hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Piac és állam

2009.10.13. 12:22 Vérszegény éjszakai dúvad

Ha most rövid akarnék lenni, csak annyit kérdeznék: Miféle idióták dolgoznak a PM-ben? De nézzük azért hosszabban.

Vegyük a következő két dolgot:
1. A jövőre fizetendő ingatlanadót az ingatlan piaci értéke után kell fizetni. (És az ingatlanadó tervezetének más anomáliáiba most ne menjünk bele).

2. 2010-től a minimális vállalkozói járulékalap nem a minimálbér duplája lesz, hanem a tevékenység piaci értéke után kell megfizetni a járulékokat.

Halló! Valaki odafönt! Tudják egyáltalán, hogy mi az a piac? Vagy mi az a piaci érték?

Szerintem nem. Nézzük először az ingatlanadót. Azt mondják, hogy fizess az ingatlan piaci értéke után. Na de könyörgöm, mindezek után a PM-ben akarják meghatározni, hogy mennyi egy ingatlan piaci értéke??? (Itt lehet kalkulálgatni egyébként). Na, akkor szájbarágás: Egy ingatlan, vagy bármi más piaci értéke annyi, amennyiért el lehet adni. Nem annyi, mint amennyit egy íróasztal mögött kikalkulálnak. Például kitöltöttem a kalkulátort a házunkra, egy kicsivel harminc millió fölötti értéket dobott ki. Ugyanakkor idén tavasszal járt nálunk a polgármesteri hivatal értékbecslője (vagy valami ilyesmi), aki húsz millió alatti összeget hozott ki. De jelenleg például el sem merjük akarjuk adni, mert jókorát buknánk rajta. Na most akkor mi van?

A másik dolog ez a tevékenység piaci értéke. Na, most, hogy ez alatt mit értenek, azt ki sem lehet találni. Míg az ingatlanadónál legalább figyelembe vették a földrajzi különbségeket, addig a vállalkozói jövedelmeknél nem. Márpedig nem nehéz belátni, hogy ahogy egy kis faluban lévő ingatlan értéke nem éri el pl. egy budapesti ingatlanét (azonos jellemzők mellett), úgy egy kis faluban dolgozó mesterember munkája sem ér munkájáért sem fizetnek annyit, mint egy Budapesten dolgozó munkájáért. Ezek után tényleg nem értem mire gondolnak a PM-ben. Megyénként, sőt régiónként külön-külön minimáljövedelmeket kell majd kiszámolni. Vagy majd megint a PM mondja meg, hogy mennyi a piaci érték? A Pénzügyminisztériumból Piaciértékmeghatározó Minisztérium lesz?

Persze értem én, hogy mit akarnak. Bevételt, sok pénzt, mert egyébként problémák lesznek az államháztartással. De akkor mondják ezt, ne hivatkozzanak ilyen ostoba dolgokra, mert egyébként tényleg felmerül az emberben a gondolat: A PM-ben a piacgazdasági viszonyokról és mechanizmusokról semmit nem tudó emberek dolgoznak.

2 komment

Címkék: gazdaság abszurd szerintem

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr401446946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.14. 02:00:29

a piaci tevékenység értéke kb azt jelentené, hogy mi is tudjuk, ők is tudják, hogy mindenki csal.
csak akkor azt nem értem, miért nem az ellenőrzésre gyúrnak, amit kivételesen lehetne úgy is, hogy a barátok és üzletfelek nem kapnak felmentést?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.15. 13:28:47

A piaci érték más lehet délelőtt és más délután. Láttunk már ilyet pl. a forintárfolyamnál. Ehhez képest ez a minisztériumi meghatározósdi több mint vicces, ez az idiótaság csimborasszója.
Erről az ellenőrzős dologról lenne pár szavam, de lehet inkább egy bejegyzést szánok erre, mert ez is nevetséges.
"a barátok és üzletfelek nem kapnak felmentést?"
Kivételesen lehetne, persze. Kivételesen. Kivéve a barátokat és üzletfeleket...
süti beállítások módosítása