hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Unalom

2010.03.26. 14:30 Vérszegény éjszakai dúvad

Hát az a helyzet tisztelt választótársaim, hogy bármilyen izgalmas kampányra is lehetett számítani, azt hiszem, ez a mostani messze a legunalmasabb mind közül. Ugyan felböffentenek pár, tényleg égig érő kacajra sarkalló beszólást, azonban hol vannak azok a régi (mondjuk a 2006-os) marhaságokhoz képest.

Itt van például az Mdf, amely pártot annyira lefoglal a saját agóniája, hogy már Dávidnak is csak a hisztire futja, arra már nem, hogy az Mdf az egyik nagy párttal sem, stb. Persze, Csapody zsarolási kísérlete feldobta egy kicsit a párt körüli hangulatot, de már Csapody is otthon ülve készül az ellenállásra (bármit is jelentsen ez). Persze az Mdf kálváriája bizonyos értelemben vicces, és szórakoztató nézni, de csak annyira, mint amennyire Steven Segal színészi játékát szórakoztató nézni.

Aztán itt van Vona Gábor, aki időnként messze kimagaslik a mezőnyből, legutóbb például az ominózus kétharmados kijelentésével. Szórakoztatás terén Vona bizony eléri a Monty Python csoport színvonalát, azonban olyan sűrűn tesz ilyen kijelentéseket, hogy az ember már belefásul. Ahogy Monty Pythont nem lehet hosszú napokon keresztül nézni, úgy Vonával nem lehet sokszor foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy a Jobbik hívőkről amúgy is lepattannak az észérvek (ti. miért nem lehet kikergetni a multikat, stb.), a többiek meg amúgy is tudják, hogy hülyeségeket beszél.

A Fidesz meg baromira unalmas, kb. annyira, mint amilyen unalmat a néző érezhet a Sátántangó című film negyedik órájában. Éppen úgy állnak, hogy mi a francnak tornázzanak, ha a karosszékben kényelmesen üldögélve is elérhetik a céljukat. Időnként előrelöknek valakit, aki elmondja, hogy a kormány/Mszp hibája az egész, aztán a kampány a részükről nagyjából le is van tudva. A Fidesz mostanában inkább azzal van elfoglalva - nagyon helyesen -, hogy csökkentse az emberekben a várható Fidesz győzelem körüli eufóriát. Adócsökkentés évekre elnyújtva, azonnali, lesz, nem lesz, egymillió munkahely, de tíz év alatt (ki a fene fog erre már akár csak két év múlva is emlékezni, arról nem is beszélve, hogy Magyarországon nincs is szükség egymillió új munkahelyre még tíz év alatt sem), stb.

Az Mszp az bizonyos értelemben megint vicces, de csak annyira, mintha egy általunk nem értett nyelven néznénk a Jóbarátokat. Tudjuk, hogy valami vicces történik, de leginkább csak abból, hogy felcsendül az alákevert röhögés. Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy nem az a kérdés, hogy az Mszp hány százalékkal fog bekerülni a Parlamentbe, hanem hogy hányfelé fognak szakadni, miután bejutottak. De egyelőre jó opportunistaként még legalább az összetartás látszatát megpróbálják fenntartani, több-kevesebb sikerrel, mint azt pl. Gyurcsány reaktiválásának körülményei mutatják (önreaktiválása?).

Az Lmp és a Seres-féle Civil Mozgalom pedig szinte láthatatlan. A CM szinte a semmiből hozott össze egy országos listát, az Lmp pedig olyan párt, amelynek - legalábbis általában - van ráció a megnyilvánulásaiban. Például még a cigányokról is képesek úgy beszélni, hogy kilépnek a megszokott diskurzus medréből, hogy egyet lehet érteni azzal, amit mondanak.

Szóval szerintem meglehetősen unalmas a mostani kampány.

De ez nem is baj. Remélem ez az unalom már hosszútávon is megmarad.

15 komment · 2 trackback

Címkék: szerintem kampány2010

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr401870477

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Azt hiszed nem mindegy, kire szavazol? 2010.03.26. 19:42:40

Szomorítani senkit sem akarok, boldogabb meg végképp nem lesz a következőktől az ember. De, hogy nem csapjunk a lecsóba csak a második bekezdéstől, szeretném egy kis észrevételre felhívni a figyelmet, ami minden bizonnyal még át sem futott jó pár ember...

Trackback: Miért olyan veszettül unalmas a kampány? 2010.03.26. 15:26:36

Mesterházy Attilára és Vona Gáborra túl nagy a kabát, Bokros Lajost pedig a sok kommunikációs tanácsadó egyszerűen "kiherélte". Erős karakterek nélkül viszont nincsen jó dráma. (Fotó: hetivalasz.hu) A 2010-es választási kampány rettenet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.03.26. 18:38:17

Nincs tét, mindenki tudja, h mi lesz az eredmény, a közvéleménykutatók is csak becsületből mérnek.

Kapitány_1 2010.03.26. 18:52:49

Oly tök mindegy, hiszen ami itt évek óta történik, a legrosszabb vicc. Magyarország teljes történelmének a legalját alkotó politikusok, az elmúlt 100 évben az összes mai emberkénél (tisztelet a kivételnek ha van) lejjebb süllyedni a koszban csak a nyilasok tudtak. Elnézve pár trendi mait, ebben sem vagyok olyan biztos.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.03.26. 19:26:56

@latte: a 2. és 3. helyen nem tudni, mi lesz az eredmény, főleg, ha az emberek lefutottnak vélik, és inkább kirándulni mennek választás helyett

Antifaszok Réme 2010.03.26. 20:10:12

Miért van ilyen kevés komment ? Cenzúráztok ?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.03.26. 20:15:07

Szerintem tévedsz! Lehet Monty Pythont nézni napokon keresztül..

quietearth 2010.03.26. 20:23:36

miért lenne ennél izgalmasabb? nincs verseny...

Kalmár 2010.03.26. 20:46:51

Nekem tetszik a Jobbik kampánya.

A fontos emberek megismerése önmagában is élvezetes pillanatokat hoz.
Lássuk csak:

Van egy köztársasági elnök jelölt, aki leszbikus családmodellt álomszerűnek gondolta pár éve. Most viszont a mentelmi jog eltörléséért harcol, miközben bebújna mögé okosan.

Volt egy képviselő jelölt aki 19 évet ült gyilkosságért.....no comment.
(biztos régi jó káder)

Van egy buzi-drogos szóvivő. Miután az egyik vesszőparipa a felvonulások tiltása és a drog liberalizáció elleni harc,(megjegyzem helyesen)
elég visszás ilyen kulcsembert szerepeltetni.

Gaudi az igazságügy miniszter jelölt papol az Erdély visszafoglalásáról a Román választások előtt. Jó ötlet, sokat segít.De megfejeli ezt a szívcsakra-világuralom kombinációval.Agyrém.

Tegnap olvasom az új baromságot.
Megvan a pénzügyminiszterjelölt is.
Volt MSZMP tag a kommuizmusban is pénzügy minisztériumban dolgozott. Eredményesen dolgozhatott, ja és tuti jó elvtárs.(csak kinek??)

A radikális, nemzeti, antikommunista, antiliberális párt kulcsemberei elég defektesek.
Vajon milyen alapossággal és szempontok szerint válogatták össze a kádereket?
Rémes gondolat kúszik fel a torkomban, lehet, hogy a jobbik igazából......na neee

jürgen baromartz 2010.03.26. 21:26:06

most őszintén kérdem, szerintetek van kire szavazni? én egyre inkább kiábrándulok tényleg az egész bagázsból.

1. az mszp-re akkor se szavaznék, ha puskát tartanának a tarkómhoz.
2. a fideszre se szavaznék, mert az 50%+1 képviselő biztosan megvan nekik, de előre senki nem tudja megmondani (nyíltan még ők maguk sem), hogy milyen világ köszöntene ránk fideszes kétharmaddal.
3. eddig a jobbik felé húzott a szívem, de az utóbbi hónapokban elég erősen megszaporodtak az olyan kijelentéseik, amikre én csak homlokvakargatást és némi elpirulást adtam válaszul (helyettük). a 21. században fenntarthatatlan gazdasági modelljükről nem is beszélve (ki a multikkal, utáljuk az eu-t stb.).
4. az szdsz eltűnésének csak örül az épelméjű választó, eszembe nem jutna rájuk szavazni.
5. az mdf... fulladjon csak bele a saját vérébe, nem szakad meg érte a szívem.
6. lmp... néhány értelmes gondolat mellett a "zöldség" meg a fejlődő gazdaság összeegyeztetése szerintem elég sok közgazdász arcára csak mosolyt csal.

most akkor mi a fenét csináljon a vergődő választópolgár (vagyis én)?

Antifaszok Réme 2010.03.26. 21:27:37

Akkor is a Jobbikra szavazok. Ha beledöglök is....

DartagnanX 2010.03.26. 22:27:27

A Jobbik nem mondja, hogy "ki a multikkal". Ez tévedés. Azt mondják, hogy "adózzanak a multik". Hatalmas különbség.
Mindenhol tudnak adózni, itt sem lesz az olyan nehéz.
A börtönviselt jelöltet azonnal kizárták, ahogy kiderült róla. (Más pártok kizárták azokat, akikről sorra derülnek ki a milliárdos csalások, visszaélések?)
A "buzi-drogos" szóvivő egyrészt nem homokos, másrészt pedig azonnal lemondott, ahogy kikerült az ügy. (Más pártok főemberei lemondtak, amikor kínos dolgok derültek ki róluk?)
Kezdjük el összegyűjteni az mszp fidesz kínos pillanatokat mielőtt mindenki elindul szavazni?
Ja, Gaudi nem Erdély visszafoglalásáról beszélt, hanem a trianoni határok megváltoztatásáról.
(amire egyébként a rendszerváltás óta számos lehetőség volt, Erdély esetében pedig a székely autonómia megteremtésére) Meglepődnék ha ezt Erdély visszafoglalásával képzelné el. :) De kíváncsian várom a videót, amiben arról beszél, hogy tankba pattanunk és meg sem állunk a Gyimesekig, Brassóig, a Havasokig.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.27. 00:31:11

@latte:
Azért van, csak nem akkora, és nem mindenkinek. Annak ellenére, hogy április 11-et már lejátszották.

@Antifaszok Réme:
Nem. Itt ilyen kevés komment születik. Nyilván van ennek oka, és nyilván nemtom mi az.

@Sparhelt:
Nekem még nem sikerült :)

@jürgen baromartz:
Amit én. Érvénytelen szavazat.

@DartagnanX:
Lehet. De a multik adóznak. Itt. Most. A Jobbik multiellenességéhez meg legyen bőven elég ez a csúsztatásokkal és ferdítésekkel tele cikk:

www.jobbikbonyhad.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=70:a-jobbik-gazdasagi-kabinetenek-valasza-bokros-lajos-gyalazkodasara&catid=3:orszagos-hirek&Itemid=3

Arról nem is beszélve, hogy a multik a teljes bruttóra jelentik be az alkalmazottakat...
satöbbi...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.03.27. 00:33:36

@DartagnanX:
ja, jut eszembe:
engem baromira nem érdekel, hogy adott jobbikos buzi-e vagy sem. Felőlem lehet az is. Nyilván jó pont, hogy lemondott, és nyilván rossz, hogy nem mondott le addig, amíg ki nem derült.
Lehet más a Jobbik? Tetszik érteni?

szenon 2010.03.27. 01:04:01

Senki sem mondja ki azt, amit az emberek hallani akarnak. Csak a Jobbik mondja azt, hogy meg kell állítani a bűnözést az iskolában, az utcán, a parlamentben, stb! Morbid az, hogy megvédi az ember a saját vagyonát és őt veszik elő! Amíg a bűnözőknek nagyobb jogaik vannak, addig ne is várjunk mást! Megszólította azt a réteget, amit kell!

virágelvtárs 2010.03.27. 02:59:24

Én ezekszerint innenis, onnanis nézve egy jobb, izgalmasabb világba érek nyáron... A pontosabb érzékeltetés kedvéért viszek kínai Jóbarátokat :)

Leeroy of SMV Design 2010.04.25. 13:09:31

@szenon: Erről van szó. Megszólította, mert látták (egyébként okosan), mivel lehet könnyű és gyors szavazatokat remélni a nép egy "bölcs" rétegének részéről. Ha már bennvannak a készben, utána már bátran lehet köpönyeget váltani, kutya nem fogja őket emlékeztetni semmire. Igazi opportunista politika.
süti beállítások módosítása