hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Érik a vetés

2008.07.24. 22:40 Vérszegény éjszakai dúvad

Csak sajnos úgy tűnik, hogy eleve rothadt búzát vetettünk, szóval az aratásban nem leljük majd túl nagy örömünket. 1989-ben úgy tűnt, hogy végleg leszámolunk a kommunizmussal szocializmussal, és valamiféle demokratikus fejlődés útjára lép Magyarország. Nos, úgy tűnik, hogy látszatra jól állunk, de alapvetően tévedtünk.

Ez abból is látszik, hogy egyre többen kezdenek el pozitív érzelmekkel viseltetni a Kádár-kor iránt, erről beszél Thürmer Gyula is a Hírextrának adott interjújában. Ez végül is nem újdonság, a blogoszférában is találkozni ilyen véleményekkel, valamint, ha valaki a beszélgetései során politikai témákra is kitér, nem kell sok időt várni, hogy valaki felsorolja azokat az érveket az államszocializmus mellett, melyeket Thürmer is felmond.

Kezdjük értékelni a szocializmusnak a vívmányait és az értékeit, az emberek kezdenek rájönni arra, hogy nem is volt olyan rossz a Kádár-rendszerben. Kezdik értékelni azt, hogy akkor azért nagyjából mindenki dolgozhatott, aki dolgozni akart, ma ettől még nagyon-nagyon messze vagyunk. Azt is kezdik becsülni, hogy 20 évvel ezelőtt majdnem kétszer annyi húst ettünk, mint amennyit ma eszünk.

Mondja Thürmer, majd később hozzáteszi:

Az emberek azt látják, értik és becsülik, hogy akkor nem lehetett nagyon meggazdagodni, de azért általában volt egy jól elfogadható életszínvonal, az életkörülmények kiszámíthatóak voltak.

Nos, szerintem Thürmer téved. Az emberek nem az államszocializmust kezdik el értékelni, hanem a demokrácia jelenlegi, magyarországi formáját kezdik el nem-értékelni, és egész egyszerűen nincs semmi más, amivel a jelenlegi állapotokat az emlékeikben össze tudnák hasonlítani, csak a Kádár-kor (esetleg Kádár-kór).

Egyébként az is hazugság, hogy 1989-ben végleg leszámoltunk a Kádár-rendszerrel. Nem számoltunk le, és most elsősorban nem az emberek mentalitására gondolok, hanem sokkal inkább a kb. 18 éve hatalmon lévő pártok - és azok vezetőinek - mentalitására. Ugyanis mitől változott volna az emberek mentalitása, ha állambácsi felől úgy röpködnek a degeszre töltött repülő sült galambok, mint kutyapiszok körül a legyek.

18 éve hazudják azt, hogy az államszocializmus jóléti kiadásaihoz nem kell hozzányúlni, és nem is nyúlnak hozzá. Ahogy az egyik oldal megpendíti, hogy esetleg nyugdíjbefagyasztás, a másik oldal reagál rá, hogy nana, hát, hogy a francba képzeli maga ezt? És a dolog működik, a nyugdíjasok részéről mindenképp.
Pont úgy, ahogy a másik oldal korábban megpendítette, hogy akkor vizitdíj, mire az egyik oldal rögtön népszavaztatott, ami persze, hogy működött. Azaz tulajdonképpen egy kb. húsz éve megbukott rendszert próbálnak meg továbbra is életben tartani. Sajnos sikerrel.

Mindezekért nem feltétlenül az embereket kell okolni, 18 évnyi agymosás után (ti. a szabadság nem fog semmilyen áldozattal - anyagival sem - járni) ki a fene értene egyet azzal, ha elzárnák a repülő-sült-galamb-csapot.

Úgyhogy jó alaposan vállonveregethetik magukat a pártok vezetői, sikerült, megcsinálták, azaz elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Mindannyian. Ráadásul van már csodafegyver is, amit bármilyen kormányzati intézkedés kapcsán bevethet az aktuális ellenzéki párt: a népszavazás. Úgy fognak röpködni a népszerűtlen intézkedés elleni szavazatok, mint - és ide is ez a legjobb hasonlat - kutyapiszok körül a legyek.

8 komment

Címkék: parlamenti pártok köztünk élő kádár jános

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr48579898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2008.07.25. 00:37:28

Két megjegyzés.
1.Teljesen igazad van a Kádárrendszer manapság is stabilan áll,csak az aktuális vezért nem Kádárnak hívják és nyugodtan lehet anyázni.A szociális demagógia ugyanaz maradt mint amilyen'88-ban is volt.A kiutat nem látom belőle sehol,mert ahogy te is írtad,ha valaki megpróbál kitörni belőle,a másik visszarángatja azonnal.Ráadásul ez a kibaszott szemlélet öröklődik a következő generációkra is.A simlis,hálapénzes,kenőpénzes,zsebbefizetős,bürokratikus részét nem is említetted,pedig az is maradt a régi.Lehet,hogy igaza van a Thürmernek és ez a társadalom tényleg a Kádárrendszerben akar élni.Akkor meg minek erőzni vele?
2.Ami a Thürmert illeti(de idevehetném a jobbikos Vona navű idiótát is)Az a mi mázlink,hogy a szélsőséges pártoknak hipertehetségtelen vezetőik vannak Magyarországon.Egyszer majd felbukkan egy Jörg Haider,aztán nagyon furcsán fogunk kifelé nézni az arcunkból.

rolika 2008.07.25. 07:14:06

az egészben az a legrosszabb, hogy ha nem lett volna rendszerváltás, akkor is ugyanazok az alakok irányítanák az országot, mint most.
ezt kúrtuk el. hogy nem volt egy saját nürnbergi perünk, ahol az összes főkomancsot elmeszeltük volna pár évre, plusz nem lehetnének semmilyen formában közszolgák

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.07.25. 14:46:31

morpho:"...és nyugodtan lehet anyázni."
Szerintem nem lehet. Állj ki a Kossuth térre, és kezdj el hangosan anyázni (egyedül), szidd Gyurcsányt olyan hangosan ahogy bírod.

Szerinted hány perc múlva vinnének el a rendőrök?

morpho 2008.07.25. 16:43:36

rolika
Tévedsz.Nem a személyeken múlik,hanem a társadalom igényein.Magyarország ilyen politikai elitet termelt ki magából.Most meg kiabál,hogy takarodjanak.Legalább is vicces.

anti_troll
Nem vinnének el.Ez egy hülyeség.Hetekig anyázhatnám,amig a csövön kifér.Legfeljebb a járókelők szólnának be.A rendőrök oda se jönnének.

Leeroy of SMV Design 2008.07.27. 11:47:57

Feltéve, ha tömegben vagy. Akkor lehet anyázni, mert erősnek érzed magad a többi nemeztarsolyos/árpádsávos/turulos között... :)

Triznyai Döme (törölt) 2008.07.27. 12:20:13

Trolitóni!
A tények makacs dolgok, mondotta volt negyedik Zsugás Vili elvtárs, az érdemdús postarabló és a népek atyja.
Nyugodtan és minden porblémától mentesen anyázhatsz _KÖZTERÜLETEN_ bármely közszereplőt. Az egyetlen veszély, hogy amint árvamagányosan harsogod (érctorkokként) a szélbe nem túl hízelgő véleményed, ippeg arra ténfereg az illető közszereplő néhány túlbuzgó fanja és kissé rálépnek az arcodra.
Hja Elvtársak, az élet az nem egy habostorta!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.28. 13:48:22

morpho,
asszem ezesetben nem lehet elverni a port egyik oldalon sem. A társadalom ilyen, mert szerintem nem kapta meg a rendszerváltás után azokat az ingereket, amelyek kialakíthattak volna egy egészséges állampolgár-állam viszonyt. Mostmár hiába akarják "megnevelni" a zembereket, több, mint 18 év telt el, a nevelhető szakaszon már túl van a társadalom. A t. politikusok pedig most aztán megehetik, amit főztek. (Persze igazából azt a kotyvalékot nekünk kell lenyelni, de hát tessék, csak tessék, el lehet menni...) (ja, szvsz Vona egyáltalán nem hülye, nagyon is tudja, hogy mit akar)

antitroll,
este tíz után vinnének el csendháborításért :)
Amíg nem gyújtogatsz, meg adsz munkát az üvegeseknek, addig nem nagyon baszkurálnak.

rolika,
hát, igen, Antall már tudott valamit, amikor azt mondta, hogy tetszettek volna forradalmat csinálni.

morpho 2008.07.28. 15:27:35

Én nem azt mondtam,hogy hülye a Vona,vagy a Thürmer,hanem azt,hogy tehetségtelen mind a kettő.Nem kicsit,nagyon.
süti beállítások módosítása