hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Logó és imázs

2008.07.18. 23:11 Vérszegény éjszakai dúvad

Arculatváltásra készül a Bkv - adta hírül ma az Rtl Klub híradója. Ez önmagában nem lenne baj, ilyen arculatváltásokon rendszeresen átesik minden cég. (Azt csak a zárójelben jegyzem meg, hogy míg az Rtl híradójában a négyes metróra hivatkoznak az arculatváltással kapcsolatban, addig pl. a Hírszerzőn a főváros most készülő új, egységes arculatát említik meg indokként).

Nem is az arculatváltással van a gond, hanem azzal, hogy ezt megint bátran besorolhatjuk a parasztvakítás kategóriába. Mert a probléma ezzel az, hogy a Bkv felsővezetése nem érti, hogy egyáltalán nem a Bkv logóján kell változtatni, hanem az imázsán.

Mivel a Bkv-ról kialakított kép nagyrészben attól függ, hogy hogyan viselkednek az alkalmazottai (és vezetői), így nem kell sokat töprengeni ahhoz, hogy rájöjjünk: Nem attól lesz kevesebb a bliccelő, és több az utas, ha egy szép új logó vigyorog ránk a megállókból, hanem attól, ha végre nem lesznek bunkók sem az ellenőrök, sem a biztonsági őrök, végre tiszták lesznek a járművek, udvariasak a vezetők, stb.

Sőt, még attól is több utas lenne várható, ha nem kb. minden második héten, hanem mondjuk félévente csak egyszer jutna az eszünkbe, hogy a Bkv Zrt-t nyugodtan át lehetne nevezni Nagy Budapesti Mutyitársasággá.

Persze ez már megint a dolgok nehezebbik felének a megfogása lenne, ellentétben azzal, hogy kiírunk egy jó kis pályázatot, hátha nyer majd rajta valami haver, vagy cimbora, vagy rokon.

14 komment

Címkék: bkv pályázat abszurd mutyiland

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr79575113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2008.07.19. 00:25:28

Na igen.

A linkelt írásokat olvastam még korábban. A Blikkeset nem láttam, mindenesetre érdekes.

Lenne pár ötletem: BKV tábla legyen kapható mondjuk a Közlekedési Múzeumban.

Közmunkában takarítsák a járműveket, beleértve a firkákat is.

NORMÁLIS személy-és vagyonőröket vegyenek fel, biztos van, akinek nincs munkája. (A verekedős orkokat meg páros lábbal rúgják ki.)

Ezt így első körben, kifejtés nélkül.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.07.19. 00:34:43

Mindenkinek a fantáziájára bízhatjuk, hogy mennyi pénzt fog a súlyosan veszteséges BKV kilapátolni az ablakon az új arculat megtervezéséért, az új táblák, matricák, karszalagok és kutyaszarok legyártatásáért, kihelyezéséért, és még nem is tudom, mit felejtettem ki a sorból. Egy rendes országban korbáccsal verik véresre, aki ekkora baromságot ki mer találni. Itt a legjobb esetben is elbocsátják, sok-sok végkielégítéssel.

Hümm 2008.07.19. 01:06:36

Ez nem baromsag, ez mar pofantlan bunteny (a hanyag kezelest ha szandekos mar annak minositik, gyakorlatilag mas tulajdonanak szetsorasa, esetleg lopas).
Semmi szukseg uj kinezetre mikor mas alapveto dolgokra sincs eleg penz.
Mindenhol a tulfizetett marketingesek es a holdudvaruk kedveert van arculatvaltas, nem a vasarlokert. Hogy nezne mar ki, hogy eszrevennek, ezek a tulfizetett arcok nem csinalnak semmit. Hat kitalaljak, hogy szukseg van az arculatvaltason, mert az nekunk fizeto emberknek jo.
Hat nem jo. Kidobott penz kerem szepen, lopas.
Ezert nem tulbonyolitott es atlathatatatlan es meg kepmutatas elotti idokben nem csak korbacs jart, tobb. Minden rendes tarsadalom legalabb kiveti de inkabb megbunteti azt, aki az embertarsain eloskodik valos hozaadott ertek nelkul.
Kerem szepen elhajtani azokat akik igy herdaljak a penzt.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.07.19. 03:59:43

Erről vajon miért a kupleráj és a bútorcsere jut eszembe?

Jelen helyzetben az arculat áttervezését egyetlen ok miatt tartanám elképzelhetőnek: ha azért váltanának logót és dizájnt, mint a T-csoport hazai cégei (olcsóbbá téve a további egységes arculat- és márkaépítést).

Értsd: ha pl. egyesítenék a BKV-t a hannoveri közlekedési vállalattal :-).

nemtudom 2008.07.19. 07:36:03

Tisztára, mint a mávnál: 2 évente átszervezzük az egészet, új neveket adunk a beosztásoknak, új szerkezetet a vállalatnak. Az meg már senkit nem érdekel, hogy ugyanolyan szarul fog működni, mint az egész. Se egy hatástanulmány, se a régi hibák kiküszöbölése, csak megkavarjuk a kakit, és várjuk, hogy a minisztériumból megveregessék a vállunkat....

deadcabbit (törölt) 2008.07.19. 08:35:12

Szerintem ez teljesen rendben van, az új arculat uralkodó színei legyenek a vörös, a fekete és a fehér, 120 kiló felett és 50-es IQ alatt bárki lehessen biztonságiőr (ellenőr nem, azt a posztot meg kell szüntetni: csak őrök lesznek), sofőrök kapjanak gázsprét, maroklőfegyvert és szöggel kivert lökhárítót, a takarítószemélyzettől pedig meg kell válni, az utasok közmunkában hetente egyszer fényesre nyalhatják (önként és dalolva) a buszokat a garázsban.

tigger 2008.07.19. 08:47:17

A járműparkot korszerűsíteni normálisan, a járműveiket takarítani és karbantartani nincs pénz, a járatokat ritkítják, mert nincs pénz. Óriási végkielégítésekre és teljesen haszontalan és költséges arculatváltásra mindig van pénz.

fourgee 2008.07.19. 09:04:50

Nekem ez kicsit olyan, mint az átcimkézés. Ugyanaz a romlott hús marad alatta, de lemossák egy kicsit, új dátumot kap, és szívesebben megveszik, mint az elszíneződött, lejárt dátumút.
Ha már ilyen szemszögből közelítjük meg, és választanom kell 2 termék közül, akkor azt választom, amelyiken alapítási évként régebbi évszám található, mert az bizalmat ad, hogy "igen, 200 éve ugyanazt a minőséget adjuk". Bár, lehet hogy a BKV azért cimkézi át magát, mert nem tudja a korábbi minőséget sem nyújtani... :)
Londonban, ahol mindenhol van busz, metró, vonat, ott vajon miért nem csinálnak új logót?
Ja, és ezt a kamuszöveget, hogy a 4-es metró miatt kell az arculatváltás: a 4-es metró még el sem készült, ki tudja mikor lesz kész, valamint miért nem lehet a 4-es metrót az eddigi meglévő dolgokhoz igazítani?
Ez meg olyan kicsit, hogy Magyarországon nem a kisebbségek igazodnak a többséghez, hanem a többségnek kell igazodnia a kisebbségekhez. Jajj bocs, most hogy ezt leírtam, rasszista vagyok? :)
Csak el kell szakadni az országtól, világot kell látni, olyan helyekre menni ahol sokféle nép megtalálható, és az ember jobban át tudja látni az otthoni helyzetet, jobban meglátja az általános problémákat, összefüggéseket...

redriot77 2008.07.19. 10:33:40

"A járműparkot korszerűsíteni normálisan, a járműveiket takarítani és karbantartani nincs pénz, a járatokat ritkítják, mert nincs pénz. Óriási végkielégítésekre és teljesen haszontalan és költséges arculatváltásra mindig van pénz."

Ez így igaz. Fröcsögnek hogy nem ad nekik elég pénzt a főváros, Demszkij elvtárs fröcsög a kormánynak, hogy nem ad elég pénzt a bkvra. Retekben úszik az összes jármű, csövesek, illegális árusok mindenütt, a smasszereiktől a tisztességes utasok is joggal félnek. Alkatrészekre, a járművek karbantartására nincs pénz, a buszok tükörsima gumikon járnak, a villamosok néha 5-el mennek, mert a sínek olyna szinten vannak deformálódva. "Világváros" vagyunk, ehhez képest jól beszopja a faszt az a buzi külföldi, aki nem magyarul akar jegyet venni, akár a deákon, akár más forgalmas helyen.

Hááááát persze, hogy egy ilyen cégnek háromévente új arculatot kell csináltatni! Tenni mindezt persze közpénzből, hiszen olyan veszteségesek mint ide Hanoi. Mocskos, tetves, szarházi tolvaj bagázs, nem milliós prémium járna nekik, hanem pár hónap wellness az Abu-Graib börtönben. (áram a tökükbe, összeverni őket a családtagjaik előtt, pitbullokat uszítani rájuk, egyenek szart a wcből)

itonay 2008.07.19. 10:39:47

Szerintem itt nem arculaton vagy imázson kellene változtatni, hanem az ellenőrök és a biztonsági őrök fejében. El kell nekik magyarázni, hogy nem mi vagyunk értünk, hanem fordtva. Ha nem járok BKV-val, akkor neki hamarosan nem lesz munkája...bár ki tudja, úgyis az én adómból mentik meg...
Tegnap történt meg velem, hogy a Deákon a kék vonalon mentem le, mire a biztonsági őr megállít, hogy: "jegyeket, bérleteket". Mondam, neki, hogy nem tudtam venni, mert minden kassza zárva volt, és az autómata nem fogada el az ezrest. Erre az volt a frappáns válasza, hogy oda kellett volna mennem a forgali irányítóhoz, bekopogni, és kérni tőle jegyet. KÉrdeztem, hogy oda ahol le volt húzva a redőny és el volt sötétítve. Azt monda: "Jah, mert ott van kamera beszerelve és látják, hogy én ott vagyok aztán majd kinyitják és adnak jegyet". Kérdeztem tőle, és hogy akkor ha lezedőnyözöt Relay-hez ha odaállok akkor azok is kinyitnak és adnak jegyet? 4 éve minden bérletem megvan...legutoljára a kollégája nyugdíjas bérletet adott, pedig csak 22 éves vagyok...na mindegy, erre meg azt mondta, hogy én vagyok a hibás...
Megfordultam és mondtam neki, hogy ha mindenért én vagyok a hibás akkor inkább nem járok BKV-val, és elővettem a slusszkulcsom majd visszafordultam. A nénnye valahogy nem jutot szóhoz.

blr 2008.07.19. 10:41:36

Én egyben névváltoztatást is javasolnék, ami tökéletesen kifejezné a fejlődést is:
Bizony, Kőkorszakiak Vagyunk Zrt.

efi 2008.07.19. 11:04:53

Üzenem úgy általában a marketingeseknek és főleg azoknak, akik a marketingesek süketelése után erről döntenek, hogy engem mint Vevőt/Ügyfelet/Fogyasztót EGYÁLTALÁN NEM érdekel hogy a logo, meg az arculat hogy néz ki, hány éves, meg mi van belemagyarázva. Hát ennek megfelelően szórják rá a pénzt.

C10H12O6 2008.07.19. 11:34:01

Arculatváltás címszóval pénzkimosás a cégből.
Nézzük meg, hogy mindez mennyiért is fog történni, és ki(k) fogják csinálni, mi lesz a leadott anyag, és mi valósul meg.

Ez egy klasszikus MSZP/SZDSZ módszer.
Mert televannak trendi "kreatív", "ötletgyáros", modern gondolatokkal :)
A FIDESZesek a kultúrából és tanácsadásból szoktak jobban mosni szerintem.

Mária 2008.07.19. 11:45:58

Imázsváltásra (=ki hogyan viselkedik) nem lehet sok pénzt szétosztani csókoséknak.

Arculatváltásra (=logo és tsai) meg lehet.

Ezért váltanak inkább arculatot.
süti beállítások módosítása