hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Tükör által homályosan

2009.05.12. 00:11 Vérszegény éjszakai dúvad

Van ez a balhé a Die Zeit cikk körül, ami szerintem kb. vihar a biliben.
Elöljáróban el kell mondjam, hogy nem olvastam el az eredeti cikket, beértem az Index.hu interpretációjával, mert az alapján a cikk nem éri meg a fáradságot. És éppen ezért rövid is leszek, még akkor is, ha a téma miatt nagyon sok mindenről lehetne beszélni.

Mert nagyon sok mindenről lehetne beszélni, mert a cikk írója alapvetően nem mond hülyeségeket, sőt... Persze, hogy megerősödött a szélsőjobb, persze, hogy ehhez a gazdasági válságnak is van köze, és naná, hogy Trianonnak is, azonban erre a két dologra  leegyszerűsíteni a szélsőjobb térnyerését, több, mint hiba, az erős csúsztatás, sőt kifejezetten ostobaság.

A cikk szerzője egész egyszerűen nem veszi figyelembe az utóbbi évek történéseit. Az őszödi beszéd nem válságot okozott az országban - ahogy azt narancssárgáéknál nem felejtik el minden egyes alkalommal hangoztatni -, hanem traumát az emberekben. Ezt a traumát mára már - akár - kiheverhettük volna, ha szegfűvörösöknél van legalább néhány tényleg értelmes politikus. Nem volt, három évi agónia után most jön egy fájdalmas foghúzás, csak sajnos érzéstelenítés nélkül. Hogy ennek mi a következménye? Hát, ahogy vasárnap a Naplóban egy szociológusnak aposztrofált egyén mondta: "Úgy tűnik, hogy a társadalomban megnövekedett az agresszió". (Hát, mit nem mondjak, irigylem ezt a szociológust. Vajon mennyi kérdőívet töltetett ki, hogy már neki is 'úgy tűnik'? Csak mert egyébként bőven elég kimenni az utcára, hogy valaki érzékelje a megnövekedett agressziót). A trauma, a feloldhatatlan konfliktus pedig növeli az agressziót, ami pedig nem européer, ezért szélsőjobbos.

Tegyük még hozzá, hogy a Jobbik (amelyet szélsőjobbosnak nevezni szerény véleményem szerint túlzás - Vona Gábor, mint a magyar Le Pen? Muhaha!) jelenlegi kiemelt szerepét nagyban az Szdsz-nek köszönheti (az Szdsz-ről a közeljövőben lesz szó, most nem szeretnék belemenni), no meg a magyar posványmédiának, hiszen, ha egy Magyar Gárda tag eltüsszenti magát, rögtön ott terem nyolc, magát újságírónak valló szakmunkás és rasszistázik egy sort. (Beugrik még, amikor Demcsák nagyközönség előtt csinált hülyét magából? Beugrik még, hogy Dénes Balázs a Jobbik, a Magyar Gárda média általi legalizálásáról beszélt próbált meg beszélni Demcsákkal? Ha nem, tessék itt megnézni!)

És most vegyük elő a jobbik (he-he, mekkora vicc...) arcunkat, mondjuk azt, hogy a Die Zeit cikk szerzője nem bértollnok, nem 'rózsadombi szociológus'. De afelől ne legyen kétségünk, hogy a szerző nem a magyar valóságot ismeri, nem a magyar embereket, hanem a média által kitermelt magyar valóságot ismeri. Annak a médiának a világképét ismeri, amely a tényleges fontosságánál sokkal többet foglalkozik a Jobbikkal, mert az jó üzlet. Ennyi. Itt a valóság duplikálása történt. Tükör által homályosan.

(Még egy zárójeles megjegyzés a végére: Az Mszp által beterjesztett Holokauszt tagadást büntető törvényjavaslat is pont azt a képet sugározza külföldre, mintha Magyarországon ötpercenként felüvöltene valaki, hogy 'basszameg, márpedig a nácik semmilyen népirtást nem követtek el!'. Szóval a szélsőjobbos kártyával nem csak a média, de a politika is erőteljesen szeret játszani).

2 komment

Címkék: szerintem

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr451116222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.12. 07:40:04

nekem az a része tetszik a dolognak, hogy már megint törvényileg akarják meghúzni a beszédek szövegeit. mert maguktól nem tudnak szalonképesen szélsőségeskedni.

Vidéki 2009.05.13. 10:28:38

A szerző nagyon jól látja és láttatja a való helyzetet.
Lényegében a Die Zeit cikk szerzője csak felböfögi azt, (mint a kérődzők), amit a „rózsadombiak” megetettek vele.
„Itt a valóság duplikálása történt. Tükör által homályosan.”
süti beállítások módosítása