hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Ha a hülyeség fájna...

2009.10.16. 10:30 Vérszegény éjszakai dúvad

Beszélgettem minap egy ismerősömmel. Mondta, hogy már hónapok óta nincs munkája, úgyhogy kicsit félretette a vágyait, lejjebb adott igényeiből, és beadta az önéletrajzát egy ruhaboltba eladónak. Mondta a nevét is, de egyrészt én már elfelejtettem, másrészt nem is fontos. Azt is mondta, hogy ez a ruhabolt valamelyik plázában működik.

Eddig a történettel nincs is semmi gond (nem számítva az ismerősöm munkanélküliségét). A gond azzal van, hogy azt mondta, hogy az önéletrajza mellé mellékelnie kellett egy motivációs levelet.

Motivációs levelet. Egy ruhaboltba. Eladónak. Hát már ennyire az agyunkra ment a ... a nem is tudom mi ... a bürokrácia talán? Hát már ennyire hülyék volnánk? Motivációs levelet egy ruhabolti eladónak? Bazdmeg. Ha a hülyeség fájna, itt nagyon sok ember reggeltől estig kínok között fetrengene a padlón.

Mégis mit lehetne beleírni? Mármint mondjuk azon túl, hogy pl. ez a szakmám, úgyhogy gondoltam először eladóként próbálnék meg elhelyezkedni, mielőtt felcsapnék hentesnek, kovácsnak, vagy villanyszerelőnek. Hogy csakis és kizárólag ruhák eladása közben tudom kiteljesíteni egyéniségemet? Hogy valamilyen földöntúli boldogságtól lúdbőrzik a hátam, ha azt kérdik tőlem, hogy van-e ebből a nadrágból egy számmal kisebb méret? Hogy ruhafetisiszta vagyok? Hogy a globális felmelegedés ellen, vagy a világbéke mellett ruhaeladással kívánok harcolni?

Jó, nem azt mondom, hogy a motívációs levélnek nincs meg a maga haszna. Hogy néha igenis kérni kell motivációs levelet. De nem akkor kell kérni, amikor eladót, villanyszerelőt, szakácsot, vagy sofőrt keresnek. És az, hogy vannak olyan helyzetek, amikor egy motivációs levél jó és hasznos dolog, nem jelenti azt, hogy egy motivációs levél mindig jó és hasznos dolog. És aki ezt nem ismeri fel, az csak segget csinál az arcából, pont úgy, mint ahogy ezt a ruhabolti hirdetés feladója elkövette.

Szóval csak annyit üzennék ezeknek a fontoskodó névtelen nulláknak, hogy az átlagember motivációja a munkára az a pénz. A kereset. Amiért tud enni-inni, rezsit fizetni és olyan tevékenységeket végezni, amelyeket tényleg élvez.

Ez pedig az esetek döntő zömében épp elég motiváció.

7 komment

Címkék: abszurd munkakeresés welcome to hungary

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr831453727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.16. 10:54:53

őszintén megmondom, motivációs levelet még életemben nem írtam. nem is tudnék mit írni bele, azon kívül, hogy pénzért szeretnék dolgozni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.16. 11:35:38

@bs395:
ennek biztos van helye és ideje, még nekem sem kellett írni, de tényleg csak a pénzt (fizetést) tudnám felhozni én is.
Vagy esetleg azt, hogy ha nem lenne semmilyen munkám, akkor biztos baromira unatkoznék otthon. :)

Walter Melone (törölt) 2009.10.16. 12:41:00

Én egyszer egy szex-shopba akartam jelentkezni eladónak. A telefonba azt mondta az illető hölgy, h küldjek be egy önéletrajzot, motivációs levelet, és az sem baj, ha van már legalább 5 éves hasonló területen szerzett tapasztalatom.

Nagyon kiröhögtem... :-))))

virágelvtárs 2009.10.17. 08:37:45

@Walter Melone: Ez nem voltl szép. Nagyon is fontos, hogy milyenek a erkölcseid, hogy 5 év alatt megtanultad-e kimondani és értelmezni a DP és a gay szavakat, meg hogy megtalálod-e 10 másodpercen belül a vásárló hölgynek megfelelő műpéniszt rénézésre. Ezek a szakma apró fogásai. De szerintem neked még akkreditált OKJ-s szexbolti eladó képesítésed se nem volt, ne csodálkozz, hogy alkalmatlan vagy.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.10.17. 13:33:33

@bs395:
Én megtettem. Beleírtam, hogy épp elég volt a kihívásokból, mostantól PÉNZÉRT szeretnék dolgozni. Enni akarok adni a gyerekemnek és iskolába járatni. Ha azt hiszik, hogy kell ennél nagyobb motiváció, akkor nem én vagyok az emberük.
... Felvettek.

hapcika 2009.10.18. 15:40:22

Ez tipikus esete annak, miért ne vegyék fel az illetőt, mert az állásra már kiválasztották az egyént előre. Nem is olvassák el a levelet, de válasznak jó, hogy nem vagy elég motivált drágám. Csak arra jó, ha felvesznek ennek alapján alázzanak meg és vonják le a béred nagyobb részét, mondván az illető félpénzért is dolgozik, mert motivált.
süti beállítások módosítása