hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kormány szívecske Hungaroring

2009.05.28. 15:54 Vérszegény éjszakai dúvad

Világgazdaság - és a Nemzeti Sport - szerint azzal riogatnak mindenkit a PM és az ÖM munkatársai, hogy Magyarország azzal járna a legjobban, ha nem rendeznének F1-es futamot Magyarországon. Azt mondják, hogy a folyamatosan emelkedő jogdíjak miatt, az "esemény" 2011-től már legalább félmilliárdos veszteséget termelne.

De azért annyira aggódni nem kell, hiszen "a kormány szereti a Hungaroringet, ami nagyon jó dolog" - mondja a kormányszóvivő.

Aki talán most összekever két dolgot, hiszen képzeljük csak el, a kormány fogja magát és egy szép, csendes nyári este lesétál a Hungaroringhez, elhívja inni valamit, majd sétálnak a mogyoródi dombok között, viccelődnek, beszélgetnek, majd a kormány megfogja a Hungaroring kezét, aki nem húzza el rögtön, csak egy kis idő múlva, és közben szemérmesen mosolyog. Aztán este a kormány megkérdi Hungaroringtől, hogy hazakísérheti-e, és Hungaroring azt mondja erre, hogy "Meg hát!". Na, ez utóbbi egy tényleg jó dolog.

És a kormány most pontosan ez utóbbi jó dolgot csinálja, ám annak a rosszabbik formájában. Bele lehet kötni persze a mogyoródi futamba, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy közben más országok sorban állnak, hogy F1-es futamot rendezhessenek. Példának legyen elég Portugália és Oroszország. De, ha átruccannánk Ázsiába, akkor a sor hosszasan folytatható lehetne.

Ami vagy azt jelenti, hogy ezeknek az országoknak a vezetői olyan ostobák, hogy mindenáron veszteséget szeretnének termelni a saját hazájuknak, vagy pedig a magyar minisztériumi hivatalnokok nem látnak tovább az orruknál. Jelen esetben én inkább a második lehetőségre szavaznék.

Tudnillik egy F1-es futam minden haszna, bevétele és pozitív externáliája nem magára a futamra és annak nyereségességére koncentrálódnak, hanem vannak olyan hozamai - sőt, leginkább olyanok vannak -, amelyekkel a minisztériumi alkalmazottak nem számoltak.

Például nem látom be, hogy miért kellene megakadályozni abban azokat a nem magyar F1 őrült embereket, hogy a mogyoródi futam ideje alatt Magyarországon költsék el a pénzüket és nem pl. Oroszországban. Nem látom be, hogy miért jó az, ha a teljes F1 mezőnye - szerelőstül, pilótástul, mindenestül - inkább moszkvai szállodákban száll meg, nem pedig budapestiekben. Számoljunk csak 150 fővel csapatonként, van tíz csapat, itt vannak minimum három éjszakát, az 4.500 vendégéjszaka. Ezek olyan dolgok, amelyekkel a minisztériumi munkaanyag biztos, hogy nem számol.

Aztán persze itt van az országimázs kérdése. Évenként egyszer van biztosan olyan alkalom, amikor nem a gazdasági szerencsétlenkedésünkkel, vagy a zavargásainkkal kerülünk külföldön címlapra, hanem egy sporteseménnyel. Miért is kellene erről lemondanunk?

Ráadásul az országimázsnak ez a fajtája nem olyan erőltetett, mint pl ez (innen):

 7.  Does Budapest have a subway?

Yes, it is called the Metro. There are 3 lines; one of them is one of the oldest in Europe. You can expect fast, reliable service.

(Ezzel kapcsolatban azért kíváncsi lennék, hogy tőlünk nyugatabbra vajon tényleg azt gondolják-e a magyarokról, hogy a kőkorszaki ember szintjén állnak, vagy a honlap készítői gondolják azt, hogy a tőlünk nyugatabbra élők azt gondolják a magyarokról, hogy a kőkorszaki ember szintján állnak?)

Visszatérve magára a veszteségnek az összegére - és átcsapva demagógba -, azt kell mondjam, hogy az egyáltalán nem akkora összeg  -még most, a válság idején sem -, amely miatt érdemes lenne kiszállni a F1-ből, ez akkora összeg, amelyet durván 2-3 kilométer autópálya építése során lopnak el, legális, vagy illegális formában. (Nosztalgiának).

De, ha a demagógia még mélyebb bugyrába szeretnék süllyedni, akkor kiszámolnám, hogy a 386 parlamenti képviselő - átlagosan 200.000 forinttal számolva - mennyi költségtérítést vesz fel egy évben, márpedig ez a költségtérítés semmiféle pozitív externáliával nem jár az ország számára, sőt...

De nem akarok egyébként ilyen mély demagógiába zuhanni ... Dehogynem. Szóval 926 millió forint, ebből kijönne majdnem két veszteséges mogyoródi verseny. Innentől kezdve tényleg nem világos, hogy miért akarják a hungaroringi futamot ba meghátolgatni - rossz értelemben.

A kormány inkább fogjon egy kis bugylibicskát, menjen ki egy parkba, és vésse bele egy padba, hogy magyar kormány szívecske Hungaroring, a szívecske persze egy kis nyíllal átlőve. De lehetőleg este, vagy éjszaka csinálja, mert még a végén elviszik a rendőrök rongálásért.

5 komment

Címkék: f1 hungaroring hülye hivatal

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr551148885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saca ki rideg 2009.05.28. 19:54:33

ez a Hungaroring is csak egy mutyi, amely minden kormánynak bőven megéri, csak arra vagyok kíváncsi mikor rántja le a leplet vki, mint itt: paalcili.blog.hu/

virágelvtárs 2009.05.29. 03:49:17

Tudja a kormány mit csinál ne félj. Sokkal több adóbevétele lesz, ha az egészet befüvesítik, paintball terepet csinálnak belőle, a közepén a horgásztavat fizetőssé teszik, a goldtribünön felállítanak egy szinpadot RTL roadshownak, ja az aquaparkot kibővítik, ottlesz mongyuk Európa első óriáskerékkel egybeépített csúzdája. Így lesz. Formaeggy? Azé, hogy a palik szórakozzon, meg a németek összepisáljanak mindent?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.05.29. 10:24:02

@saca ki rideg:
lehet, sőt, biztos, hogy mutyizva van a magyarországi F1 is, viszont mégis olyan dolog, ami azért másoknak is hasznot hajt.

@virágelvtárs:
Jut eszembe, már csak azért is furcsa ez az elgondolás, mert most akarnak belépni a Motogp-be is. Az talán nem lenne veszteséges???

Stoney Hill Billy 2009.05.29. 10:37:19

Valamelyik sorban álló (csak nem az oroszok)jó pénzt fizettek vkinek, hogy lengesse be ezt a hírt.
Innentől már el lehet kezdeni fúrni a FIA-nál is, megdolgoznak még pár embert, majd

ELADJUK EZT IS,

ha már nincs több ingatlan, szolgáltatás, menjenek a levesbe az ilyen értékek is.

virágelvtárs 2009.05.29. 16:35:34

MotoGp? Várjunk csak, gondolkozzunk a kormány eszével! Biztos az több embert vonz, merhát sokkal több ember jár motorral kis hazánkban, mint Forma1-es versenyautóval! Vagyhát izé... Lehet, hogy a végén sehogy sem tudunk összedobni észérveket? Folytatom a fejvakarást.
süti beállítások módosítása