hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ilyenkor hol a hiszti?

2008.11.03. 19:26 Vérszegény éjszakai dúvad

A Magyar Gárda szakadásáról - hiába történt már hetekkel ezelőtt - mindenképp szót kell ejteni, már csak azért is, mert a magyarországi médiumok - úgy gondolom - nem kezelték az értékükön az eseményeket. Ennek persze az is oka lehet, hogy a pénzügyi válság elég magasra tolta fel a későbbiekben az ingerküszöböt, szóval nem nem biztos, hogy nem történik jelenleg semmi a Magyar Gárda körül, csak nem feltétlenül jelennek meg a történések a médiában. Pedig ez az utóbbi hónapok legfontosabb belföldi eseménye.

A történéseknek sokféle kimenetele lehet, de mi foglalkozzunk minden forgatókönyvek legrosszabbikával.

Amikor megalakult a Magyar Gárda, országos hisztéria tört ki, félkatonai, puccsra készülődő szervezetre gondolt mindenki. De azért gondolom mindenki előtt világos, hogy a Magyar Gárda nem több, mint a Fidesz által 2002-ben életrehívott Polgári Körök utánérzése. Vona egyetlen egy feladatot szánt a szervezetnek: A Jobbik szavazókat készenlétben tartani. Mindaz, amit a Gárda eddig csinált, a felvonulások, a tüntetések, a köztéri megjelenések csak arra voltak jók, hogy biztosítsák a híradókban, napilapokban való megjelenést. A Magyar Gárdának egyébként értelme, haszna nem volt, ha be kellene sorolni valahova a működésüket, hát az a szimbolikus politizálás lenne.

Éppen ebből lett elege Dósának, legalábbis a vele készült interjú erről tanúskodik. Dósa tetteket akar felvonulások és parádézások helyett. Hogy ez mit jelent? Nem mást, mint azt, hogy most tényleg van esély egy olyan erőszakszervezet kialakulására, mint amitől tavaly olyan lelkesen rettegett mindenki. Ha ténylegesen kettészakad a Magyar Gárda, akkor nem lesz olyan bírósági ítélet, ami a Jobbiktól független - azaz a Parlamentbe vágyó párttól független - részét feloszlassa a Gárdának.

Hogy ezzel azt akarom-e mondani, hogy a jelenlegi gárdatagok olyan emberekből tevődnek össze, akik elfogadhatónak tartják az állami erőszak-monopólium megsértését? Természetesen nem. Viszont itt jön a képbe az újságírók ingerküszöbét jócskán megemelő pénzügyi válság.

Azt mondják, hogy a válság még nincs itt, de hamarosan nagy széllel érkezik meg közénk. Ahogy a szlogen szól, rosszabbul fogunk élni, mint... a rossz az egészben az, hogy a hasonlat végére már nem is éveket, de hónapokat, heteket kell illeszteni. Ilyen gazdasági visszaesések esetében (és nem is válság kell hozzá) a szélsőséges nézetek megerősödnek. Kell egy bűnbak, egy áldozati bárány, bármi, amin ki lehet tombolni a frusztrációt. Az emberek zöme ezt inkább verbálisan intézi el, de mindig is volt, van és lesz egy olyan kisebbség, amely jobban szereti ezt tettekben kifejezni. Nos számukra akár ideális gyűjtőhely is lehet a Jobbiktól független Magyar Gárda.

Ismétlem ez minden forgatókönyvek legrosszabbika, ugyanakkor van realitása. És tényleg érdekelne, hogy most miért nincs hiszti?

2 komment

Címkék: jobbik vona gábor magyar gárda dósa istván

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr17748008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2008.11.04. 08:15:40

érdekes elgondolás, bár szerintem mindenféle gárda nélkül is lesz itt baj elég, ha begyűrűzik a válság. gondolj csak bele, mi lesz, ha lenne egy kutyakemény tél (csak olyan, mint ami még 4-5-6 éve is volt, pár hétig -10 napközben, éjszaka -20), és az emberek elfűtenék 4-5 havi fizetésüket... már kész is a balhé. isten ne adja...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.11.04. 08:24:20

Nem, egyébként én is azt gondolom, hogy a szakadás óta eltelt idő nem ezeket a gondolatokat igazolja, de a lehetősége még azért fentáll.
süti beállítások módosítása