hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ave, válság!

2008.11.21. 15:25 Vérszegény éjszakai dúvad

Avagy: Magyarország lenne Európa hülyegyereke? Akár ez a kérdés is szerepelhetne a címben, de ehelyett úgy gondoltam, hogy jobb, ha üdvözöljük a pénzügyi válságot. Még akkor is, ha sokaknak fájni fog. Nagyon. De Magyarország ezzel nagy esélyt kapott, bár olybá tűnt egy ideig, hogy kedves politikusaink vagy nem hajlandók ezt az esélyt felismerni, vagy pedig magasról tesznek rá. "Hál'istennek" viszont eddig voltak olyan hülyék, hogy a válság miatt már a fejünkre szakadt volna a tető, így megérkezett külföldről a segítség. Nem, nem a hitelre gondolok, bár az árukapcsolás ténye kétségtelen.

Már hónapok (de akár évek) óta arról cikkeznek, beszélnek a hazai és a külföldi gazdasági szakemberek (is), hogy Magyarország túl sokat költ szociális kiadásokra. Most éppen az OTP Alapkezelő Zrt elnöke fakadt ki. Mondjuk az eddigi történésekre visszagondolva, szerintem hiába, de legalább most megint felhúzhatja magát mindenki, aki dolgozik, és rápillant a bérelszámolási listáján szereplő levonásokra. Az eddigi kifakadások és figyelmeztetések ugyanis úgy szálltak el "imádnivaló" kormányunk (és kormányfőnk) füle mellett, mint anorexiás a szélviharban. Márpedig a nyugdíjakhoz nem nyúlunk, ugyebár.

No, de sajnálatos módon beütött a válság, és külföldi hitelekre szorultunk, még mielőtt beütött volna az államcsőd. Csak ezeket a fránya külföldi szervezeteket érdekli ám sokminden, de a kormány és (Gyurcsány) népszerűsége a legkevésbé.

Az IMF 300 milliárd forintos költségcsökkentéshez kötötte ugyanis az általa folyósítandó hitelt. "Érdekes módon" hipp-hopp rájöttek, hogy hol lehet ezt a pénzt megspórolni.

Aztán persze jön hitel az EU-tól is, aki (ami) cserébe (a kamaton túl) az állami gazdálkodás teljes reformját kéri. Gondolom ismerős szó ez a 'reform' kifejezés, az elmúlt két évünk másról sem szólt, mint a reformokról, meg az átalakításokról. Legalábbis szóban és papíron, hiszen konkrét cselekedetek nem nagyon történtek. Ha meg csinált is valamit a kormány, azt is kár volt. No, most mondjuk kétségem sincs, hogy fognak történni lépések (hogy milyenek, azt majd az idő dönti el), csak azt nem értem, hogy miért kellett megvárni, amíg a "felnőttek" megcibálják ennek a hülyegyerek Magyarországnak a fülét.

Ugyanis amíg eddig a szociális kiadások, illetve a járulékok csökkentése miatt a zembereknél és a zállamnál maradt pénz (egy része mindenképp) a gazdaság élénkítésére, beruházásokra fordítódott volna, addig az újabb hitelek miatt most hiába az állami költekezés visszafogása (járulékcsökkentésben meg ne is gondolkodjunk egy darabig), mert ezt a "spórolt pénzt" hiteltörlesztésre, és kamatfizetésre kell felhasználnunk.

Szóval, ave, válság, de nekünk azt hiszem túl későn jöttél.

2 komment

Címkék: gazdaság szerintem pénzügyi válság

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr83780978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

allasaneten · http://www.allasaneten.info 2008.11.23. 15:11:51

Ez van, sprite.
Vagy megszokjuk, vagy el lehet menni...

rolika 2008.11.24. 08:20:06

mi lesz ha elköltjük az imf-eu-világbank hitelkombót? és mondjuk nem elég

a költségvetési hiány 900 milliárd forint fölött van, tehát az 5000 milliárdnyi hitelnek 5-6 év alatt lazán a valagára verünk...
(tudom, a kettőnek semmi köze egymáshoz, csak érdekes)
süti beállítások módosítása