hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kisült-e már, bazdmeg?

2009.12.23. 20:03 Vérszegény éjszakai dúvad

Osztrák szomszédainknak tele van a hócipőjük a karácsonnyal, legalábbis eszerint a felmérés szerint. És - ugyan én nem végeztem semmilyen felmérést, még nem reprezentatívot sem - szerintem a magyaroknak is valami hasonló véleményük van a karácsonyról.

Egyszóval az emberek idióták.

Azt azért szögezzük le, hogy egyetértek azzal, hogy:

a vásárlás és a fogyasztás vették át a fő szerepet ebben az időszakban.

De azért könyörgöm, hát senki fejéhez nem szorítanak pisztolyt karácsony előtt, hogy eredj vásárolni. Az a 78%, aki ezzel egyetért, vagy ezt mondja, az ugyanúgy elmegy karácsony előtt orrba-szájba vásárolni, mint az, aki nem ért ezzel egyet.

No, nem akarok végigmenni az összes tételen, és nem akarom túl hosszan ragozni. A karácsony nem ilyenné lett, hanem ilyenné tettük. És ha neked, neki, bárkinek nem tetszik, hogy így néz ki a karácsony manapság, akkor tessék másmilyenné tenni. Nem kell őrült módjára vásárolgatni, nem kell december 24-e nagyrészét veszekedéssel tölteni, nem kell kaja-, és sütihegyeket sütni és főzni, aztán holtfáradtan, bambán bámulni az este. (Esetleg a karácsonyi sütés-főzést már nyugodtan el lehet kezdeni napokkal korábban).

Lehet, persze, hogy lehet mindezt csinálni, de egyáltalán nem kell, nyugodtan ki lehet alakítani a saját karácsonyunkat, ami eltér attól, amivel kapcsolatban egyre többen kritikákat fogalmaznak meg.

No, azért is nem akarom hosszan ragozni, mert én most elmegyek a törzskocsmámba boldogkarácsonyozni egyet az ott éppen szintén egy boldogkarácsonyra beugrott emberekkel.

Egyébként meg kellkarünnésbúék természetesen.

30 komment

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr431618895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.23. 20:56:13

a konzumidiotizmus öngerjesztő folyamat, és nagyjából az emberiséggel egy idős, csak régen kimerült abban, hogy kinek milyen állat bőréből sikerült tunikát varratnia, most meg akinek nincs 42 colos fullhádé lcd tévéje, az nem ember (persze jel nem mindenhol van hozzá, de nehogymá a szomszédnak legyen, nekünk meg nem).
sőt, a mimikri, a pózolás az állatvilágban is fellelhető, s ebbéli versengéyüket addig folytatják, amíg akkora agancsuk nem lesz (pl.), hogy egy kis hőmérsékletváltozás kipusztítja őket.

BéKu 2009.12.23. 21:14:55

Tökéletesen egyetértek a leírtakkal! A karácsony olyan, amilyenné mi tesszük. Én például nagyon várom mindig, mert nálunk jó, nem anyagiasodott el és van tartalma. Nyilván akik az ajándékozáson kívül mást nem látnak benne, azok előbb-utóbb becsömörlenek. De ezért NEM a karácsony a felelős. Szép is lenne, ha egy fogalom lenne a felelős és nem az emberek...

Szóval Boldog Karácsonyt Mindenkinek, mert ez igenis jó!

virágelvtárs 2009.12.24. 01:23:01

Hehe, erre a kínaiak jó példa: lövésük sincs, hogy Jézus ki volt, lehetett akár egy törpe transzvesztita, egy híres autista színész, vagy egy feka rendőrfőnök, de mindettől függetlenül akkora karácsonyuk van, mint ide Fokváros. Mert lehet vásárolni, és az jó.
Na, azért megyek, azért beszerzek egy fát én is.
Ja, és iszom majd az egészségedre, azért. Kellemes ünnepeket.

marós 2009.12.24. 07:43:06

Folyik a mindent eladni verseny, dühöng a fogyasztói társadalom, miközben az állam nem törődik a polgáraival, főleg azokkal nem akik adójából /meg a kölcsönökből él/, meg azokkal akiknek az érdekévényesítő potenciálja a nullával azonos. Egy 33 ezer fős kisvárosban négy napig szünetel a fogorvosi ellátás, aki nem bírja az elmehet a 25 km-re lévő nagyobb városba, ott állítólag lesz egy fogorvosi ügyelet. Negyvenhat éve élek itt, de ezt még senki sem merte ősszehozni.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.12.24. 09:10:18

Kellkarünnésbúék. Természetesen.
:-)))

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2009.12.24. 09:35:14

Csak hogy vásárlásról, fogyasztásról (reklám) is essék szó. Ám ettől függetlenítve szép:

www.youtube.com/watch?v=KLVuU1MAId0

Hóban ébred majd az ünnep,
minden percben nevet ránk.
Tud-e bármi szebbet adni,
mint a békés nagyvilág?

Körbenézel, s látsz egy arcot
amin némán gond pihen.
Reményt adhatsz pár mosollyal,
hogy a holnap más legyen.

Jut még bárkinek
a tiszta fényből egy cseppnyi láng!
Jókedv könny helyett..
Ha másod nincs is, ezt add tovább!

Hóban ébred majd az ünnep,
minden percben nevet ránk.
Tud-e bármi szebbet adni,
mint a békés nagyvilág?

Körbenézel, s látsz egy házat
mit a napfény elkerül,
kopogj csendben, meleg szívvel,
úgy már nem lesz egyedül.

Jut még bárkinek
a tiszta fényből egy cseppnyi láng!
Jókedv könny helyett..
Ha másod nincs is, csak add tovább.

Van még gondolat,
mi átadható.
S van száz pillanat,
mi szétosztható

bereg 2009.12.24. 13:15:30

Szerintem pedig nem "a vásárlás és a fogyasztás vették át a fő szerepet", hanem _vette_ át a fő szerepet.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.12.24. 13:19:15

látszik, hogy nem értesz a gazdasághoz... sem...

ha az emberek nem vásárolnának szemetet a kis fizetésükből, hogy uraikat gazdagítsák, akkor ez a rabszolgatartáson alapuló társadalmi rend már korábban összeomlott volna...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2009.12.24. 13:23:00

Nem tudom, hogy a poszt spirituális, vagy inkább kommunista kritikája e az ünnepnek, de az biztos, ha nem lenne fogyasztás akkor még több áruház, ebből adódóan pedig gyár zárna be! Hát elvennéd az emberek munkáját, utcára küldenéd őket a legcudarabb télben miszter okoskodó blogíró?!

kétség 2009.12.24. 13:33:54

the dragon - csak ott a baj, hogy a sok vásári szemét megvásárlásával egyetlen magyar termelői munkahelyet sem véd meg, csak a multi kereskedő zsebét tömi, -igaz, hogy a nála éhbérért dolgozó alkalmazottak állása ideig óráig még menthető.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.12.24. 13:50:15

A karácsony a téli napforduló ünnepe. 22.-én delelt a Nap a legalacsonyabban, majd 25.-étől kezd újra 'emelkedni'. Halál, három nap, feltámadás, felszállás a mennyekbe. Lehet ünnepelni.

@"the dragon": Teljesen hülye vagy.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.24. 13:50:17

A kocsmát mi előtte este, meg utána toljuk, mikor már mindenkinek - nagyon hamar - elege lett a családból.

"Lehet, persze, hogy lehet"

Jaja! :D

csorsza 2009.12.24. 13:52:28

Egyébként meg a lábvíz kellemes, nem a Karácsony. Ha értitek, hogy mondom...

Donor 2009.12.24. 14:02:02

@"the dragon": ...és ennek a felfogásnak köszönhetjük a gazdasági válságot. Mivel ez egy gazdasági lufi amit fedezet nélküli hitelekkel fújnak fel.

Dr Kangörény 2009.12.24. 14:02:37

@kétség: Aha, világos. Mert a multi kereskedők a Holdról varázsolják ide a cuccokat.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.12.24. 14:03:36

@wmiki:
mivan???

@"the dragon":
nem spirituális, nem kommunista, és legfőképpen nem az ünnep kritikája. Inkább az emberi viselkedésé, akinek meg nem inge, az nem veszi magára ugyebár.
Ja, egyébként nem azt mondom, hogy fejezzünk be mindenféle vásárlást, hanem azt, hogy lehet azt átgondoltan, stressztől mentesen is csinálni. Ajándékot egyébként otthon is lehet, házilag.
ja, mennyi kínai cuccot vettél mostanában?

Arszák 2009.12.24. 14:05:03

Ez a blog.hu egyre inkább alulmúlja saját, egyébként is alacsony színvonalát.

Donor 2009.12.24. 14:07:08

Egyébként én elég hatásosan kezelem a Karácsonyi idiotizmust. Senkinek nem vettem az égvilágon semmit :) És pont ugyan ezt kértem egész családomtól hogy ne tegyék. AKi nagyon erősködött annak mondtam, vegyen valami jobbfajta bort, az legalább meglátszik rajtam. Aki tovább erősködött annak pedig mondtam adjon pénzt mert annak mindig örülök :)

A karácsonyi sütést főzést pedig mint közös családi program kezelem, amikor együtt lehetek feleségemmel.

Donor 2009.12.24. 14:10:19

@Kangörény_: Nem...kínából, rabszolga munkával termelve, ami kínát erősíti európát gyengíti, szóval magunk alatt vágjuk a fát a nagy fogyasztással.

Én bevezetném a rohadt nagy vámot a kínai termékekre, amivel kompenzálni lehet az alacsonyabb munkabéreket, ezzel hosszútávon csak jól járhatnánk...az pedig teljesen mindegy hogy kína is bevezeti az ellen vámot, mivel amit odaviszünk azt előbb utóbb másolni fogják és olcsóbban kezdik gyártani (olcsóbb munkaerővel)

Tehát ha már nagyon jót akarsz a gazdaságnak ne vársárolj kínai gyártmányt.

Sisko86 2009.12.24. 14:16:09

@Vérszegény éjszakai dúvad: ja wmikivel nem kell foglalkozni, olvass el tőle 2-3 hozzászolást bármelyik blogon, tanulságos :)

@Arszák: a fene se érti, hogy akkor miért olvasod - ezek szerint - rendszeresen O.o

Egyébként meg a karácsony arra jó, hogy végre haza tudok jönni és eltöltök a családommal pár napot. Rendesen kajálok, ami egyetemistaként kb luxus lenne máskor. :) Jó a nyugi, az ajándék mellékes, maximum a nagyobb beruházásokat, amiket amúgy is meg kellene lépni, erre az időszakra tervezzük be, vagy karácsonyi ajándékként könyveljük el, akár már októberben. :P

Aztán este tessék kinyomni a gépet, vagy betenni valami jó filmet vagy jó zenét, előtte és utána leülni beszélgetni, meghallgatni a másikat, kicsit kihasználni, hogy mindenkinek egyszerre van hosszabb szabadsága.

medvetoka 2009.12.24. 14:26:44

@Donor: Kíváncsi vagyok, hogy ezt a nyilvánvalóan jól átgondolt javaslatodat merrefelé gyártott eszközről osztottad meg velünk...

szamojéd szomszéd 2009.12.24. 14:27:21

Látom a családi kiskarácsony után mindenki jézuskára issza magát a törzshelyén!

kétség 2009.12.24. 15:01:36

medvetoka.
az ilyen és egyéb gyártási technológiát - hazai üzemeket kinek adták el ? és azok hova vitték a gyártást,? kiknek az offshore cégei nyelik a hasznot,? nem csak elektronika - cukorgyárak- martfű cipő - étolaj - lehel - contakta- sorolható ezerig! Minden elköltött forintod 50% máshol landol de még az ÁFA is mert azt is ellopják.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.24. 15:08:30

Igaz sajnos, pedig a karácsony a lélek ünnepe, sajnálatos, hogy ez ennyire átalakult. Áldott és békés karácsonyt mindenkinek!

vargánya 2009.12.24. 15:17:36

karácsony ünnepe - akár tetszik, akár nem - Jézus a megváltó születésének ünnepe. Más megközelítésben a szeretet ünnepe. Aki ezt nem fogadja el, annak valójában nem ünnep a karácsony. Legtöbb "modern" ember (nevezzük nyugodtan konzumidiótának ) nem is érti mi az, hogy ünnep, mert rég elveszítette az ünnep megélésének lelki képességét. Nekik csak annyit tudok mondani, hogy nem kell erőlködni, semmi szükség a képmutatásra, ne tegyenek úgy mintha ünnepelnének! Hagyják meg ezt azoknak akik még hisznek benne! Nekik meg ott van május elseje.

youlopukku 2009.12.24. 15:53:58

@vargánya: ááá,mi van ma?valami ünnep végett bezárt a pláza templom.mindegy ,pár száz év és majd hisznek ebben is

Rókatojás (törölt) 2009.12.24. 16:02:54

még jó, hogy zsidó vagyok, így hidegen hagy a karácsony, meg a feltámadás, meg a hurkakolbász:-)))
zikcene-zakcene, fütyül a zsidó
menjen vásárolni minden konzumidió-
ta... ta-ta-ta-ta...:-)))

Mária 2009.12.24. 17:24:40

Ugorgyunk, mondta Pósalaky bácsi.

Ez a poszt, mármint a bele csomagolt üzenet, igaz lehetett három évvel ezelőtt, két évvel ezelőtt, vagy akár egy évvel ezelőtt is.

Ma viszont a Salgótarján nevű vidéki városban azt láttam, hogy a karácsonyfa árusok sírva hagyták a sorsukra az eladatlan fákat, mert nem vette a kutya se...

Ugyanitt már egy hete látom, hogy a boltokban, beleértve az exkluzív helyeket csakúgy, mint a "Garzon" alatt fellelhető legolcsóbb belvárosi diszkont élelmiszer & nonfood boltot, bármikor megyek be, csak lézengenek a vevők...

Ugyanitt komoly leárazást tudhat maga mögött a legolcsóbb gagyi szaloncukor. Minőségi termékkel (Szerencsi, Milka, stb...), a kereskedők a városban sehol nem próbálkoztak, sem teljes áron, sem leárazva.

2009-re, ha a főváros nem is, a vidék eljutott oda, hogy már karácsonyfára, olcsó kajára, gagyi szaloncukorra sem telik...

igaziparaszt 2009.12.24. 21:39:57

@Rókatojás: te meg takarodj vissza izraelbe te fereg

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.12.25. 20:17:24

@Mária:
Na, most erre mit mondjak? Szerintem Salgótarján soha nem volt az a hely, ahova én mondjuk szerettem volna elköltözni a bp-i agglomerációból. Mondjuk Magyarországon nem sok ilyen hely van, sőt.

Egyébként ez:
"Ez a poszt, mármint a bele csomagolt üzenet, igaz lehetett három évvel ezelőtt, két évvel ezelőtt, vagy akár egy évvel ezelőtt is."

orbitális tévedés. Azért mert nem tudnak vásárolni, még szeretnének... Hm. tetszik érteni?
süti beállítások módosítása