hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Baloldali szokás a nemi erőszak?

2009.07.22. 22:00 Vérszegény éjszakai dúvad

Mint az közismert(?) nemrég Zánkán tartottak egy világméretű baloldali heppeninget. Rögtön utána volt is nagy balhé a zenekari felkérések körül. De az igazi érdekesség eddig nem került napvilágra: az összeröffenés szervezői meglehetősen furcsán gondolnak más kultúrákra kultúrákból származó baloldai testvéreikre, hiszen szerintük ott távol Európától a nemi erőszak az ismerkedés egyik általánosan elfogadott formája. Idézet a cikkből:

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas hatalmas fesztivált rendezett az idén Zánkára, amelyre több más ország ifjú szocialistái is eljöttek. Ezért a Societas négynyelvű programfüzettel kedveskedett az idelátogatóknak, amelyben külön ki volt emelve: „A nemi erőszak semmilyen formája nem megengedett!”

Hát, ez már önmagában elég abszurd, hogy a szervezők szerint fel kell hívni az idelátogatók figyelmét arra, hogy a nemi erőszak rossz, és bűncselekménynek számít, de tessék figyelni a megfogalmazásra: "(...) több más ország ifjú szocialistái is eljöttek. EZÉRT (...) külön ki volt emelve: "A nemi erőszak semmilyen formája nem megengedett!"

Lehet, hogy a Societas tagok végeztek egy közvéleménykutatást a nemi erőszak miatt büntetettek között, és rájöttek, hogy ezek főleg baloldali szimpatizánsok? Maradjunk annyiban, hogy nem értem, minek kellett ezt külön kiemelni. Még a magyarázat után sem:

Varga László, a Societas elnöke szerint „kultúrkörönként eltérhet az ismerkedés formája, így könnyen félreértések adódhatnak”.

"Mondjuk egy nemi erőszak" - kommentálja a Hírextra, feltételezem erős malíciával. És valóban a gúny kijár ezen magyarázat után, hiszen kötve hiszem, hogy létezik olyan kultúrkör, amely az ismerkedés kezdetének a "Helló, Feri vagyok, téged hogy hívnak" mondat helyett elismerné azt az aktust, hogy a pasi rögtön gerincre vágja a kiszemelt lányt, és már tépi is le róla a nadrágot meg az inget.

Az persze igaz, hogy kultúrkörönként eltérhet az ismerkedés formája, na, de könyörgöm, emiatt rögtön nemi erőszakra asszociálni? Most komolyan mit képzel a Societas?

Azért ne keverjük a nemi erőszakot pl. a zaklatással. Az még nem nemi erőszak, ha valaki megpaskolja egy lány fenekét. Nem illő, nem européer, de nem nemi erőszak, ráadásul, egy "dontduitpliz"-zel akár még kezelhető is. Nem kell nemi erőszakról hadoválni, elég lett volna mindössze annyit írni, hogy kérünk tartsd tiszteletben a többi embert. Esetleg: tartsd tiszteletben a baloldali értékeket.

Vagy pont ettől tartottak, és azért vették bele a nemi erőszakot tiltó kitételt?

15 komment

Címkék: abszurd baloldal nemi erőszak societas

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr81261825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virágelvtárs 2009.07.23. 01:23:01

Elképzelem, hogy a másországbeli baloldali palik hogy csalódtak a kitétel láttán: "Milyen baloldali heppening ez itt kérem, még erőszakolni sem lehet? Hülyék ezek a magyarok énmondom. No, én hazamegyek."

Nakian 2009.07.23. 09:01:26

Hát én ennél sokkal jobban ki vagyok akadva ezen. Szerintem ez egyáltalán nem vicces, hanem minimum megalázó és felháborító.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.23. 09:38:27

Linket plíz!

Jó lenne tudni, hogy szól az eredeti angol (német, francia, ?orosz?) szöveg?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.23. 09:54:33

@TaTa86.:
"No means NO! No form of sexual harassment or rape will be tolerated. According to Law IV of 1978, persons who perpetrate sexual violence or rape commit a serious crime, and are liable to a punishment of a prison sentence of up to 8 years. In such cases IUSY will strictly deny any responsibility, and no legal, political or diplomatic aid will be provided."
Innen: www.iusy2009.org/index.php?option=com_content&view=article&id=33%3Acode-of-conduct&catid=7%3Anews&Itemid=11&lang=en
Más nyelven nem találtam, bár nem is kerestem.

@Nakian: @virágelvtárs:
Egyébként el sem tudom képzelni, hogy miféle "kultúrkörökre" gondolnak. Oké, pl. Indiában eléggé elterjedt a nemi erőszak, egy-két éve az ENSZ épületének parkolójában erőszakoltak meg egy ENSZ alkalmazottat - fényes nappal -, de ott is bűncselekménynek számít.

hotten totta 2009.07.23. 10:43:22

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Szerintem a teljes angol szöveg korrekt. Végülis felelőtlen állatkodás bármilyen ifi bulin előfordulhat politikai elkötelezettség nélkül is, lásd a mi gólyatáboraink egy részén az ereszdelahalyam során összeálló spontán laokón csoportok, ami persze, ha kölcsönösen önkéntes, legfeljebb más ingerküszöbét sértheti.Talán az nem sikeredett igazán PC-re, hogy a különböző kultúrköröket nevesítették. Sajnos a mi kultúrkörünkben is akad néhány olyan egyed akinek nem világos, hogy az ilyen helyzetekben a Nem az egyértelműen Nem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.07.23. 15:14:39

@Vérszegény éjszakai dúvad: Ez üt. Úgy látszik a baloldal ajrópában máshol sem színvonalasabb mint nálunk.

"No form of sexual harassment or rape will be tolerated."

De most komolyan, brutális! Máshol mit írnak:
"There are only two method of sexual harassment or rape will be allowed, such as:..."

"No means, NO." Azért elképzeltem az előző években mi lehetett. Csoportosan megerőszakoltak 10 nőt, aztán értetlenkedve álltak ott, hogy "Hát én azt hittem, hogy szabad... A Nem az a nőknél igen, ugye?".

Win Elen 2009.07.23. 18:09:50

Hat vegulis komoly kulturalis elteresek jellemzik a bandat. Kozos pont a voros szin. Helyes, ahogy az index cikke, bohockodo kiscserkeszek kepet festi le. (nyilvan nincs is tavol az igazsagtol :) )

Ez pedig nagyon "edes" kiemeles:

„Beszéltem feketékkel, valami szaharai országból jöttek, azt hittem a franciák Nyugat-Szaharájából, de azt mondták, őket anno az angolok szállták meg, ilyen meg nincs, nem volt. Most mit mondjak nekik? Na mindegy, én vidéki történelemtanár vagyok, azt tanítom, ami le van írva, az a biztos" - mondta egy jelenlevo.

Ami le van irva az a biztos. Az. Szorol szora. Minidig. Micsoda megsemmisito dilemma, ha ne adj isten ellentmondo irasokkal talalkozik az illeto :)

(jo. tudom hogy, ez bulvar.)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.24. 09:24:21

@hivatal.blog.hu:
De ezek nem a szülők felügyelete alól éppen kiszabaduló majdnem-tinédzserek, hanem inkább politikuspalánták, hiszen (gondolom) ezt az utazási lehetőséget nem lottón nyerték, hanem pl. munkájuk köszöneteként.

Win Elen 2009.07.24. 09:34:32

@Vérszegény éjszakai dúvad: igen, jol tudod. De miben kulonbozik egy adott orszag ifjusagatol, egy ifjonc politikus?

Na igen... :)

igy az intelmek meginkabb megalapozottak! :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.24. 10:45:04

@Win Elen:
De azért a résztvevők nem csak mint egy "fiatal ember" voltak ott, hanem mint fiatal politikus.
Persze lehet, hogy én várok el túl sokat a politikai pályát választóktól.

Win Elen 2009.07.27. 17:10:32

@Vérszegény éjszakai dúvad: Ugyan ugy erre gondoltam, csak az arckifejezesem nem latszik gepeles kozben :)

Egyik ismerosom, aki mszp-s botra huzva sutogeti a pecsenyejet mondta, hogy ezt kotelezoen be kell irni mindenhova, minden ilyen rendezvenyen. Mondtam, hogy ok. De ez nem valtoztat sokat azon, hogy akkor is meglepo. Es bizonyos konzekvenciak levonasara keszteti az egyszeru europai szemlelot.

Mert a balos ertekrendbe, meg ha kulonbozo kulturakrol is van szo, nem ferhet(ne) bele a masik bantalmazasa, megalazasa, "csak mert no". De ezekszerint megis... Tehat erre ertettem, hogy nem sok kozos pont lehet itt.

(amugy az egesz csak a baszasrol es pialasrol szol.)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.07.29. 13:38:41

@Win Elen:
Mármint ez mszp-s előírás????
Hát, ez több, mint meglepő. No, és vajon milyen konzekvenciák levonására készteti ez a nem-európai résztvevőket.
Tényleg egyáltalán kinek (melyik kultúrkör tagjának) szól ez?
Képtelen vagyok felfogni ezt a kitételt.

Win Elen 2009.07.29. 14:02:02

@Vérszegény éjszakai dúvad: :D azert nem, az kemeny lenne, hanem a fo szervezet aminek egisze alatt szokott lenni. IUSY(?) vagy mitom en, ennyire nem erdekelnek a szocik :)

Win Elen 2009.07.29. 14:16:40

@Vérszegény éjszakai dúvad: egy-ket afrikai orszag... nemely keleti orszag. Ahol mas a nok megitelese. gondolom ilyen helyekre gondolnak, hogy ahogyan szerepel itt is, ha bepial valamelyik urge akkor a nem az nem...

Bar az meg mindig kerdes, hogy a megelozesre valo torekvest esetleg valami konkret eset valtotta ki?
süti beállítások módosítása