hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Vona, a haza-fia/s

2008.08.18. 18:02 Vérszegény éjszakai dúvad

Még augusztus elején jelent meg a Hírextrán egy interjú Vona Gáborral. Még akkoriban akartam foglalkozni ezzel a cikkel, de megakadtam vele. Egész egyszerűen fogalmam sincs, hogy miről beszélnek az interjú első felében, noha a hazafiasság a téma.

Azt mondja Vona, hogy:

Ha valami ellen jelen pillanatban egy fiatal lázadni tud, az pont a hazafiasságot tagadó, vagy éppen a hazafiasságból gúnyt űző politika, ami jelen pillanatban kormányon van.

Sajnos Vona azt nem fejti ki, hogy mit is ért pontosan hazafiasságon, illetve mit is ért pontosan a hazafiasságból gúnyt űző politikán, úgyhogy próbáljuk meg kimazsolázni a szövegből.

Vona szerint:

Kelet-Közép-Európában az ifjúság nagyon komoly politikai, közéleti támogatást kap arra, hogy a hazafiasságát megélje, az egészséges nacionalizmust megtapasztalja a saját mindennapjaiban.

Na, most én nyilvánvalóan nem mozgok olyan otthonosan a környező országok bel-, ifjúság-, és egyéb politikájában, de amit a nacionalizmussal kapcsolatban hallok a környező országokból, az konkrétan a magyarverés, életveszélyes fenyegetések festése a magyarok által lakott házak falára.

Tehát, ha jó magyar akarok lenni, akkor kezdjek el románt, szlovákot, szerbet verni?

Amit Vona a hazai politikusokról mond, abban van valami, nehéz nem észrevenni a jelenlegi magyar külpolitika szürkeségét, a képesség (akarat?) hiányát a magyar érdekek megfelelő képviseletére, illetve az EU irányába mutatott szervilis magatartást. De ebből nem lehet azt a következtetést levonni, hogy baj van a magyar hazafiassággal, a nemzettudattal Illetve baj van, de pont a Vonáék által képviselt irányvonal miatt.

Nekünk is van mire büszkének lennünk, nekünk is van történelmünk, van kultúránk, vannak tradícióink

Mondja Vona, és ebben teljesen igaza van, nem vagyunk semmivel sem rosszabbak, mint bármely más nemzet a világon, és tényleg büszkék lehetünk a történelmünkre, kultúránkra, stb. De ez nem jelenti azt, hogy jobbak lennénk bármely más nemzetnél, azt meg aztán végképp nem jelenti, hogy mi szartuk volna a spanyolviaszt.

Viszont Vonának az az elképzelése, miszerint egy apokalipszis esetén csak a nemzettudat adhat megfelelő védelmet egy ország számára, már egyszerűen nevetséges. Amennyiben bekövetkezik majd az erőforrások kimerülése (ami ténylegesen a végét jelentheti a globalizálódó korunknak, plusz ideértve a tiszta ivóvizet is) - ami első lépésben annyit jelent, hogy a szűkösség növekedésével párhuzamosan csökken az erőforrásokhoz hozzájutók köre -, a nemzettudat lesz az első, amire az emberek magasról tenni fognak. Az erősebb kutya nem fogja nézni, hogy a gyengébb kutya milyen nemzetiségű, csak azt, hogy ha akarja magának azt a teli benzineshordót, vagy azt a liter tiszta vizet, akkor annak kell átharapnia a torkát.

Nem akarok tovább elmerülni ezekben a hagymázas gondolatokban, inkább feltennék pár kérdést, hátha tud valaki válaszolni rá.

1. Nyilvánvaló, hogy a hazafiasság azt (is) jelenti, hogy teljesítjük az állampolgári kötelességeinket. Teszem azt befizetjük normálisan az adót. De jelen pillanatban egy "a hazafiasságból gúnyt űző politika" van hatalmon, amely tudjuk jól, hogyan bánik befizetett adóforintjainkkal. Most akkor egy jó hazafi normálisan adózik, vagy sem?

2. Egy jó hazafi védi országát, nemzetét. De mi van, ha nemzete éppen Irakban állomásoztat fegyveres erőket, amelyeknek a legkevésbé az a feladatuk, hogy védjék az országot. Mit tegyen ilyenkor egy jó hazafi? Vonuljon be, vagy sem?

3. Egy jó hazafi nem vásárol a mocskos, büdös multiknál. De mi van akkor, ha mindenki jó hazafivá válik, ezért a multik kivonulnak az országból, és így több ezer másik jó hazafi válik munkanélkülivé?

4. Tudjuk, hogy a Fradi drukkerek között rengeteg jó hazafi található. De a Fradinak éppen angol tulajdonosa van, és rengeteg nem magyar, sőt fekete focista található a keretében. Most akkor a jó hazafi drukkol a Fradinak?

5. Egy igazi hazafi ezt a srácot magyarnak tartja, vagy sem?

6. Legfőképpen hazafinak számít-e az az ember, aki feltenné Vonának azt a kérdést, vajon ő tudja-e, hogy mi a francról beszél, vagy csak beszél bele a vakvilágba, mert szereti hallani a saját hangját?

4 komment

Címkék: vona gábor hazafiság nemzettudat

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr6620921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.08.18. 19:44:09

Pfff. Vona gáz. Nagyon. Ilyen semmiről sem szóló buborékmondatokat a seggemen keresztül is tudnék fújni, az a lényeg, hogy a "nemzet", "nemzetvesztő", "zsidó (horgasorrú, galiciáner, tetűhintás)","komcsi", "Erdély", "Felvidék", "Vajdaság" szavakat megfelelő koncentrátumban használjam. A sok hülye meg megy fekete egyenruhát venni, egy _ilyen_ V. G. féle félcédulások szavára...
Agyarország, Agyarország, gyere bátran, Agyarország...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.18. 22:54:09

Hát, ha Vona nem lenne hatással ennyi emberre, asszem én is viccesnek nyilvánítanám...

nemzetigyerek 2008.08.19. 11:03:41

1. Fizessük mi adót, de azt a javunkra fordítsák, és ne a javaink ellen. Érdekes, a középkort mindíg lehordják, pedig akkor volt a tized, és a kilenced, azt a kis kapirgálást a majorban pedig mindenki el tudja viselni. Most a nagy civilizációban fizetünk vagy 60% adót, meg papírtologatási járadékot, meg levegőadót. És mehetünk szívni a fogunkat 80.000 forintért, abból is csak 40.000 kapunk kézhez. A hazafi fizeti az adót, ha tudja, jó helyre kerül!

2. A jó magyar kúrmány küldi ki szerencsétlen katonáinkat toy-toyt telepíteni, meg felrobbanni. A jó magar kúrmány megy seggetnyalni amerikába, hogy mi leszünk az elsők akit feláldoznak. Igen, a hazafi MEGVÉDI a nemzetét, ha az VESZÉLYBEN van.

3. Ha elmennek a multik, valamivel be kell tölteni a rést, hát akkor nyissanak kisboltokat. Vagy menjenek el földetművelni, mert ha odafigyelnél, tudnád, nagycsomó föld van megműveletlenül, mert a koszos multi 5 forintért veszi meg azt, aminek az előállítása 50 forint. Nembeszélve hogy a 45 forint "hasznot" külföldre viszik. Tehát a jó hazafi nem vásárol multinál.

4. Elmagyaráznád, hogy a fradi és a hazafiak között mi a kapcsolat? Mert én nem látom értelmét ennek a mondatnak.

5. Magyarnak lenni nem származás kérdése... Magyarnak lenni magatartás. Ha ez a srác a Blahán szurkálgat mp3 lejátszóért, akkor nem hazafi. Ha meg teljesen beilleszkedett, és ugyan úgy viselkedik mint a többi magyar, akkor meg mi a probléma? Átigazol? Naés, hát mutass egy jó focicsapatot Magyarországon. Plusz, még ha át is igazol, a magyar válogatottban marad nem?

6. Legfőképpen normálisnak számít-e az az ember, aki feltenné Vérszegény éjszakai dúvad -nak azt a kérdést, vajon ő tudja-e, hogy mi a francról beszél, vagy csak beszél bele a vakvilágba, mert szereti hallani a saját hangját?

Hirtelen ennyi.

asz_tapasz (törölt) 2008.08.20. 22:45:45

Én is tőled kérdezném meg most, hogy mi a francról írtál egy közepesen hosszú posztot, ha egyáltalán, vagy csak úgy, mert szereted a saját írásaidat visszaolvasni?
süti beállítások módosítása