hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Csak egy kérdés 27.

2010.05.30. 22:15 Vérszegény éjszakai dúvad

A mai napom nagy részét az iparűzési bevallások töltötték ki - illetve én töltöttem ki azokat. A legutolsót (na jó, reményeim szerint a legutolsót, holnap még le kell ellenőrizni megvan-e mindenkié) kb. egy órája nyomtattam ki, és van egy kérdés, ami már eléggé régóta fúrja az oldalamat ezzel kapcsolatban.

A dolog lényege az, hogy ha egy vállalkozó több településen is folytat árbevétel szerző tevékenységet, akkor az iparűzési adó alapját meg kell osztani a települések között. Amivel nem is lenne gond. Csakhogy az alapot vagy az adott településekre eső személyi jellegű kifizetések arányában, vagy az adott településeken megtalálható tárgyi eszközök értékének arányában kell megosztani.

Én meg ott ültem a szerencsétlen vállalkozó papírjai előtt, akinél nincs sem bérfizetés (ti. főállásban dolgozik valahol), és nincsenek tárgyi eszközei sem (szolgáltat, aztán nem kell neki). Ellenben a székhelye mellett van telephelye is, és a kettő nem ugyanazon a településen található.

Nesze, osszad meg!

Valahogy megosztottam, mert kénytelen voltam.

Csak azt nem értem, hogy ebben a rendszerben miért nem lehet árbevétel alapján megosztani? Mert úgy egyszerűbb lenne? X településről jön 20 forint, Y településről meg nyolcvan. Aztán csókolom. Vagy talán azért, mert ahol már telephelyekre lebontva könyvelik a bért, vagy a tárgyi eszközöket, ott a bevételeket aztán pláne?

2 komment

Címkék: hülye bevallás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr652043462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.06.01. 09:34:17

Akkor lesz szép világ ha egy "söralátéten elfér az adóbevallás"....

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.01. 12:47:54

@immortalis:
A vicc az egészben az az, hogy ha a HIPA-t megcsinálnák normálisan, az tényleg elférne kb. egy söralátéten...
süti beállítások módosítása