hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kognitív disszonancia

2010.10.21. 12:38 Vérszegény éjszakai dúvad

Ha kezdhetem az egészet egy személyes vallomással, akkor be kell valljam, hogy a Fidesz nem a szívem csücske. Sőt... Orbánt arrogánsnak gondolom, aki egy ötvenperces beszédében kevesebbet mond, mint bárki más két perc alatt, ráadásul még a beszédein is lehet hallani, hogy bizonyos szavakat nagy kezdőbetűvel mond, Navracsics Tibort szívesen nevezném viccnek, de ezt a titulust elsősorban Szíjjártó birtokolja, Pintért sok helyen látnám szívesen, de a belügyminiszteri székben egyáltalán nem, Schmittről pedig - akinek az utolsó értelmes, önálló gondolata a müncheni olimpia pástján születhetett meg - inkább szót se ejtsünk. (Megjegyzés: az olimpiai bajnoki cím tiszteletreméltó teljesítmény. De a múltbéli sikerek senkit nem óvnak meg a jelenlegi tetteinek kritizálásától).

 

 

Továbbá a jelenlegi Fidesz kormány meglehetősen sok intézkedése - teljes joggal - nem csak kritikákat, de egyenesen felháborodást váltott ki bizonyos körökben. És most "bizonyos körök" alatt nem csak a közbeszédben a 'szoclibek', 'komcsik', vagy 'libsik' címkékkel megjelölt csoportokat értem, hanem időnként bizony jobboldalon is lehet érezni a zavarodottságot. No, nem a Magyar Hírlap tájékán persze, MH-t olvasni manapság kifejezetten szórakoztató élmény, ahogy állandóan és fogcsikorgatva próbálják magyarázni a bizonyítványt. Például, ha ezzel a cikkel valaki élőben, nagy nyilvánosság előtt lépne fel, kapásból a stand up comedy királyává avatnák.

Itt van példának okáért először a lex Mal nevű törvény. Amelyet első lépésként helyeselni kell, főleg ismerve a hirtelen felszámolás, vagy végelszámolás alá került cégek sokaságát, a nyom nélkül felszívódó céges vagyonokat, de akár Kaya Ibrahim nevét is felvethetjük. Ellenben az is igaz, hogy a törvény összetákolt, bizonytalan lábakon áll, és ami a legfontosabb: vissza lehet élni vele. Röviden szólva, egy olyan törvény született, amelyet a törvény megalkotója bármikor a saját kénye-kedve alapján használhat fel (ki). A Lex Mal-ról itt van egy rövid, ám elég jó elemzés.

Aztán itt van Szalai Annamária esete is, aki az elkövetkezendő 9 évben az NMHH elnöke lesz, még akkor is, ha esetleg 2012-ben tényleg végigszáguldanak az Apokalipszis lovasai a világon, ahogy azt a maják anno gondolták. Szalai azt mondja, ha kell, a kurucinfót is elérhetetlenné tudják tenni (amire "próbálkozás" már volt az előző időszakokban is). De ezek alapján az is nyilvánvaló, hogy akkor nem csak a kurucinfót tudják elérhetetlenné tenni, hanem bármelyik más oldalt is, saját kényük-kedvük alapján, amikor csak tetszik nekik, és az OGY kétharmada tapsolni fog nekik, ha egyáltalán odáig kerül az ügy (illetve, ha egyáltalán lesz ügy). Azt is mondja Szalai, hogy a netes szabályozás csak az audiovizuális tartalmakat fogja érinteni, és csak a gyerekek védelme érdekében, azonban, ha a netes hírfolyamot tudják szabályozni, akkor az is nyilvánvaló, hogy ha éppen úgy gondolják, akkor nem csak a gyerekek érdekében tehetik ezt meg, aminek az OGY kétharmada ismét csak tapsolni fog - ha lesz egyáltalán ügy.

Igen, ha lesz ügy, hiszen az MNHH még csak éppen létezik, még csak azt tudjuk róla, hogy egyszínű, de eddig semmilyen érdemi tevékenységet nem fejtett ki.

A felsorolás hosszasan lehetne folytatni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének keretein belül készülő új Alkotmány vagy a világ első, egy Parlament által megszavazott vicce lesz, vagy valami tényleg hasznos és jó dolog. Ezt egyelőre még mindig nem lehet tudni, mindenesetre konzultálni már lehet az Alkotmányról. Ami vagy komoly, és akkor rossz vicc, vagy pedig unatkozó egyetemi hallgatók médiahekkje, és akkor jó vicc. Mindenesetre a blog egyik szerzője így vélekedik a kereszténység Alkotmányba való beemeléséről (itt a 79. komment, nem találtam lehetőséget rá, hogy magára a kommentre mutató linket szúrjak be ide):

Melyik keresztyénységre akarunk hivatkozni? Az inkvizícióra vagy a keresztes háborúkra? Vajon István király megtért vagy csak eszközként használta a kereszténységet? Ha az első, akkor az a személyes ügye, ha az utóbbi, akkor okos politikus. Az is lehet, hogy a fiatal Magyarország volt eszköz mások politikai harcában. Egyébként jó lenne definiálni a keresztyénség fogalmát!

"Az Úr pedig a lélek és ahol az Úrnak lelke ott a szabadság."
Az igazi keresztyénség sosem kényszerít, sosem kérkedik, sosem hirdeti fennen önmagát.

Nem kellene rá hivatkozni az alkotmányban.

Amely vélemény ugye teljesen ellentétben áll, az eddig kommunikált hivatalos elképzelésekkel. Mindenesetre a Hírszerző.hu szerint ez nem a jó vicc kategóriájába tartozik.

Összességében tehát joggal merülhetnek fel kételyek, de akár félelmek is a Fidesz kormány tevékenységével kapcsolatban. Nem tettek még semmit a félelmek igazolásával kapcsolatban, azonban az Alkotmánybíróság, a médiafelügyelet, a köztársasági elnöki poszt, az önkormányzati rendszer, stb. teljes felzabálásával a lehetőség adott elöttük, hogy a felmerült legrosszabb félelmeket valóra is váltsák.

De ha lehetőségről van szó, akár más lehetőség is nyitva áll. 1990 óta soha, semmilyen kormánynak nem volt még ekkora hátországa, támogatottsága (és most nem a zemberek támogatására gondolok), és ennyire szervilis parlamenti frakciója.

A Fidesz nem csak a legrosszabb rémálmainkat hajthatja végre, de a legnagyobb vágyunkat is, ami az állami költségvetés elhibázott struktúrájának a kiigazítását jelentené. Mert nagy valószínűséggel nem csak nem volt, de egy jó darabig nem is lesz még egyszer  ekkora mozgástérrel rendelkező kormánya Magyarországnak.

Éppen ezért - mivel eddig semmilyen hajlandóságot nem mutattak semmilyen kiigazításra - egyre nehezebb magyarázni a bizonyítványt.

De kénytelen vagyok megtenni - és ha személyes vallomással kezdtem, akkor hadd fejezzem be szintén azzal -, mert mind rövid-, mind hosszútávon olyan elképzeléseim vannak az életemről, hogy azt Magyarországon töltöm le, külföldre maximum nyaralási céllal szándékozom a továbbiakban is eljutni.

Márpedig, ehhez jelenleg csak a Fidesz/Orbán vezette kormányzat tud hozzásegíteni. Függetlenül attól, hogy személy szerint mit gondolok róluk.

Éppen ezért, próbálom magyarázni a bizonyítványukat, oldva ezzel is a kognitív disszonancia okozta feszültséget, amelyet inkább az eddigi és az általam elvárt tevékenységük közti különbség okoz, mintsem az, hogy mit gondolok róluk, és reménykedem, hogy egyszer tényleg nekilátnak.

Ha meg tényleg nem akarnak nekilátni, mert pl. az a tervük, hogy a 2014-es választásokat is a 2010-eshez hasonló fölénnyel zárják, akkor legfeljebb elkezdek külföldi munkák után nézelődni, mert Magyarország jövőjét nem bízhatjuk különadókra.

16 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz jövőkép

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr202387960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egység, kétség, háromság. 2010.10.28. 10:21:40

Bugyuta szóviccel élve, kétséges egység, amit most a hatalmi ágak háromságából a Fidesz összekalapál magának. A törvényhozói, végrehajtói és bírói funkciókat nem azért tárolják külön a fejlett demokráciában, mert még buták és nem találták fel a kétharm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.10.21. 16:33:04

Némi mosolyt ébreszt bennem a szerzőnek a cikk vége felé leírt mondata: "Éppen ezért, próbálom magyarázni a bizonyítványukat". (Mármint az új kormányét).

A cikk túlnyomó részét olvasva viszont az volt inkább a benyomásom, hogy a szerző még az "élő fába" is beleköt, ha az valamiféle kepcsolatban van az új kormánnyal és még ha földreszállt angyalok tevékenykednénk az új kormányban akkor is képes lenne patás ördögként lefesteni őket.

Orbánt arrogánsnak gondolja, a vezető emberekről, beleértve a köztársasági elnököt, úgy beszél, mintha született hülyék lennének. Valójában a szerző arrogáns. Süt belőle az értelmiségi gőg.

Mindenben a demokráciára leselkedő veszélyt láttat:

1. "a (Lex MAL) törvény összetákolt, bizonytalan lábakon áll, és ami a legfontosabb: vissza lehet élni vele. Röviden szólva, egy olyan törvény született, amelyet a törvény megalkotója bármikor a saját kénye-kedve alapján használhat fel (ki)."

2. "Aztán itt van Szalai Annamária esete is, aki az elkövetkezendő 9 évben az NMHH elnöke lesz, még akkor is, ha esetleg 2012-ben tényleg végigszáguldanak az Apokalipszis lovasai a világon."
Megfeledkezik arról, hogy az Alkotmánybírákat is ilyen hosszú időre választják meg, mégsem dől össze ettől a világ.
A média területén sok dolgot jobban kell csinálni, erre az elmult évek durva visszaélései és egyéb tapasztalatai rávilágítottak. Nem sikerült konszenzusos jelöléssel megalakítani a testületet. Mit kellett volna tenni? A végtelenségig várni a sűlt galambra, hogy a szánkba repüljön?

3. "Nem tettek még semmit a félelmek igazolásával kapcsolatban, azonban az Alkotmánybíróság, a médiafelügyelet, a köztársasági elnöki poszt, az önkormányzati rendszer, stb. teljes felzabálásával a lehetőség adott elöttük, hogy a felmerült legrosszabb félelmeket valóra is váltsák."

Csaknem 80 évvel ezelőtt Hitler Németországban nagyon halvány többséggel nyerte meg a választásokat, mégis rövid idő alatt képes volt belőle diktatúrát faragni, mert meg volt hozzá a szándék és a belső és külső helyzet is nagyon alkalmas volt rá.

Ma a "csillagok együttállása" nem ilyen. Egyik tényező sincs meg a diktatúra bevezetéséhez, amivel a szerző értelmetlenül rettegtet.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.21. 23:12:57

@Vidéki:
ad 1: a vicc az egészben az, hogy nem belekötni akarok, hanem védeni a jövőképemet.
ad 2: Orbán arrogáns, Schmitt egy idióta. erről nyithatunk vitát, de felesleges, mert egyikünk se fogja meggyőzni a másikat.
ad 3: én sznob vagyok, ezt már leírtam korábban is. de ez nem értelmiségi gőgöt jelent.
ad 4: a média kapcsán a sült galamb és a szabályozás között azért vannak lépcsőfokok. másrészt gondolj bele józan ésszel... és nem is teszek hozzá többet.
ad 5: Ha Hitler anno egy halvány többséggel képes volt diktatúrát létrehozni, akkor ma Magyarországon a csillagok együttállása konkrétan adja a lehetőséget. Sőt. ma minden csillag együttáll.
Röviden: igenis, fennáll a veszélye valami olyan dolognak, ami kurvára nem demokratikus. nem azt mondom, hogy létre is fog jönni, hanem azt, hogy fennáll.
ha ez rettegtetés, akkor nyisd ki az értelmező szótárt...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.21. 23:20:00

a valóság interpretáció kérdése, vagy ahogy a zorbán mondta, verbálisan áthidalható :-).

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.21. 23:29:51

@bs395:
a valóság és interpretáció kérdése bonyolultabb, de végső soron mindannyian ugyanabban a valóságban találjuk magunkat, amit mások határoznak meg.
Interpretálni = kiélni a kreativitást.
A valóság meg nem több, mint egy álom. vagy képzelgés. mindenesetre a valósághoz sok kreativitás kell...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.10.22. 00:06:22

Orbán sajnos nem képes belátni azt a szegmensét az országnak, amely fölött hatalmat akar gyakorolni - méghozzá a vélt felhatalmazásával. Ő ugyanis semmi mást nem tud, mint az emberek feje felett kommunikálni. A választók lényegi akaratát sem volt képes még felfogni. (természetesen a fidesznyikjei sem értik azt - igaz, sosem akarták megérteni)
Ez a nagy büdös helyzet... a választók legnagyobb része pedig már tudja, hogy szart Viktor (is) a fejére, eszébe nem jut a magyar emberek sorsán javítani. És addig nem is fog eljutni az ő szintjükre, amíg a kisember ellenségeként tengeti el idejét, miközben minden lehetősége adott már a tisztességes kormányzásra. Helyette viszont még mindig a tisztességtelen pártpolitikáját nyomatja.... de könyörgöm! már rég nem ez a dolga: hanem a kormányzás. Szóval illene egy térképpel a kezében végigmenni azon az országon, amelyiket még mindig csak kihasznál, amikor hazaér valahonnan az álomvilágából. Rohadtul téves elképzelései vannak egy köztársaság vezetéséről - ez a fő baj vele és fidesznyikeivel.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.22. 01:59:12

@Vérszegény éjszakai dúvad:
létezik az objektív valóság, csak teljes egészében megismerhetetlen. ez a fajta információs asszimetria nem csak az egyén és a mindenség között tetemes, de két egyén között is, így engedve széles teret a magyarázatiparnak, amikor az objektív valóság érzékelésünkbe betüremkedő részletei nagyon nem állnak összhagban a ránktukmált állításokkal, akkor gyurcsány a hibás - csak közben nem nagyon pörög az elszámoltatás.

Vidéki 2010.10.22. 11:21:04

@térfél:

Írod: "(Orbán) a választók lényegi akaratát sem volt képes még felfogni."

Ilyen spirituális telejesítményre csak te és a veled egy húron pendülő (gondolkodók?) lehetnek képesek.

Érthetetlennek látszik ezen az alapon, hogy a választók mégsem titeket "az arra méltókat" fogadtak bizalmukba.

Vidéki 2010.10.22. 11:24:58

@térfél:
Szerintetek még a választók is hülyék lehetnek, nemcsak a teljes mostani államvezetés.

Mindenki hülye lehet, csak ti nem.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.23. 10:11:51

@bs395:
akármennyire hülyén is hangzik, jómagam nem hiszek az objektív valóságban, sőt a valóságban is csak ritkán. ellenben az idők során azért sikerült kialakítani egy olyan általánosan elfogadott interpretációs mechanizmust, amely miatt azt hisszük, hogy mindannyian ugyanabban a valóságban élünk. akiknek problémájuk van ezzel (tkp. interpretációs deficit), azokról az idő dönti el, hogy zsenik, avagy őrültek. avagy politikai/marketing kommunikáció, amely során meggyőznek bennünket, hogy annak az elenyésző néhány ezreléknek van igaza, aki pont másként látja a dolgokat.
a fideszék egyrészt tök ügyesen állítják be a semmittevést cselekvésnek, meg ügyesen mutogatnak visszafelé (és ez csak addig jó nekik, amíg hátrafelé tudnak mutogatni, eszük ágában sincs senkit sem elszámoltatni), azonban rajtuk kívül (meg a hivatásos bizonyítványmagyarázókon kívül) mindenki pont másnak látja a valóságot. kb. úgy, hogy hamarosan a fejünkre dől a ház.
na most két eset van: tényleg fidszéknek van igaza, és mások a hülyék - amiben én nem hiszek; vagy a ház előbb-utóbb a fejünkre dől, de akkor már nehéz lesz azt kommunikálni, hogy az ép háztetős házak már cikik, és az kurva jó dolog, ha a hálószobából csillagokat tudunk bámulni egy fagyos januári estén.

Vidéki 2010.10.24. 08:47:49

@Vérszegény éjszakai dúvad:

Írod: "akármennyire hülyén is hangzik, jómagam nem hiszek az objektív valóságban, sőt a valóságban is csak ritkán."

A természettudományok hatalmas fejlődését éppen az tette lehetővé, hogy az igazi tudósok teóriáikat alávették a valóság kontrolljának. Meg voltak győződve arról, hogy az objektív valóság létezik.

A szerző felfogása az objektív valóságról, lehetővé teszi, hogy össze-vissza akármiről akármit hablatyoljon. Hit kérdése, hogy az olvasója mit hisz el belőle, nincs mivel ellenőrizni.

Ennek a modellnek a működőképességét bizonyítja annak szektának a története, ahol a véleményvezér a tagokkal elhitette, hogy a közeledő Halley üstökös a jóságos földönkívüliek űrhajója és ha most öngyilkosok lesznek a földönkívüliek elszállítják őket egy jobb világba. A tagok annyira megbíztak vezérükben, hogy egytől-egyig követték őt az öngyikosságba.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.24. 18:16:53

@Vidéki:
A természettudományos valóság létezése és megismerhetősége felől nincs kétségem, bár akkor itt kell megemlékezni Newton és Einstein elméleteiről, amelyek ugye ugyanarról beszélnek ám mégis ég és föld a különbség. Ettől függetlenül az a fránya golyó, vagy bármi, amit elejtünk, az lefelé fog esni. Ill. fogalmazzunk úgy, hogy a gravitációs középpont felé. Ergo a gravitáció létezik.
A társadalomtudományos valóság azonban mint olyan nemigen létezik. Nem tudom, tudod-e, de pl. csak Magyarországon szekérderéknyi irodalma van annak az első látásra egyszerű kérdésnek, miszerint: "Ki a cigány?"
Arról meg egyébként jómagam is írtam már egyszer, hogy mára alapvetően a természettudományos világképben is a hit dominál. Hát még a bölcsészettudományokban (amelyeknek egyébként igen, pont az interpretáció, a valóságolvasat az egyik legfontosabb eleme).

Vidéki 2010.10.25. 09:29:20

@Vérszegény éjszakai dúvad:

Erős kijelentés: "Arról meg egyébként jómagam is írtam már egyszer, hogy mára alapvetően a természettudományos világképben is a hit dominál."

Ennek élő cáfolata napjaink gyakorlata. Míg az ókori görögöknél a repülés csak Daedalus és Ikarus történetében ölthetett testet, manapság évente emberek százmilliói repülővel utaznak.

Ez arra utal, hogy természettudományos világképünk egyre inkább összhangban van a valósággal és ismereteink egyre pontosabbak a természet működésének "műhelytitkait" illetően.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.25. 21:52:28

@Vérszegény éjszakai dúvad:
az emberi érzékeléstől független valóságban nem hinni egyrészt nem tilos, másrészt a világ pontosan ugyanúgy működik, ha hiszel benne, mint ha nem - max az eredmények mások :-)

@Vidéki:
a vallásos világkép is elvileg megfigyeléseken alapun, a midnennapi élet szabályait, problémáira adott tanácsokat igyekeztek rendszerezni, tapasztalati alapon. pl a disznóhús tilalma a tilalom megszületésének idejében kifejezetten praktikus dolog volt, ám később az ilyen tapasztalatokból levezették, hogyan néz ki a szentháromság, amit viszont tapasztalati úton nem lehet megismerni.
a természettudományos világkép is olyan megfigyelésekből táplálkozott, hogy ha feldobok valamit, az leeseik, és ezt elnevezték gravitációnak, de később levezették belőle, hogy a világmindenség egy hatalmas robbanásban keletkezett - amit, lássuk be, nehéz megtapasztalni.

a két világmagyarázat között a különbség a bennük hívők attitűdjében jelentkezik meg: egy nem hívő hajlandó szavazni egy hívőre, de fordítva elég kicsi az esélye.
és még lehetne sorolni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.26. 16:25:31

@Vidéki:
bocs, félreérthetően fogalmaztam. szóval a term.tud. világkép és a hit kapcsolata természetesen elsősorban azokra az emberekre vonatkozik, akik nem elektronmikroszkópokkal dolgoznak, meg akik nem értik a "Föld egyenes pályán mozog, csak a Nap tömege annyira meggörbíti a teret, hogy ezt oválpályának látjuk" típusú kijelentéseket.
Ettől függetlenül, ha belegondolsz, a vírusokat sem tudod megtapasztalni, hanem csak a hatásukat, meg a viszonyukat az antibiotikumokkal. De honnan tudod, hogy azok tényleg vírusok? Mi van, ha gatyacsenő manók? (jó, ez most nyilván túlzás volt)
És egy hívőnek Isten léte legalább annyira valóságos (és megtapasztalható), mint nekem a vírusok léte.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.27. 00:47:14

@Vérszegény éjszakai dúvad:
ha azt mondják, hogy a világegyetemben ötszázezermilliárd csillag van, szó nélkül elhisszük, de ha egy padra ki van írva, hogy frissen festve, azt muszáj megtapogatnunk.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.10.27. 10:02:23

@bs395:
:)
igenigen, azokat a dolgokat, amelyekre ki van írva, hogy frissen mázolva, egész egyszerűen meg kell tapogatnom...
süti beállítások módosítása