hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Preambulum

2010.11.19. 14:03 Vérszegény éjszakai dúvad

Az Alkotmány akadályozza az embereket a változtatásban állította tegnap a Népszabadságban Lázár János (erről tegnap már itt írtam). Ezen kijelentés hatására úgy gondoltam, hogy ránézek az alkotmányozós blogra, amelyen túl nagy aktivitást nem találtam, ellentétben ezzel a kijelentéssel (a jogokról és a kötelességekről szóló részben):

Tény tehát, hogy a mai magyar alkotmány alapvető jogokkal és kötelességekkel foglalkozó fejezete a jelenlegi formájában sem szorul feltétlenül komolyabb módosításokra.

Ha ez így van, akkor ettől pillanattól remegve várom, hogy Lázár János mit is értett az Alkomány gát voltán. De felejtsük el most Lázárt, felejtsük el a KEH által nemrég közzétett anyagot, amelyet Schmitt Pál állítólag nem is látott, sőt, felejtsük egy pillanatra az ekézést, legyünk inkább konstruktívak.

Tehát előállnék a magam egyszerű kis preambulumával, amelyben nem lesz szó sem Szenk Koronáról, sem annak tanáról, sem a kereszténységről, sem Istenről, sem a magyar nyelvről - mindezeket hagyjuk meg a jog-, és egyéb filozófusoknak, akik szerintem még évekig el tudnak (tudnának) ezeken rágódni, mint hűséges házőrző a gumicsonton.

Szóval így nézne ki a magam kis egyszerű, három pontos preambuluma:

1. Magyarország államformája köztársaság

2. A Magyar köztársaság törvényei minden magyar állampolgárra vonatkoznak, lett légyen az illető politikus, cigány, zsidó, antiszemita, mélymagyar, jogi személy, Mátyás király harmadik reinkarnációja, vagy akár maga Mátyás király. A Magyar Köztársaság törvényei vonatkoznak a Magyar Köztársaság területén működő nem magyar állampolgárok által alapított vállalkozásokra, illetve a Magyar Köztársaság területén csak ideiglenesen élő nem magyar állampolgárokra is (bevándorlók, turisták). A Magyar Köztársaság mindenkori kormánya a törvényeket a fentiek szellemében hozza meg és terjeszti be az Országgyűlés elé.

3. A Magyar Köztársaság állampolgárai a jogaik tudomásulvételével elfogadják a kötelezettségeiket is.

Persze cizellálni lehet rajta, de szerintem minden más, amit csak be akarnak szuszakolni a preambulumba nem más, mint sima terelés, meg a beterjesztők saját vágyainak a kiélése.

 

7 komment · 2 trackback

Címkék: szerintem preambulum alkotmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr62459313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jóslat: a gazdaságpolitikánk vagy beválik, vagy nem! 2010.11.19. 14:51:07

gazdasági meseAtyámfiai, képzeljétek újabb nagyszerű tehetségét villantotta meg az ország megmentője. Jós lett belőle!Ami azt illeti, gondolkodtam róla, hogy meg kellene kérdezni valami jövőbelátót, mégis kell-e idegeskednem a jövőm miatt, avagy nyugi,...

Trackback: Bál a Sándor-palotában 2010.11.19. 14:13:50

  Végül is csak kiderült, hogy ki volt az, aki megpróbálta lejáratni a Magyar Köztársaság államfőjét, Schmitt Pált azzal, hogy egy helyesírási hibáktól hemzsegő alkotmánytervezetet tett elérhetővé az ország, a nép számára. Név szerint természetese...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.19. 14:52:10

bocs, de nem jó.
1. magyarország államformája komplikált.
2. a törvények azokra vonatkoznak, akik éppen nem teszenek a törvényhozónak, a mindenkori törvényhozó (valamint barátai és üzletfelei) mentesül hatályuk alól.
3. magyarország állampolgárai kötelesek minél jobban igyekezni a szabályok és kiskapuk abúzálásában jeleskedni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.19. 15:05:20

@bs395:
igen, de én arra ez esetre gondoltam, ha bonyolultabb alkotmányt akarunk annál a disznóólra (vagy hova) festett szövegnél, miszerint minden állat egyenlő, de...
mert olyat is lehet ám, hogy a picsába ne lehetne, hiszen kétharmad van.

Vidéki 2010.11.19. 15:11:45

A szerzőnek az Alkotmánnyal és az Alkotmánybírósággal kapcsolatos egyoldalú ismereteit fel kellene frissítenie.

Segíthetné az elmozdulást jó irányba, ha elolvasná ez a cikket:

Mezei Balázs: Ideiglenes öröklakás és alkotmányozás
2010. november 19. MNO

Alkotmánunk preambulumában benne van, hogy ideiglenes.

"Egy olyan alkotmánybírósági önértelmezés, amely lehetővé tenné akár az alkotmány megváltoztatásának akadályozását is, mindennél ellentmondásosabb helyzethez vezethet. Azt a groteszk állapotot idézheti elő, melyben az ideiglenes alkotmány ideiglenes bírósága önmaga ideiglenességét időtlenséggé minősíti át – kicsit hasonlóan azon szovjet tisztekhez, akik ideiglenesen hazánkban állomásozva öröklakáshoz juttatták magukat."

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.19. 15:31:44

@Vidéki:
ugyanakkor azt is mondják, hogy igazából nincsenek vele problémák. nosza, vegyük ki a preambulumból az ideiglenes szót, a probléma máris megoldva.
másrészt az AB soha nem hirdette sem fennen, sem suttogva akár önmaga, akár az alkotmány megváltoztathatatlanságát. felhívnám figyelmed, hogy az idézetben a szerző feltételes módban fogalmaz.
az AB-vel kapcsolatos jogkörszűkítés miatt nem az alkotmánybírák emelték fel a hangjukat, hanem korábbi alkotmánybírák, újságírók (pölö az MNO-n is), bloggerek, etc.

kszabo 2010.11.19. 19:07:56

A népet azért vették ki az államnévből, mert a demokráciában az éhenhalás is alapvető jog.
Budapest az oka mindennek, le vele! - szkaresz.blogter.hu/417352/nagyapa_allama
Üdv

kej 2010.11.20. 07:18:57

@Vidéki: a német alkotmányban pedig benne volt, hogy az újraegyesítés után új alkotmányt írnak. erre mit csinált az a szégyentelen nemzet? új alkotmányt? lófasztmama. kihúzta a régiből az inkriminált részt. na erre varrjál gombot

bierkamp 2010.11.20. 07:47:44

Szarok a Preambulumra, Szarok a Székelyföldre, Szarok a határon túliak seggnyalására a szavazatokért,..csak már Nyugat Európai módon élnénk a határon belül( fizetés, jog, demokrácia, gazdaság, nép megelégedettség területén)
és a Viktatura Diktatúra meg lenne már döntve!!!!!
süti beállítások módosítása