hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Áldozati bárány

2008.07.05. 12:12 Vérszegény éjszakai dúvad



Még májusban történt, hogy a Napkeltében Verebes, akiről mostanában szívesen emlékszik meg a Comment.com is, interjút készített Gergényi Péterrel. Verebes valami hihetetlenül brutális dolgot művel, alig hiszem, hogy járt már ilyen mélyen valaha is. Teljesen összemossák a Zsanett-ügyet, a Tv-ostromot, a Tv-ostrom utáni, és az október 23-i eseményeket. A végére aztán sikerül kihozniuk, hogy Gergényi a meghurcolt, szerencsétlen áldozat, és mindig és mindenben az európai normáknak megfelelően járt el.

 

 

 (A kép forrása)

Két idézet a beszélgetésből:

 Gergényi: A világon minden rendőrség kizárólag akkor alkalmaz a törvényben meghatározott kényszerítő eszközöket, amikor az ellenfél túlnyomó többségben van, tehát elsöprő többségben van. Ez így történ annak idején is.

Tetszenek érteni, ugye? Egyrészt kiakadhatnánk azon is, hogy ellenfél, mert most akkor háborúról, focimeccsről, vagy zavargásról beszélünk, másrészt viszont, ha valamikor, akkor a Tv-ostrom idején az "ellenfél" tényleg túlerőben volt, aztán ismerjük jól az események végét.

A kedvencem viszont a következő (Gergényi előtte éppen arról beszélt, hogy milyen gusztustalan a média, le akarják őt járatni, stb.):

Verebes: Kérem tisztelettel a médiát szeretném megvédeni, amióta Ön nem főkapitány, azóta több olyan híradórészlet, tudósítás látott napvilágot a magyar televízió képernyőjén, ahol Tibettől Franciaországig, akár Moszkváig, a BL döntő utánig ugyanígy, vagy sokkal keményebben lépett fel a rendőrség a rendbontókkal szemben.
Gergényi: Ez teljesen rendben is van, a világon így működik.
Verebes: Hát, látjuk, látjuk a képernyőn, hogy ez nem, hogy ez ilyen esetben nem egy rendkívüli valami, előveszik a gumibotokat a rendőrök, hátracsavarják a kezüket azoknak, akik balhéznak, és bezsúfolják egy kocsiba őket. Ezt látjuk. Nyilván ott is van, akinek a fején egy seb keletkezik, nyilván ott is van, akit úgy ütnek, hogy érdemtelenül, mert belekeveredik, ez benne van a pakliban.
Gergényi: Gyakorlatilag nem a médiát marasztaltam el, sőt én a médiával nagyon jó viszonyt ápoltam, és ápolok a mai napig. Én azt mondtam, egyes médiának vannak ilyen jellegű tevékenysége, amit én nagyon nem helyeslek, és ez az agymosásosdi, ez a lejáratósdi egy elem.
Verebes: Ön már nem főkapitány, mit kell Önt lejáratni?
Gergényi: Egy nimbuszt. Végül is egy nimbuszt, egy volt főkapitányt, akinek közismert az arca.

 

Kíváncsi lennék, hogy Gergényi és Verebes szerint az is teljesen normális-e, hogy a rendőrök (sőt, egész pontosan fogalmazva: a rendőrök közül néhányan) földön fekvő embereket rugdosnak, ütlegelnek, akiket aztán a filmbizonyíték ellenére sem ítélnek el. Ha igen, akkor javaslom a termését árammal védő gazda azonnali szabadonbocsátását.

Verebes meg jobban tenné, ha inkább létrehozna egy alapítványt Gergényi javára, ha már annyira sajnálja. De lehetőleg csendben, mindenféle interjú nélkül!

A teljes videó itt megtekinthető.

24 komment

Címkék: médiaipar verebes istván gergényi péter hülye interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr9554418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2008.07.05. 15:37:31

Micsoda szerencse, hogy még akadnak a médiában ilyen gerinces, véleményüket határozottan vállaló riporterek, akik mernek keményen kérdezni :-)

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.07.05. 16:35:39

Az első mondatból hiányzik egy állítmány. Verebes nem nagyon figyel már oda, nem érdekli. Gergényi nimbusz lenne? Ezt alig hiszem, de próbál magyarázkodni. Az agymosott médiáknak hála, nem mindenki hiszi el.

megacrash · http://flickr.com/photos/megacrash 2008.07.05. 17:10:05

ez jo, tibetben, moszkvaban is igy lepnek fel, vagy durvabban, dehat ez teljesen rendben van

sourcerror 2008.07.05. 17:31:16

"ez jo, tibetben, moszkvaban is igy lepnek fel, vagy durvabban, dehat ez teljesen rendben van"

Sőt, vegyünk példát Zimbabwéről ...

berek 2008.07.05. 17:39:22

"Egy nimbuszt. Végül is egy nimbuszt, egy volt főkapitányt, akinek közismert az arca."
Gergényi elvtárs nimbusznak tartja magát. Nem semmi!

Manyizga (törölt) 2008.07.05. 17:48:16

A nimbusz az valamiféle elektromágneses sugárzás ugye? Gergényi "Vasprefektus" elvtárs ezek szerint egy másik létsíkon él? :))

BTW: Vasprefektus... nemtom, büszke lennék-e Gergényi helyében arra, hogy ilyen jelzőt kaptam volna. Bár, ha ő az állampolgárokat törvényen kívülinek (maffiózónak) tekinti, akkor jogos a jelző.

Info:
1925-ben Mussolini kinevezi Szicília teljhatalmú prefektusává Cesare Morit a törvényen kívüli állapot megszüntetésére. Ő volt a vasprefektus. Amikor azonban a bűnöző politikusok között is rendet akart tenni, félreállították. Érdekes... ;)

berek 2008.07.05. 18:05:29

Nimbusz: dicsfény, fénykoszorú, sugárkorona; közmegbecsülés, tekintély. Ezt gondolja magáról Gergényi. Szer(g)ény ember.

szalmaegér 2008.07.05. 18:50:13

Nincs vita.
Holló a hollónak, akarom mondani zsidó a zsidónak nem vájja...

Tehéntőgy 2008.07.05. 19:00:57

manyizga: Gergényi "Vasprefektus" jelzője még a bács-kiskun megyei főkapitánykodása idejéből származik, és eredetileg teljesen pozitív értelemben használta rá a sajtó. (Amúgy jellegzetes példája a faszi annak, hogy nincs rosszabb annál, mint hogyha egy amúgy kiválóan teljesítő középvezetőt olyan pozícióba helyeznek, ami már meghaladja a képességeit.)

Kukacospista 2008.07.05. 19:28:30

Hiába,na!
Legyetek nyugodtak,nem múlt nyomtalanul az előző átkos...Pedig kedvenc F._ünknek is volt egy mondata erre, "kapcsolatban voltam,és utasítottam..."
ezt nyilatkozta az események után,azóta csend...
Nem lehet hogy akkor kértek valamit az elvtársak szegény Gö.-től?

Tehéntőgy 2008.07.05. 20:09:12

Kukacospista: Bár ez a legnépszerűbb mai magyar politikai összeesküvés-elméletek egyike, valójában elég valószínűtlen. Gergényi és Gyurcsány utálják egymást. Gergényi Lamperth (illetve Medgyessy) protezsáltja volt, nem Gyurcsányé. Ők csináltak belőle budapesti főkapitányt, és eldöntött tény volt, hogy ő lesz Salgó utódja az országos főkapitányi poszton, mikor beütött a miniszterelnök-csere. Gyurcsány egyik első intézkedése volt a kinevezését már zsebében érző Gergényi helyett Benéből ORFK-főnököt kreálni, ahogy Lamperthet is eltávolította 2006. tavaszán a rendőrség közeléből. Gergényi egyáltalán nem "Gyurcsány embere" volt, csak egy posztjára alkalmatlan budapesti főkapitány.

Gringo 2008.07.05. 21:34:10

Csak jönne már a viktor! Kíváncsi leszek, hogy fogják szidni az akkori főkapitányt, mikor szétverik a rendbontó csürhét. Akkor majd nem lehet komcsizni, zsidózni, hisz az igaz magyar rendőrség basz oda nekik.

algi 2008.07.05. 23:23:14

Most mintha Verebes direkt Gergényit mosdatta volna. Könyörgöm, Verebes mikor állt le szívózni melyik vendégével? Ha meg az a baj, hogy a Napkeltében faszságokat beszélnek, elég megnézni, hogy a Kereszttűzben mekkora faszságokat kérdeznek, és milyen magaslabdákat hagynak ki.

AzHofi 2008.07.05. 23:32:04

Cigiző: médiumoknak, vagy médiának. A médium többes száma a média.

borovi 2008.07.05. 23:44:34

Nem kéne összemosni a dolgokat. Volt egyfelől egy megvadult tömeg, akik közül sokakat, nagyon helyesen, begyűjtöttek, lelocsoltak vagy könnygázzal elriasztottak. És voltak esetek, amikor nem megfelelő módon kezelték a helyzetet(földön fekvő ember megrugdosása stb.)De azt a fent idézett interjúban senki sem mondta vagy gondolta, hogy ez utóbbi helyes és természetes.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.07.06. 01:20:28

Borovi, a "megvadult tömeg"-ből nem sok embert gyűjtöttek be, hiszen őket végigkísérték a fél városon, a kommentár szerint "kiszorították" őket. Ha akkor azokat összefogdossák és beszállítják, senki nem szólt volna egy huncut szót sem. De a kiszorítósdi közben valahogy elfeledkeztek erről. Ám mivel végül mégiscsak kellett pár ember a zárkákba, összefogdosták azokat, akik nem tudtak, esetleg nem is akartak elfutni előlük. Nimbusz úr ezekre a deli és leleményes rendőrökre oly büszke. Az akasztásán talán még ott lehetek.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2008.07.06. 08:11:32

Nem tudom, mit akar Gergényi? Tegnap a rendőrség bebizonyította, hogy sokat fejlődött az elmúlt két évben. Megvédeni ugyan még mindig nem tudja a békés felvonulókat, de legalább már nem őket verik meg a randalírozók helyett. Azért ez is valami, nem?

elyühet 2008.07.06. 10:47:30

Én csak annyit szeretnék mondani, hogy polizeistaat.com...

elyühet 2008.07.06. 11:07:57

Ja, és hogy mindaddig lesznek túlkapások, amíg a humán rendőrök helyére szabályzatot és bétékát futtató drónokat nem állítunk, akkor viszont félrenézés se lesz.

És hogy kimondottan vicces, amikor az intézkedés közbeni jogsértések és túlzott erőszak egy részhalmazát az egyik, más részhalmazát a másik csapat ostorozza kérlelhetetlenül, a másikat és egyiket pedig bagatellizálja vagy dicsőíti.

Mondjuk legutóbb az intézkedésnél kibicelőt verő, ellene hamis vádat konstruáló három rendőr előzetesen mentesített felfüggesztett ejnyebejnyéje és a testületben maradása nem váltott ki heveny ávéházást, sőt.

elyühet 2008.07.06. 11:16:10

És ellenpéldaként a bosszút állni, rokont előállítástól védeni, egymást aprítani, általánosan érdekérvényesíteni stb. összeverődő lumpencigány bandák oszlatását sem üdvözlik a kormányoldaliak, pláne nem történik meg.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.07. 22:14:46

Ehh, asszem az első mondatnál honfoglaló őseink hagyományait követtem: (el)kalandoztam.

borovi,

azért megvadult tömegről max. csak a szeptemberi események kapcsán beszélhetünk, okt. 23-án spec. a nyugodtak voltak többségben. Legalábbis nekem úgy rémlik, hogy a Kossuth téren akkor az emberek jelentős része nem nagyon hőzöngött.

ehh, azért még rendőrállam... hát...
Sok baj van a rendőrséggel, a rendőrök bizonyos értelemben a törvény felett állóknak gondolják magukat, stb. (ergo náluk bizonyos közlekedési szabálysértések beleférnek), de ettől még nem biztos, hogy azok a drónok jelentenék a jó megoldást.

elyühet 2008.07.08. 17:04:54

A polizeistaat.com egy weboldal. Rendőri fellépés vastagja Németországban. Összevetésre.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.09. 12:22:24

huh, ránéztem, de nem bírtam sokáig a színkavalkádot, meg a villódzást, majd megpróbálom akkor, amikor erősebb az idegrendszerem :)
süti beállítások módosítása