hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Március 15. hülyéi

2009.03.16. 10:12 Vérszegény éjszakai dúvad

12 pontban, a teljesség igénye nélkül, nem fontossági sorrendben. (Idézetek innen).

1. Szili Katalin

Szili Katalin avató beszédében hangsúlyozta: 1848 egyik legfontosabb tanulsága, hogy a történelmi korszak kiváltságosai önként lemondtak előjogaikról, az elöljárók áldozatvállalásukkal segítették a nemzetet. Az Országgyűlés elnöke feltette a kérdést: meg van-e ez az erkölcsi indíttatás a mai elitben? Lehetséges-e a szolidaritás egy olyan korban, amikor a többség belenyugodni látszik a különbségekbe?

Szili Katalin első kérdésére csak annyit mondok, hogy nem, nincs meg. Legalábbis az utóbbi húsz évben egyáltalán nem látszódott, hogy indíttatás, vagy akár erkölcs lenne a politikai elitben. Szilin sem látszódott eddig, és most sem látszódik, nem is tudom miért tépelődik most ezen, valószínű azt gondolja, hogy ez a tépelődés legalább annyira jól áll neki, mint egy cuki kis kosztüm.
Ami a második kérdést illeti, az teljességgel értelmetlen. Esetleg arra akar kilyukadni, hogy az erkölcsi indíttatás hiánya az korszellem, és egyáltalán nem az ő hibájuk, hogy az ún. politikai elit olyan amilyen?

2. Demszky Gábor

Demszky szerint áldozatválallásra van szükség: nem vérrel kell áldoznunk, mint a szabadságharcosoknak, hanem a jólétünkből kell engednünk. Mint mondja, a forradalmat a reformkor változásai és konszenzusa készítették elő.

A főpolgármester úgy látja, most is alapvető reformokra van szükség a gazdaságban, közigazgatásban, és a politikusokon a sor, hogy ezt megtegyék. Súlyos gazdasági, morális és bizalmi válság sújtja az országot, ami sokat árt az országnak.

Vagy félreáll az uralkodó politikai osztály, hogy utat adjon a talán még romlatlan fiataloknak, vagy megegyezést keres a másik oldallal - mondja Demszky: új kiegyezésre van szükség!


 

Na, ami a jólétből való engedést illeti, Magyarország lakosságának kb. 95%-a azért már túl van ezen. Demszkynek ez miért nem tűnt fel, nem is értem. "Most a politikusokon a sor..." - mondja Demszky, és hatalmasat téved, ti. már évekkel ezelőtt rajtuk volt a sor, aztán mégis itt tartunk.
Mivel azt láttuk, hogy náluk megegyezés csak akkor létezik, ha pl. a képviselői juttatásokról van szó, akkor az a legjobb, ha félreáll az "uralkodó politikai osztály", Demszky talán elöl is járhatna a jó példával. Egyébként az a "talán még romlatlan fiatalok" megjegyzés nagyon aranyos. Mit is lehetne erre mondani? Mi is szeretünk Gábor.

3.Orbán Viktor

 Fel kell morzsolni a múlt őrzőit, vissza kell követelni a saját hazánkat, senki előtt nem kell meghunyászkodnunk. A történelmünk azt bizonyítja, hogy mindig vissza tudtuk szerezni a hazánkat, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, a sorsfordító változás közel van.

„Magyarország azé, aki küzd érte, a dolgozik érte, aki szereti akkor is, amikor nehéz" - mondja a Fidesz elnöke, szavaira tapssal reagál a közönség. Eljön az igazság pillanata, a hatalom kudarcot vallott, zárja szavait Orbán Viktor.

És persze idetartozik Pokorni Zoltán is, aki gondolom csak az előzenekar szerepét töltötte be az előadáson. Orbán már évek óta semmi mást nem csinál, csak egy kormányváltás gondolatával hergeli a népet, előrehozott választásokról papol. Ám semmi más nem telik tőle, és ez az állandó hergelés legalább annyira rossz és veszélyes, mint az, amit a kormány művel nem művel. Egyébként olybá tűnik Orbán megint hozta a formáját, elmondott egy szimbólumokkal telezsúfolt, de teljességgel semmitmondó beszédet.

4. Kiss Péter

Nekünk ma az a dolgunk, hogy a válságos helyzetben megoldásokat találjunk, s azokat alkalmazzuk is. Tudnivaló, hogy ma nemhogy negyed évszázad, de negyedév sem áll rendelkezésünkre a cselekvésre.

Hát, erre mit lehet mondani azon túl, hogy ha a gazdasági válság óta eltelt időszakot nézzük, akkor a kormány cselekedeteinek minőségét (de talán a számát is) egy nagy nullával lehet csak leírni?

5. Ifjabb Hegedűs Lóránt

Aki üzent Izrael államnak és Simon Peresznek, hogy foglalod a kurvaanyádat, de nem ám a mi hazánkat. Egyet tudok csak neki ajánlani, sürgősen halmozzon fel konzerveket otthon, mert bármikor beüthet egy zsidó világuralom, aztán akkor mi lesz vele. Muhaha.

6. Patrubány Miklós és a Jobbik

A Deák Ferenc téren zajlik a Jobbik Magyarországért Mozgalom rendezvénye, felszólalt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, aki szerint a húszéves köztársaság kiüresedett, és ez a március 15-e veri bele az utolsó szöget a koporsójába. A rendezvényen felolvastak 7 pontot, ezek egyike a trianoni békediktátum felülvizsgálatára szólított fel, mire a tömeg a „vesszen Trianon" jelmondatot kezdte skandálni.

Trianon felülvizsgálatának a felemlegetése csak arra jó, hogy alaposan seggbe rúgjuk a szomszédos országokban élő magyarságot. Hogy Patrubány miért adja ehhez a nevét, számomra rejtély, de azt hiszem, hogy inkább nem is vagyok kíváncsi a megoldásra. Aztán az meg tényleg érdekelne, hogy most mi lesz, hogy beütötték az utolsó koporsószeget.

 7. Gyurcsány Ferenc

A szólás szabadságának együtt kell járnia a szólás felelősségével és a szólás méltóságának megőrzésével, jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Szabad Sajtó-díjak átadásán. A Vasárnap tartott budapesti rendezvényen öt díjat osztottak ki.

Gyurcsány nem maradhatott ki, noha ebben az ügyben egyetértek vele. Mármint, ami a szólás felelősségét illeti. Abban azonban már nem, hogy ezt alkotmánymódosítással igyekszik elérni, ez egész egyszerűen kontraproduktív lépés, és mint ilyen, hülyeség lenne.

8. Nyakó István és az Mszp

 Orbán Viktornak továbbra is csak a hatalom megszerzésén jár az esze, mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a Fidesz elnöke ünnepi beszédére reagálva.

Mondanám, hogy hihetetlen, hogy az Mszp nem képes legalább egy napot orbánozás nélkül meglenni, de nem mondom, mivel már csak az orbánozáshoz értenek. Biztos nagyon üres lenne a napjuk a semmittevéssel.

9. Csurka István

Ez a válság a harmadik világháború, amelyet azért indított "a világkormány", mert az atomfegyverek elterjedtsége miatt "nem célszerű" hagyományos háborút vívni - hangoztatta a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) március 15-i rendezvényén, a budapesti Hősök terén vasárnap Csurka István elnök.

Én már nagyon régen hallottam Csurkáról és Csurkától bármit is, és nekem ez így volt jó. Csurkának is csak azt tudom tanácsolni, amit Ifjabb Hegedűs Lórántnak. Konzervfelhalmozás, de izibe!

10. Toroczkai, Budaházy és embereik

Igazából arra volnék kíváncsi, hogy ezek az emberek mit csinálnak azokon a napokon, amikor nincs valamilyen állami ünnepség. Valami furcsa oknál fogva, ezeket az állami ünnepnapokat jelölték ki arra, hogy forradalmat felfordulást csináljanak, de mit csinálhatnak az év maradék, kb. 362 napján? Felvonulási terveket szövögetnek? Jelszavakat, transzparenseket gyártanak? Esetleg konzerveket halmoznak fel?

11. A hatalom

Büntetni a kiabálást, körbekordonozni a fél várost, fémkereső kapukat felállítani, kiemelni a tömegből embereket egy transzparens miatt, egyszóval bűnözőként kezelni mindenkit, az viccnek nagyon rossz, komolynak meg túl durva. Még akkor is, ha amolyan, a 10. pontban megemlített emberek mászkálnak a városban. Elhiszem, hogy nem esik jól, amikor olyan csúnyákat kiabálnak az emberre, de, ha a hatalom tisztelt jelenlegi képviselői kicsit magukba mélyednek, akkor beláthatják, hogy ennyit érdemelnek. Ilyenkor meg miért ne kiabálhatná ki magát kicsit a nép? Máskor úgysem hallják meg.

12. Sólyom László

Sólyom erdélyi kirándulása maga volt a tragikomédia. Egyébként meg időnként itthon maradhatna egy-egy nemzeti ünnep alkalmából.

12 komment · 1 trackback

Címkék: mszp gyurcsány ferenc orbán viktor jobbik csurka istván nyakó istván kiss péter sólyom lászló demszky gábor ifjabb hegedűs lóránt nemzeti ünnep szili katalin toroczkai lászló budaházy györgy patrubány miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr301004880

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.16. 10:45:22

Projekt Vol. 2.: Adjátok vissza az ünnepeinket isNa ez már keményebb dió lesz. Jelképeink visszahódítása csak elhatározás kérdése. Ehhez viszont fafejűek meggyőzése is szükséges. - Jó reggelt biztos urak! Hol lehet itt átjutni a Kossuth térhez? Minden ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezvannn 2009.03.16. 10:50:41

ATV alapján cikket írni ...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.16. 21:21:05

Szép kollekció :-) Komolyan, "Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő", Magyarországon pedig épp egy tragikomédiát adnak.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.17. 23:11:05

Az első 11 ponttal egyetértek. Sólyom Lászlóról eltér a véleményünk. Nem tudom, olvastad-e a nyergestetői beszédét, biztos ami biztos, itt a link: belfold.ma.hu/tart/rcikk/a/0/29624/1
Szerintem Sólyom példát tud adni emberségből, tartásból, jogkövetésből. Több Sólyom és kevesebb Gyurcsány jót tenne nekünk.
Ami a szerbiai, majd romániai látogatásával kapcsolatban zajlott, az tényleg tragikus. Nem tudok nem elszakadni a gondolattól, hogy a környező országok eléggé arcátlan gesztusainak lehet némi köze ahhoz, ahogy Magyarország a 4-es metró fúrópajzsát messze megszégyenítő sebességgel halad lefelé, és azokhoz a pofonokhoz, amikért a miniszterelnök ment helybe Brüsszelbe. Lehet, hogy egyesek azt gondolják, most már ezt is szabad.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.19. 09:25:23

@Dr. Morcz:
Nemtom, Sólyom nekem mostanában zavartnak tűnik. Amilyen harcosan kezdte, legalább annyira menekül mostanában.

@morpho:
Nembaj, befőttet még el lehet rakni :)

DartagnanX 2009.03.19. 14:17:41

Szili - 24 millió forint költségtérítés. Ennyire van neki erkölcsi tartása.

Leadfoot 2009.03.23. 10:48:21

Egyetértek. Az a jó ebben a blogban, hogy mindenkiről megmondja a frankót, jobbra is, balra is.

De a 11. szerintem nem frankó. Sajnos erre szükség van. Hogy miért? Kérdezd meg a haveromat, aki az egyik ilyen "nemzeti ünnep" után tetőn találta a kocsiját.

Nincs rendőrállam, meg ÁVH, egyszerűen keményen kell fellépni, egyébként mindent szétkúrnak. Mikor a neonácik meg az anarchisták csatáznak Németországban, a rendőrök ott sem legyezővel hessegetik őket. De lehetne példát hozni más nyugat-európai országból is.
Vagy kéne hagyni, hogy feldúlják a belvárost, és százmilliós károk keletkezzenek?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.23. 14:34:32

@Leadfoot:
Igen, a mindent szétkúrók ellen keményen kell fellépni, de azért a kordon mögé zárt város elég kellemetlen képzeteket kelt az emberben. Szerintem létezne azért valamilyen "európaibb" megoldás is. (Pl. lemond Gyurcsány. Mert ez is megoldás)

(Szvsz nincs jobb és bal, csak fent és lent. Csak a fentiek akarják elhitetni a lentiekkel, hogy van bal, meg jobb...)

FENTEtente 2009.06.01. 15:59:00

Ha én lennék Orbán Viktor akkor a teljes MSZP-t magam alá ültetném és adnék nekik két pofont majd rájuk potyogtatnám a magas plafont,s megkérném őket a Fidesszel együtt,hogy kézen fogva szépen vonuljanak ki a magyar politikából és hagyjuk hazánkból a politikától távol tevékenykedő független nem ügyetlen szakértőket,az aranyat érőket dolgozni,dolgaikat megvalósítani.Az országot kár tovább eladósítani,elutasítani a pozitív lehetőségektől.
Tények?Magyarországon egy bizonyos réteg nagyon meg van fizetve,de a többség meg sietve le van sajnálva a kevés bérükkel,kevés jövedelmükkel.Politika sok hibát követett el,de egy nagyot biztos.Naponta bevonta kisembereket a politizálásba és vonult olyan állásba,hogy rájuk sokat hivatkozik.
Balosok és jobbosok,közös tusakodósok!Elkeserítő a vitatkozásotok az ország rovására.Lelkesítő szorgalommal taszigáljátok a többséget a nyomorba?
Politikai temérdek érdek érdekes helyzetben,esetleg jobbik esetben,érződik pozitív hatása az emberi tartásra.Hogy lehet így kicsinyke kis magyarországon itt élni,ha okok nélkül testvéreinket is el tudjuk itélni,később talán még máglyán is égetni?
Mostanában lélegZETÜNK miért nemZETÜNK rovására történik?LÉLEGezzünk és EGYezzünk meg ABBAN,hogy halkABBAN nem lehetünk hangosABBAK,se nem hosszABBAK?
Én tudom mindennek a politikai okÁT,mert a politika az országon mindent erőszakosan fog ÁT?Hisz ő már megmutatta régen igazi harAPÓS,kAPÓS fogÁT.
Mi emberek csak magunkra gondoLUNK,és már az állatokról nem is szóLUNK?Ők sokat fognak szenvedni a válságnak köszönhetően.
KataszTRÓFA dalomban az a sTRÓFA ami nem illik oda?Nini,csoda a csodáLATOS földi életben,hogy álLATOS mindennapjainkat állatok veszik körbe.Vagy tévedtem?
Ha kevesebbet írNÉK a végén összeomolNÉK,s borulNÉK gyökérként a föld alá,hol ásÓVAL szedNÉTEK és enNÉTEK ki belőlem rímeim?Pár szÓVAL most csak ennyit.
süti beállítások módosítása