hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Gumikalapács, gyógyszer és szarkeverés

2009.09.08. 13:20 Vérszegény éjszakai dúvad

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerint a környékbeli terhes roma nők egy része gumikalapáccsal és különböző gyógyszerekkel tudatosan károsítani akarják a születendő gyereküket csak azért, hogy a későbbiekben több segélyt kapjanak. A Fidesz vezetői ezt helyi ügynek tartják, mások szerint le kellene mondania, és persze volt egy tüntetés is az ügyben. (Ez eddig ennek az indexes cikkenk az összefoglalója volt).

De! A botrány a múlt héten pattant ki, pedig Molnár az ominózus mondatokat a Hírextra.hu szerint június 24-én mondta el:

Újabban pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelény első embere került a sajtó és a közbeszéd kereszttüzébe. Mint azt az RTL Híradó a múlt hét végén az országos nyilvánosság elé tárta, Molnár Oszkár, a mintegy tízezres észak-magyarországi kisváros polgármestere a helyi önkormányzat 2009. június 24-i képviselő testületi ülésén a környéken élő roma nőkről következőket állította:

„A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni” (…) „utánajártam és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön”.

 A kérdésem az volna, ha Molnár már legalább két hónapja tudott és bizonyítékokkal is rendelkezett erről, akkor miért nem tett - és a botrány kirobbanása óta sem - feljelentést a rendőrségen - hiszen, ha nem tévedek, ez bűncselekménynek számít -, vagy bejelentést a gyámügyi hatóságnál. Miért hallgatott Molnár, konkrétan miért követett el bűnpártolást?

A másik dolog, amit nem értek ebben az ügyben az, hogy mire fel rögtön ez a felháborodás, meg hogy Molnár Oszkár monnyonle. Igen, mindaz, amit Molnár mondott felháborító és vérforraló. Feltéve, hogy hazugság. De mi van, ha igaz?

Zárójeles megjegyzés: Én szinte bármit el tudok képzelni bárkiről. Molnár lehet, hogy hazudott, de lehet, igazat mondott. Én Molnárról el tudom képzelni azt is, hogy jó polgármester és jól teszi a dolgát, de azt is, hogy éjszakánként kurvákat futtat, és a kádjába elektromos angolnákat tesz, amikor fürdik, egyébként meg mindenre képes azért, hogy valamelyik (mindegyik) sajtóorgánum foglalkozzon vele. És, ha ez utóbbi elképzelésem neadjaisten igaz is lenne, akkor sem vághatjuk rá rögtön, hogy hazudik.

Már csak azért sem, mert itt egy olyan állítás hangzott el, amelyik vizsgálható, így igazolható, vagy tagadható.

Itt nem egyszerű kulturális kérdésekről, vagy szokásokról van szó, hanem olyan tettekről, amelyeket, ha megcselekedtek, akkor nyomot hagytak másokon - egész egyszerűen az újszülötteken.

Gondolom arrafelé is vannak nőgyógyászok, védőnők, stb. Csak ki kell menni és megnézni, hogy pl. csak ebben az évben több fogyatékos gyerek született-e Edelény környékén, mint az átlag. Ha valaki nyugtatózza magát, akkor az látszik a vérképén. Pl. akkor csak vért kellene venni a terhes nőktől. Ennyi lenne csak.

És nem a szart kellene itt keverni mindenféle 'van bizonyítékom, csak nem mondom meg mi az' típusú gondolatokkal, meg nem tüntetgetni és 'monnyonle'-zni, hanem az illetékes szerveknek lefolytatni a vizsgálatot, a megvádolt nőknek pedig egy rossz szó nélkül és készségesen részt venni ebben.

És a legkevésbé sem azért, hogy megtudjuk, Molnár Oszkárnak vajon le kellene-e mondania, hanem azért, mert (horribile dictu:) ha ez igaz, akkor mindenkinek az az érdeke, hogy ne folytatódjon.

334 komment

Címkék: botrány cigányok molnár oszkár szarkeverés

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr481368437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.08. 18:26:31

@blas:
Akár életszerű, akár nem, ezt kell(ene) csinálni, nem pedig tüntetni, ellentüntetni, nyilatkozni, rágalmazni, stb. Persze ez utóbbiak egyszerűbbek.

@bs395: Elkezdtem olvasni, de túl hosszú ahhoz, hogy most végigolvassam. Majd este. Vagy holnap este.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.08. 18:31:30

@Vérszegény éjszakai dúvad:
sok ilyen van, csak nem akarjuk látni.
lehet azon vitatkozni, hogy mennyire egyedi, elszigetelt, a többiek által is megvetett jelenségekről van szó, csak ahhoz pontosan olyan felmérést kéen csinálni, amilyet nem szabad.
és van egy rosszindulatú selytésem, hogy miért nem szabad ilyen felméréseket csinálni :-(
("ne tegyél fel kérdést, ha nem akarod hallani a választ" - az együttélés első szabálya)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.09.08. 21:25:14

Egyetértek minden kib.szott szavaddal.

Nem vagyok fideszes 2009.09.08. 21:42:15

Ez a molnároszkár ritka rosszindulatú egy g*ci, de azért az nem egy ritka látvány, hogy roma nők simán végigcigizik/végigpiálják a tehességet. Ez persze nem szándékosság, szimpla ostobaság/nemtörődömség/felelőtlenség.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.09.08. 21:43:13

legalább lesz valami ami miatt jogosan veszik fel a segélyt. a környéken párszor pár év múlva sokkal több nyomorék cigánygyerek nyomja majd a játékgépet a kocsmában mint egészséges.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.08. 21:50:50

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Jó,az a bekezdésed elárulja ,hogy fogalmad nincs a dolgokról úgy alles zusammen már megbocsás.Se a térség viszonyairól,a magyarországi előírásokról,szolgálatokról,eszközeikről,lehetőségeikről,problémájukról.(Nekem se teljes körű sőt,de az a kevés-az alap dolgok-amik látszanak már az durva).Igen nagyon jól hangzik amit mondasz nem vitás de gyakorlatban-több okból kifolyólag most ez így valahogy nem működne....ahhoz tudnám hasonlítani mint ha valakinek vakbélgyulladása lenne:hááá' gondolom arra van a vakbele...csak meg kell vágni...ki kell vágni be kell varrni ennyi e'.
Talán ha tartózkodnál a "Csak ki kell menni " és "Ennyi lenne csak." kijelentésektől kicsit hitelesebb lenne.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.08. 22:03:27

@Lófasz Hadnagy:
Hát sajnos ez a végigpiálás, cigizés, drogozás nem roma sajátosság, szóval van egy ismerősöm, nem roma, de mindennap azt szívja meg, hogy az anyja nem tudott leállni a vodkáról meg a cigiről mikor vele volt terhes.

@blas:
Nem tudok tartózkodni az ilyen kijelentésektől, mert ki kellene már mennie végre valakinek. De nem csak ide, már réges-régen ki kellett volna menni valakinek pl. Olaszliszkára, mert ott törés volt, méghozzá jókora. De nem ment ki senki olyan, aki ezért kapja a fizetését, márpedig rendszeresen jelennek meg tudományos folyóiratokban ún. cigányszakértők cikkei, akik a tutit ugyan nem tudják, sőt elképzelésük sincs, de azért megmondják mi az.

Egyébként korábbról (ld. az ötös pontot):
hangorienidiocc.blog.hu/2009/02/09/utolso_szo

Szokol 2009.09.08. 22:11:01

Az általad kívánt vizsgálat részben megtörtént. A helyi kórház vezetője nyilatkozott, hogy semmivel sem születik náluk több nyomorék gyerek, mint máshol.
Ez a Molnár Oszkár egy sötét barom, keményen nyomja a zsidózást is. Az meg, hogy a FIDESZ mindent helyi ügynek/magánvéleménynek tart, amikor olyasmi hangzik el, amiért nálunk civilizáltabb országokban egy életre eltávolítanák az illetőt a politikából, sok mindent elárul arról, milyen réteget próbálnak megtartani a támogatóik között.

Kreta 2009.09.08. 22:30:02

Szimpla rágalmazás, sehol semmi bizonyíték, de jól hangzik náci körökben. Aztán majd idővel mint tényre hivatkoznak. Kabátlopási ügy. És itt nem a cigányoknak kell bizonyítani, hogy nem verik gumikalapáccsal a hasukat, hanem ennek a baromnak kéne valamit felmutatni, de még csak az istibizinél tart.
Le kéne ültetni, hogy megtudja milyen ha egy férfi asszonya lesz :D

kacsa. 2009.09.08. 22:30:02

"Gondolom arrafelé is vannak nőgyógyászok, védőnők, stb."
Nem biztos, hogy amit valaki tud és egy magánbeszélgetésben elmond, azzal ki merne állni a nyilvánosság elé, vállalva az érintettek esetleges bosszúját.
"vért kellene venni a terhes nőktől"
Mi van, ha a terhes nő nem óhajt elmenni a szűrővizsgálatra?
Egyébként másfél éve, amikor a csoporttársaimmal erről (csak a gyógyszerről, a gumikalapács nem jött szóba) beszélgettünk, nekünk is eszünkbe jutott ez a megoldás és arra jutottunk, hogy aki nem hajlandó eljárni a szűrővizsgálatokra, attól meg kellene vonni bizonyos segélyeket. A téma felhozója egy miskolci védőnőtől hallott a dologról (csak a védőnő fél nagy dobra verni). Később kiderült, hogy az egyik barátom édesanyja, aki egy észak-borsodi családsegítőben dolgozik, szintén találkozott ilyennel (ott az apa a nyomorék gyerek születésekor rájött, hogy mégsem ezt akarta és be akarta perelni az anyát).
Azt nem tudom, hogy mennyire igaz, hogy a "felkészültebbeknek" még naptárjuk és listájuk is van, hogy mikor, mit kell szedni, de ha 2 embertől (meg most a polgármestertől), egymástól függetlenül azt hallom, hogy többen szándékosan ártanak a gyermeküknek, akkor az már gyanús.

Gabe2 2009.09.08. 22:39:55

@kacsa.: csak az a szülő nő jogosult az anyasági támogatásokra, aki részt vesz meghatározott számú szűrővizsgálaton

kacsa. 2009.09.08. 22:49:21

@Gabe2: Akkor feltaláltuk a spanyol viaszt. Gondolom egyet-egyet ki lehet hagyni (a szomszédunk lelkiismereti okokból hagyott ki párat).

átlátó 2009.09.08. 22:51:46

Én csak annyit akarok most mondani, hogy a saját fülemmel hallottam, amikor a cigányasszony a gyerekét oktatta, hogy az iskolába hogyan tetesse a hülyét, hogy szellemi fogyatékossá tudja nyílvaníttatni.
Azóta a fiatalember jogosítványt is szerzett és most börtönben is van.
Ha lenne szíves az állami apparátus összahasonlítani például két adatot. Hogy kik kapnak otthon teremtési támogatást azok közül, akik büntetett előéletűek és ezt folyamatosan művelik is.
És a hülyének nyílvánítottak közül kinek van jogosítványa?
Egyszerű feladat, csak össze kell hasonlítani két listát.

Gabe2 2009.09.08. 22:56:05

@kacsa.: azért nem olyan sok az, de már nem emléxem, hány alkalommal kell megjelenni a nőgyógyásznál és milyen szűrést kell elvégezni

moszkvicssluszkulcs 2009.09.08. 22:58:19

Az is durva, mikor a kirendelt tüntetők olyan táblát lobogtatnak:Nekünk a gyerek szent!"
Akkor nem szülné nyakra főre a nyomorba. Akkor mosdatná, tisztán tartaná, szeretgetné, emberi körülmények között nevelné. Akkor játékot venne neki. Akkor példát mutatna neki. Akkor tartalmas életet biztosítana neki. Akkor nevelné, tiszteletben tartaná gyerekkorát. Akkor nem inná, játékgépezné, cigizni, stb. el azt a pénzt, amit a gyerek után kap. Akkor....
De mint tudjuk, nekik a gyerek "megélhetési forrás".

egyenlítő 2009.09.08. 23:14:00

@moszkvicssluszkulcs: A gyerekeket bizony a nyomorba' szülik nyakra-főre. Még Indiában is (pedig ott nincs családi pótlék) kétszer annyi gyerek születik ott, ahol a nők nem dolgoznak.

Honnan tudjuk, hogy a gyerek "megélhetési forrás"? Tőled? Szerinted a gyerek után járó támogatás fedezi a megélhetési költségeit?

Honnan tudod, hogy a "kirendelt tüntetőknek" hány gyereke van, és milyen körülmények között nevelik őket?

moszkvicssluszkulcs 2009.09.08. 23:31:37

Honnan tudjuk, hogy a gyerek megélhetési forrás?
PL. onnan, hogy azokban a cigány családokban , ahol nem dolgozik egyik szülő sem(és valjuk be, ez az általános), de van 5-6 gyerek, több pénzzel gazdálkodhatnak, ilyen-olyan segélyek kapcsán, mint én, több mint 20 év tanítás után!
Látom, hogy milyen bevásárlást tartanak tanítványaim nemdolgozó szülei a multiknál, a segélyekből!
Látom, hogy karácsonykor milyen réteg veszi a plazma tv-t. Nekem soha nem lesz, mert nem tudom megfizetni. Igaz, nekem munkám van.
És elmondok mégegy létező, valós pénzlenyúlást, lehet, ez lesz majd a következő biliborítás témája.
Kell 5-6 gyerek hozzá és a rokonság, ugye a cigányoknál egyik sem probléma. Be kell adni a gyereket az intézetbe, majd a rokonnak ki kell onnan venni, hogy ő majd felneveli. Ezért az államtól gyerekenként 80 000 forintot kapnak.5x80 000= 400 000 forint havonta, a gyerek pedig otthon dekkol, hisz az "új" nevelő szülő a család szomszédjában lakik.
Természetesen, nem mindenki él ezzel, de ez is létező pénzkereset a gyerekekkel.

LEPEDÁK 2009.09.08. 23:43:57

Kérdés no.1: Hogyan lehetséges az, hogy a mifelénk a kisegítő iskolában többségében cigány származású gyerekek járnak?

Kéedés no.2: Hogyan lehetséges az, hogy mifelénk a siket-néma intézetbe döntő többségében cigány származású gyerekek járnak?

Nos szerintem ezt minimum egy kibaszott Czeizel Endre tudná megválaszolni! Endre olvasod a bogot? Kérlek segíts!!!!

TheSnakepit 2009.09.08. 23:44:10

Ezeknél a szándékosságot szerintem nem lenne egyszerű bizonyítani.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.08. 23:49:07

A nyugovóra térésem előtt csak annyit, hogy jelen esetben az a kérdés, hogy bizonyítható-e a szándékos egészségkárosítás. Szerintem igen. Ehhez képest mindenki csak vádaskodik, ami nettó szarkeverés.
A magyar családtámogatás rendszere, illetve ennek gyenge pontjai, noha megérne egy misét, jelenleg más téma.

koetschoeg (törölt) 2009.09.08. 23:50:13

Moldova is hallott róla
A hétvégén mutatta be Moldova György a Miskolcról szóló, „Érik a vihar” című könyvét a nagyközönség előtt. Ebben nagy teret szentel a cigányságnak.

Az író megszólaltatja egy cigánytelepi óvoda óvónőjét (egyszersmind szocialista önkormányzati képviselő), aki azt állítja, sok gyerek már magzati állapotban sárülést szenved el. Moldova erre megjegyzi: „Többször hallottam, hogy terhes cigány asszonyok hasát ütögetik abban a reményben, hogy idióta gyerek születik, amiért nagyobb támogatás jár." (első kötet 213. oldal)

Az óvónő még hozzáteszi: tapasztalatai szerint a romák között sok a családon belüli, mondjuk, unokatestvérek közötti együttélés: a belkörű házasság nem mindig vezet Down-kórhoz, vagy más súlyos betegséghez, ám a következmények, ha enyhébb formában is, de felismerhehetők – olvasható Moldova György új riportkötetében.


Feltehetően hiteles hivatkozás. Köcsög jobbos moldova !!!!! :D

Sok fasz megöletné a rettegő védőnőket.

LEPEDÁK 2009.09.08. 23:57:28

@koetschoeg: Pontosan erre akartam utalni. Tudtommal a rokokonok közötti kapcsolat két legtragikusabb következménye az értelmi sérülés és a veleszületett halláskárosodás, de elismerem, hogy qrvára nem értek a témához, nem vagyok genetikus.

Ezért kéne ide Cz. Endre v. Dr. J. Árpád, aki ugye mindenhez ért :-)

adrfst 2009.09.09. 00:02:15

Láttam a videót, amin erről beszélt a csóka, és nem egy sajtótájékoztató volt, hanem egy önkormányzati ülés. Az előzmények nem látszottak rajta, de nekem úgy tűnt, mintha ezzel magyarázott volna valamit, amiről korábban beszélgettek.
Valószínűleg nem híradóba bekerülés volt a célja.
Amikor befejezte, nem lehetett hallani a meglepett és felháborodott felhördülést ez ellenzéki padsorokból, tehát ez őket se lephette meg nagyon.

Gréver 2009.09.09. 00:06:16

Egy csepeli buszmegállóban tanúja voltam, hogy ez bevett gyakorlat.
Roma nőt kérdezi nem roma ismerőse:
-Hát megint?
-Ja.
-Nem lesz ez sok? (a gyerekszámra gondolt?)
-Adott a doki gyógyszert,így megéri.
-Mi éri meg?
-A gyógyszer miatt...Így többet kapok.
Nem hittem a fülemnek. A dokik vastagon benne vannak. A segélyből telik a dokit lefizetni. Mindkét fél jól jár.
Nyomorult kis magyar társadalmunk is?

ncivadasz 2009.09.09. 00:17:51

@adrfst: Jól gondoltad.Egy fideszes roma képviselőasszony,akit már nem szeretnek a párttársai azt feszegette,hogy vajon ki lop nagyobb értéket.A fatolvaj cigány vagy a magyar bankár.
Ezen rágott be Oszi bácsi.Megnézheted a felvételt a youtube-on Címe. A korpa közé keveredett.Az ellenzék meg azért kussolt mert Oszi bácsi nem ad nekik szót.Ez így megy Edelényben.

spammer blogger 2009.09.09. 06:23:34

@Lófasz Hadnagy: na te is egy tipikus kis zsebnyilas barom lehetsz... Gondolod, hogy a "magyar" nőneműek közt nincs a terhességét végigcigiző-piáló ribanc? Elhiheted, van annyi köztük is, mint a cigányok közt.

spammer blogger 2009.09.09. 06:24:49

@Gréver: kérdés, hogy ezt neked ki hiszi el... :D

spammer blogger 2009.09.09. 06:27:31

@koetschoeg: én régóta nem olvasok Moldovát (sőt... asszem, az első nagy sikerű könyvét olvastam el, de már arra sem emlékszem, hogy miről szólt), de ha jól sejtem, ez nem lehet annyira friss dolog. Akkor miért nem lett belőle rendőrségi ügy a mai napig?

Virt02 2009.09.09. 07:11:53

"Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerint a környékbeli terhes roma nők egy része gumikalapáccsal és különböző gyógyszerekkel tudatosan károsítani akarják a születendő gyereküket csak azért, hogy a későbbiekben több segélyt kapjanak. A Fidesz vezetői ezt helyi ügynek tartják"

Azért ez érdekes, hogy ha egy maszopos mond durva dolgokat/baromságokat, akkor a fityesz egyből lemondásra szólítja fel, de amikor egy fityeszes teszi, akkor az "helyi ügy", vagy magányvélemény, semmi köze hozzá a fityesznek...
Lásd még az esztergomi esetet, vagy éppen éktelen ilona esetét...

Sean 2009.09.09. 07:12:28

Gratulálok a cigányfajvédő posztodhoz te nyomorék. Manapság egy politikailag inkorrekt Magyarországon egy politikai inkorrekt és befolyásolt médiában így kell egy blogot a zsIndex címlapjára szarni...

Másrészt aki nem tud bannert csinálni, ne csináljon blogot se.

ringer 2009.09.09. 07:20:33

Ahhoz, hogy egy család a családi segélyt, a terhességi anyasági segélyt és a gyest felvehesse, az anya terhessége alatt 4 kötelező szűrővizsgálaton kell részt vennie. Amennyiben a gyermek koraszülötten születik, egy igazolt szűrés is elég. Viszont az is tény, hogy egy barcikai kórházban futószalagon végzett szűrővizsgálaton még a vérképpel sem lehet kimutatni a több héten keresztül szedett nyugtatókat.

bandeirante 2009.09.09. 07:25:38

@ncivadasz: És ha a magyar bankár történetesen cigány (Kulcsár)?
Amúgy meg ez nem "logika" a fatolvajlást nem menti a bankárlopás, és fordítva. Egyik sem magyarázat vagy mentség a másikra. Ráadásul a magyarok 0,00001 százaléka tolvaj bankár, a cigányoknál meg a fatolvajlás elterjedtsége ennél sokkal-sokkal nagyobb.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.09.09. 07:36:17

De ha ezt nekiállnak kivizsgálni rendesen, az rasszizmus, mert hát a c-kategóriás ártatlanságot a polkorrektség jegyében illik elhinni bemondásra.
Meg ha ki is jön valami meggyőző eredmény ami alátámasztaná a polgármester állítását, akkor is kiderülne hogy az mind véletlen volt, nem tudta hogy olyat nem szedhet, elesett, megütötte, stb. Egy olyan országban ahol bodzaszedésből összejönnek százmilliós házak, én fel sem dobnék ilyen abszurd ötleteket mint hogy ilyesmit ki kéne vizsgálni.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.09.09. 07:36:51

A gyerekek nem nyomorékok lesznek, csak pl. oxigénhiányosak. Anyjuk bele sem gondol, hogy ha ne adja Isten a nyakán marad, akkor milyen lesz egy ( több)tizenéves, idegileg gyenge, tanulni képtelen gyerekkel az élete.
Az önkormányzatoknál évek óta okítják az illetékeseket, hogy erre figyeljenek. Feljelentést meg azért nem tesz senki, mert érdekes lenne a bizonyítási eljárás, no meg az agresszív önvédelem jegyében nem úgy védekezik a másik fél, hogy irgumburgum, azonnal kivizsgáljuk, mert tényleg túl sok a fogyatékos gyerek, hanem beindul a monnyonle...

Szűcslaci 2009.09.09. 07:38:13

Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy egy cigány anya ártson a gyerekének - akár magzati korban, akár azt követően. A gyerek és a magántulajdon az szent dolog a cigányoknál - ott nem ismernek tréfát. Talán még a munkakedvet és az illedelmességet sorolnám ide. Jó-jó, mondhatnák, de akkor most létezik cigánybűnözés, vagy nem? Nyilván nem létezik! Próbálna meg csak a kétkedő kézzel-lábbal beilleszkedni egy ellenséges társadalomba, feladva évezredes kultúrát, élve példamutató életet - de hasztalan.... Cigányt ide, nekünk, háromat, tízet! Aljas rágalom Molnárnak minden szava! Süt belőle a gyűlölet. Ez még azt is elhinné, hogy képesek ölni a cigányok! Haha! Még ilyet... Na, kikönnyeztem magam, folytatom. De ha még is előfordult volna ilyen elszigetelt eset ( mert minden eset elszigetelte, ami hozzájuk köthető), akkor bizony mindnyájan felelősök vagyunk - nyilatkozta ezt egy hányattatott sorsú vezetőjük. Mármint hogy a magyarok a hibásak. És így is van ez, jól látja. Mert egyedük a magyarok hozhattak volna olyan törvényeket, melyek elrettentenék az összes bűncselekménytől az állampolgárokat - és nem a cigányokat, vagy pirézeket - vagy keményen megtorolnák azokat. Én azt sem hiszem el, hogy mikor a múlt századelőn bevezették a bűnüldözési gyakorlatba az ujjlenyomatvételt, akkor a cigányok egymás kezeit levágták volna baltával. Hazugok a krónikák, befeketítik őket. Egy intelligens ember ilyet nem tenne - ezt mindenki tudja. Uff.

nyalógép 2009.09.09. 07:51:00

@Szokol: "A helyi kórház vezetője nyilatkozott, hogy semmivel sem születik náluk több nyomorék gyerek, mint máshol."

Ebben azért nem lennék annyira biztos, ember legyen a talpán aki egy újszülöttről megtudja mondani, hogy szellemileg visszamaradott-e? Rengeteg látens defektus van, ami újszülött korban még nem kimutatható.

1953 2009.09.09. 08:19:37

Molnár nem beszél hülyeséget,csak az a baj,hogy ezt a dolgot bizonyítani szinte lehetetlen.Azt,hogy a kórház vezetője mit nyilatkozott nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni,hiszen a jóember még vezető akar lenni egy darabig.

Zetek 2009.09.09. 08:32:32

Nyilvánvalóan annyit nem, mind te, de majd felvilágosítod a környülállásokról.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 08:35:00

@krüger: "Ráadásul a magyarok 0,00001 százaléka tolvaj bankár"

ezzel szemben ugy 20-25%-a adocsalo..

a biztonsagi ortol a miniszteri szakmaig, ahol magyar van, ott adoelkerules es mutyi tortenik..

es ugye akkor meg ott van a korrupcio, aholis a "megtisztelo" 47. helyen vagyunk a vilagranglistan..:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 08:40:00

@1953: mitol lenne lehetetlen bizonyitani?

molnar azt allitja, vannak bizonyitekai. akkor?
miert nem tukkol elo vele? miert hallgat, mint szar a fuben?

hiszen ha azt mondja, hogy bizonyiteka van az azt jelenti, hogy bizonyitani tudja az allitasainak a valoisagalapjat.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 08:43:25

@nyalógép: ujszulottrol valoban, de ugye ahhoz, hogy emelt segelyt kapjanak ahhoz orvosnak kell igazolni, hogy jogosultak erre..
tehat az orvosnak igenis van informacioja arra vonatkozolag, hogy hany gyerek szuletik ilyen, vagy olyan karosodassal..

neha komolyan nem ertem, hogy lehet ennyire trivialis dolgokat figyelmen kivul hagyni...

citrix 2009.09.09. 08:45:00

Lehet naív vagyok,de marhaságnak tartom.Így is segélyekből,pótlékokból él a cigányság (és a lecsúszott "magyarság") jó része.Munkát amúgy se nagyon kapnának de nem is törik magukat érte erről kár lenne vitát nyitni.Ha a munkanélküliek táborát szaporítanák,az csúnyán elcseszné a statisztikát,ezért van a kirívóan sok rokkantnyugdíjas (akár már 20évesen is) és szocsegélyen,családi pótlékon élő.Ez biztos pénz,be van fogva a szájuk és a statisztika is mennyivel szebb.Beteg,nyomorék,fogyatékos gyerek a magyar családokban is születik rengeteg,ez a hibás géneknek,környezeti ártalmaknak köszönhető és nem a gumikalapácsnak.A fogyatékos (magyarul:nyomorék,debil) gyerek után azért adnak magas pótlékot,hogy a szülő ne adja be a zaciba (állami gondozás) a szerencsétlent,mert az ezerszer drágább a költségvetésnek.A roma érdekképviselőknek nem a jogokat,járandóságokat kellene hangoztatniuk,hanem először is a kötelességeket.Majd ha valamit letettek az asztalra,akkor lehet kérni onnan valamit.A mai életmódjukat nézve (tisztelet a kivételnek) aligha van mire követelőzni és hangoskodni.Nézzék már meg miből van tető a fejük felett,étel a tányérjukon.Szocpol,családi pótlék,lakhatási nélkül ülhetnének a putriban,mint a komcsi rendszer előtt.

cubalibre 2009.09.09. 08:45:32

Ezt a módszert már én is hallottam kb. 1 éve, de állítólag az újszülött fejét ütögetik fakanállal. Egyébként nyilatkozott egy szülész-nőgyógyász, aki - sejtelmesen - csak úgy fogalmazott, hogy "bizonyos populációkban" magasabb a károsult gyermek születése.

1953 2009.09.09. 08:46:39

@az igazi Sipi:
Sértés nélkül,ha te hülyének születtél volna,hogy lehetne bizonyítani,hogy abban más is közrejátszott.Molnár bizonyítékai tanúk lehetnek ami kevés,de az általa elmondottakat nem csak a verebek csiripelik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 08:47:35

@cubalibre: a legjobb modszer arra, hogy sejtessenek valamit amit nem tudnak bizonyitani...

beteg egy orszag ez, ahol mar az ertelmisegiek (orvosok, bazzeg, orvosok!!!) kozott nem szegyen a rasszizmus, hanem sikk..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 08:50:52

@1953: tehat akkor nincsennek bizonyitekai, csak tanui?
a ketto ugyanis nem azonos. a bizonyitek az bizonyitek, a tanu az tanu.

itt egyszeruen egy rasszista szemetladarol beszelunk, aki hazudozik, mint a vizfolyas.

sok ciganyt van szerencsem ismerni (elsosorban budapesten es kornyeken) es a ciganyoknak a gyerek szent.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 08:55:45

Nahát. A hír nem csak ott igaz. Tudomásom van nekem is erről (egyfelől a szakmából van diplomám, bár pályaelhagyó vagyok, másfelől baráti kör eü.-ben dolgozik), de nem bizonyítható. Ettől függetlenül a tény még tény: a cigányok az emelt segélyre gyűjtenek. Bevált recept: fogyatékos gyermeket világra hozni, állami gondozásba beadni, majd valamelyik rokon magához veszi, és a gyermek az eredeti családjában nevelkedik, közben "dől a lé". Nem hülyék a cigányok...
A gond csak az, hogy a fogyatékos gyermek felnővén (amikor már nem jár érte plusz juttatás) az összes többi adófizető pénzén lesz eltartva, mert a saját családjának már nem fog kelleni.

Ha van valaki, aki ezt bizonyítani tudja, szentté kell avatni....

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 08:57:04

@az igazi Sipi: kár, hogy ez nem így van. Az egyik általam látogatott lakásotthonban, gyermekotthonban a lakók 100%-a cigány származású...

Netuddki. 2009.09.09. 09:01:36

Kedvesem! Molnár Oszkár, Edelény polgármestere NEM NORMÁLIS! Ennyi. Kár ezen rágódni. Az ilyenre tehenet se bíznék nemhogy egy falut.

Hogy mire alapozom? Mutatták a híradóban. A buzis részt is. Mellesleg egy értelmes mondatot nem bírt elmondani.
Az már csak hab a tortán ahogy a Fidesz kezelte az ügyet. Mert bizony fideszes a lelkem. Ezt most kivételesen minden politikai felhang nélkül kéretik érteni!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:01:44

@kekecke: "de nem bizonyítható."

ezt mar van szerencsenk mar ismerni..:-)
a legszanalmasabb, egyben legaljasabb rasszista szardumak egyike:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:03:31

@kovi1970: raadasul edeleny egy tizezres lelekszamu kisvaros...

a fidesz hozzaallasa az ugyhoz jo tanulsag lesz az esztergomiaknak;-)

avram iancu 2009.09.09. 09:03:53

@az igazi Sipi: a cigányok pedig sok adót fizetnek, gyakorlatilag eltartják a magyarokat, nemde?

Netuddki. 2009.09.09. 09:04:48

@kekecke: Igen, az orvos meg hazudott a statisztikáról mi? Inkább mutass olyan kimutatást, hogy itt és itt ennyivel nagyobb a roma gyerekek között a fogyatékosok aránya. Ha máshol nem a segélyek kifizetésénél nyilván kell legyenek tartva ezek az adatok.
Barmok!

Alapvető élelmiszer 2009.09.09. 09:05:07

Van ismerősöm Borsodban. A legsötétebb részeken dolgozik (Miskolc és környéke) Igen, elmondása szerint bevett gyakorlat a terhesség alatt a gyermek közvetlen (gumikalapács és társai) és közvetett (gyógyszer, alkohol, cigi) bántalmazása. Egyesek tudatosan, mások tudat nélkül, amolyan "szarunk bele" stílusban hordja ki a gyerekét. Az, hogy Molnár Oszkár nem mer ennél többet tenni? Nézzetek már körül!

Ha egy cigány csapat követ el bűncselekményt, a sünöknek érdekes módon több hétig tart összeszedni a bagázst. Lásd Cozma-ügy. Állítólag mindent tudnak, de most is agonizálnak rajta.
Néhány magyar gyerek elvert két cigány nőt - másfél lvet kaptak! Néhány héten belül.
A cigányoknak ilyen-olyan segély, "kilakoltatási moratórium", "veszélyeztett fogyasztó" státusz jár, magyarként meg a nagy nulla. Avagy hányszor látsz segélyes magyart BMW-vel segélyért menni?
Szerinted az a védőnő/orvos meddig maradna az élők között, aki nyíltan kijelentené, hogy "igen, nálunk több debil gyerek születik, ez pedig azzal jár, hogy e szülőknek emelt támogatás jár"? Az edelényi polgármester vagy vakmerő, vagy jó biztonsági emberei vannak.
Alapvetően ott van elkúrva ez az egész, hogy Kádár bukása után a rövidtávú elhallgatást választotta a kormány, pénzzel betömni a szájukat. Ma már lassan a fejünkre nőnek, de még mindig előbb bukkan föl mohácsiviki a tévében, mint azok, akik egy kivitelzhető jövőt vázolnának föl.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:05:28

amit rasszista szardumának minősítesz, én struccpolitikának hívom.
Az egyik gyermekotthonban 82 fő lakó van. Mind cigány.
Ennyire szeretik a cigányok a gyerekeiket...
Hidd el, az értesültek is tehetetlenek, bár szeretnének valamilyen akadályt képezni a szándékosság ellen. De nyilván senki sincs ott, amikor a terhes nő szánt szándékkal árt a magzatának. Tudnak róla, de nem tudják megakadályozni.
Ha létezne Taigetos, ők is leszoknának róla.

Netuddki. 2009.09.09. 09:06:15

@kekecke: Aha! És mióta kap a család támogatást, ha berakják a gyereket a kóterba?

Alapvető élelmiszer 2009.09.09. 09:06:32

@az igazi Sipi: Költözz le Borsodba. Mondjuk Lyukóbányára (Miskolc része). Fél év múlva várunk szeretettel tapasztalatokat mesélni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:06:54

@kekecke: es honnan tudod megallapitani, hogy ki a cigany szarmazasu?
es honnan tudod, hogy 100%? milyen felmerest vegeztel?
es ha ugy is van, miert 100%? mert csak ciganyok kerulnek ilyen helyzetbe, vagy szegregacio tortent?

egyebkent mennyiben zarja ki a gyerek szentsegnek tekinteset az, hogy aki nem kepes felnevelni, mert bortonben van, oilyan szocialis helyzetben van, vagy egyeb okok miatt az nem kukaba, emesztobe, satobbi dobja a gyereket - ahogy ugye az a nemciganyoknal jellemzo elsosorban - hanem allami gondozasba adja?


mellesleg nem erzel ellentmondast a ket allitas kozott, miszerint a ciganyook segelykeresesre csinalnak gyereket es akozott, hogy cigany gyerekekkel vannak tele a gyermekotthonok?

na most akkor hogy kapnak utana segelyt?;-)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:07:18

@kovi1970: olyan kimutatást tudnék adni, amit saját szememmel láttam: a lakásotthonokban-gyermekotthonokban a cigányok-nem cigányok hogyan aránylanak egymáshoz. De sok értelme nincs...
Amíg ilyen a segélyezési forma-norma, addig hiába is kiabálnék.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:07:36

@Alapvető élelmiszer: a havanna lakotelepen nottem fel betelepitett borsodi ciganyok kozott...

utana gyalon laktam. egyeb kerdes?

Loglift 2009.09.09. 09:07:43

@az igazi Sipi:

Én LÁTTAM, hogy cigányasszonyok mit műveltek magukkal terhességük alatt.

Soha sehol nem fogom viszont ezt hivatalosan elismerni, mert FÉLEK a cigányoktól! Igen, igy egyben, minden CIGÁNYTÓL!

FÉLEK! És nem csak én vagyok így ezzel!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:08:45

@az igazi Sipi: olvass figyelmesen: beadja állami gondozásba, majd valamely rokon kiveszi onnan - pénzért.
Ez egy folyamat, addig a gyerek ÁLLAMI GONDOZÁSBAN van elhelyezve.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:09:51

@kovi1970: olvasd el az igazi Sipi-nek adott válaszomat.

Alapvető élelmiszer 2009.09.09. 09:09:53

@az igazi Sipi: Nem Havanna, nem Gyál. Városi cigányok már kissé más életet élnek. Ha ez megnyugtat, én is jártam Havannán, Gyálon is, de Borsodban is. Szóval menj le Borsodba! Hiszen most róluk van szó.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:10:19

@kekecke: ezt tovabbra is csak rosszindulatu, rasszista remhirterjesztesnek tartom addig, amig nincs ra bizonyitek.

es valoszinuleg az is, hiszen a segelybol eles es annak pumpolasa nem csak a ciganysagra jellemzo, a felmeresek szerint a 200.000 rendszeresen segelyen elonek csak az 1/3-a cigany szarmazasu.

Netuddki. 2009.09.09. 09:10:29

@Alapvető élelmiszer: Már megbocsáss, de mégha igaz is lenne amit itt összehordasz, szerinted ki a felelős? A romák vagy akiket megválasztottál? Azzal meg ne gyere, hogy nem is rájuk szavaztál, mert itt az összes párt kormányzott már és mégse tett semmit.

Loglift 2009.09.09. 09:11:10

@az igazi Sipi:

Egy olyan nep volt eddig életemben, amikor nem féltem a cigányoktól a kis falumban.

Az a nap volt idén év elején, mikor a magyar gárda eljött egy demonstrációra.
Aznap nem féltem.
Azon az EGY napon!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:11:38

@az igazi Sipi: javaslom, szabadidődben keress fel gondozó intézményeket, beszélgess el a dolgozóikkal. Jó kis tanulmány lesz...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:12:05

@Alapvető élelmiszer: latom nem erted, amit irok..

funkcionalis analfabetizmus?:-)))

11 evet (79-90) laktam a borsodbol frissen odatelepitett ciganyok kozott a havannan.

Netuddki. 2009.09.09. 09:12:09

@kekecke: Sajnos Neked is csak ezt tudom mondani:

"Már megbocsáss, de mégha igaz is lenne amit itt összehordasz, szerinted ki a felelős? A romák vagy akiket megválasztottál? Azzal meg ne gyere, hogy nem is rájuk szavaztál, mert itt az összes párt kormányzott már és mégse tett semmit."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:13:30

@Loglift: a felelmed a te mentalis problemad...

egy demokrata nem fel. ezek szerint neked nem valo a demokracia, mert egyszeruen gyenge vagy hozza:-)

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.09. 09:15:58

@kovi1970: azt hiszem, félreértettél. Eszemben sincs politizálni. A nevelésben hiszek.
A mai magyarországi cigány társadalmat nem lehet egy-két év alatt megnevelni. Több idő kell hozzá. Azalatt kormányok jönnek-mennek...
Nem vagyok rasszista. De van szemem-fülem. És tudok különbséget tenni. Hidd el, ismerek olyan cigányt, aki jobban utálja a Molnár által emlegetett népséget, mint bárki más.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:16:16

Igen, a "cigányoknak a gyermek szent". pff 2009-ben ilyet leírni...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:17:54

Amúgy nem kell az egésszel törődni, hiszen csak gyerekekről van szó. Meg nőkről. Olcsóbb pc duma -egyelőre- .

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:19:31

Aki volt bv intézet környékén az tudja, hogy kimagasló a cigány bűnözők száma. Gyiviben is picit túl vannak reprezentálva. Vannak e pontos számok? Nincsenek. Ne tegyél fel kérdést, mert még olyan választ fogsz kapni, ami nem tetszik .

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:19:52

@kekecke: az sem szarmazas kerdese. ha teged ugy tartottak volna, mint azokat a gyerekeket, te sem lennel kulonb..

nekunk, magyaroknak kellene vegre megtanulni,hogy a cigany iss ember. nem kirekeszteni, nem szegregalni, hanem felvenni dolgozni, munkat adni neki.

de sajnos amig a magyar tarsadalom - jellemzoen ostobasagbol es gyavasagbol - ilyen rasszista, addig hiaba varjuk a beilleszkedest, h iszen mi magunk nem hagyjuk a ciganyokat beilleszkedni., amig magyar garda fenyegetheti a ciganyokat, amig a tarsadaloom 80%-a egyetert azza, hogy valakit a ciogany szarmazasa miatt ne alkalmazzanak egy munkahelyen, amig a szulok fele kepes lenne panaszt tenni, ha a gyerekenek cigany osztalutarsa van, sot, esetleg cigany padtarsa, amige gye ilyen baromarcu faszkalap, mint molnbar, vagy a monoki fasiszta szepessy polgarmester maradhat orizetes helyett, addig ne varjunk toluk beilleszkedest. lesznek paran, akiknek sikerul, de ok ugyanazt az utat, amit egy magyarnak kell megtenni a sorozatos elutasitas es akadalyoztatas miatt 2-3-4x nehezebben teszik meg. es erre nem kepes az atlag, ahogy a magyar atlag sem lenne, ha ugyanugy szarmazas alapjan dontenek el, hogy dolgozhat-e egy adott pozicioban, vagy nem, keveredhet masokkal az iskolaban, vagy nem...

Loglift 2009.09.09. 09:20:41

@az igazi Sipi:

Hát remélem ezt csak viccnek szántad!
Annak viszont elég rossz volt.

Látod, ez az igazi rasszizmius amit te írsz!
Ha én MÁS vagyok mint te, és máskép látom a dolgokat, akkor már én nem is vagyok igazi demokrata, nekem már nem is való a demokrácia!
Sőt igazából jobb is lenne az ilyeneket likvidálni, ugye?
Te egy igazi kirekesztő kis büdös náci vagy!

Kívánom, neked, hogy egy borsodi faluban vezetve, önhíbádon kívül, véletlenül sodorje el egy cigány kislányt a kocsiddal!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:21:14

@Admiral William Adama: ahogy a birosagi tevedeskent, vagy igazsagtalanul eliteltek kozott is kimagaslo a cigany szarmazasuak szama...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:21:32

@az igazi Sipi:
Hova veszed fel azt drága, aki már a 2-3. generáció óta nem látott dolgozó embert, aúgy a társadalmi együttélésre alkalmatlan.
Hagyjuk már ezeket a kamu szövegeket!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:22:20

@az igazi Sipi:
Nyilván, hiszen minden bíró , ügyész, védő rasszista .
Még több kamu pc szöveget kérlek !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:22:42

@Loglift: egy cigany ciganynak szuletik, nem tehet rola. te csak ranezel es eliteled, felni kezdesz tole.

te viszont a sajat nem kezelt psziches problemaid miatt lettel ilyen, beszelsz hulyesegeket es viselkedsz igy.
tehat felelos vagy erte:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:25:37

@Admiral William Adama: ez kivalo rasszista metseg:-)

ugy veszed fel, hogy szepen megnezed, alkalmas-e a munkara a kepessegei alapjan, aztan megalkudtok a fizetesben, alairjatok a szerzodest, bejelented a megfelelo hivataloknal es munkaba allitod.

zsuzsi28 2009.09.09. 09:26:18

Magyarországon összesen kétszázezren élnek segélyből. Becslések szerint harminc-ötven százalékuk lehet roma.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:26:22

@Admiral William Adama: hol irtam en ilyet?
csak annyi, amennyi a magyar allampolgarok kozott, hiszen ok is magyar allampolgarok.

Netuddki. 2009.09.09. 09:27:18

@kekecke: Sajnos pont ilyen témákban nem lehet kikerülni a politikát. Elég sokan, akik itt hangot adnak a romákkal szembeni ellenszenvüknek szűklátókörűen, egyoldalúan a romákat teszik felelőssé a helyzetért. Mert helyzet az van ez tény.
A politika pedig ahelyett, hogy alapoktól kezdene valamit tenni a cél érdekében inkább még rá is erősít az állampolgárok közötti feszültségek növelésére. Sajnos a mai magyar politikusoknak a céljaik nem egyeznek a bérből és fizetésből élőkével. Akiktől a fizetésüket kapják.

Amit a postban említett, úriembernek semmiképpen nem nevezhető életforma csinált az így ebben a formában sima rágalmazás.
De tegyük fel a kérdést, mi szükség volt ezzel rögtön a nyilvánosság elé állni? Még ha igaz is lenne, nem előbb fel kellett volna deríteni és kivizsgálni az ügyet? Én nem tudom eldönteni igaz-e vagy sem, de így ebben a formájában intézve a dolgokat qrvára ellenszemves.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:27:52

@az igazi Sipi:
Azt ugye tudod, hogy nem ezek az emberekrő van itt szó ? Ugye azt tudod, hogy a cigányság nem egy tömb?
90% (becslés) a romáknak 8 osztályt sem vagy csak annyit végzett el.
Hova küldöd dolgozni ?

zsuzsi28 2009.09.09. 09:29:03

Egy védőnő (cigányokkal dolgozik szerencsétlen) az indexről:


"Mit mond a statisztika?

KSH adatai alapján - A fogyatékos személyek tízezer lakosra jutó száma terület, a fogyatékosság típusa szerint (a 2001. évi népszámlálás adatai alapján)

Gyengén látók aránya Budapest - 48,6; Szabolcs-Szatmár-Bereg - 52,1; Egyik szemére nem látók arányaBudapest -16,6; Szabolcs-Szatmár-Bereg - 18,1; Vakok aránya Budapest 11,8; Szabolcs-Szatmár-Bereg 8,5; Értelmi fogyatékosok aránya Budapest - 27,5; Szabolcs-Szatmár-Bereg – 74,4. "

Tehát a romák által sokkal sűrűbben lakott Szabolcsban több, mint háromszor annyi fogyatékos gyerek születik, mint Budapesten. Sajnos más statisztika nincs, de ez is elég szembetűnő.

Egy cikk:

www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/sz andekosan-teszik-fogyatekossa-gyerekeiket-szabolcsban/cn/new s-20090130-10502216

Loglift 2009.09.09. 09:30:36

@az igazi Sipi:

Ja hát ha te cigánynak születteél akkor már értem!

Persze, én meg úgy születtem, hogy genetikailag belém van oltva, hogyha ránézek egy cigányra egyből rettegek!

Attól, hogy becsukod a szemed, még nem szűnik meg a külvilág!

Ha valamit NEM AKARSZ látni, akkor nem is fogod!

De jöhetsz itt bármilyen cigányvédő dumával, a problémák szőnyegalá söprésével, előbb vagy utóbb el fog szakadni a cérna, és akkor nagyon komoly bajok lesznek itt, de azt már nem lehet majd fékentartani!
Ezzel a hozzáállással pont errefelé tereled az általad olyan nagyrabecsült cigányság ügyét!
A problémák eltussolásával, figyelmen kívül hagyásával, és a nem szembenézéssel a "vágóhídra" hajtod őket!
Igen, TE is!

zsuzsi28 2009.09.09. 09:30:41

@az igazi Sipi:

Szepessy miért is fasiszta???

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.09. 09:31:22

Feljelentés ismeretlen tettes ellen csalás gyanújával, és akkor majd csak lesz valami. Mire való a jogrendszer, ha nem használjuk? Annak a kiküszöbölésére meg, hogy ne álljanak bosszút a helyi védőnőkön, nőgyógyászokon, az ország másik végéből kell kirendelni eü-i és hatósági személyzetet, akiknek az adataihoz természetesen a vizsgáltak nem férhetnek hozzá. Ennyi.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:32:37

@Admiral William Adama: es mi alapjan becsultel?

mellesleg barhova..
elmehet sofornek egy ceghez. hordhat ki kajat pl, de a gastroyal nevu cegnel - a tekozlo homar informacioi szerint - pl kizart, hogy cigany szarmazasu a feketemosogoatason kivul barmit csinaljon.


de mint mondottam volt, az egesz gyerekkorban kezdodik, amikor is a magyar tarsadalom mar gyerekkorukban kirekeszti a ciganyokat. igy valoban nehez meg a 8 altalanost is elvegezni. hiszen szegregaljak oket, oda - pontosan az eloiteletek miatt - az amugyis elegge gyenge es tehetsegtelen magyar pedagogusoknak is a legalja megy tanitani...

zsuzsi28 2009.09.09. 09:33:21

@Loglift:
Az ilyen PC korrekt embereket be kell költöztetni minden értékükkel együtt Miskolcon Lyukóvölgybe. 2 hét múlva ő lesz a legvadabb cigánygyűlölő.

Bitang Inas 2009.09.09. 09:34:08

Csak ki kell menni és megnézni, "

hát rajta..tied a pálya!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:36:09

@zsuzsi28: mert amit tesz, az a fasizmusra hajaz.

mar ha tudod, hogy a fasizmus nem sziktokszo, hanem egy politikai ideologia, ami az eros, kemenykezu kozponti iranyitast es rendpartisagot jelenti alapvetoen:-)

bar szepessy ilyen echte horthyfasiszta, aki a kemenykezuseget a magyar specialitas az "urambatyam gazdasagi rendszer" szerint gyakorolja, azaz a segelyt, amit csakis az altala kijelolt munkak alapjan hajlando kiosztani - pl verebszamoltatas az udvaron - utana csak az altala kijelolt boltokban lehet elkolteni..;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:37:08

@zsuzsi28: te meg meg sem szulettel szerintem, amikor en mar borsodbol feltelepitett ciganyok kozott laktam....:-D

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:38:03

@az igazi Sipi:
"az egesz gyerekkorban kezdodik, amikor is a magyar tarsadalom mar gyerekkorukban kirekeszti a ciganyokat."
Mikor? 1. osztályban? Már le van maradva. Ovi? Már le van maradva. Bölcsi ? Nevetséges dolgokat írsz. Nem vagy képben.
"
ellesleg barhova..
elmehet sofornek egy ceghez. hordhat ki kajat pl, de a gastroyal nevu cegnel - a tekozlo homar informacioi szerint - pl kizart, hogy cigany szarmazasu a feketemosogoatason kivul barmit c"
Ja, ha tékozló mondta, akkor én már nem is szóltam :)
Arra nem alkalmas egy részük, hogy megértsd mit mond. Érted? Nem tudsz velük beszélni.

Örülsz magadnak, hogy pc vagy, én meg a szemét rasszista. Örülj magadnak, de még a probléma csúcsát sem látod...

zsuzsi28 2009.09.09. 09:40:56

@az igazi Sipi:

Érdekes, én úgy látom, hogy Szepessy az egyetlen, aki próbál lépéseket tenni előre, és kifejezetten a cigányság javát szolgálja. Attól nem fognak integrálódni, hogy Ferge Zsuzsa ordítozik, és folyton rasszizmust kiált, valamint neki annyiban merül ki minden megoldási javaslata, hogy még több pénzt adjunk nekik. Jól tudjuk (látjuk), hogy hova vezetett ez a hozzáállás. Szepessy jól gondolkodik: a szoc. segélynek nem a játékgépben, a kocsmában meg az uzsorásnál van a helye, hanem alapvető élelmiszerekre, gyógyszerre, közüzemi díjakra kell költeni. Amelyik család eddig is így tett, azokat semmilyen hátrány nem éri, nekik semmiben nem változik meg a helyzetük. Amelyik a félkarú rablóba döntötte a segélyét, az nem örül neki, ezek háborognak meg az uzsorások. Hát Istenem...Ideje volt.

zsuzsi28 2009.09.09. 09:41:26

@az igazi Sipi:
Én most is Borsodban lakom. Van még kérdés?

Netuddki. 2009.09.09. 09:43:03

@Loglift: Szerintem téged már (meg)figyelnek is. Ugye nem jársz éjjelente célbalőni?
Vagy valamelyik politikai párt bérblogolója vagy?

Már leírtam, hogy rühellem azokat akik szítják ezeken a blogokon a feszültséget, legyen szó politikai, rasszbeli különbségekről, ahelyett, hogy a tényleges problémákkal foglalkoznának.

Azt mondják a cigányság körében magasabb a bűnözés aránya? Kit érdekel a bűnözőnek mi a nemzeisége. A rendőrség elvégzi-e a dolgát vagy nem. Ez itt a kérdés.

Azt mondják a cigányság segélyből él? Kit érdekel. Az a helyzet, hogy Magyarországon sokan ebből élnek, mert nincs munka. Még ha valaki dolgozna, akkor sincs. Ki ezért a felelős? A romák? Ugyan már!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:44:59

@Admiral William Adama: mar megint csak a szemelyeskedes erveles helyett...
lassuk be, egy - allitolag - vegzett jogasztol ez igen fura..:-DDD

az, hogy te nem tudsz veluk beszleni kizarolag a te kommunikacios keszseged hianyossagaira utal.
en barkivel tudok beszelni...

dolgozott nekem cigany - nem kubikus munkat, egy vamudvarraktarban a beerkezo italokat listaztuk, zarjegyeztuk - es az egyik legjobb emberem volt.
8 altalanossal. es meg tudtam ertetni magam vele es meg tudta ertetni magat velem. mert emberkent kezeltem, nem ugy, ahogy te:-)

most is van cigany kollegam. mindig is voltak a kronyezetemben ciganyok. kemenyebbek, puhabbak, koverek, sovanyak, okosak, ostobak, csibeszek, becsuletesek.

pont mint a magyarok, nemetek, romanok esetben.

sosem szamitott, hogy ki honnan jott, hol szuletett, vagy minek. nem ez adja meg az emberi ertekeket, hanem az, hogy mit tesz, hogy viselkedik marpedig az nem allapithato meg ranezesre par perc alatt. ahhoz meg kell ismerni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:46:38

@zsuzsi28: eddig sem volt egy kerdesem sem..:-)

es akkor mi van, ha borsodban laksz? nem szamit kulonosebben...

Loglift 2009.09.09. 09:46:41

@az igazi Sipi:

Hát akkor járjonj a gyereked olyan osztályba ahol van legalább 2 cigánygyerek.
Akkor megtudnád!

Sipi, te vagy életedben nem láttál cigányt közelről,- nem hogy köztük éltél volna- vagy jómagad is cigány vagy!

De folytasd csak, ha ennyire sötét vagy, hogy észre sem bírod venni, hogy pont ezzel a hozzáállásoddal ártasz NEKIK a legtöbbet!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:48:53

@werem: de van fogalmam rola, hogy ciganyban, magyarban, barmiben vannak ilyen emberek...

es vannak masmilyenek is.

aki eloiteletes, az ne menjen orvosnak, ennyit tudok hozzafuzni az egeszhez. az orvosnak kutya kotelessege ugyanugy ellatni mindenkit ugyanis fuggetlenul ato, hogy fiatal, oreg, ferfi, vagy no, bunozo, vagy dolgozo, cigany, vagy magyar.
o maga valalta, amikor orvosnak ment. a sajat dontese volt...

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 09:49:04

Szimpla rágalmazás? Nincs bizonyíték...? Tényleg ennyire hülyék vagytok? Gyertek el szépen Budapestről meg É-Dunántúlra IDE Borsod megyébe és meglátjátok, hogy mi történik ebben a kibaszott országban. Nincs bizonyíték, ha nem volnátok ennyire korlátozottak, tudhatnátok, hogy a miskolci rendőrkapitány kijelentése előtt, mielőtt még a TV2-n és az RTL-en is kimondhatták volna, hogy "cigány"; na akkor próbáltál volna egy olyasfajta statisztikát készíteni, amiben csak futólag is említve van ezeknek a putris geciknek a neve! Nem volt, nincs is, de sétálj végig Szendrőlád, Hétesben vagy akár Edelényben és felnyílik a szemed! És igen, ÉN LÁTTAM, amikor ezek kivontultak valahova, hogy szinte minden családban volt egy karon lógó. Több éve, igen, mégis bűncselekményt követtem el, mert hallgattam. Kapjátok be a faszo... Olyanok vagytok mintaz idióta picsák. Ha egszer sok pénzem lesz veszek egy házat a rózsadombon budán és beköltöztetek egy 12 fős kiccsaládot a mi békés nemzetiségi polgártársainkból. Két hét múlva mind a határ másik oldalán ácsorogna...

Netuddki. 2009.09.09. 09:49:38

@werem: "Ejej, kérem, ezt persze nem a Rózsadombon lehet hallani... Ez a baj."

Szóval te a rózsadombon élsz. Na akkor te se láttál még romát.
Mondok valamit. Mit szólnál hozzá, ha valaki azt mondaná, hogy aki a rózsadombon él az biztos nem becsületesen keresi meg rá a pénzt, hogy ott lehessen? Ja, az biztos általánosít, meg irigykedik...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:49:44

@az igazi Sipi:
"az, hogy te nem tudsz veluk beszleni kizarolag a te kommunikacios keszseged hianyossagaira utal"
Nyilván, persze ha külön szakembert kell hívni egy tárgyaláson, akkor az azért van, mert mindenki nagyképű .
Sipi te olyan okos vagy. ;)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:51:41

@Loglift: egy ujabb rasszista lozungot lahtahttunk, bemutatta vedohalo nelkul: Loglift kommentezonk!

gratulalok:-DDD

mint mondottam volt,a felelmeid a sajat mentalis problemaid, kar kivetiteni a ciganysagra. ha be vagy szarva, akkor pszichologusra van szukseged, vagy valakire, aki elmagyarazza neked, hogy a felelem rossz dolog, de tudod iranyitani.

de az tuti kurvaelet, hogy nem magyar gardara, akik ezt a felemet csak erositik benned, hogy ha nem vagy a kopkodo-vicsorgo-beszart csorda tagja, akkor gyenge vagy es sebezheto;-)

zsuzsi28 2009.09.09. 09:55:30

@az igazi Sipi:

Persze, hogy nem számít, ha valaki Borsodban él. Nyilván az EU választás eredményein sem látszott, hogy ki hol él...:-))) Nincs jelentősége. Szerinted. Szerintem meg nagyon is van, és ezt jól mutatta az EU választás eredménye is.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 09:55:31

@az igazi Sipi:
Sipi, akkor vihogj magadban, uyganis ezen dolgok egyáltalán nem viccesek.

Loglift 2009.09.09. 09:56:14

@kovi1970:

Látod kovi1970!
Azért mert MÁS a véleményem mint a tiaed, egyből bérblogolónak tartasz, meg ilyenek re célzol.

Nekem egyszerűen a saját személyes TAPASZTALATAIM alapján ez a véleményem.

Én elsősorban FÉLEK tőlük!
Mert megfélemlítenek engem!
Fenyegetően, alattomosan viselkednek velem-velünk szemben!
Nem mindegyik, persze, hogy nem, csak 10-ből 9.

Ha 10 cigányból 9 ilyen, akkor szerintem azt mint cigányproblémát kell kezelni.
Értem én, hogy nem szabad ilyen statisztikákat készíteni, mert politikailag nem korrekt. (Egyébként ha hiszed ha nem a mami napig folyamatosan készülnek statisztikák nemzetíségi és kisebbségi alapokon Mo.-on)
Erre az egyre adj választ:
HA mégis bebizonyosodna a statisztikák alapján, hogy a cigányság pl.70%-a bűnöző életmódot él, hogy nem ítéli el a lopást, nem fürdeti, öltözteti, neveli a gyermekét, stb akkor azt nem cigányproblémaként kellene kezelnünk? Akkor sem mondhatnánk azt, hogy ez ÁLTALÁBAN jellemző a cigányokra?

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 09:56:21

@az igazi Sipi: Gyere el hozzám, vendégül látlak!
A címememet privátban elküldöm és elviszlek egy olyan helyre, hogy életed végéig félni fogsz ha cigányt látsz. Bántódásod nem fog esni, garantálom, mit szólsz hozzá? Megnézed a saját szemeddel? Ott majd irányíthatod a félelmed, ahogy akarod. Idióta... Az állélekbúvár dumát meg halkítsd le.

Bitang Inas 2009.09.09. 09:56:33

Tehát még 1X

KSH

Értelmi fogyatékosok aránya Budapest - 27,5; Szabolcs-Szatmár-Bereg – 74,4.

zsuzsi28 2009.09.09. 09:58:29

@Bitang Inas:

Bizony. A 74,4 % magáért beszél.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 09:59:21

@birorichard: ne magadbol indulj ki..:-)

nem hiszem, hogy el fogok menni, de nem azert, mert felek, vagy nem felek, hanem azert, mert leszarom az ilyen oltogatos hulye dumakat:-)

ha nem fogod fel, hogy a felelmed sajat magadbol, a sajat gyenegsegeidbol jon, akkor mehetek veled a holdra is...:-)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:00:40

@az igazi Sipi:
Nem drága, ennek az lesz a vége, mint Szlovákiában, hogy katonákkal + rendőrökkel fognak rendet tenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:01:11

@zsuzsi28: hat amilyen kovetkeztetest ebbol levonnek, az szamodra abszolut nem lenne hizelgo, mert valami olyasmi lenne, hogy ott szavaztak a legtobben a fasisztakra, akik a legmesszebb elnek az informacios a kulturalis kozpontoktol..;-))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:02:03

@Admiral William Adama: igen..
en is varom mar, amikor vegre az alkotmany- es torvenyserto magyar gardat vegre osszefogdossak:-)

zsuzsi28 2009.09.09. 10:02:32

Ez is ott van:

"Molnár Oszkár nagyon sokat segített a cigány családoknak, mert ingyen biztosította a teherautókat, amin ruhát és bútort szállítottunk a falvakba és Miskolcra. Ez sokba került, mert Budapestről kellett lehozni a szállítmányokat. Kevés emberrel találkoztunk, aki ilyen önztlen lett volna. Már tíz éve ismerjük ezt a szóbeszédet (a magzatok károsítását), ami a polgármester úr fülébe jutott. Biztos vagyok benne, hogy meggyőzően adta elő neki egy roma ember. Hogy van-e alapja ennek a mendemondának, azt talán egy antropológus kutatócsoport egyéves munkával és a romák közé való kiköltözéssel kideríthetné. Én nem zárom ki a lehetőségét, hogy a végtelenül elkeseredett, reményt vesztett emberek ilyesmire vetemedhetnek, de akkor ez ugyanúgy a mi bűnünk is. De jobb szeretném azt hinni, hogy ez csak mendemonda. Mindenesetre a rengeteg ember közül, akit megkerestünk, szinte egyedül Molnár Oszkár nyújtott valós segítséget a cigányoknak.”
Pém Mihályné
Létminimum Alatt Élők Társasága

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:02:51

@Admiral William Adama: valoban nem vicces, de en azt vallom, ha valamin rohogni is lehet, akkor inkabb azt csinaljuk, mint sirjunk..:-)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:02:57

@az igazi Sipi:
Fogja, engem pl. nem érdekel. De még mindig nem értem a mosolyt az arcodon. Ebben a helyzetben mi olyan nagyon vicces?

zsuzsi28 2009.09.09. 10:03:57

@az igazi Sipi:

Veletek, falvédőkkel mindig az a baj, hogy túllőtök a célon. Még hogy fasiszták...Inkább nap mint nap szembesülnek a cigányproblémákkal, nem úgy, mint pl. Vas megyében.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:04:28

@zsuzsi28: es ez mennyiben bizonyitja annak az ellenkezojet, hogy molnar egy rasszista urban legendet adott elo tenykent?

Loglift 2009.09.09. 10:04:57

@az igazi Sipi:

Sipi!

Sértegess csak bátran! Megteheted itt ismeretlenül!

Ezek nem CSAK az én félelmeim, ez egy 70(magyar)-30(cigány)%-ban magyarlakta falu magyar embereinek félelmei!

Nem attól kezdve kezdtünk félni mióta itt járt a gárda! De magyarázd csak félre! Megteheted!

Látom tényleg nagyon elvakult vagy ahhoz, hogy észrevedd, hogy pont ezzel ártasz nekik a legtöbbet! Azzal, hogy rasszistának, hazugnak, fajgyűlölőnek, mentálisan gyengének, és egyéni problémának állítasz be minden olyan konkrétumot, ami valakinek az egyéni TAPASZTALATÁBÓL származik.
Minél inkább tagadjátok ezeket a tényeket, minél inkább figyelmen kívül hagyjátok, annaál inkább csak gyülemlik, gyülemlik az emberekben, és agyszer csak ki fog törni! CSAK IDŐ kérdése, hogy mikor. De akkor már késő lesz!
EZT ÉRTSD MÁR MEG VÉGRE!!!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:04:58

@az igazi Sipi: Azért röhögsz, mert te még nem láttál olyan családot, ahol a 13 éves lánnyal először az apuk közösült, aztán átadták a nagybácsinak feleségként.
Vagy nem láttál 7 éves iskolakezdő kisegyermeket, aki alig volt fejlettebb egy 4 évesnél.
És ha ezt tömegével látod, akkor már nem leszel ilyen kurva vidám...

Bitang Inas 2009.09.09. 10:05:13

@Admiral William Adama: frászt
a magyar egy végtelenül lealjasodott és gyáva nép lett.
ezt a szlávok megcsinálják, de MI nem.

Bitang Inas 2009.09.09. 10:06:08

@az igazi Sipi:

Tehát még 1X

KSH

Értelmi fogyatékosok aránya Budapest - 27,5;

Szabolcs-Szatmár-Bereg – 74,4.

zsuzsi28 2009.09.09. 10:08:07

@az igazi Sipi:

Belinkeltem, hogy nem Molnár Oszkár volt az első, aki ezt megemlítette.
Hogy urban legend-e vagy sem, azt meglátjuk.
Sajnos nehéz bizonyítani.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:08:09

@Loglift: mondom..
a felemed nem a ciganysag, hanem a te probl;emad. a te mentalis zavarod, nem a ciganysage. az, hogy nem tudsz kezelni szituaciokat az eletben, nem a ciganysag problemaja. az, hogy felsz, nem a ciganysag problemaja. ez mind a te sajat tetteid, gondolkodasmodod es viselkedesed kovetkezmenye.

ertem en, hogy egyszerubb masokban keresni a hibat, masokat hibaztatni, masok moge bujni, de a tenyeken ez valtoztatni nem fog..:-)

de persze leleheted az eleted felelemben is. te mindig fogsz talalni valamit, amitol felhetsz es ezert gyulolheted. egyszeruen erre van igenyed. a te dontesed, meg ha nem is tudatos:-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:08:16

@az igazi Sipi: "ne magadbol indulj ki..:-)" - ezt mire érted?
Válaszolj a meghívásomra! Ne mosolyogj, és ne háríts! Ne magadról beszélj, mert most arra a lőtéri vadászkutya se kíváncsi! Nem foglak bántani, nem fog bajod esni, csak megmutatom neked a biztonságos kis életed fonákját. Rajtad múlik, hogy akarod-e!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:09:14

@Bitang Inas: meg mindig nem latom alinket, ami oda mutatna, ahol ezek a szamok leledznek..:-)

hogy is mondjam, ez igy nem igazan bizonyito ereju;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:10:25

@birorichard: valaszoltam..:-)

nem megyek. van jobb dolgom is, mint nyilvanvalo dolgokat bizonygatni..:-)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:12:09

@az igazi Sipi:
:-) Jó nevetést tovább ! Bár nincs min...

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:12:33

Tehát nem hiszed el amit mondunk, bizonyítékért óbágattál. Én felajánlottam neked, te pedig hárítasz, mert félnél, hogy el kell hinned amit látsz. Ez nekem félelemszagú. És nincs jobb dolgod. Szcientológus vagy?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:12:48

@Admiral William Adama: mint modnottam volt, 79-90ig a havanna lakotelepen, borsodbol feltelepitett ciganycsaladok kozott eltem. ott volt a lovagas esete az emeleten. igen, az megtortent.
voltak cigany osztalytarsaim, nem kevesen.

egy idoben egy eselyegyenlosegi alapitvanynak dolgoztam, mint rendszergazda. szoval sok ujat nem tudsz nekem mondani a ciganysagrol, legfeljebb a sztreotipiaidat, dehat azokbol sut,hogy hamisak:-)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:14:37

@az igazi Sipi:
Csak 90 után a helyzet megváltozott. Eltelt 20 év.
De vigyorogj csak...

zsuzsi28 2009.09.09. 10:14:52

Moldova György “Európa hátsó udvara” művében van egy kapcsolódó, igen érdekes rész, ha valaki esetleg a "náci" Magyar Nemzet fenti cikkének nem hinne:

"- Miért alakult így? Az állam akkor kevesebb figyelmet fordított erre az ügyre?

– Nem ez volt az oka. Akkor több, nem megfelelően ellátott gyereket vettek el a szülőktől, és hoztak be ide, szigorú hatósági kényszerintézkedéseket alkalmaztak. Most a családok nem akarják odaadni őket, mert az apa, anya munkanélküli, és a gyerekekért kapott támogatásból élnek. Baltával fenyegetik meg a védőnőt, ha el akarja vinni tőlük a gyerekeket."

Vannak más, igen durva részek is a könyvben.

"– Milyen a gyerekanyag? – kérdezem az igazgatónőt.

– A gyerekek sorsa már otthon eldől, sokan részegen fogantatnak biológiailag sérült szülőktől. A 27 tanulónkból különböző fokon, de 17-en szellemi fogyatékosoknak minősülnek. Később ingerszegény környezetben nevelődnek, nem szoknak rá a mosdásra és a fogmosásra, még azt sem mondják ki, hogy „nekem szorít a természet”, vagyis vécére kell mennem. Az óvodában két kislánynál most találtunk fejtetűt, 1998-ban pedig fertőző májgyulladás-járvány indult ki a péróból. Most nyolc cigánygyerek tölti be a hatodik évét, de öten olyan fejletlenek, hogy nem lehet őket felküldeni az iskolába.

Reggelenként éhgyomorral jönnek be hozzánk, onnan jöttünk rá, hogy mikor megkérdeztük, mit fogyasztottak reggelire, három, egyazon családhoz tartozó gyerek háromféle ételt mondott, tehát lódítottak. Itt benn fél tízkor kaptak uzsonnát, addigra már sokan rosszul lettek az éhségtől. Most bevezettük a napi háromszori étkezést, a 3040 forintos állami gyermekvédelmi támogatásból fedezzük. Ez szabálytalan, a szülők idejárnak veszekedni, nekik inkább a pénz kellene, de mi nem engedünk, mert tudjuk, hogy a gyerekek nagy része csak az iskolában jut táplálékhoz. A jövedelempótlót is diszkont élelmiszer-vásárlási jegyben adja ki az önkormányzat, mert csak így lehet megakadályozni, hogy italt vegyenek rajta.

– Mennyi idő alatt végzik el az iskolát?

– Előfordul olyan eset is, hogy soha, egy 12 éves „elhált” lányt nem lehet 8-10 éves gyerekek közé beengedni, magántanuló lesz egészen addig, amíg túl nem lépi a korhatárt. Általában a szabályoshoz képest két évet tesznek rá. Az óvodából felkerülő gyerekek számára afféle nulladik osztályt alakítottunk ki, és egy évismétlést be lehet kalkulálni."

A jobbikossággal igazán nem vádolható, elkötelezett baloldali-kádárista Moldova is leírja, hogy a cigányok piát vesznek a gyerekek után járó támogatásból, és még csak ételt sem vesznek nekik. Még egyszer a balliberális fajvédők szájába rágjuk: ez az a legendás cigány gyerekszeretet…

Végezetül a bevezetőben már idézett védőnős sztori teljes kontextusában egyéb durva dolgok is találhatók:

"Szerettem volna egy olyan intézetet is megnézni, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, mintegy a jövő esélyeit felmérendő – a nyírbátori otthonba látogattam el.

Bent az udvaron négy karámszerűen elkerített osztatban ötven-hatvan gyerek játszik, a legfiatalabb talán kétéves lehet, a legidősebb pedig öt körül jár. Homokoznak, rohangálnak, kis kocsikat tologatnak, jöttünkre abbahagyják a játékot, felénk nyújtják a kezüket, egyikük olyan erővel szorítja meg a mutatóujjamat, hogy alig tudom kihúzni a markából.

Csodálkozva konstatálom, hogy a többségük szemüveget visel, a lencséket ócska, lilás színű, úgynevezett SZTK-keretbe foglalták bele.

– Mitől ilyen rossz a szemük?

– 60–70 százalékuk koraszülött, és még ezen a kategórián belül is fejletlennek számítottak, nem a könyvekben leírt kétkilós súllyal, hanem egy kiló ötven, sőt egy kiló tíz dekával jöttek a világra. Oxigénkezelést kellett kapniuk, különben nem nyílt volna meg a tüdejük, ettől viszont az ideghártyájuk károsodott.

– Milyen fokon gyengénlátók?

– Sokan a négy dioptriát is elérik. Úgy is próbáljuk javítani a látásukat, hogy hol az egyik, hol a másik szemüket takarjuk le, napi váltásban. Az egyik gyerekünk teljesen vak, őt kétéves korában átutaljuk majd egy speciális intézetbe.

A kis rohangálók többségükben barna bőrűek, nem lehet megkerülni a kérdést:

– A gyerekek hány százaléka cigány?

– Kilencvenkilenc egész kilenc tized.

– Viszonylag sok szőkét látok közöttük.

– Ők a „kamionszex” szülöttei. Az anyjukat a stricik az autósztrádák mellé állították le strichelni, ott estek teherbe német meg északi sofőröktől.

Az irodában ülünk le beszélgetni, alma és pogácsa kerül az asztalra. A korábbi évekre terelődik a szó. Ebben a jelenleg 80 főt befogadó otthonban valaha 180, sőt időnként 220 gyerek is élt, egy ágyban ketten-hárman is feküdtek.

– Miért alakult így? Az állam akkor kevesebb figyelmet fordított erre az ügyre?

– Nem ez volt az oka. Akkor több, nem megfelelően ellátott gyereket vettek el a szülőktől, és hoztak be ide, szigorú hatósági kényszerintézkedéseket alkalmaztak. Most a családok nem akarják odaadni őket, mert az apa, anya munkanélküli, és a gyerekekért kapott támogatásból élnek. Baltával fenyegetik meg a védőnőt, ha el akarja vinni tőlük a gyerekeket.

– Ha behozzák ide, a családi pótlékot az intézet kapja meg utánuk?

– Nem, mi betesszük a takarékba a gyerek nevére, és a távozásnál magával viszi. Akadt olyan is, akit több mint négyszázezer forintra szóló betétkönyvvel kaptak vissza a szülei. Gondolhatja, hogy aztán meddig tartott."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:15:25

@birorichard: nem hiszek sem istenben, sem egyhazban, sem vallasban, sem tulvilagban, sem teremtesben..

tehat semmilyen vallashoz, felekezethez nem tartozom. egyedul csak magamban hiszek.

de ha kellene valasztanom - szerencsere nem kell - akkor a buddhizmus all hozzam legkozelebb mentalitasat tekintve. de az sem fedi le teljesen azt a vilagkepet, ami bennem el, tehat nem tudok 100%ig azzal sem azonosulni.

Loglift 2009.09.09. 10:15:47

@az igazi Sipi:

Nem tudsz olvasni???
Nem CSAK az én félelmeim, egy falu 1300 magyar emberének a félelmei!!!

Hát persze, MIND az 1300 mentális zavarral küzködik, MIND a saját gonolkodásmódaj miatt fél!

MIND az 1300 másokban keresi a hibát, MIND az 1300 élete során felgyülemlett félelmei miatt érez így!

Hát persze, te már csak tudod, mert te vagy az igazi Sipi!
Ezt tanították neked! Szépen átmosták az agyadat!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:16:07

@az igazi Sipi: "oval sok ujat nem tudsz nekem mondani a ciganysagrol, legfeljebb a sztreotipiaidat, dehat azokbol sut,hogy hamisak:-)"
:-).-):-) Hamisak, direkt , mert csak.

Netuddki. 2009.09.09. 10:17:02

@Loglift: Az a helyzet, hogy elsősorban magyar állampolgárokról beszélsz, akiket se több se kevesebb jogok nem illetnek meg mint bármely más magyar állampolgárt. Aki mást mond az hazudik!

FÉLSZ? Adót fizetsz? Szerinted kinek lenne a feladata a biztonságodról gondoskodni?
Történt veled szemben atrocitás a romák részéről? Szerintem nem, de ha mégis, akkor fordultál a hatósághoz? Mi lett az eredménye?

Tényekkel gyertek, ne csak a levegőbe beszéljetek!

zsuzsi28 2009.09.09. 10:18:09

„A régi rendszer cigányokat felemelő szándéka evangéliumi jellegű volt, de nem bizonyult hatásosnak, mert hiányzott belőle az ellenőrzés és a számonkérés.” (Egy református pap)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:20:19

@zsuzsi28: attol meg, hogy moldova kadarista boven lehet rasszista is..:-)

azt vedd eszre, hogy barhogy probalod bizonygatni, soha nem fogom elhinni, hogy valaki kevesebbet er azert, mert cigany, eleve ferde szemmel kell ra neznini, mert cigany, hajlamosabb bunozesre, mert cigany, verfertozo kapcsolatban el, mert cigany es igy tovabb:-)

egyszeruen tudom, hogy ez hazugsag ugyanis.
a szarmazasnak ehhez semmi koze. ez fugghet sokmindentol, szocialis helyzettol, kulturatol, ertekrendtol, neveltetestol es meg ezer meg egy dologtol. de elsosorban az egyentol fugg, annak hozzaallasatol es erejetol.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:21:34

@Admiral William Adama: te vagy a jogasz..
tudnod kell, hogy feljelentes nelkul nem all bosszut az allam...

tudod..
ha nem mesz utana a jogaidnak, akkor baszhatod, ahogy azt tegnap beszeltuk:-D

Loglift 2009.09.09. 10:21:44

@az igazi Sipi:

Jézus-Mária Sipi!
Nem is gondoltam volna, hogy kezelés alatt állsz!
Melyik intézeben vagy? Mióta engednek titeket számítógép és internet közelébe?
Biztos valami magánklinikán lehetsz, ahol jó pénzért ezt is megteheted!
Hát további szép napot kívánok!

Na én sem vagyok egészen ép, hogy egy pszihiátriai beteggel leállok vitatkozni! :-)

Netuddki. 2009.09.09. 10:22:31

@Bitang Inas: "Értelmi fogyatékosok aránya Budapest - 27,5"

Hú bakker, Budapesten majd' minden harmadik ember értelmi fogyatékos? Nem is tudtam. :)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:23:27

@kovi1970:
Ez pl. nem rég történt.
Srácot a háza előtt leütik. Orr törés, szem ödéma + ideiglenes halláskárosodás.
- Rendőrségen megkérdezik, hogy mi történt. Mi tűnt el.
-Pénzen kívül semmi. Kb 10 ezer értékebn.
-Hogy néztek ki: fekete haj, sötét bőrszín, bőrdzseki
- Megnéznek pár képet még. Ők voltak? Fene tudja, gyorsan történt.
-Kimegy a helyszínre 2 rendőr, senki nem látott semmit.

És ezzel az ügy kb lezárult.

izlésrendőrség 2009.09.09. 10:26:00

kär ezen rugozni, meg szep hogy ilyet csinälnak a romäk, meg ennel különbet is...bärmit, csak dolgozni ne keljen

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:26:31

@az igazi Sipi:
Állam a bűnügyek többségét közvád alapján bűnteti, jár el. Nem kell még feljelenteni sem .

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:27:00

@az igazi Sipi: Persze hogy az, jézusom...!!! Persze hogy hazugság, nem a dnslánca, aminosavjai tehetnek arról hogy ilyen, hanem az hogy így élnek s vannak ezzel megelégedve évszázadok óta! lehetetlen velük az együttélés, szocializációs fejlődésre abszolút nem mutatnak hajlamot, az állami transzferek tartják el, károsítják az utódaikat, magukra hagyják, gyakran éheztetik, szociális szintjükhöz képest luxus cikkekre herdálják a forrásaikat, majd ha ezek elfogynak, erőszakkal elveszik a másét. Többek között ezek jellemzőek a népcsoportjukra, nem minden egyedükre, de igen is, jellemzően rájuk!
Ki beszélt itt vérről a gyakorlatban vett értelmében? Basszus szajkózod itt ugyanazt mióta idejöttél: "nem hiszem el. pa-pa-pa-pa-pa-pa" Fuh de utálom az ilyen mániákus k*cs*göket mint te...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:27:38

@Admiral William Adama: nem csak, hanem mert maskent nem tudod igazolni az amugy irracionalis felelmedet es ellensegkepedet:-)

Loglift 2009.09.09. 10:28:22

@kovi1970:

Hát te meg hol élsz?
Dobozban?
A körzeti megbízott is fél tőlük!
Az egyiket tettenérte biciklilopáson, feljelentette.
3 nap múlva éjjel leöntötték a kocsiját (NEM a szolgálati renőrautót) kromofággal!

Kinek van arra szüksége, hogy valamelyik magyar rokon gyereken álljanak bosszút???

Te mernél úgy fellépni ellenük, hogy a saját családod, vagy rokonod, barátod, közeli ismerősöd testi épsége forogna kockán!

Most pesze a gép mellől igen!
Onnan könnyedn szájhősködsz, meg követelsz tényeket és bizonyítékokat!
Innem is látszik, hogy milyen távolról látod te ezt a dolgot!

zsuzsi28 2009.09.09. 10:29:33

@az igazi Sipi:
Teljesen egyetértek. De az meg tény, hogy nagy részük bűnöző, nagy részük nem neveli normálisan a gyerekeit...stb.
Nem ér kevesebbet, mert cigány.
Senkinek sem a cigány származással van baja, lehetne hottentotta is, és rózsaszín bőrtű. A cigányok NAGY RÉSZÉRE (nem mindenkire, de nagy részükre) jellemző életvitellel van baja. Nem a bőre színével.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:30:25

@Admiral William Adama: jellemzoen itt nem a bunugyek azon halmazarol van szo, hanem olyanokrol - veszelyes fenyegtes, konnyu testi sertes, garazdasag, kiserteku lopasok, autolopas - amik eseteben nem indul kozvadas eljaras, hanem a sertettnek kell feljelentest tennni.

Loglift 2009.09.09. 10:30:54

@az igazi Sipi:

"elhiszem, hogy annak, aki felelemben eli az eletet nehez ezt megerteni..:-) "

MIND AZ 1300-nak MI?

Szerinetm meg aki még életeében nem látott cigányt közelről annak nehéz azt felfogni amit írok!
Vagy annak aki maga is cigány, és elvtelenül védi őket...

Szóval mind az 1300????

zsuzsi28 2009.09.09. 10:31:49

@az igazi Sipi:
Nem irracionális félelem ez, hanem nagyon is megvan az alapja. Messziről te nem látod, hogy hogyan élnek vidéken az emberek, mondjuk Miskolcon az Avason, Lyukóban, vagy mondjuk Sajókazán, és sorolhatnám. Teljesen joggal félnek, tartanak a cigányoktól.

zsuzsi28 2009.09.09. 10:33:54

@Loglift:

A cigány bűnözők által elkövetett szabálysértések, bűncselekmények esetében köztudottan nagy a látencia, mert a sértettek nagy része NEM MER feljelentést tenni + nem is látja értelmét, mert pl. egy fűnyíró ellopása csak szabálysértés, nem történik semmi, ő viszont szép kis családi bosszúra számíthat, ha jelenti.

Bitang Inas 2009.09.09. 10:36:12

@kovi1970: www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/szandekosan-teszik-fogyatekossa-gyerekeiket-szabolcsban/cn/news-20090130-10502216

KSH adatai alapján - A fogyatékos személyek tízezer lakosra jutó száma terület, a fogyatékosság típusa szerint (a 2001. évi népszámlálás adatai alapján)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:38:36

@zsuzsi28: teny, hogy a ciganyok koztt magasabb a bunozok aranya, de ez nem a ciganysagukbol, hanem a szocialis helyzetukbol adodik.

ebbe az eletvitelebe a tobbsegi tarsadalom kenyszeriti bele...

pontosan azzal, hogy kirekeszti es meg inkabb ki akarja rekeszteni. erre a rekacio az lesz, hogy meginkabb alkalmazkodni fognak a meginkabb megkemenyedett korulmenykhez es megkevesbe tudnak beilleszkedni.

azt kellene megerteni, hogy az az ut, amit a jobbik es a ciganybunozest hangoztatok preferalnak nem megoldani fogja a problemat, hanem novelni, majd egy sokkal sulyosabbat kirobbantani. szionten nem az agyonhallgatas a megoldas. a megoldas az, hogy igenis, meg kell ertetni az emberekkel, hogy a cigany is ember, pont ugyanannyi joga van dolgozni, iskolaba jarni, magyar lanyt dugni, gyereket csinalni, segelyert sorba allni, mint barki masnak.

de ehhez parbeszed kell. egyszeruen nem szabad a ciganysagot mindig visszalokdosni abba a mocsrba, ahonnan probal kikecmeregni azzal, hogy ciganybunozes, meg oncsonkitas, meg nem dolgoznak, meg segelyen elok, meg ingyenelok es egyeb kiemelt reszigazsagok demagog hangoztatasaval.

mert igen, bizyos a ciganyok kozott is van olyan, aki oncsonkitast kovet el. van olyan, aki segelybol el. van olyan, aki bunozo. de akkor is magat az embert kell meg- es elitelni, ne a szarmazasat. ha valaki elkovet egy buncselekmenyt, akkor teljesen mind1, hogy honnan szarmazik, mik voltak a szulei. ugyanugy kell a torveny elott allnia, mint barki masnak. ugyanugy kell elitelni, vagy felmenteni , mint barki mast.

Loglift 2009.09.09. 10:39:33

@zsuzsi28:

Így van.Pontosan erről van szó!

Én csak azt nem értem, hogy az ilyen Sipi,meg kovi1970 félék miért tagadják ezt? Miért nem hajlandóak ezeket a dolgokat elhinni?
Miért félnek ezekkel a tényekkel szembenéni?
Azt hiszik, hogy így megoldhatják, vagy eltussolhatják a problémákat?
Talán ideig-óráig igen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:41:45

@Bitang Inas: ez nem a ksh adatlapja...

ezek szamok, amik egyszeruen nincsennek a helyukon.

ismered a viccet a kapitanyrol, aki leszol a gepterembe?

"- mennyi?
- 30..
- mi 30?
- mi mennyi?"


szoval..
mit jelentenek ezek a szamok? szazalekot? szazalekpontot? 100 emberre kivetitett aranyt? 10.000re? 100.000re..?

izlésrendőrség 2009.09.09. 10:42:44

hagyjätok ezt a fasz sipost, dont feed the troll...ezt a köcsögöt onnatrol kell semmibe venni, amikor aszongya: a cigänynak a gyerek szent:))))))))))))) MEGALOL

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:43:46

@Loglift: megint visszajotottunk a sajat felelmetekhez..

azaz nem MER feljelentest tenni..
jahkerem...

a hatosgaoknak sajnos nem all modjukban gondolatolvasokat es latnokokat alkalmazni. ha jogsertes ert, bizony, neked kell kijarni az elegtetelt.:-)

ha nem mersz a sajat jogaidert kiallni, akkor igy jarsz:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:44:52

@izlésrendőrség: koszonom a hozzaszolast, ezzel legalabb erosen kontrasztosodik a kulonbseg a te altalad kepviselt es az en altalam kepviselt intelligenciaszint kozott..:-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:45:08

Őszintén, tegye fel itt a kezét, aki azért utálja a cigányokat, mert barna a bőrük és fekete a hajuk, és nem a fentiek miatt (lopás, stb...)
Sipi szerint mi tehetünk róla, hogy lopnak, segélyből élnek, nem dolgoznak, és szándékosan fogyatákos gyerekeket hoznak a világra.
Én úgy látom, hogy ez egy ördögi kör, amibe a cigányok magukat kényszerítették bele, amiből aztán, elismerem, igen nehéz kitörni. De álljon már meg a menet, hogy emiatt kialakult cigánybűnözés felett MI hunyjunk szemet!! Ha valaki ki akar törni egy adott társadalmi rétegből, akkor annak szüksége van segítségre, anyagi és mentális támogatásra, de mutasson már rá a segélykor a posta előtt ácsorgók közül valamelyikre, hogy az ki akar törni. Nem, az a postást akarja lerabolni a sógor járadékával is, mert mivel rokon, és egy helyen "laknak", megteheti. Ez jár a fejében és nem az asszimiliáció. Aki az ellenkezőjét tartja a nagy többségükről az vagy nem látta még őket vagy hazudik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:46:25

@zsuzsi28: a felelem sosem jogos..
az ovatossag lehet, a felelem egyszeru gyengeseg.
es meglehetosen rontja az itelokepesseget is..

Bitang Inas 2009.09.09. 10:46:47

@az igazi Sipi: A fogyatékos személyek tízezer lakosra jutó száma terület, a fogyatékosság típusa szerint (a 2001. évi népszámlálás adatai alapján)

olvasni tudsz-e?
igen?
értelmezni?

na majd ha a fejed kihúztad a homokból...visszajöhetsz.
(és nehogy azt mond, hogy adjak linket a ksh-hoz, mert az már a legalja lenne.)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:48:36

@birorichard: a rasszizmus jellemzoen nem elsosorban a borszinre alapoz, hanem arra, hogy bizonyos szarmazasu embereket egy altalanosito - jellemzoen negativ - jelzovel egysegesiteni lehet, ezzel elkerulve az informaciobefogadas es kiertekeles faradtsagos agymunkajat...:-)

Loglift 2009.09.09. 10:49:01

@az igazi Sipi:

"a megoldas az, hogy igenis, meg kell ertetni az emberekkel, hogy a cigany is ember, pont ugyanannyi joga van dolgozni, iskolaba jarni, magyar lanyt dugni, gyereket csinalni, segelyert sorba allni, mint barki masnak."

Ez így igaz, látod már 50%-ban egyetértünk, de szerinetm ott a másik 50% is:

a megoldas másik fele meg az, hogy igenis, meg kell ertetni a cigányokkal hogy, pont ugyanannyi KÖTELESSÉGE is van mint a magyarnak:
-iskolaba járatni a gyerekét,
-fürdetni, tisztán, egászségesen tartani, nevelni
-az esetleges problémákat a jog szerint rendezni
-a segélyeket a céljának megfelelően felhasználni
(persze az nem csak a cigányokra vonatkozik)
-elfogadni a társadalmi együttélkés bizonyos alapvtő normáit, nem ordibálni az utcán, nem visszaélni a kisebbségi jogaikkal és a hátrányos helyzetükkel, nem piszkítani a közösségi terekre,
-NEM ELFOGADNI, SŐT ELÍTÉLNI A LOPÁST, GARÁZDASÁGOT, BETÖRÉST? stb, és ezek alapján nevelni a gyerekeiket
-Nem az "erősebb kutya baszik" elvén élni, és nevelni az utódokat
-részt venni a közösség javainak és értékeinek építésében, megóvásában!

A KÖTELESSÉGÜKKEL IS legyenek tisztában!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:49:09

@az igazi Sipi: "felelem egyszeru gyengeseg.
es meglehetosen rontja az itelokepesseget is.." lol

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 10:49:33

@Bitang Inas: nem mondom, mert azt mar mondtam..
aki ksh adatra hivatkozik az a ksh-t linkelje be..
mar ugye gerinc letenek figgvenyeben;-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:50:33

@Bitang Inas: Sipi nem fél, ő ezoterikus vagy valami más fiatal vallás rabja, ami azt tanítja hogy ne félj (attól hogy pénzzel lehúzzák legfőképp) Igen, most személyeskedek, mert nagyon bosszantó vagy, Sipi! Igaz ez? Tényleg szci vagy? Vagy nem és csak müller péteri jóskönyv, szociskönyv meg kutafülekönyvből meríted a parancsolataidat? És igen, most gúnyolódok és élvezem.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:50:37

@Loglift: "-iskolaba járatni a gyerekét," ha ezt összekapcsolod a segély szóval már náci vagy !

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:51:36

@birorichard:
Az informatikusok egyben lélekbúvárok is, hiszen sok velvetet olvastak...

zsuzsi28 2009.09.09. 10:52:20

@az igazi Sipi:
Nem vagy tisztában a mai helyzettel. Valóban minden bűnelkövetőt a bűne, és nem a származása alapján kell megítélni/elítélni. A nagy gond az, hogy a vízfejű szdszesek kitalálták a megélhetési bűnözés kategóriát, és itt kezdődtek el az igazán nagy bajok. 20.000.-Ft. alatti elkövetési értéknél nem bűncselekmény pl. a lopás, csak szabálysértés, aminél az eljárás a helyi jegyző hatáskörébe tartozik. Neki viszont semmilyen eszköze nincs, kiszab egy figyelmeztetést (sokra megyünk vele), vagy egy pénzbírságot, amit természetesen nem lehet behajtani. Így tovább bűnöznek a "megélhetésiek", hiszen nincs valódi jogkövetkezménye. A falun élők meg már nem vetnek, mert más aratja le, vagy elkeseredésükben áramot vezetnek az uborkájuk közé, és látod, hogy mi lett a vége. A falusi embereket SENKI nem védi meg a megélhetési bűnözőktől. Ez gond. Méghozzá nagy. A megoldás: eltörölni a 20.000.-es határt, minden lopás bűncselekmény legyen, az 5Ft.-os is. Másik probléma: erőltetett integráció az oktatásban, ami sem a romáknak, sem a nem romáknak, sem a pedagógusoknak nem jó.
Probléma a falvédők túlzott rasszitázása, ami odáig fajult, hogy ha egy cigányt tettenérnek, már mondja is: "Méééér? Mer cigány vagyok? Heee?" Olyan lovat adtak alájuk a felvédők, hogy elszabadult a pokol. Mászkálj az Avason az utcán, bármelyik pillanatban a fejedre önthetik a szemetet a kisebbségi lakók a 7. emeletről. Az emberek az Avason nem mernek a járdán közlekedni, az út felé húzódva mennek. 21. század. Magyarország.
Probléma az is, hogy a cigányoknál elterjedt a gyerekek bűncselekményre bírása, hiszen gyermekkorú nem büntethető. Megoldás: le kell vinni a büntethetőségi korhatárt 14-ról mondjuk 10 évre.
Egyetértek azzal, hogy az EGYES embereket saját tulajdonságaik, és nem előítéletek alapján kell(ene) megítélni. De az előítéletek nem ok nélkül alakulnak ám ki. Az előítélet csak egy okozat, egy következmény, mindig megvan az oka. Ezt az "okot" a cigányságnak kellene megszüntetnie, rácáfolnia, ehelyett pont az ellenkezője történik. AZ előítélet természetes, normális emberi magatartás, védekező reakció, az ember természetéből ered. Pl. nem minden pittbull harap, vannak kezes, szelíd kutyák is közöttük, mégsem engedem a gyerekem a közelébe. Mert mi van, ha pont az harapós, amelyikhez odamegy? Nem tudhatom előre, de nem kockáztatok. Remélem érted, hogy mit akarok ezzel mondani.
A legtöbbet maga a cigányság teheti az előítéletek csökkenéséért, visszaszorításáért, ehelyett azt látjuk, hogy nem csak nálunk, hanem a világ összes országában komoly gond van velük, ott is, ahol jóléti államban élhetnek, és mindent megkapnak. (Ld. Anglia, Finnország)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:52:49

@az igazi Sipi: Mekkora egy f*sz vagy, mondd ezt meg egy vidéki családnak vagy ne adj isten öregasszonynak, mikor lerabolják. Aztán még jól szét is ütik (jó esetben csak ennyi). Basszus, te vagy elméről irogatsz vagy ogy-i politikus vagy. Mást nem tudok elképzelni ilyen vaknak.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 10:52:53

@birorichard:
Meg persze Star Wars A félelem a sötét oldal kapuja! A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt és szenvedést.

Loglift 2009.09.09. 10:53:39

@az igazi Sipi:

Kérlek erre a két kérdésre válaszolj őszintén!
1. Sipi, neked van gyereked?
2. Sipi te cigánynak vallod magad?

Köszönöm, hogy megtisztelsz a válaszaiddal!

Bitang Inas 2009.09.09. 10:54:21

@az igazi Sipi: kiskancsó, ott van egy újságcikk a szon.hu-n 2009.01.30 óta....

adatokat hajtottak fel, kitették a netre..olvashatod...

beperelte valaki őket?
ugye nem?
szót emelt bármelyik megélhetési cigányvédő?
ugye nem?
vergődött a ksh, hogy az adatait meghamisították?
ugye nem?

na kusshadj akkor.

zsuzsi28 2009.09.09. 10:55:20

@Loglift:

Így van. Nem értem, hogy miért furcsa az, ha a a többségi társadalomból (azt is mondhatnám: minden normális emberből) indulatokat vált ki, ha egy kisebbségi csoport folyamatosan ordítva követeli a jogait, de a kötelezettségeiről már elfeledkezik, akkor méla csend van.
Elöször a kötelezettségek, utána a jogok. Így lenne normális.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 10:58:38

@zsuzsi28: Zsuzsi, te vagy a legokosabb lány a blog.hun

Loglift 2009.09.09. 11:01:39

@Admiral William Adama:

bizony, így könnyen rá lehet sütni bárkire a bélyeget, hogy náci.

az lesz a baj, hogy most meg majd minket, (nem halál liberálisan gondolkodókat) fognak majd üldözni a ló tulsó oldalára átesett ál-liberálisok, és ezáltal ők válnak tulajdonképpen igazi nácivá!

zsuzsi28 2009.09.09. 11:04:36

@az igazi Sipi:

"...teny, hogy a ciganyok koztt magasabb a bunozok aranya, de ez nem a ciganysagukbol, hanem a szocialis helyzetukbol adodik..."

Erre elfelejtettem reagálni. Kamu. A sokkal kisebb jövedelemből élő kisnyugdíjasok akkor miért nem bűnöznek? A múltkor éhenhalt egy multi alkalmazottja, olvashattad. Ő miért nem lopott? Az is általános, hogy a cigányok nem művelnek földet, bármilyen kísérlet erre kudarcba fulladt (sok helyen ingyen kaptak földet, bevetették nekik, nem művelték...inkább elmentek egy hülye kisnyugdíjashoz, és ellopták az övét)...ma vidéken sokszor előfordul, hogy a gyümölcsöt már nem is zedik le, viszik az egész fát, úgy ahogy van. Az nem jut szükbe, hogy akkor jövőre nem lesz miről lopni. Csak egy pillanatra kell a vidéki kisnyugdíjas helyébe képzelned magad, aki a szerény kis jövedelmét (ami fele, harmada a cigányokénak) háztájival akarja kiegészíteni, de feleslegesen dolgozik, kapál, permetez...stb, mert MINDIG más aratja le + a tyúkjait is ellopkodják.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 11:05:20

@zsuzsi28: "De az előítéletek nem ok nélkül alakulnak ám ki. "

ahogy az egyeb mentalis rendellenessegek sem ok nelkul alakulnak ki.
de attol fuggetlenul meg nem az a helyes reakcio a kornyezetbol ert ingerekre.

zsuzsi28 2009.09.09. 11:07:11

@az igazi Sipi:
Nem érvelsz.
Az előítéletek kialakulása egyfajta természetes emberi védekező reakció, az evolúció során alakult ki.
Nem minden cápa veszélyes az emberre, de attól még nem úszkálsz a cápák között. De miért nem? Miért vagy előítéletes velük, miért félsz tőlük? Miért nem adsz esélyt X cápának, akik nem bántanak?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 11:10:32

@zsuzsi28: a capak kulon faj.
a ciganyok nem.

mellesleg a capak jellemzoen nem emberevok, a capatamadasok oka nem mas, mint a capak kivancsisaga. az mas kerdes, hogy nincs kezuk amivel tapogatni tudnak, a megsimeres es informaciogyujtes eszkoze a capaknal az, hogy rafognak arra, amit a vizben talalnak.

ja es vannak olyaanok - valoszinuleg ha lehetosegem lenne en is olyan lennek - akik uszkalnak a capak kozott vedofelszereles nelkul..:-)

zsuzsi28 2009.09.09. 11:11:07

A C-Pressen, tehát a roma honlapon jelent meg egy tanulmány a romákról, amiben leírják, hogy hagyományosan a gyerekeket lopásra, a gádzsók átverésére nevelik, mert gádzsótól lopni nem bűn. Másként értelmezik a magántulajdon fogalmát, mint mi. Ezt egy romakutató írta le, ha megtalálom, belinkelem. Nagyon érdekes. Ezért nem igaz, hogy csak a szociális helyzetükből adódóan bűnöznek, mert a kultúrájuk, hagyományaik is megengedhetőnek tartják a gádzsótól való lopást pl.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 11:11:30

@birorichard: beszelhetunk rolad is akar..:-)
de en nem rolad beszeltem.

egyelore csak te kezdtel szemelyeskedni en - meg.. - nem;-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 11:12:09

@az igazi Sipi: Remélem hamarosan teljesül a vágyad... Amúgy csak egy dolgot válaszolj meg nekem. EZ az éleslátásod gyermekkorod óta jellemző rád, vagy valamilyen környezeti hatás miatt váltál ilyenné? És utána megyek is, mert okádni tudok tőled, agymosott ********...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 11:12:21

@az igazi Sipi: " es vannak olyaanok - valoszinuleg ha lehetosegem lenne en is olyan lennek - akik uszkalnak a capak kozott vedofelszereles nelkul..:-)"
lol
@birorichard: Látod, látod, csak fele ekkora szájhős lennél...

zsuzsi28 2009.09.09. 11:12:41

@az igazi Sipi:
A cápákon belül vannak alfajok, vannak, amik veszélyesek, vannak, amik nem.
A pittbullok között vannak vérengző harci kutyák, és vannak ártatlan, kezesbárányok, akiknek a fején 8 macska is vígan ugrálhat.
Kár, hogy nem érted. Pedig elég egyszerű.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 11:13:17

@az igazi Sipi: Tudom, tudom, vágom.
Na jó, feladom. Csak még megvárom, hogy válaszolj.

zsuzsi28 2009.09.09. 11:14:29

@az igazi Sipi:
És a pittbullokkal mi a helyzet? Bármikor odanyújtanád a gyereked kezét bármelyiknek a szájához?

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 11:17:10

@zsuzsi28: Szerintem hagyd, biztos vagyok benne, hogy burokban él. Mentális, társadalmi, mindegy, de tuti hogy fél a valóságtól. Nem jutsz vele előre, mert nagyon zárt.
Nyugi Sipi, idővel ez csak egyre rosszabb lesz. Menj a szcik közé, ott értékelik az ilyesmit. bocs, ha kihoztalak a sodrodból de én már az első hszed óta meg tudnálak ölni, persze csak átvitt értelemben!

zsuzsi28 2009.09.09. 11:21:01

@birorichard:
Néha arra gondolok, amikor ilyeneket olvasok, mint sipi, hogy két külön országban élünk. És ez sajnos nem is vicces, van valóságalapja. Egészen más országban élnek Sajókazán vagy Olaszliszkán, mint pl. a budai várnegyed lakói. Tragédia.

Bitang Inas 2009.09.09. 11:23:45

@zsuzsi28: elképzelhető, hogy két külön országban éltek
miért ne leehetne?
ékezetek nélkül sokan írnak külföldről:)
ez sok mindent megmagyarázna azért nem?

zsuzsi28 2009.09.09. 11:24:31

@Bitang Inas:
Igazad van, erre nem is gondoltam. Akkor meg tényleg nem kell figyelembe venni, amiket ír, hiszen halvány fogalma nincs az itteni helyzetről.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.09. 11:24:55

@Bitang Inas:
A volt szdsz tagság gép elé ül. Semmi több.

izlésrendőrség 2009.09.09. 11:35:11

@az igazi Sipi: csak szeretnel annyi intelligenciät faszszopokäm amit en csak elfelejtettem:))...nem veszed eszre, az zsindex bedobja ezt a blogot föoldalon, värva hogy jol kiosztjäk a plgärmestert, erre ugyanaz törtenik mint mindig: 100 hozzäszolobol mindig akad egy fasz mint te aki egyedül marad:))..csak te meg egy mäsik birka irja a sületlensegeit, mindenki röhög rajtatok, de te csak szajkozod a hülyeseged, hiäba hoz fel mindenki ezer megtörtent, valos peldät, neked hiäba, ostoba is maradsz rencergazda "barätom"

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 11:38:29

@zsuzsi28: Ne aggódj, az emberk általában nyitottabbak nála. Kivéve ha érdekük fűződik az ellenkezőjéhez vagy hibbantak.
Viszont teljességgel igazad van, Budapesten, Észak-Dunántúlon nem játszik olyan nagy szerepet az emberek életében a cigánybűnözés mint pl. csak borsodot említsük. Ha ehhez hozzájön a szokásis szockós gondolkodás miszerint ami probléma nem érint, az más problémája, készen is van a mai Magyarország. Örülök, hogy lassacskán meg mer szólalni néhány az ország prominens emberei közül. Kell ide egy kis egészséges radikalizmus, mert mi már régen a másik fél szélsőségeinek az áldozatai voltunk. És nyugodtan mondjuk ki, hogy ők cigányok mi pedig magyarok vagyunk. Nincs ebben semmi pejoratív, a cigányság is megdolgozhat a róla kialakított pozitívabb véleményért. A szociális helyzetről pedig annyit, hogy nem vagyunk egyenlőek, na! Ez van, basszus, ha mindenki fejreáll, ez akkor is így marad, és ha valakinek neadjsiten rossz a szociális helyzete, akkor basszus, fogja magát, és tegyen a jobbért kétszer annyit, mert neki ez jutott. Nem ezt érdemelte, de ez jutott és kész. Mint ahogy az átlagnak meg nem jutott átlagon felüli. Minden ember a maga kis szemétdombjáról próbál kiemelkedni de a cigányok között ennek a szikráját sem látom/tapasztalom. Csak a pénz pénz meg a segély, ilyenkor 3 napig még a kutyaólból is sör folyik, aztán koplalás van hónap végéig. Utálom és hányingerem van ettől a nagy liberális hülyeségből, hogy mindenki egyenlő. NEM! Nem az! Ez kommunizmus, nem liberalizmus basszus! A gyengébb képességű gyerek járjon gyengébb osztályba, mert amúgy egy erős társaságot hátráltat ráadásul olyan kudarcélmények fogják érni, hogy na! Nem lesz mindenkiből orvos meg cégezető, bróker, valaki csak villanyszerelő lesz
vagy asztalos. És?


Ettől nem kevesebb valaki, mint ember. Drága Sipi hangoztatja, hogy ők is emberek, meg a jogok meg a tököm tudja, meg minden! Nem, egy ember abban a pillanatban megszűnik ember lenni, mikor lemond abeli mivoltárál. És az lesz újra, ha felnő hozzá. Dehogy emberek, ezek nem emberek, mert nem mutatják a fajnak a mentális jellegzetességeit - szerintem. És tök mindegy hogy cigány-nem cigány, magyarból is ugyanúgy van ezeken a területeken putris.

Loglift 2009.09.09. 12:05:49

@az igazi Sipi:

Köszönöm a válaszaid!

"1. nincs gyerekem
2. embernek vallom magam. "

1. ez sokmindent megmagyaráz

2. ehhez gratulálok, de én NEM ezt kérdeztem!

Szóval mégegyszer:

3. Sipi, te milyen nemzetiségűnek vallod magad?
4. Sipi te a cigány (roma) kisebbséghez tartozónak vallod magad?

Köszönöm, hogy megtisztelsz a válaszoddal, és külön köszönöm, hogy ezúttal nem mellébeszélsz, hanem a konkrét kérdésre adsz választ!
A 3. kérdésre egy nemzetiség nevét várom, a 4. kérdésre egy egyszerű igent vagy nemet!

Mégegyszer is köszönöm megtisztelő válaszod!

Ui.: Egyébként a másik 50%-ról (a kötelességek) mi a véleményed?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 12:11:47

1, azt magyarazza csak, hogy nem vallalok felelotlenul gyereket.

2. a roma kisebbseghez tartozonak SEM vallom magam es mashova tertozonak SEM vallom magam, en embernek vallom magam.

a kotelessegrol az a velemenyem, hogy akinek eselyt sem adunk, hogy tudja teljesiteni a kotelessegeit - bejelentett munkahely pl - az nem fogja tudni teljesiteni a kotelessegeit.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 12:13:48

@izlésrendőrség: "csak szeretnel annyi intelligenciät faszszopokäm amit en csak elfelejtettem:))"

tehat ezek szerint azt sem tudod, hogy mi is az intelligencia..;-)

aranyos:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 12:19:39

@zsuzsi28: tehat szerinted a pitbull es a cigany szinonimak?:-)

en minden kutyahoz ovatosan kozeledek es minden emberhez ovatosan kozelitek.


kutyanal fajtatolo, embernel szarmazastol fuggetlenul. eddig a legtobbet tolem magyar lopta el pl., amikor kiforgatott egy vallalkozasbol es 30 millerrel roviditett meg:-)

megsem beszelek magyarbunozesrol, megsem mondom, hogy a magyarok hajlamosabbak gazdasagi buncselekmenyek elkovetesere, stb...

siman megtettem a feljelentesem a szukseges helyeken es a tobbit rabiztam a hatosagokra. ugyanugy nem les zmeg az a 30 miller, az mar buko. de akkor is ez az elintezesi modja. persze, akar meg is verhettem volna az illetot, nem lett volna nagy kunszt, ugy a fizikumom, mint a kepzettsegem megvan hozza. csak eppen akkor nem kulonboznek tole, ha buncselekmennyel reagalnek egy buncselekmenyre. azzal en is csak ugyanolyan bonozo lennek, mint o...

zsuzsi28 2009.09.09. 12:54:51

@az igazi Sipi:

"a kotelessegrol az a velemenyem, hogy akinek eselyt sem adunk, hogy tudja teljesiteni a kotelessegeit - bejelentett munkahely pl - az nem fogja tudni teljesiteni a kotelessegeit."

Tisztálkodás: ???
Gyerek iskolába járatása:???
Föld megművelése:???
Hangoskodás kerülése:???
Szemetelés:???
Pottyantós budi építése:???

Ezeket miért nem tudja nagy részük teljesíteni?

zsuzsi28 2009.09.09. 12:57:13

@birorichard:
Az integrált oktatás erőltetése az egyik legnagyobb bűne az (ál)liberálisoknak!

zsuzsi28 2009.09.09. 13:00:07

A Index Edelénnyel kapcsolatos topicjában találták a következőt (elkövető: “Evelyn Weston”):

"Több helyen írtam már, hogy 6 évig szabálysértésen (önkormányzatnál) dolgoztam.

Biztos meglepő, de az ügyfelek 80 %-a cigány volt. Ezeknek kb. 10 %-a fizette ki vagy dolgozta le a büntetéseit.

A cigány ügyfelek jelentős része "egyedül nevelte a gyerekét / gyerekeit", de ez k*rvára nem akadályozta meg abban, hogy átlag kéthetente 19.990 Ft értékben lopjon a közértben. Nem: nem kenyeret. Hanem piát és cigit.

A tankötelezettség elmulasztása (= nem járatja iskolába a kölykét) miatt felelősségre vontaknak 99 %-a cigány volt. Tízszer megbüntettük, és tizenegyedszerre sem járatta iskolába a kölykét. Magántanulónak sem adta. Hagyta otthon segget vakarni. Miközben ő - a szülő - sem járt dolgozni. A gyerekszerető cigány. Ugye? :-D

A cigány ügyfelek 99 %-a cigarettázott. Ott, előttünk, az irodában is.

Cigány nő (!) volt, aki kis híján beverte az ablakot állatias dühében, hogy őneki húszezer forint büntetést kell fizetnie (mivel már ötödször lopott). A biztonsági őrnek kellett lefogni, és még ekkor is életveszélyes fenyegetéseket rikoltozott. Nevet is mondhatnék. De nem ez a "hölgy" volt az egyetlen. Tízből hét cigány fenyegetőzik. Van, hogy a kiscsalád is bejön; egy ember ügye végett az egész Lakatos-família a folyosón ül és rikoltozik. Rndszeresen. Heti három napon.

Tudod, én gázspayt tartottam az íróasztalfiókomban. Így dolgoztam.

Törzsvendég volt a kéregető, retkes cigányasszony, aki mikor benyúlt a táskájába a jólelkű járókelő, hogy adjon, kitépte a kezéből a tárcáját és elszaladt vele. Nem egyszer: kb. 25 (huszonöt) esete volt, amíg én ott dolgoztam. A segíteni akarókat lopta meg.

Mire nevelte a kölykét? Ugyanerre. Anya és lánya együtt koldulnak, lopnak. Most is. (A hármas metró vonalán.) A lánya 1984-ben született, de analfabéta. Miért? Mert az anyja nem járatta iskolába. Cigány gyerekszeretet? :-D

És ez nem Szabócsba' volt, hanem itt Budapesten. Még csak nem is a legrosszabb környékén."

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:07:09

@zsuzsi28: a tisztalkodas hianya nem cigany jellegzetesseg...

hanem szocialis.

ugyanigy a tobbi jellemzo is ugyanugy ervenyes mas etnikumra, nemzetre - akar a magyarokra - is, ha olyan szocialis helyzetben vannak.

itt a gond az, hogy egyszerubb egy szemmel is jol megkulonboztetheto kisebbseget okolni bizonyos a problemakert, mint megoldani azokat.

amit mondani akarok mindossze annyi, hogy felesleges a ciganysagot kipecezni.
es azt, hogy tobb toleranciat kellene tanulni. a tolerancia pedig nem azt jelenti, hogy mindenaron szeretni kell valakit, vagy valakiket. azt a keresztenyseg tanitja. a tolerancia azt jelenti, hogy azt is elturom es megturom, ami nem tetszik, bar torvenyes.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:11:40

@az igazi Sipi:
A tisztálkodás hiánya nem a mélyszegénységből, hanem a mélyigénytelenségből fakad. Az is, amikor emberi ürülék csordogál Lyukó utcáin. Mert egy WC-t bárki tud ásni a kertjében. A parabolaantenna MINDEN cigány putri falán ott figyel (kutatás állapította meg, hogy 100%-uknak van parabolája), akkor szappanra nincs pénz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:14:23

@zsuzsi28: mutasd mar meg nekem azt a felmerest, ami szerint a ciganyok 100%-anak van parabolaja..;-)

az igenytelenseg egyebkent ismet nem szarmazas fuggo.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:22:01

@az igazi Sipi:
Jajjj, indexet köszi ne! Már megfekszi a gyomromat a sok cigánymosdató cikkük.
Azért azt nem tudták megmásítani, hogy 30-50%-uk él segélyen. A lakosságon belüli számarányukhoz képest ez borzasztóan magas, ezen nem gondolkodtál el?:-)

boszorkarem 2009.09.09. 13:26:08

"tolerancia azt jelenti, hogy azt is elturom es megturom, ami nem tetszik, bar torvenyes."--ez vonatkozik rájuk is.
A normális emberi viselkedés:pl:nem köpködök, nem ordítok a buszon, nem szemetelek--rájuk miért nem vonatkozik? ALapvető dolgokat nem képesek megtenni...ha annyira szereted őket, költözz be egy avasi lakótelepi lakásba Miskolcon. Vagy járj egy hétig egy pár buszon.. vagy költöztesd őket magadhoz, egy páran itt örülni fognak neki.
Egyébként rosszabb vagy mint egy elsős bölcsész.Ha pedig vki meghúzott 30 milkára-nos, az csak a Te eszedet minősíti.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:28:30

@zsuzsi28: tehat tudod cafolni az ott leirt tenyeket?:-)

mert lassuk be, hogy "jajj az index ciganymosdatasat ne" sokkal inkabb hangzik egy rasszista ultima rationak, mint valodi ervnek;-)

es nem a ciganyok 30-50%a el segelyen, hanem a segelyen elok 30-50%a cigany..
csak hogy tudjuk ertelmezni az olvasott mondatokat, ez azt jelenti, hogy a segelyen elok tobbseg _nem_ cigany;-)

zsuzsi28 2009.09.09. 13:28:54

Keresem azt a tanulmányt, mindjárt linkelem.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:32:42

@az igazi Sipi:
A segélyen élők többsége nem cigány.
1.) Lakosságon belüli szármarányukhoz képest kb. 8% lenne az elfogadható, szemben a 30-50%-kal! Tehát igencsak felülreprezentáltak a segélyek terén is, ahogy a bűnözés terén is.
2.) Mennyit teremtenek meg cigányok ehhez a segélyosztáshoz, ez is jó kérdés. Hány %-uk adófizető?
3.) A rokkantnyugdíjasok közül mennyi a cigány? Erre is kellene egy kimutatás. A rokkantnyugdíj ugyanis nem minősül segélynek, hanem nyugellátásnak.
Nyírmihálydi: Üsd be a Google-be, meg fogsz lepődni. Vagy azt is beütheted, hogy "álrokkantak faluja". De aztán ne engem csesztess a tájékozatlanságodért.

Bitang Inas 2009.09.09. 13:34:58

@az igazi Sipi:
folytasd csak

Gyerek iskolába járatása:???
Föld megművelése:???
Hangoskodás kerülése:???
Szemetelés:???
Pottyantós budi építése:???

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:40:54

@zsuzsi28:

1. ahogy irtam mar nem egy alkalomal, ennek az oka az, hogy a ciganysagot szarmazas alapjan gyakorlatilag abba a szocialis helyzetbe kenyszeriti a tarsadalom, ahol bizony mas a moralitas. de ott ez ervenyes ugyanugy ciganyra es nem ciganyra.

2. mivel ezt az orszagot osszesen kevesebb, mint 2 millio ember tartja el osszessegeben, igy megint nem kellene a ciganyokkal peldalozni, hiszen az orszag tulnyomo tobbsege kihuzza magat az adofizetesi kotelezettseg alol. igen, a ciganyok kozott _is_ van ilyen es valoszinuleg tobb, az okokat az elso pontban reszleteztem.

3.Magyarorszagon 800 ezer rokkantnyugdijas van - osszehasonlitaskent az 5 millios szlovakiaban 75 ezer...

ugyhogy ez ismet nem a ciganysag, hanem az orszag specialitasa:-)

ahogy az adozasi moral...

Bitang Inas 2009.09.09. 13:44:42

@az igazi Sipi: ennyi?
egy odavágott általánosítás (minden bizonyíték nélkül) és egy kis személyeskedés?

kevés lesz.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:45:00

@az igazi Sipi:
De, olvastam az NLC fórumon belinkelte valaki jó pár hónappal ezelőtt. 100%-uknak van parabola antennája, és kb. 50%-uknak van mobilja.

zsuzsi28 2009.09.09. 13:47:40

@az igazi Sipi:
Nem, a mélyszegénységben élő nem romákra sokkal kevésbé jellemző az igénytelenség, és a szemetelés. Ha elmész Lyukóba, ott is laknak nem romák is (szegények, embertelen körülmények között), de ők nem szemetelnek, ellentétben a romákkal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 13:48:08

@Bitang Inas: jahkerem..
jogallamban a vadlonak kotelessege bizonyitani..:-)

te vadolod a ciganysagot, bizonyits te:-)

Bitang Inas 2009.09.09. 13:58:23

@az igazi Sipi: kérdeztek töled valamit (nem én)..nem válaszolsz, csak tekeregsz...
elég is lesz ennyi.

köszönjük szépen.

zsuzsi28 2009.09.09. 14:17:28

Utoljára a kilencvenes évek végén készült az elítéltek etnikai hátterét vizsgáló börtönkutatás. Akkor a fogvatartottak nagyjából 30-50 százaléka volt cigány. A börtönökben tehát arányaiban valóban több a roma származású ember, mint azt társadalmi arányszámaik alapján várnánk.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:33:34

@zsuzsi28: ezt masoltam be neked az elobb..
de ezek szerint megis olvasol indexet es mervadonak tartod a leirtakat..?;-)

zsuzsi28 2009.09.09. 14:42:56

@az igazi Sipi:
Nem, hiszen nagy része cigánymosdató, azonnal, és könnyen cáfolható.

A módszerektől függetlenül a kutatásokból az derült ki, hogy a társadalomban becsült számarányukhoz (6-8 százalék) képest sokkal több roma van a börtönökben. A számok azonban a kutatásokban jelentősen eltértek: Huszár László a kilencvenes évek végén végzett vizsgálatai szerint az elítéltek 30-35 százaléka, Póczik Szilveszter hasonló időszakbeli vizsgálata szerint az elítéltek fele roma.

1.) kis pontosítás: Póczik nem feléről, hanem 56,5%-ról írt. De még ez a legkisebb csúsztatás.

2.) Az Index cikke valamiért (na vajon miért?) “elfelejti” megemlíteni az újabb és, a cigányok “népességrobbanása” és elszemtelenedése miatt miatt, sokkal-sokkal csúnyább statisztikákat. Például a Dr. Kiszelyné Gábor Enikő-féle, 2006-os adatokat idéző tanulmányt. Az is 50% feletti részarányt mutat – még a legkevésbé “fertőzött” budapesti BV-intézményekben is 39% a romák részaránya, az északkeleti, cigányfertőzött vidékeken (Békés M. BV, Kalocsa, Jász N. Sz. BV Int.) meg egyenesen 70-90% (!). Aztán ott vannak a cigányok önbevallásai, mondjuk EZ (maga egy maffiózócigány(!) állítja azt, hogy tízből hét börtönbeli mokka). Meg, persze, az egyéb, árulkodó statisztikák; mondjuk az, hogy a 2006-os és 2007-es statisztikák szerint Budapesten a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány.

zsuzsi28 2009.09.09. 14:45:41

A HírTV korábbi Célpont műsorában elmondták, hogy egy nem nyilvános rendőrségi statisztika szerint a fővárosban 17 életellenes bűncselekményt követtek el 18 év alattiak az elmúlt két év során, ezekből 14-et cigányok. Szép arány, ugye? A másnap reggeli híradóban ezt a tényt szintén elismételték. Az INdex mosdató cikke szerint nem jellemző a cigányokra az életellenes bűncselekmény. Jó hogy! Hiszen Szögi Lajos is saját magát verte agyon.

A műsor megtekintése kifejezetten ajánlott mindenkinek, mert sok egyéb, hasonló információ és igaz történet is elhangzott benne. Az adás honlapján is körülnézhetünk. YouTube-videók legalul.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:57:00

@zsuzsi28: de ugye tisztaban vagy vele, hogy ez az irasod boven kimeriti a rasszizmus definiciojat?:-)

en azt mondom ugyanis, hogy aki buncselekmenyt kovet el, annak bunhodnie kell.
te azt mondod, a ciganyok jogait korlatozni kell, mert kulonben buncselekmenyeket fognak elkovetni.

ez bizony rasszizmus.

szoval az altalad hajanal fogva elorangatott es a sajat allitasod alatamasztasara elferditett adatok igy hiteluket vesztik azon egyszeru oknal fogva, hogy a ciganysagot mint egyseges, mocskos, bunozo hajlamu es alantas embercsoportot mutatod be. innen semmilyen korulmenyek kozott nem lehet igazad civilizalt orszagban.

senii nem allitja, hogy nincsennek problemak.
senki nem allitja, hogy a szocialis perfireriara szorultak kozott tulreprezentaltak a ciganyok.

kettonk kozott az az alapveto kulonbseg, hogy neked eleg megoldas gyanant rasszista lozungokat hajtogatva a ciganysagot, mint etnikumot en bloc elitelni, nekem viszon tez keves, mert nemhogy nem oldja meg a kialakult helyzetet es a felmerult problemakat, hanem elmelyiti azokat.
az, hogy azt hangoztatjatok, hogy a ciganyoik gyakorlatilag megerdemlik a tobbsegi tarsadalom altal kikenyszeritett helyzetuket - mert mocskosak, mert nem akarnak dolgozni, mert segelybol elnek, mert hangoskodnak, barmi - nem kinal semmilyen megoldast. csak es kizarolag a gyuloletet es ellenteteket melyiti el.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 14:57:42

@zsuzsi28: jahat nem nyilvanos statisztikakat en is tudok gyartani akar a hirtvrol, akar a celpontrol..
aztan majd hivatkozok ra:-D

egyenlítő 2009.09.09. 19:52:42

A börtönönlakók döntő többsége cigány.
Bezzeg a cigányokat nem zaklatják a bűncselekményekért!

A cigányok a segélyekért szülnek.
A gyivikben csak cigánygyerekek vannak.

Felelőtlenek, egyik napról a másikra élnek.
Gumikalapáccsal veri a magzat fejét, a gyerek ötéves korára kiderül, hogy fogyatékos, gondozásba adják, majd a szomszéd két év múlva kiveszi, és osztoznak a gondozási díjon. Micsoda tervezés!

Azért érdekesek ezek a cigányok.

zsuzsi28 2009.09.09. 20:17:28

Bocsánat sipi (ezt a helyzetet is a hozzád hasonlóaknak köszönhetjük)

Kilopják a vidékiek szemét! Kaszával támadnak a tolvajok

Van olyan település, ahol nem ajánlott kiszállni az autóból – a vasvillás, kigyúrt tolvajokkal szemben tehetetlenek a gazdák, akik a rendőröktől várnak segítséget.

– Hat-nyolc kigyúrt fiatalemberrel szemben kevés esélye van a gazdának; a terménytolvajok évente sok tízmillió forint kárt okozhatnak a termelőknek – mondta szerdán a Sonline.hu-nak Szabó Tamás, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) megyei elnöke.

Úgy látják: Somogyban tarthatatlanná vált a helyzet. Ezért a Magosz a jövő héten megbeszélést kezdeményez több szakmai szervezettel; az egyeztetésbe be akarják vonni a rendőrséget, a polgárőrséget, s a megyei kisebbségi szervezet több vezetőjét is. (a cikkben a kulcsszó az itteni “kisebbségi szervezet” – vajon mi szükség lenne az OCÖ-re akkor, ha nem cigányok lennének az elkövetők? Attól még az Index tovább fog hazudozni arról, hogy szegííííny romák nem is bűnöznek.)

– Van olyan terület, ahol nem ajánlott kiszállni az autóból – jegyezte meg Szabó Tamás, aki az utóbbi napokban Csurgó, Iharos, Szabás, Nagybajom, Babócsa és Barcs környéki terménylopásokról értesült. – A vasvillás, kigyúrt fiatalokkal nem lehet mit kezdeni. Ezek már nem kispályás csapatok; terepjáróval, kisteherautóval járják a megyét.

Szabó Tamás kifejtette: az utóbbi időben megszaporodtak a terménylopások. A kistermelők gyümölcsöseit fosztogatják, de az erdőket és a kukoricatáblákat sem kímélik a tolvajok. Máskor a gazdaságokban használt kapálógépet, fűrészt emelnek el. Szabó Tamás szerint a jelek gyakran arról árulkodnak, hogy szervezetten folyik a lopás.

– S ilyenkor olyan érzése lehet sokaknak, hogy nem létfenntartásra kell a termény vagy a gép, hanem eladásra – húzta alá Szabó Tamás. (Persze hogy arra. Ez (is) egy maffia. attól még falvédőink megélhetési bűnözésről meg “jáj szegínek, különben éhenhalnának”-ról fognak vinnyogni…)

– Elég volt a lopásból – hangsúlyozta Szabó Tamás. Ezért a jövő héten tárgyalást kezdeményez a Magosz. Erre Mergancz Sándor ezredest, megyei rendőr-főkapitányt is meg akarják hívni.
(Sonline)

zsuzsi28 2009.09.09. 20:23:09

@az igazi Sipi:
Kikérem magamnak, nem vagyok rasszista. És nem minden cigányra vonatkoznak a megállapításaim, csak sajnos, sajnos jelentős részükre. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, velük semmi bajom.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:32:04

@zsuzsi28: ezt nem te dontod el, hanem a tetteid es a szavaid..:-)

amit es ahogy te mondasz, arra bizony tokeletesen illik a rasszizmus definicioja. nyugodtan nezz utana:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:44:52

@zsuzsi28: nekem mi kozom ehhez?
en nem lopok..

sot mi tobb, azon kevesek koze tartozom az orszagban, aki a hatan viszi az egeszet, eltartva ezzel a kicsit tobb, mint 8 millio kitartottat..
ciganyt, nem ciganyt, nyugdijast, tanulot, rendort, tuzoltot, katonat, pedagogust, adocsalot, minimalberes svarcmelost, stb..:-)

de latod, mar megint csunyan altalanositasz..
de teny, hogy az altalad kovetett ideologia gondolkodasbol nem elne meg:-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:46:39

@zsuzsi28: egyebkent aranyos, ahogy egyik pillanatban ciganyozol, aztan kikered magadnak a rasszista jelzot..:-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.09. 20:48:20

@zsuzsi28: Kulturális rasszizmus
A hagyományos rasszizmus mint tudománytalan elmélet elutasítása után a modern rasszizmus magába foglalhatja a más „kultúrákkal” szembeni megkülönböztetést is. Példa: „A cigányok sokat lopnak.”, „Az arabok nőgyűlölők.”, „Az afrikaiak különösen agresszívek.”, „A zsidók mindig hazudnak." Étienne Balibar francia filozófus a rasszizmusnak ezt a formáját „rasszok nélküli rasszizmus”-nak nevezi. Az ilyen feltevéseknek lehet statisztikai alapja, azonban az általánosítás megbélyegzi a közösség negatív tulajdonsággal nem rendelkező tagjait is.

erted, ugye..?:-)

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2009.09.09. 21:10:02

@az igazi Sipi: TUdod hogy mi az a rassz te paraszt? Jézus, tényleg csak tekeregsz mint a kígyó, nem lehet megfogni... Mármint szembesíteni téged az igazi tényekkel. A rassz egy népcsoport, etnikum, de ha most nem pontos definíciót idéztem, nehogy nekem ess. Az nem rasszizmus, hogy ha megutáltatja velünk magát a TETTEI következményében egy csoport, és nem pedig azért utáljuk mert barna a bőre vagy hogy az ősei Indiából származnak. ÉN a cigány melóst mindig előreengedtem/engedem a buszon, ha kezet nyújt megfogom, köszönését viszonzom, ugyanúgy tisztelem mint bármelyik más kenyérkereső embert. De a putris g*ec* segélyből élő rablók közül nem egynek odabólintottam már. Basszus, de fel tudsz húzni...
Zsuzsi, hagyd szerintem a picsába, elmebajt okoz ez a fazon. Vak, hadd maradjon vak, leszarom, csak nehogy a fene nagy félelmet nem ismerése miatt megrakják vagy 2 roma(hogy ne csak cigányozzunk:)) Jó éjt mindenkinek.

ncivadasz 2009.09.09. 23:05:04

@krüger: Nem én mondtam én csak idéztem.
A fideszes cigu most érzi,hogy milyen korpa közé keveredni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.09. 23:33:18

@birorichard:
Hát, szerintem a rasszizmus lényege azért ennél összetettebb, bár a tettek hangsúlyossága fontos. A rasszizmus valami olyan dolog, amikor bizonyos csoporthoz tartozó emberek tetteit általánosítod az egész csoportra, kihangsúlyozva a negatívumokat (legalábbis jelenleg itt tartunk, de a pozitívumok általánosítása is ugyanolyan rasszizmus). Szóval a szőke nők hülyék állítás legalább annyira rasszista, mint a cigányok bűnözők. Arról nem is szólva, hogy a cigányok Indiából származnak kijelentés is ugyanolyan rasszista (pedig rosszabb, mert nulla az igazságtartalma), mint a cigányok bűnözők.

avram iancu 2009.09.10. 01:53:51

@az igazi Sipi: sipike, nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy valóban a cigányok tartják-e el a magyarokat, mivel a magyarok ugye adócsalók.

avram iancu 2009.09.10. 02:11:30

Cigánybűnözés, cigánybűnözés, mondd ki bátran, cigánybűnözés.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:30:19

@az igazi Sipi: nem tudok olyan emberrel érdemben vitatkozni, aki az állampolgárságot keveri a származással...
És az is egy s.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:31:55

@kovi1970: ezzel egyet is tudok érteni. Csak azt is vegyük figyelembe, hogy egy létező problémát hozott föl - a maga igen bunkó módján.
Intelligensebb ember nem is merte volna megtenni.

zsuzsi28 2009.09.10. 08:34:11

@az igazi Sipi:
Én nem azt mondom, hogy "a cigányok lopnak", hanem azt, hogy számarányukhoz képest sok közöttük a megélhetési bűnöző + ezek is egyre szemtelenebbek. Ha nem lenne gond a cigányság EGY RÉSZÉVEL, akkor nem tartanánk itt, nem beszélnénk "cigányproblémáról", nem lenne "cigánykérdés", nem lenne mosdató cikkfolyamat az Indexen. Minthogy nem beszélünk "svábproblémáról" sem. Ha beszélünk egy problémáról, azt jelenti, hogy létezik. Ha létezik, annak oka van. És nem a csípőből ellenséges, rasszista magyar többségi társadalom az oka, hanem a cigányság. Akármennyire is próbáljátok ti ezt a többségi társadalomra kenni.

Loglift 2009.09.10. 08:35:31

@az igazi Sipi:

Senki nem állított, olyat, hogy a MINDEN cigány bűnöző, vagy azt, hogy minden cigánnyal probléma van!
Azt állítjuk, hogy a nagytöbbségük bűnöző, vagy bűnöző hajlamú, nem képes, vagy nem akarja elfogadni a társadalmi együttélés alapvető szabályait, és szerintünk ez nem a szociális helyzetük miatt van így.
A tisztálkodás nem szociális kérdés, a megfelelő illemhely használata nem szociális kérdés, a gyerekek iskolába járatása nem szociális kérdés, a nyilvános helyeken az alapvető emberi és társadalmi normáknak megfelelő magatartás NEM SZOCIÁLIS kérdés!!! A kiskorúak bűnözésre nevelése és kényszerítése NEM SZOCIÁLIS KÉRDÉS!
Legalábbis nem itt Magyarországon, a 21. században.
Ezeket nyugodtan cáfolhatod és tagadhatod, de attól még makacs tények maradnak és nem változnak!!!

Ezért ezt a problémát nem lehet sem szociális, sem pedig (a tömeges előfordulás miatt) egyéni problémaként kezelni!
Véleményem szerint, ezt megfelelő törvényekkel és azok maximális szigorral történő betartatásával RÁ KELL KÉNYSZERÍTENI a cigányságra!
Milyen világ az, ahol a kisebbségnak olyan jogai vannak, melyek korlátozzák a többség jogait???

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2009.09.10. 08:37:00

nincs itt senki, aki tanult volna romológiát, hogy felhomályosítson minket?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:04:54

@Loglift: ugy hivjak kis baratom, hogy liberalis demoracia..:-)

aholis az egyen szabadsagjoga tobbet er, mint a tobbseg dontesi joga, ezert azt korlatozza.

es ez a kormanyzati forma van ervenyben a vilag fejlettebb reszen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:05:36

@kekecke: jo kifogas, de nekem ugy tunik, inkabb az ervek hianya tesz vitakeptelenne, nem az en kozmopolita vilagnezetem...:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:11:02

@zsuzsi28: akkor ebben az esetben miert szamit a szarmazasa?
a magyarok kozott ugyanugy vannak bunozok, ugyanugy vannak segelyre hajtok, ugyanugy vannak olyanok, akik leutnek 500 forintert, ugyanugy vannak, akik ellopjak a biciklidet, ugyanugy vannak, akik hangozkodnak..
tehat ebben az esetben a szarmazas abszolut irrelevans.

_neked_ miert szamit a cigany szarmazas, ha nem vagy rasszista?
miert tamadsz nekem azert, mert azt mondom, hogy nem a szarmazas, hanem az elkovetett tettek alapjan kell megitelni az embereket es nem tomoegben, csoportban, hanem egyenenkent, fuggetlenul a szarmazasuktol es a statisztikaktol?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 09:24:03

@Loglift: egyebkent te tudsz olyanrol, hogy valaki mentesult a jogi felelossegrevonas alol azert, mert cigany?
hogy mas jog vonatkozik ciganyokra, mint nemciganyokra?

en ugyanis ilyenrol nem tudok...

zsuzsi28 2009.09.10. 09:25:39

Benácult a Gondola is: "Nyomorékká teszik újszülöttek százait?"

A langyfideszes Gondolára nehéz azt mondani, hogy náci lap lenne.

Nézzük, mit írtak januárban!

Figyeljük meg, hogy a portál saját információira hivatkozik, amikor arról értekezik, hogy nyomorítják meg utódaikat.

Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.

Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.

Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.

A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.

A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.

A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.

A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.

Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak.
(Gondola - Ny. J.)

zsuzsi28 2009.09.10. 09:31:18

@az igazi Sipi:
Igen, magyarok között is van. De a lakossághoz viszonyított számarányukhoz képest a romák ebben felülreprezentáltak, a mélyszegénységben élő nem romákhoz képest is. Ennek kell, hogy legyen valami speciális oka, hogy rájuk ez hatványozottan jellemző. Érted? Éppen ezért beszélünk cigányproblémáról, a liberálisok is, hiszen ha csak ugyanannyi lenne szármarányukhoz képest a bűnöző, késelő, lincselő, terménylopó...stb, akkor nem lennének "kiemelve". Azt még a legelvakultabb cocciológusok sem vitatják, hogy számarányukhoz képest felülreprezentáltak a bűnözésben, különösen a vagyon elleni bűncselekményekben, és a késelős sztorikban, valamint a 20.000.-Ft. alatti szabálysértési értékre elkövetett vagyon elleni cselekményekben. A mélyszegénységben élő nem romákhoz képest is azok. Tehát VAN PROBLÉMA. Amikor a miskolci rkap. azt mondta, hogy az elmúlt két hónap kb. 200 rablását mind cigány követte el, nem véletlenül mondta. Ezzel tenni kell valamit, de sürgősen. és ez nem azt jelenti, hogy minden cigány bűnöző, végképp nem. De számarányukhoz képest sokan azok.

avram iancu 2009.09.10. 10:33:39

@az igazi Sipi: nem hiszem, hogy hülye kérdés az, hogy ki tart el kit. valószínűleg minden ezen múlik.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 10:39:15

@zsuzsi28: de magyarazd mar el nekem, hogy minek neked a statisztika?
mit akarsz kezdeni azzal a tennyel - amit sneki nem tagad - hogy igen, a ciganysag a szocialis helyzetenel - es nemileg az igazsagszolgaltatas diszkriminacioja miatt is, mert a cigany mindig sulyosabb buntetest kap es kevesebb bizonyitek alapjan is elitelik, nyugodtan lehet nezni a statisztikakat.. - fogva felulreprezentalt a bv intezetekben.

de szerinted ebben hol a megoldas? ez egyetlen dolgora jo: az _osszes_ cigany ellen uszitani, fuggetlenul attol, hogy jo ember, vagy nem jo ember. ugyanis az altalanositas csak arra jo, hogy ne kelljen gondolkodni, az ellensegkep konnyen beazonosithato legyen. termeszetsen ez csak illuzio lesz, tehat ugyanugy ha eggy emberrol el akarod donteni, hogy jo ember, vagy nem jo ember akkor meg kell ismerned hozza, de az altalad kovetett vezerelvek a jo emberek kozul kizarjak a ciganysagot es/vagy megnehezitik a joemberek halmazaba keruleset egy ciganynak.
ettol kezdve pedig a ciganysag helyzetet meg tovabb rontjak, ezzel meginkabb belehajszolva abba, hogy kitaszitottkent ugy viselkedjenek, ahogy az kitaszitottaktol a sajat eletbenmaradasuk erdekeben elvarhato.

nekem ez a problemam mindossze...

es itt mindenki nagyon aranyosan letagadja, aztan megmagyarazza, hogy miert rasszista..
ahogy az orszag jelentos resze ezt teszi.

es amig ez nem valtozik, addig a ciganysag nem fog tudni beilleszkedni. ugyanis mi magunk nem hagyjuk.

azok az emberek veszelyesek, akinek nincs veszitenivalojuk. a ciganysagnak nincs, hiszen eselye sincs a tobbsegnek legalis munkat talalni, pont a szarmazasa miatt. egy melyszegenysegben elo magyar azert vigyaz arra, hogy ne legyen priusza, mert meg jo esellyel kaphat munkat, ahova kell az erkolcsi. a cigany nem kaphat ilyet, tehat nincs veszitenivaloja, egyszeruen le fogja szarni, van-e erkolcsije, vagy nincs. es ez a magyarorszagi diszkriminacio es megkulonbozt6etes miatt van. sajnos az orszag jelentos resze - ahogy az itt hozzaszolok engem es nezeteimet ostorozo resze - ugy gondolja, hogy _helyenvalo_ az, hogy a ciganysagra ugy tekinetenek, mint bunozo nepcsoportra, hogy mar az iskolaban elkulonitsek a magyaroktol, hogy csakis rosszabb minosegu munkakat kephat, azt is jellemzoen csak feketen, nem bejelentve, hogy ha van legalabb egy magyar versenytarsa egy munkahelyen, akkor elobb fogjak felvenni amagyart kepessegeitol fuggetlenul.

ezek a tenyek.
es ezek az okai azoknak a _tuneteknek_, amiket ciganybunozeskent emlegettek...

tehat akar tetszik, akar nem, a tobbsegi tarsadalomnak kell a kisebbseget segiteni az integracioban. el kell fogadni, hogy a cigany is ember, pont ughyanannyit er, mint barki mas, pontosan ugyanugy az emberi kvalitasai alapjan kell megitelni.

az pedig, hogy igazolhatatlan remtortenetekkel probaljatok a ciganysagot meginkabb ellehtetleniteni, az mindennek a legalja. a gyulolet, ostobasag es a rosszindulat kikristalyosodasa.

ugyanis annak a ciomeres fasznak az allitasara _nincs_bizonyitek_

az pedig, hogy mindenfele bizonyitek nelkul, csak azert, mert ciganyokrol van szo kapasbol elhiszitek es valosagkent kezelitek az ilyen urban legendeket, majd az egesz nepcsoportra altalanositottok, az a sajat emberi jellemgyengesegeteket es gondolkodasra keptelensegeteket jelzi, semmi mast.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 10:48:15

@zsuzsi28: jo lenne egyebkent, ha kicsit kepezned magad politologiabol..
ugyanis van kulonbseg a fasizmus, nacizmus es rasszizmus kozott.

a gondola nem benacult, hanem a gondola rasszista.
a kurucinfo a naci, mert ok a fasiszmust, antiszemitizmust es a rasszizmust keverik a nacionalista fajelmeletekkel, tehat ok allnak legkozelebb ideologiailag es retorikailag ahhoz, amit annakidejen hitler muvelt az nsdap elen weimarban/nemetroszagban.

tehat jo lenne a politikai definiciokat ertelemszeruen, jozanul, gondolkodva hasznalni, azok ugyanis nem sertesek. a jobbik is veri a segget a foldhoz, mint valami hisztis hulyegyerek, amikor lefasisztazak, pedig az altala kepviselt, nacionalista ertekeken nyugvo, centralizalt, a kisebbsegek karara megvalositott rendpartisagnak a neve fasizmus. egyszeruen igy hivjak.

tehat ugy velem, ,vegre ideje lenne ertelembol es nem erzelembol politizalni...

plane annak fenyeben, hogy ahogy elnezem, a ket leggyakoribb erzelem ebben az orszagban a politikaval kapcsolatban a felelem es a gyulolet...

avram iancu 2009.09.10. 11:28:55

@az igazi Sipi: még mindig nem válaszoltál arra, hogy ki tart el kit. ez egy nehéz kérdés szerinted?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 11:37:40

@avram iancu: a versenyszferaban dolgozo, teljes jovedelmukkel bejelentett adofizetok - szamuk 1.6-1.8 millio - tartjak el az osszes tobbieket.

avram iancu 2009.09.10. 11:44:56

@az igazi Sipi: milyen nemzetiségű emberekről van szó?

Loglift 2009.09.10. 12:32:25

@az igazi Sipi:

Mi ezzel az egésszel a célod?

Miért jelenti számodra az, hogy ha valaki a nagytöbbségről az általánosan jellemzőről beszél, hogy MINDEMNKIRŐL beszél?

Mégegyszer kihangsúlyozom:

NEM, ismétlem NEM minden cigánnyal van probléma, hanem a cigányok nagytöbbségével!

A liberális(?) politika csak egyre jó, hogy elmismásolja, hogy elkenje az igazi problémákat azzal, hogy aki nem egyéni szinten akar minden ember problémáját megoldani azt már rasszizmussal vádolja!

Miért rasszizmus az, ha én olyan törvényt hoznék, hogy aki nem tisztálkodik rendesen, azt "kényszer tisztálkodásra" kötelezném, aki nem járatja rendszeresen iskolába a gyerekét attól elvenném, állami intézménybe járatnám és a segélyt is megvonnám tőle?
Miért van az, hogy ha cigányok ellen követnek el bűncselekményeket, akkor azonnal rasszista indítékot sejtenek, sejtetnek mögötte, és világgá kürtölik, hogy cigány az áldozat, viszont ha cigány a gyanusított azt nem szabad említeni?
Miért nem lehet egy körözésben a személyleírásnál nyilvánosan közölni, hogy az elkövető sötét vagy kreol bőrű?
Az éppen olyan jellemzője, mint a hajszín, a szeme színe vagy a magassága? - látod ebben az esetben például több jog illeti meg a cigányt mint a nemcigányt!

De mégegyszer feletszem neked a kérdést:
Mi a célod azzal, hogy olyan emberekkel vitázol, és olyan embereket próbálsz meggyőzni, akik nálad jóval több személyes tapasztalattal, és közvetlen benyomással, ezáltal nagyobb rálátással és tudással rendelkeznek a témában?
Miért küzdessz, itt állandóan a lényegtelen apróságokon lovagolva mások hozzászólásaiban, cinikusan kiforgatva vagy elkerülve a hozzád intézett kérdések lényegét, és elterelő válaszokt adva?

Mit gondolsz, mit tudsz ezzel elérni?

Azt hiszed meg tudod azt változtatni amit látunk, hallunk éerzünk, átélünk nap mint nap?

Azt akarod mondani nekünk, hogy süketek, vakok, értelmileg fogyatékosok, felelős gondolkodásra képtelenek vagyunk?
Azt akarod nekünk, bebizonyítani, hogy nem vagyunk felnőttek?

Hogy itt mindannyian, - akik személyes tapasztalatok alapján szólunk hozzá - tévedünk?
CSAK te vagy itt EGYEDÜL aki helyesen és jól lát mindent?

Nem, godolod, hogy a "mindenki hülye körülöttem, csak én vagyok normális" gondolkodásod némi ÖNVIZSGÁLATra adna okot?

zsuzsi28 2009.09.10. 13:21:42

@az igazi Sipi:
Kiforgatod a szavaimat, és rettentő kicsinyesen kötözködsz, valamint érzékelhetően fingod sincs a valós hazai helyzetről. Te is csak egy elméleti megélhetési álliberális jog(?)védő vagy, semmi több. Ti okoztátok a legnagyobb károkat ennek az országnak, mégis mi szívunk, nem ti. Tudom, hogy mi a különbség az egyes fogalmak között, ha nem veszed észre az iróniát, az a te bajod. A "benácul" kifejezés csak egy humoros szó, amit szoktunk használni. Mindenki érti. Rajtad kívül. De ez legyen a te bajod. Remélhetőleg az összes álliberális, a cigányokat a nyomorba bebetonozó jogvédő eltűnik a fenébe nemsokára.
Ja, és hogy a cigányok nem kapnak munkát. Olvasgass egy kicsit, hogy hányan panaszkodnak, hogy felajánlották a munkát, és nem mennek el dolgozni. Nem nem kapnak munkát, hanem sokan közülük NEM AKARNAK dolgozni, nagy különbség. És ezek a tények. Nem a te hadoválásod. Ezt meg csak te erőlteted, hogy minden cigánnyal bajunk van, fenét.

zsuzsi28 2009.09.10. 13:23:56

@az igazi Sipi:
Hetiválasz. Ott szépen leírja, hogy van bizonyítéka. Miért nem olvasol, mielőtt tényként írsz valamit? Különben több lap is írt már erről + mszp-s (!!!) képviselő ugyanezt lenyilatkozta Moldovának, tehát legalább 5 különböző médiában megjelent már ez a hír az edelényi pm-er bejelentése ELŐTT. Akkor miért nem háborodott fel senki? Moldovát ne perli senki? Vagy a neki nyilatkozó Riba Istvánné mszp-s képviselőt?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 13:34:49

@zsuzsi28: egyszeruen alapveto tarsadalomtudomanyi es politologiai ismereteid hianyoznak.

es hiaba mondod, hogy nincs minden cigannyal bajod, ha ennek az ellenkezojet jelenti az, amit leirsz.

ugyanis te folyamatosan az altalad irt komentek azt jelentik, hogy igen, vannak rendes ciganyok, de a ciganyok alapvetoen bunozok, koszosak, hangosak, osszeferhetetlenek, stb., sot, azt is allitod, hogy nemhogy joghatranyban lennenek, de meg olyan elojogokat is elveznek, ami mast nem illet meg. lehet, hogy mast akartal irni, de amit irsz, az ezt jelenti.

es egyszeruen nem fogod fel, hogy ez rasszizmus. ugyanis az egyen megitelese szarmazastol fuggetlen. en nem a bunozoket vedem, en az embert, mint individuumot vedem. fuggetlenul atol, hogy minek szuletet. a bunozo cigany pont ugyanugy bunozo, mint a bunozo magyar, ugyanis a szarmazasa abszolut lenyegtelen. tehat nem kell kulon a cuganysagra jogalkotni, marpedig a hozzaszolasodbol - es azokbol, akik szinten engem tamadnak - az jon le, hogy kulon, a ciganysagra szabott jogalkotas kellene.

urban legendekre, rosszindulatu szobeszedekre alapozva jelentsz ki tenykent valotlan dolgokat.
teljesen termesztes, hogy a kovetkezteteseid rosszak. ezen kivul neked tovabbra is megoldasnak szamit az, hogy egy nepcsoportot beallits ellensegkepnek - a keves kivtelevel egyutt.. holott ez nem megoldas, hiszne eppen ez a sunyi gondolkodasmod volt az, ami ezt a helyzetet eloidezte es ezt akarjatok most hivatalossa tenni, torvenyi erore emelni. nem fog menni.

a jog nem prevenciora, hanem megtorlasra epul. es a ciganysagot sem lehet ugy kezelni, hogy bunozesre hajlamosak, ezert nagyobb felugyeletet kell kapniuk, hiszen ameddig nem kovet el valaki buncselekmenyt es ez nem bizonyosodik be minden ketseget kizaroan, addig _artatlan_.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:08:35

Anyám borogass! Beszedtél valami nagyon erőset? Mikor írtam én olyat, hogy külön jogalkotás kellene a cigányokra? Honnan jönnek neked ezek? Olvasd már vissza: írtam én ilyet???

zsuzsi28 2009.09.10. 14:10:32

@az igazi Sipi:
Te pedig az edelényi polgármestert illeted nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, de azt szabad. Te nem várod meg, hogy tudja-e bizonyítani, hanem egyből, kapásból, helyből ítélkezel felette. Hogy is van ez? Neked ezt szabad? Kettős mérce? Ja, megszoktam.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:13:02

@az igazi Sipi:
Bár nem írtam erről, de valóban élveznek előjogokat = pozitív diszkrimináció. Hogy mennyiben helyes ez az út, vagy sem, arról is lehetne hosszan értekezni, de ez a legkevesebb, engem nem nagyon érdekel.

zsuzsi28 2009.09.10. 14:16:02

@az igazi Sipi:
A származása lényegtelen a bűnözőnek. Igaz. Áldozatként miért nem az?

Loglift 2009.09.10. 14:23:04

@az igazi Sipi:

Mi a célod azzal, hogy olyan emberekkel vitázol, és olyan embereket próbálsz meggyőzni, akik nálad jóval több személyes tapasztalattal, és közvetlen benyomással, ezáltal nagyobb rálátással és tudással rendelkeznek a témában?

Mit gondolsz, mit tudsz ezzel elérni?

Azt hiszed meg tudod azt változtatni amit látunk, hallunk érzünk, átélünk nap mint nap?

Azt akarod mondani nekünk, hogy süketek, vakok, értelmileg fogyatékosok, felelős gondolkodásra képtelenek vagyunk?
Azt akarod nekünk, bebizonyítani, hogy nem vagyunk felnőttek?

Hogy itt mindannyian, - akik személyes tapasztalatok alapján szólunk hozzá - tévedünk?
CSAK te vagy itt EGYEDÜL aki helyesen és jól lát mindent?

Nem, godolod, hogy a "mindenki hülye körülöttem, csak én vagyok normális" gondolkodásod némi ÖNVIZSGÁLATra adna okot?

katuss03 2009.09.10. 14:51:33

A index legutóbbi cigánymosdató cikkéhez szeretnék egy-két apró észrevételt fűzni.

Rögtön hivatkozza a jeles szerző az ilyen témában végzett felmérések eredményeit, utalva először Huszár László tanulmányára és az annak alapján megállapított 30-35 %-ra becsült cigány börtönpolpulációra. Érthetetlen okból a szerző nem tartotta fontosnak felhívni a figyelmet a tanulmány egyik végkövetkeztetésére (vagy csak arra számított, hogy a linket senki nem ellenőrzi, olvassa végig) amely szó szerint a következő: „Az empirikus adatokat összefoglalva elmondható, hogy a romaság - a definíciós és módszertani bizonytalanságoktól függetlenül - példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben.”

Ehhez hozzá lehet tenni: akkor milyen mértékűnek tekinthető a Póczik által megállapított mintegy 56%?

Érdemes itt megemlíteni a „A cigány per” című tanulmányt és annak egyik (12-es) lábjegyzetét, amely utal az ilyen felmérések egyik érdekes elemére: „Igen tanulságos ebből a szempontból Huszár László vizsgálata, amelyben összehasonlította a börtönnépességben a romák öndefiníciója alapján számított, illetve a börtönparancsnokok által becsült számukat, és extrém 62 százalékpontos (13%, illetve 75%) eltérés mutatkozott a kettő között. Huszár i. m. 149–150. o.” A index meglepő módon hallgat erről az adatról, pedig ez is az általa hivatkozott tanulmányból származik, talán ezért teszi ezt, mert egy tapasztalt börtönparancsnok nyilván elég pontosan meg tudja becsülni a cigányok arányát.

A következő felvetés ismét egy pofátlanul hazug mondattal operál: „nem igaz az az állítás, hogy a cigányok indulatosabbak lennének másoknál.” Nem kell feltétlenül a mindenki által jól ismert bűncselekményekre (Olaszliszka, stb.) utalni ahhoz, hogy belássuk, a cigányokra jellemző a primer érzelmek által vezérelt viselkedés, a vadállati kegyetlenség, kontrollálatlan, szükségtelen erőszak – az igazi indulati bűncselekmények. A cigányok indulatmentességéről elég képet ad egy-egy játszótéri gyermeknevelés (Mezítlábas, cigarettázó, tehénszerűen elhízott cigányasszony üvöltözik: Vanessza! Hogy a p***mat szopnád ki! Na basztasd már a Ricsit, te kis csicska!) esetleg egy cigánylagzi, ahol holtrészeg cigányok rendre összeverekednek. A cikk – szintén felmérésre hivatkozva – megállapítja a cigányok sajátos erényét: „családban a romák sokkal kevésbé ölnek” – ami egyébként ismert tény, hiszen elsősorban magyarokat gyilkolnak meg brutálisan. „Ellenben a roma családokra jellemző a nagycsalád, ahol több generáció is együtt él, többen vannak, és így a gyilkosság megelőzésére nagyobb az esély, hiszen az elkövető felett nagyobb a kontroll, hazudta Solt Ágnes, az OKRI munkatársa.”

Érdekes, hogy a nagy család kontrollja nem érvényesül, amikor magyar embert vernek agyon, mentősöket, tűzoltókat, orvosokat, tanárokat bántalmaznak hordákba verődve. Akkor - meglepő módon nincs egyetlen olyan, aki megakadályozná a cigányok őrjöngését.

„Eltérést tapasztaltunk roma és nem roma származásúak között aszerint is, hogy az áldozat és elkövető között milyen viszony volt a gyilkosság előtt. A roma származású elkövetők a nem romáknál kisebb arányban ölték meg áldozatukat azért, mert korábban konfliktus állt fenn közöttük. Így cáfolható az a feltételezés, hogy a romák impulzivitása, érzelmi alulkontrolláltsága miatt elkövetett emberölések gyakoribban lennének, mint a magyarok körében hasonló okból elkövetettek” hazudik ismét Solt Ágnes.

A csúsztatás szép példája ez is, hiszen mindenki tudja, miről van szó: a cigányok jelentéktelen, vélt vagy valós sérelmük miatt is pillanatok alatt megszabadulnak minden önkontrolltól, fellépésük zabolátlan agresszióba fordul másodpercek alatt.

A cigányok „nem indulatosságáról” beszédesen szól a már fent hivatkozott „Cigány per” is: „Két roma család közötti „leszámolás” ügyének tárgyalásakor pedig egyenesen minden erélyére szüksége volt a bírónak a bíróság és a tárgyalás tekintélyének megőrzése érdekében.”, ugyanitt: „A másik eset egy büntetőügy volt, amelyben mind az elkövetők, mind a tanúk, mind pedig a sértettek romák voltak. Az egymással hosszabb ideje perben és haragban álló két roma család között a tárgyalás tömegverekedésbe torkollott.”

(Megjegyezném, mindenképpen érdemes a fenti tanulmányt is átböngészni, sok érdekes dolog található még benne.)

Következőkben a már jól ismert magyarázkodás jön: „Az egyik legerősebb hatással a rossz társadalmi helyzet lehet: Dr. Tauber István kriminológus már 1982-ben amellett érvelt, hogy a bűnözés nem etnikai, hanem szociális kérdés. Elemzése szerint a a cigányság bűnözésének mértéke semmivel sem nagyobb, mint más, hasonló társadalmi helyzetű csoportoké.”

Erre a tanulmányra szívesen hivatkoznak a cigányfajvédők. Talán nem tűnt fel nekik, hogy 1982 óta eltelt pár év. Az akkori társasdalmi, gazdasági viszonyokat nem is lehet hasonlítani a maiakhoz, majd’ 30 éves szociológiai felmérés még egy kisebb változásokat megért társadalom/ország esetében sem kezelhető erős fenntartások nélkül. (Tisztázni kellene pl., hogy jelenleg kik a cigányokhoz „hasonló helyzetű csoportok”, mekkora ennek a csoportnak a létszáma, milyen életmódot folytatnak általában, stb.) Érdemes észrevenni, hogy a cigányfajvédők előszeretettel hivatkoznak olyan tanulmányokra, felmérésekre, amelyek minimum tíz évesek, holott nyilvánvaló, hogy a cigányok társadalomellenes viselkedésében az elmút tíz év alatt is jelentős „fejlődés” volt tapasztalható – hála a liberális, mindenért a többségi társadalmat hibáztató politikának.

„Szerepet játszhat az alacsony iskolai végzettség: Huszár László és Póczik Szilveszter már idézett börtönfelméréseiből az derült ki, hogy az alacsonyabb iskolázottságúak és elsősorban a fiatal férfiak börtönbekerülési esélyei jóval magasabbak, mint minden más csoporté.”

Számtalanszor bebizonyosodott: a cigányok a tanulást sem tartják fontosnak, az igyekvő cigánygyerekeket maguk közül kivetik. Szónoki kérdés, de mit tehet még a társadalom az ingyen iskola, tankönyv, étkezés, stb. kívül. Elég nehéz persze a tanulás, ha a gyermekek és a szülők a tanárokat megverik, terrorizálják, fenyegetik. Ugyanazon elszegényedett, nehéz helyzetű települések magyar lakói, akik a térség ugyanolyan problémáival szembesülnek nap mint nap, iskolába járatják a gyermekeiket, figyelnek rájuk. A cigányokat egyszerűen nem érdekli a gyermekük eljövedő sorsa, szülői működésük kimerüla primitív majomszeretet néhány (meglehetősen káros) megnyilvánulásában („Megjött a segílyke, vegyí’ má’ a purgyéknak egy kis csipszet meg gumicukrot!”) Ugyan kinek a felelőssége, hogy az iskolába kerülő cigánygyerekek jelentős része nem ismeri (és természetesen nem tudja használni) a rajzpapírt, ceruzát, zsebkendőt, WC-papírt, fogkefét, nincs tisztában a testrészeivel (azaz kérésre nem tudja megmutatni az orrát, fülét, lábát, stb.), nincs meg az alapszókincse (nem ismerik az „előtte”, „utána”, „alatta”, „felette” stb. jelenését). Csak egy apróság: a cigányok a köztudatban úgy élnek, mint jó hallással megáldott, muzikális népség. Hány putriscigány szülő énekel a gyerekének, vagy mond mondókákat, esetleg mesél? A választ mindenki tudja, ez is a szegénységen múlik?

Ugyanakkor az alacsony iskolázottság nem jelent automatikusan bűnöző életmódot, nyilván mindenki ismer a környezetében tanulatlan, egyszerű, de tisztességgel élő, dolgozó embereket.

Az írás utolsó bekezdése igazán tanulságos és nem is igazán a tartalma miatt. „Lehet, hogy a szegény, iskolázatlan emberek, és a romák kriminális aktivitása is nőtt, ez azonban csak feltételezés, nincsenek adatok ennek alátámasztására, és cáfolatára sem.”

Tehát a cigányokat elmarasztaló, hibáztató, felelősségüket felvető kérdésekre nincsenek adatok, azok puszta feltételezések, de a jellegzetes cigánymosdató álláspontok igazolására – csodák-csodája – talált forrásokat, adatokat a szerző. Azt hiszem azonban, izzadságszagú erőlködése nem sokakat győzőtt meg – engem semmiképpen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:36:16

@zsuzsi28: mert ha a szarmazasa az oka annak, hogy ellene buncselekmenyt kovettek el, akkor az sulyosbito korulmeny.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:38:02

@zsuzsi28: igen, szabad, ugyanis kozszereplonek _kotelessege_ tobbet turni, mint egy egyszeri allampolgarnak - ezt egy precedens erteku itelet kimondasakor mondta ki a birosag indoklaskent, amikor is loppert daniel nyilvanosan lehazaarulozta medgyessi peter akkori miniszterelnokot.

hogy konkret legyek, ne menjen kurvanak aki nem birja, ha b@sszak:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:41:24

@Loglift: lehet, hogy tobb szemelyes tapasztalattal rendelkezel bizonyos dolgokban, de ez nem jelenti azt, hogy a megelt tapasztalatokbol helyes kovetkeztetest vonsz le.

mivel alapvetoen a ciganysaggal szembeni felelem es a gyulolet motival, igy a megallapitasaid hamisak. en erzelemmentesen kezelem a temat, igy joval objektivebb tudok lenni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.10. 21:59:44

@zsuzsi28: a pozitiv diszkrimnacio lenne a megoldas a ciganysag problemajara...
ahogy az usaban a feketek problemajat az oldotta meg. a ciganysag mai helyzete leginkabb a 60-70es evekben tapasztalt afroamerikai problemara emlekeztet.

egyszeruen veszitenivalot kell adni a periferiara szorultaknak, ha elvarjuk a beilleszkedesuket. annelkul ugyanis nincs a buntetesnek visszatarto ereje. hogy konkret legyek, egy negativan diszkriminalt cigany pont leszarja a bortont, mert akar bortonviselt, akar nem, nem fog rendes munkat talalni.

Loglift 2009.09.11. 08:11:26

@az igazi Sipi:

"mivel alapvetoen a ciganysaggal szembeni felelem es a gyulolet motival, igy a megallapitasaid hamisak. en erzelemmentesen kezelem a temat, igy joval objektivebb tudok lenni"

Köszönöm, hogy ezt leírtad, talán ezen keresztül jobban meg tudom világítani, hogy miért ÁRTALMAS az általad képviselt álláspont a probléma kezelésében.

Látod Sipi, pont ezzel követed el a legnagyobb hibát! (és általában a fene nagy liberálisok is!)
Az emberek, attól is emberek, hogy érzelmeik vannak és azok (jelentősen)befolyásolják a döntéseiket.

Ha az érzelmeket figyelmen kívül próbálod hagyni egy konfliktus kezelése során, eleve CSAK HAMIS, rossz megoldást találhatsz.
Minden erőszakos konfliktus kirobbanásának az egyik fő oka, a felek érzelmeinek elhanyagolása vagy figyelmen kívül hagyása.
Nem gépek vagyunk, akiket előre megírt, pontosan kiszámítható algoritmusok vezérelnek.
Ha te ilyen világot szeretnél, akkor másold át magadat egy pendrive-ra és élj boldogan!

Próbáld csak meg semmibevenni, elfoljtani az emberek személyes érzelmeit, ezzel csak fojtást teszel a már égő kanócú puskaporos hordóra, ami csak még nagyobb rombanáshoz vezet és növeli a pusztítás mértékét!

Kapizsgálod, már, hogy miért írom itt már napok óta, hogy ezzel a hozzáállással igazából sokkal többet ártasz mint használsz? Ezzel csak olajat öntesz a tűzre!

Érted már? EMBEREK vagyunk!
Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL! - Ettől (is) vagyunk EMBEREK.

Loglift 2009.09.11. 08:32:14

@az igazi Sipi:

Mindenek előtt, mikor az írom, hogy cigányok, akkor természetesen NEM minden cigányra gondolok, hanem a cigányság túlnyomó többségére. Kivételek természetesen mindig, mindenhol vannak.

A pozitív diszkriminációról.

"egyszeruen veszitenivalot kell adni a periferiara szorultaknak"

Ez ÁLTALÁNOSSÁGBAN igaz is lehetne, csakhogy itt megint elköveted azt a hibát, hogy nem veszed figyelmbe a cigány származást.
Ez működhet a nem cigány származásúaknál akik nem a cigány közösségek értékrendszerében szocializálódtak.
A cigányoknak NEM TUDSZ veszítenivalót adni. Rengeteg példa mutatja ezt. Például az utóbbi évtizedek során vadonatúj lakásokba telepített cigányok mit műveltek a lakás alapvető berendezéseivel? Felszedték a parkettát, műpadlót, leszedték a tapétát kiszedték az ajtófélfát, leszerelték a vízvezetékek csöveit és eladták. Pedig akkor még munkájuk is volt! A faanyag nem fűtésre kellet nekik, mert központ fűtés volt a lakásokban.
(Ezt személyesen tapasztaltam diákkoromban, mikor Győrben a Bán Aladár úton hőmérsékletméréseket méréseket csináltunk a hőszolgáltató megbízásából a Meló Diákon keresztül.)

A cigányoknak (persze nem mindegyiknek csak a túlnyomó többségüknek) nincs igényük feljebb lépni!
Ha tehetnék, még ma is sátrakban élnének az erőben! Azokban a putrikban, lakásokban sem taranak tisztaságot és rendet, ahol most élnak. Még azon a szinten sem, ahol ez nem pénz kérdése lenne! A rend és a tisztaság NEM SZOCIÁLIS helyzettől függ. A szappan és a seprű nem költségvetési tétel még egy hajléktalannak sem!!!

A cigányok egyszerűen olyan nomádok, akik nem igazán akarnak szakítani ezekkel a gyökereikkel.

Ezért szart sem ér a pozitív diszkrimináció náluk, ahogy eddig sem ért semmit semilyen pozitív diszkrimináció.
Eddig is csak visszéltek vele, és ezután is csak vissza fognak vele élni!

Szerintem csak a megfelelő törvények meghozatalával és a lehető legszigorúbb betartatásával lehet kikényszeríteni (persze nem néhány év alatt) a cigányság beilleszkedését a magyar társadalomba!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:28:59

@Loglift: ettol meg nem leszel ember..
az empatia es a masokkal szembeni viselkedes tesz emberre.
ettol csak annyira vagy ember, mint sztalin, vagy hitler.
ok is gondolkodtak es ereztek. es pont ennek szetvalasztahatalansaga tette oket azza, amik voltak. ha nem tudod az erzelmeidet a jozan esz korlatai koze szoritani, akkor eppen hogy az embertol allsz legmesszebb.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:30:40

@Loglift: "Ez ÁLTALÁNOSSÁGBAN igaz is lehetne, csakhogy itt megint elköveted azt a hibát, hogy nem veszed figyelmbe a cigány származást."

ez nem hiba..
erted?
az, hogy nem vagyok rasszista, az nem hiba.
marpedig ha te figyelembe veszed a cigany szarmazast, akkor rasszista vagy. erted, ami tirok?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 09:48:02

@Loglift: de mondom..
itt a lehetoseg, hogy edeleny polgarmestere birosag elott bizonyitsa allitasait..

most ki fog derulni, hogy igaz, amit mond, vagy hazugsag. azt allitotta, vannak bizonyitekai. hajra...

vagy a birosagi itelet is csak addig erdekes, amig a te ideologiadat tamasztja ala?

Loglift 2009.09.11. 10:29:11

@az igazi Sipi:

Azt, hogy hitelrt és sztálint ide kevered azzal inkább nem is foglalkozom.

"ha nem tudod az erzelmeidet a jozan esz korlatai koze szoritani, akkor eppen hogy az embertol allsz legmesszebb"

Úgy látszik te nem tudsz olvasni, vagy nem érted az ÉS szó értelmét, vagy SZÁNDÉKOSAN kiforgatod a szavaimat.
Ezért mégegyszer leírom, bár szerintem a 3. eset áll fenn, de hátha tévedek.

Ezt írtam:
Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL!

Loglift 2009.09.11. 10:31:19

@az igazi Sipi:

"marpedig ha te figyelembe veszed a cigany szarmazast, akkor rasszista vagy. erted, ami tirok?"

Értem, tehát akkor pont olyan rasszista vagyok, mint te!
Te is figyelembe veszed a cigány származást amikor pozitív diszkriminációról beszélsz, hiszen te is a cigány származásuakkal tennél pozitív kivételt.

Loglift 2009.09.11. 10:36:02

@az igazi Sipi:

"vagy a birosagi itelet is csak addig erdekes, amig a te ideologiadat tamasztja ala?"

Természetesen nem.
Én ilyet soha sehol sem írtam le.
A bíróság ítélete mindenkire egyformán kellene, hogy vonatkozzon.
Természetesen ehhez egy független, elfogulatlan bíróságra lenne szükség. Sajnos ma Magyarországon ilyen nincs. De errő ne most nyissunk vitát.

Szerintem inkább a te véleményedből lehet erre következtetni.

Loglift 2009.09.11. 10:38:59

@az igazi Sipi:

Erről mi a véleményed:

A rend és a tisztaság NEM SZOCIÁLIS helyzettől függ. A szappan és a seprű nem költségvetési tétel még egy hajléktalannak sem!!!

NOS?

Loglift 2009.09.11. 10:39:41

@az igazi Sipi:

Erről mi a véáleményed(2):

Szerintem csak a megfelelő törvények meghozatalával és a lehető legszigorúbb betartatásával lehet kikényszeríteni (persze nem néhány év alatt) a cigányság beilleszkedését a magyar társadalomba!

NOS?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 10:56:09

@Loglift: tehat a birosag elfogultsaga attol fugg, hogy szamodra kedvezo, vagy nem kedvezo iteletet hoz?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 10:57:50

@Loglift: "Gondolkodunk ÉS érzünk.
SZÉTVÁLASZTHATATLANUL! "

en speciel szetvalasztom a kettot...

Loglift 2009.09.11. 11:34:50

@az igazi Sipi:

"tehat a birosag elfogultsaga attol fugg, hogy szamodra kedvezo, vagy nem kedvezo iteletet hoz?"

Nem.
Sehol nem írtam le ilyet.
Sőt, azt írtam, hogy erről a kérdésről ne most és itt vitakozzunk.

De a LÉNYEGRE miért nem reagálsz?

Loglift 2009.09.11. 11:36:03

@az igazi Sipi:

"tehat a ciganysagra kulon torvenykezest kell bevezetni velemenyed szerint"

Nem. Ilyet sem írtam sehol.
Természetesen a törvények MINDENKIRE vonatkoznak -még a cigányokra IS!

De a LÉNYEGRE miért nem reagász???

Loglift 2009.09.11. 11:44:18

@az igazi Sipi:

"en speciel szetvalasztom a kettot..."

Ehhez gratulálok!
Véleményem szerint mi nem vagyunk egy szinten.
Te vagy sokkal fejlettebb és értelmesebb vagy nálam (ez esetben qrvára nem értem miért állsz le velem vitatkozni?) vagy egyszerűen HAZUDSZ.

Már nagyon unom, hogy állandóan szándékosan kiforgatod a szavaimat, csúsztatsz, és kikerülöd a kérdésekre adandó válaszokat, a kérdésekre hamisságokat sugalló kérdésekkel felelsz.
Ha az volt a célod, hogy abbahagyjam itt a veled való kommunikációt, hát most ünnepelhetsz, gratulálhatsz önmagadnak és boldog lehetsz!

Engem -és szerintem másokat sem- nem sikerült ugyan meggyőznöd, de saját magad tovább ámíthatod.

Nyugodtan forgatsd csak ki ezt is, és továbbra se válaszolj a hozzád intézet konkrét kérdésekre!

Ha valaki valamikor majd végigolvassa ezt a rengeteg kommentet úgyis levonja a maga számara a tanulságot.

Viszlát!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 12:11:59

@Loglift: "Véleményem szerint mi nem vagyunk egy szinten."

igen..
ez mar nekem is feltunt..

tudod, en 25 evesen estem at egy gyomorverzesen, mert hagytam, hogy az erzelmeim vezereljenek..
azota a donteseimet es cselekedeteimet tulnyomo reszt az eszem determinalja, nem az erzelmeim.

az erzelmeimnek ott a csaladom, a parkapcsoaltom, a barataim.

az osszes tobbit - munka, politika, egyebek - probalom racionalisan, erzelemmentesen megoldani.
igy, immaron 36 evesen elmondhatom, hogy eleg jol megy...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2009.09.11. 12:20:04

@Loglift: kinek mi a lenyeg...

en ugy tudom, hogy Magyarorszagon a torvenyek mindenkire egyforman vonatkoznak. vagy te tudsz olyan konkret jogszabalyt, ami azt mondja, hogy ciganynak tobbet szabad, mint a magyarnak?
en nem tudok ilyenrol.

es ha azt nezzuk, hogy - ugye ebben egyetertunk - a ciganysag a teljes nepesseghez viszonyitva felulreprezentalt a bv intezzetekben, akkor ez rogton egy meglehetosen ugy tunik, hogy igen, a ciganysagra is ervenyesek a jogszabalyok, torvenyi korlatozasok.

(sot, bizonyos esetben meg kicsit ervenyesebbek is.. ugyanis arrol mar nem egy birosagi itelet szuletett, hogy valaki a ciganysaga miatt kerult hatranyos helyzetbe a birosag elott..)
süti beállítások módosítása