizitdíjjal sem az a probléma, hogy bevezették, hanem az, hogy ugyanazért már a sokadik jogcímen kellett fizetni (tb. járulék, eü. hozzájárulás).

morpho 2008.03.17. 18:02:58

dr. Veér Farkas
Ha megnézed a kényszervállalkozók jelentős tb tartozásait(akik ugye maguk után kéne,hogy fizessenek),akkor láthatod,hogy nem fizetnek maguk után.Ha ezt az egész társadalomra kiterjesztenék senki nem fizetné be,amíg el nem adósodik annyira,hogy az APEH kopogtat.
Amit a vizitdíjjal kapcsolatban írtál,azzal teljesen egyetértek,bár a népszavazást akkor is kikényszerítették volna.

KopaszMercis 2008.03.17. 18:03:23

dr Veer:
kapanyelszorzo:
felek, hogy meg mindig nem vagyok eleg nagy paraszt ahhoz, hogy a sok geci proli megertsen.

2008.03.17. 18:05:23

KopaszMercis: még mindig nem magyaráztad el a kettős mércét. Tudtommal O.V nem vezetett be sem tandíjat, sem vizitdíjat, sem kórházi napidíjat, akkor most mi a nyavajáról beszélsz? Hol emlegettem én O.V.-t? Én csak és kizárólag ennek a kormánynak a dilettantizmusáról beszéltem. Egyébként is abszurd gondolkodás az, hogy ha bárki bírálni meri a jelenlegi kormányt, azonnal megkapja, hogy szemét fideszes. Miért nem tudtok olyan embert elképzelni, aki a szocialistákra szavazott, de azóta baromira megbánta? És attól még nem lett fideszes, hogy utálja a jelenlegi csapatot, és meg szeretne tőlük szabadulni.

Én ilyen ember vagyok. A szocialistákra szavaztam, de bár tört volna el kezem, mielőtt az urnába dobtam a cédulát. És soha sem leszek fideszes, sem O.V bérenc, attól, hogy elegem van a szoclib. félrebeszélésből. Próbáljátok már felfogni végre, a világ sokkal több, mint MSZP-Fidesz ellentét.

morpho 2008.03.17. 18:08:45

Holden
"A közalkalmazottak pedig FIZETNEK!"
Abból a pénzből fizetik,amit az államtól kapnak te nagyon hülye.Az állam kitől kapja?Lottón nyeri?Az állam azoktól kapja,akik adót,járulékot fizetnek és NEM KÖZALKALMAZOTTAK.Aztán ebből ad fizetést a közalkalmazottnak,amiből valamennyit visszavesz.Tehát a közalkalmazott járuléka,adója,áfája O állami bevételt jelent.

"Nem az a baj, hogy ezek most hozzányúltak az egészségügyhöz, hanem az, hogy megint dilettáns módon. A pénzbehajtás NEM reform."

Hogy kéne csinálni?Figyelek.

dr. Veér Farkas 2008.03.17. 18:13:15

KopaszMercis 2008.03.17. 18:03:23

"meg mindig nem vagyok eleg nagy paraszt ahhoz, hogy a sok geci proli megertsen."

Miért, te mi vagy, burzsoá?

Egyébként meg próbáld csak meg egyszer, aztán hátha mégis megértik/megértjük (nem tudom, engem hova soroltál magadban).

2008.03.17. 18:14:44

morpho: A parlamenti demokrácia akkor semmisült meg, amikor a szoclib. kormány a hatalomra kerülése után más programot vett elő, mint amivel nyert. Ez szerinted demokrácia????

Alapvető lenne, hogyha egy kormány nem a kormányprogramot valósítja meg, azonnal el lehessen küldeni a francba. Lennie kellene egy ilyen alkotmányos záradéknak, hogy soha de soha ne tudjanak ezzel még egyszer visszaélni.

Gondold már meg: elég ha valaki hazugságokkal kétharmados többéget szerez, még a királyságot is visszaállíthatja, még akkor is, ha a programjában erről nem szólt egy árva szót sem.

Amit a szocik. csináltak, az minden normális emberi viszony arcul köpése. Minden emberi kapcsolat lényege a bizalom. És ők ezt játszották el. Minden demokratikus országban már régen elzavarták volna őket, és itt is ez lenne, ha az ország egyik fele nem attól félne, hogy a másik fele fog uralomra jutni. Inkább saját magukat is szembeköpik, csak nehogy O.V. visszajöjjön. Ez a magyar tragédia. És ezt fogjuk szívni, amíg ők ketten főszereplők lehetnek ebben a játékban.

KopaszMercis 2008.03.17. 18:21:40

Holden:
mert en nem biraltam a kormanyt a postomban? engem ki fideszesezett le? Senki. A kormany biralata nem attol lesz megalapozott valos es objektiv, hogy arpadsavos bortangaban teszem.
Nem sem vizit dijat sem semmit nem vezetett be, csak pl a diakhitelt, ami szinten a bokros csomag resze volt. A pfuj pfuj bokros csomag resze.. mint a forint csuszoleertekelese stb stb. Amikor a bokros csomagra es a reformokra pfujoltok, akkor a viktor altal atvett cuccokra nem hoborogtok. Ez a kettos merce. Ha a csomagot en bloc leszarozod, akkor szarozd le belole azt is, amit hon ahitott porno sztarod bevezetett illetve meghagyott belole.

"Próbáljátok már felfogni végre, a világ sokkal több, mint MSZP-Fidesz ellentét."

Errol olyan, aki a vizitdij ellen ugat engem ne probaljon meggyozni. Ha te valaha balra szavaztal azt csakis veletlenul tehetted reszegen.. max.

KopaszMercis 2008.03.17. 18:25:11

dr veer faszu:

mar nem egyszer probaltam.. semmire nem mentem vele.
igy legalabb egy kicsit oda van figyelve...

holden:
te annyira de annyira ostoba vagy.. annyi de annyi valos hibat elkovet ez a kormany - es, hogy te veltelenul sem tudsz egyet sem megnevezni kozulok..
hulyeke a szerencse az tut
"Inkább saját magukat is szembeköpik, csak nehogy O.V. visszajöjjön."
Kurva egyszeru a megoldas ezexerint nem? Ha a Viktor felkoti magat, akkor minden egyensuly helyre allhat - attol mar nem fog felni senki, hogy o ujbol hatalomra kerul, es a szocik sem fognak mar senkit szembekopni.

hajra elore!

2008.03.17. 18:28:28

morpho: És szerinted a vállalkozók miből fizetik? Te nagyon hülye (bocs, de ez a te jelződ)! Abból, amit másoktól kapnak bevételként, akik pedig lehet, hogy éppen közalkalmazottak, vagy nyugdíjasok! Ugyanaz a pénz forog körbe-körbe! Egyébként a közalkalmazottak is DOLGOZNAK a pénzükért, ugyanúgy, ahogy a vállalkozók. Egy közalkalmazott tanár ugyanúgy dolgozik, mint egy magántanár, a te elméleted szerint viszont csak a magántanár fizet járulékot, a közalkalmazott meg nem! Ez szerinted jó okoskodás így?

Egyébként figyelj: részletes statisztikák és ráfordítási adatok vannak már évek óta, hogy milyen betegeket mennyiért kezeltek. Ki kellene számolni, hogy ez egy évben mennyibe kerül, majd ezt a pénzt kellene beszedni.

DE: 1. nem kellene ellopni a beszedett pénzt. 2. Csak a betegekre lehetne fordítani. 3. Civil és szakmai kontroll (igen szigorú) a pénzek felett. 4. Teljes nyilvánosság. 5. Csak egy jogcímen kellene fizetni, ez lenne a mostani tb. járulék. Ennek a összegét kellene úgy megállapítani, hogy elég legyen minden évben. 6. Mindenkitől be kellene szedni, akinek jövedelme van. 7. Esetleg be lehetne vezetni több év alatt egy felhasználásarányos önrészt is, de csak úgy, ha csökkentik a járulékot. És akkor ez alól ne legyen kivétel, mert akkor mi a francnak vezetik be?

Szóval, valahogy így kellene profi módon reformot csinálni. És meg merem kockáztatni a kijelentést, kevesebb járulékot kellene fizetnünk, mint most.

morpho 2008.03.17. 18:28:36

Holden

Nagyon hozzáértő demokráciaérzékeny barátom.
"Alapvető lenne, hogyha egy kormány nem a kormányprogramot valósítja meg, azonnal el lehessen küldeni a francba."
A kormány jelenleg a kormányprogramot valósítja meg.Szerintem te a választási kampányra gondoltál.
Egy találós kérdés.Ki mondta 1998-ban,hogy"más a választási kampány és más a kormányzás"?

2008.03.17. 18:33:02

KopaszMercis: Én veled befejeztem. Alkoholt nem iszok, úgyhogy nem voltam részeg, amikor a szocik-ra szavaztam. Tényleg komolyan gondoltam, ennyire megvezettek engem is. Soha többet nem fognak átverni, az biztos.

De sajnos egy bizonyos szint alá nem vagyok hajlandó lemenni, úgyhogy "So long and thanks for fishes..."

A továbbiakban Ignore(KopaszMercis,ON).

morpho 2008.03.17. 18:37:06

Holden
Neked tényleg el kéne menned valami közgáz tanfolyamra.A vállalkozók szerezhetik a bevételüket éppen közalkalmazottaktól,de ők csak a nettó fizetésüket tudják elkölteni,mert a "járulékot" meg sem kapják az államtól bazmeg.
"a te elméleted szerint viszont csak a magántanár fizet járulékot"
Pontosan így van,de ez nem az én "elméletem",hanem közgazdasági alaptétel.

:)))))
" nem kellene ellopni a beszedett pénzt"
"valahogy így kellene profi módon reformot csinálni"
Te egy nagyon mókás arc lehetsz.De tényleg.

2008.03.17. 18:40:53

morpho: Igazad van, a választási programra gondoltam, mint ahogy erre helyesen rá is jöttél.

Hagyjuk már ezt a "ki mit csinált 1998-ban" játékot. Ha egyszer valakik 1998-ban idióták voltak, az vajon felmentést ad a továbbiakban mindenki más számára is? Én nem hinném. A jelenről beszéljünk, és ne a múltról. Ha a Fidesz visszajön, és megint hülyeségeket csinál, majd őket fogjuk szidni, de könyörgöm arról beszéljünk, ami van, és ne arról, ami volt.

Attól, hogy a náci Németország lerohanta a fél világot a világháborúban, még senki sem szerzett jogot arra, hogy ugyanezt elkövesse, és ezt a németek tudják a legjobban. Egy egyszer elkövetett hiba nem ment fel senkit a felelősség alól, ha ő is hibázik.

Szerinted, akkor most bárki bármit megtehet? Elég csak, ha O.V-re hivatkozik? Ez már az óvodában sem jön be: "Óvónéni, dehát a Viktor is a szőnyegre pisilt, akkor én most miért kapok ki? Azért fiam, mert nem pisilünk a szőnyegre." Ez ilyen egyszerű.

2008.03.17. 18:44:39

morpho: Mondjuk átalakul egy állami iskola magániskolává, és az állam egy-egy az egyben odaadja az iskolának ugyanazt a pénzt, amit eddig. Akkor most a tanárok egyből járulékfizetővé válnak? Legalábbis a te elméleted szerint biztosan így van. Tehát attól járulékfizető valaki, hogy mi van kiírva az iskola névtáblájára?

KopaszMercis 2008.03.17. 18:54:10

holden:
az so long and thanks for all the shoes... radasul a fish-nek nincs is tobbesszama te degeneralt.

morpho 2008.03.17. 19:09:05

"Mondjuk átalakul egy állami iskola magániskolává, és az állam egy-egy az egyben odaadja az iskolának ugyanazt a pénzt, amit eddig."
Mi az hogy átalakul?Metamorphozissal?Egy magániskolának a fejkvótán kívül az állam egy kanyit sem ad,mert az a tandíjból tartja fenn magát.
Ami a politikusokat illeti,azok minden országban a szőnyegre pisilnek.A Bush kampányában benne volt az iraki háború,a Sárközyében benne volt a nyogdíjreform?Segítek.Nem volt benne.Tudod,más a kampány és más a kormányzás.(nem én találtam ki)

2008.03.17. 20:16:49

morpho: És szerinted bele kell nyugodnunk abba, hogy "más a kampány és más a kormányzás"? Szerinted ez demokrácia?

2008.03.17. 21:42:25

Való igaz, az idézet helyesen: "So long and thanks for all the fish". Ez van, ha kapkodik az ember.

morpho 2008.03.18. 00:32:58

Holnap megy az Orbán Prágába.Dolga van ott...
index.hu/politika/kulfold/czv2627/

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.03.18. 13:50:22

RE: Vérszegény éjszakai dúvad · hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.17. 16:07:17
A 4350 huf az idei találmány, tavaly nem kellett fizetni, viszont senki nem kötelez arra, hogy be is fizesd. Másrészt viszont, ha befizeted, kutya-macska nem kérdi meg tőleg, hogy honnan is van erre pénzed...

Csak zárójelben jegyezném meg, hogy ha viszont vállalkozásod van és bedöglik, tehát egy fia forint bevételed sincs belőle, akkor is fizetned kell a járulékaidat (mert magadat foglalkoztatod, így még munkanélküli sem lehetsz), ami nem négyezer forint. Nem tudom, most mennyi, de négy éve havi negyvenezer körül volt. Sajnos, saját bőrömön tapasztaltam meg. Rá is ment ingem, gatyám, mert mindemelett a rezsidet fizetni kell és a gyereknek sem mondhatod, hogy most ne tanulj, ne egyél, ne nődd ki a ruhád, mert anyád befuccsolt. Az APEHet viszont az ilyesmi rohadtul nem érdekli.
Még mielőtt mondaná valaki, hogy akkor fel kell számolni a vállalkozást, annak üzenem, hogy az sem egy könnyű menet és sok pénzbe kerül. A nincsből pedig meglehetősen nehéz.

morpho 2008.03.18. 16:15:09

rokica
Ez biz így van,magam is végigcsináltam és alig tudtam kikeveredni belőle.A végén részletfizetést kértem az APEH-tól,hogy kiköhögjem azt a tb-tartozást,aminek alapját soha nem kerestem meg.Tehát a saját pénzemet ajándékba adtam az államnak.Felszámolni azért nem lehet a céget,mert ha megteszed,számlaképtelenné válsz és még kevesebb lehetőséged van melót találni.Szerencsére régen túlvagyok ezen,de nem kevés embert ismerek,aki most is ebben a szarban ücsörög és rágja a kefét.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.19. 08:03:57

Valóban ez sajnos így van. (Kényszervállalkozás?) Nem véletlenül pofáznak már évek óta arról, hogy csökkenteni kellene a bérterheket, mert agyonnyomja a kkv szektort, qrvára nem érdekel ez senkit a Parlamentben - kormányoldalról biztos.
Márpedig egy ország gazdaságának a stabilitását inkább a kkv szektor biztosítja, mintsem a multik, mert a multik ahogy jöttek, úgy el is mehetnek, és mennek is.
süti beállítások módosítása