hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ő még csak 16

2008.07.12. 18:54 Vérszegény éjszakai dúvad

Nemrégiben egy közeli kisvárosban jártunk, ahol az egyik helyi zenekar koncertjét hallgattuk meg. Amíg szünetet tartottak, mi a szabad ég alatt álldogáltunk, beszélgettünk. Egyszer csak akkora svunggal esett valaki a nyakamba, hogy majdnem felborultam. Egy általam sosem látott hölgy volt "zaklatóm", aki nem a személyemből áradó kisugárzás miatt, hanem részegsége miatt gondolta azt, hogy ilyen közelről ismerkedik meg velem. Aztán előkerült egy ismerőse, és kiderült, hogy a lány csak 16 éves, azaz egyáltalán nem juthatott volna alkoholhoz. De a lány nem csak hogy alkoholhoz jutott, hanem annyira részeg volt, hogy egyszer úgy esett össze, hogy egyáltalán nem védte a fejét, vagyis elájult. Kb. fél perc pofozgatás után tért csak magához. Utána viszont - mivel felállni már nem nagyon tudott - végigcsúszott a földön, odavonszolta magát az emberekhez, és megölelte a lábukat. A dolognak úgy vetettünk véget, hogy a lány telefonjáról felhívtuk a lány szüleit, az anyja eljött érte, kocsiba rakta, és ezzel az ügy részünkről lezárult. (Azt már csak zárójelben kérdezem meg, hogy vajon a T. Anyuka kire volt ideges? Igen, ránk).

No, most nem akarom az erkölcscsőszt játszani, persze, mi is hozzájutottunk már a 18. életév betöltése előtt valamilyen alkoholhoz, amikor inni akartunk. Sőt, mi nagyon is könnyedén jutottunk hozzá. Egyetlen egyszer kérdezték meg tőlem, hogy elmúltam-e már 18, mire én rávágtam, hogy igen, aztán a dolog le volt rendezve.
Aztán persze ebből kifolyólag(?) történt olyan az ismeretségi körömben, hogy valaki belefulladt a saját hányásába.

Ezen két dolgot összekapcsolva el kell jussunk addig a felismerésig, hogy többek pont a fent leírt két eset miatt nem szabad alkoholt árusítani a 18 éven aluliaknak. A fiatalok egy része leleményes, valahogy úgyis megszerzi majd a betevő alkoholt, a másik része kevésbé leleményes, ők megszerzik majd a leleményesektől. Azonban így nem juthatunk el odáig, hogy egy 16 éves valaki öntudatlan állapotba igya le magát. Mert ahhoz, hogy idáig eljussunk szükség van egy kocsmárosra, egy boltosra, aki magasról tesz a hatályos jogszabályokra, ergo felelőtlen hozzáállásával tulajdonképpen hozzájárulhat egy ember halálához.

A fiatalok alkoholfogyasztásáról pedig ez a rövid kérdés-felelet szerintem mindent elmond.

4 komment

Címkék: alkohol az köznek állapotja hülye részeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr82565241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.07.13. 23:54:53

A belinkelt kérdezz-felelekben a Fogyasztóvédelem szóvivőjének van egy nívódíjas mondata: "Jómagam is fogyasztottam alkoholt fiatalabb koromban, de ezt nem tartom normálisnak."
Hát igen, a BBC-nél meg minden egy emberből kettő skizofrén, mondta a régi angol vicc.

rolika 2008.07.14. 11:14:12

öcséméket ifjúkorában meghurcolgatták egy kicsit (szerencsére nem lett semmi belőle a rendőrségre járáson kívül), amiért egy kései kocsmai igazoltatáson kiderült, hogy az asztaltársaságában ült egy fiatalkorú, aki alkoholt fogyasztott (volt egy korsó sör előtte). ez a valaki csak úgy odaült közéjük, nem is igazán ismerték, csak látásból.
szóval működik azért ez a rendszer, legalábbis a b.szogatós része

btw azt nem tudom, mennyire legális (szerintem semennyire), hogy a plusban ott lóg a kasszánál a felirat, amennyiben valaki alkoholt, vagy cigit vásárol, akkor az egyben az illető nyilatkozatának is minősül, hogy elmúlt már 18. lol

Leeroy of SMV Design 2008.07.14. 15:38:39

Nem is volt igazi fiatalkora annak a férfiembernek (!), aki nem rúgott be amolyan emberesen jópárszor. Ismétlem: férfiembernek. A női részegség undorító és kerülendő. :) Nem áll jól nekik. (Ez magánvélemény.)

A megkerülős csel meg úgyis az a korhatár esetében, hogy megvetetik az idősebb társaikkal az alkoholt, amit aztán mindenképp közösen fogyasztanak el. Egyébként sem lehet mindenki mellé rendőrt állítani, mindenkinek saját magának kéne kordában tartani az önkontrollját ilyen tekintetben.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.15. 00:27:15

Dr. Morcz,

hát most mit mondjon szerencsétlen? Bizonyos értelemben ez egy hülye törvény, amit legalább egyszer mindenki megszeg, de hát ezt nem mondhatja :)

Rolika,

az a kifüggesztett tábla semmire nem jó. Ha valaki "gyanús" azt bizony az eladónak kell ellenőriznie. Ilyenkor asszem a személyit is be kell mutatni, ami azért furcsa dolog.

JF,

mi ez a hímsovinizmus? :) Egyébként azért olyan istenesen részeg nővel én még nem nagyon találkoztam, de én sem csípem...
süti beállítások módosítása