hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Autózz?

2008.11.19. 12:30 Vérszegény éjszakai dúvad

Az áthallás az autózz! nevű bloggal egyáltalán nem véletlen. Bár jómagam az elkötelezett gyalogosok táborát gyarapítom, az autósokkal természetesen én is napi kapcsolatban vagyok, bár teljesen más jellegűben, mintha a volán mögött ülnék. Azt azonban nem esik nehezemre megállapítani, hogy a sofőrök egy része teljesen idióta.



A képet erről a fotóblogról loptam

Tegnap Gödöllőn meghalt egy nyolcéves kislány, feltehetőleg a sofőr hibájából. Azért mondom, hogy feltehetőleg, mert a zoom.hu beszámolója szerint nem érkezett hibabejelentés a fénysorompó hibás működéséről, azaz jelenlegi kiindulási pontként elfogadhatjuk, hogy a jelzőrendszer működött. De, ha esetleg mégsem működött volna, akkor sem kellene túl messzire menni, hogy találjunk egy éjszakai versenyt a városban, egy diszkóbalesetet, vagy egy ittas állapotban elkövetett gázolást.

Nekem szemernyi kétségem nincs afelől, hogy azok, akik megkapják a jogosítványukat, letették mind az elméleti, mind a gyakorlati vizsgát - sikerrel. Azaz tisztában vannak a KRESZ előírásaival. Mégis magasról tesznek rá.

Annak ellenére, hogy a magyarországi közállapotokra leginkább a szabályok megkerülése, a kiskapuk keresése a jellemző, a KRESZ konkrétan az a dolog, amelynek szabályaihoz a lehető legmerevebben mindenkinek ragaszkodnia kellene. Még akkor is, ha valakinek nem tetszik éppen a szabályzat, vagy baromira siet valahova.

A szabályok megkerülése leginkább azért történik, hogy a "megkerülő" valamilyen személyes előnyhöz jusson. Ha sikerül neki, akkor ezzel általában közvetlenül (nem feltétlenül) károsít meg másokat (közvetve viszont igen, de ez most nem ide tartozik). Ha nem sikerül, akkor viszont a saját fejét veri be, másnak az nem nagyon fáj.

A KRESZ esetében ez viszont egyáltalán nincs így. Akár sikerül a szabály megkerülése, akár nem, a viselkedésével mindenképpen veszélyezteti mások értékeit, a legrosszabb esetben a másik fél életét is.

Ez az a pont, ahol teljesen meg vagyok lőve, semmilyen ötletem nincs. Hogyan lehetne ezeket a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyókat kiszűrni? Nem azért, mert olyan nagyon aggódnék miattuk (aki hülye, haljon meg, ugyebár), hanem azért, mert ezek az idióták más, a szabályok szerint közlekedők életét is veszélyeztetik.

Pszichológiai vizsgálattal? De hiszen az ország egészére jellemző a szabályok kijátszása, lehet, hogy senki nem kapna jogosítványt, márpedig az sem lenne egy egészséges állapot.
Büntetőpontokkal és jogosítványbevonással? Erre szokták azt mondani, hogy nem jogosítvánnyal megy az autó.

Hát akkor?

11 komment · 1 trackback

Címkék: az köznek állapotja közlekedési kultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr24776944

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Descobra mais aqui 2017.11.23. 05:26:11

experiments mealworms - Cpi restraint holdsb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2008.11.19. 12:56:52

nem a szabályok megkerülésével van a gond, anélkül nem lehet közlekedni, inkább a pofátlanság, egoizmus, ostobaság, nem megfelelő technikai tudás, stb, ami a jelen állapot lehetetlenné teszi.
1.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.19. 15:12:54

Nézd: Azt tudod, hogy a fénysorompó villogó fehér jelzése mit jelent? Nem azt, hogy nem jön a vonat, hanem azt, hogy a fénysorompó MŰKÖDIK. Azért van egy 30as sebességkorlátozás a vasúti átjárónál, hogy meg tudj állni, ha mégis jön a vonat.

Mint jelent, ha nem villog sem a piros, sem a fehér lámpa? A fénysorompó nem működik, biztos nem jelzi az esetleg érkező vonatot, az átlagosnál nagyobb körültekintéssel próbálj áthaladni. Ergo nézz körül alaposan.

Mit jelent a villogó piros?

Akkor a gonosz kérdés, szerinted számít, hogy működött-e a fénysorompó?

Amikor az autós először tapasztalja meg, nem annyival kell mennie a kanyarban amennyivel be tudja venni, hanem amennyi elég lassú ahhoz, ha meglát egy addig takart akadályt meg tudjon állni baleset nélkül...

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2008.11.19. 15:39:31

Én leginkább ezen a sok (bizonyára) gyári hibás autón csodálkozom. Egyiken sincs index!
Ma is azt hittem, megy egyenesen a barma, aztán már csak arra figyeltem föl, hogy kishíján el lettem ütve. ... Mondanom sem kell, még neki állt följebb, amikor felemlegettem a mamáját.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.11.19. 19:41:08

Az én kocsimban van index, működik is, sőt, van "sávváltó" módja is a kényelmesebb sofőröknek, de érdekes módon, hiába próbálom használni, ezt a többi közlekedő valami mókás huncutságnak tartja, s nem veszi komolyan. Szar ügy.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.11.20. 08:56:03

"nem a szabályok megkerülésével van a gond, anélkül nem lehet közlekedni"

Én azt mondanám, hogy sok helyen inkább az utak "forgalombírásával" lehet a gond, ezeket az utakat nem a mai állapotokra tervezték, készítették.

"Azt tudod, hogy a fénysorompó villogó fehér jelzése mit jelent? Nem azt, hogy nem jön a vonat, hanem azt, hogy a fénysorompó MŰKÖDIK"

Ez azért túlzás, bár értem, hogy mire akarsz kilyukadni. A szabad jelzés ellenére is mindig "fokozott óvatossággal" kell áthaladni az átjárón....

Egyébként nekem a "Fuss át a zebrán, ha bírsz" nevű játék a kedvencem. Bár mostanában inkább elálldogálok a zebra előtt, az első 10-15 autósból egy át szokott engedni.

heineken · http://www.heineken.com 2008.11.20. 19:45:17

Marha, barom, hülye, no meg töketlen fecske:

"A szabályok megkerülése leginkább? azért történik, hogy a "megkerülő" valamilyen /személyes előnyhöz/? jusson. Ha sikerül neki, akkor ezzel általában közvetlenül (nem feltétlenül) károsít meg másokat (közvetve viszont igen, de ez most nem ide tartozik). Ha nem sikerül, akkor viszont a saját fejét veri be, (másnak az nem nagyon fáj)!!!."

Drágám, ezek szerint TE nem hallottál még olyan balesetről,ahol se nem vedeltek, se nem gyorsultak és se nem voltak töketlen fecskék csak egyszerűen betegség miatt hitték azt övék a világ..... mint TE édes...

A qrv@ anyád b@szt@sd szerencsétleneket,te autós gyalázó....

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.11.20. 22:56:48

Kedves heineken,

ha már ilyen közeli kapcsolatba kerültünk, miszerint drágám, meg édes...

akkor felhívnám a figyelmed valamire:

"a sofőrök egy része teljesen idióta."

Szóval, de hallottam már másmilyen balesetekről is.

Arra viszont megkérnélek, hogy az ilyeneket:

"A qrv@ anyád b@szt@sd szerencsétleneket,te autós gyalázó...."

hanyagoljuk, mert ez a blog eleddig aránylag mentes volt a hasonló beszólásoktól.
Elismerem, amikor az index címlapra került egy-egy bejegyzés, akkor megjelentek ezek is.
De amikor nem, akkor itt mindig kulturált vita/beszélgetés zajlott.

És ehhez ragaszkodnék a továbbiakban is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.21. 02:32:29

VÉD: Tudod emlékszem egy történetre, amikor bevezették az objektív felelősséget, zéró toleranciát, miegyebet, nagyon sok autós anyázott, hogy így nem lesz hatása, úgy nem lesz hatása, amúgy nem lesz hatása, és mindenki hülye aki örül annak, hogy a városban való 120at nem ússzák meg olyan olcsón, s talán még az elsőbbséget is megadják.

Érdekes módon a statisztikák nem őket igazolják, és a sok személyeskedő autóbuziból egy sem kért bocsánatot semmelyik olyan embertől akit megsértettek.

Miből gondoltad, hogy most meglesznek egy kiadós anyázás nélkül?

Leeroy of SMV Design 2008.11.22. 19:20:27

Megerősíteném az autósokról tett kijelentésedet (idióták) - persze tisztelet a kivételnek. Mit mondjon az ember (szintén elkötelezett gyalogos lennék), amikor harmincas táblánál legalább nyolcvannal közelít az istenbarma a gyalogátkelőhelyhez, amin épp megyek át, és még ő dudál rám, neki áll feljebb? Ilyenkor egy "Két pálcás volt a jogsid a céllövöldében, te barom?"-ra futja tőlem...

Leeroy of SMV Design 2008.11.22. 19:21:20

Ja mondanom se kell, hogy valami újabbféle BMW vagy hasonló jaszkarijárgány volt emberünk alatt.
süti beállítások módosítása