hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Halló, ott ki beszél?

2010.12.06. 14:06 Vérszegény éjszakai dúvad

Azt írja az Index.hu, hogy a magyar felnőttek fele egyetlen könyvet sem olvasott el a tavalyi évben. Erre viszont a Hírszerző rátesz még egy lapáttal, ők kiderítették, hogy akik olvasnak, azok sincsenek tisztában azzal, hogy mit olvasnak. Részlet a cikkből:

Az, mondjuk, alapfokú műfajismereti kurzus elvégzése nélkül is tudható, hogy ha egy írás a publicisztika rovatban jelenik meg, akkor az valószínűleg publicisztika, ennek ellenére a gondos szerzők az álOrbán utolsó válaszába beleírták, hogy az egész beszélgetés csak a riporterek képzeletében létezik.

Hiába.

Magyarország, kommentelők, 2010. Még több viccelődés itt.

Én meg ezek után elgondolkodom azon, hogy valamilyen feltételhez kötöm a továbbiakban a hozzászólási lehetőséget. Pl.: Mielőtt hozzászólnál, légyszíves válaszolj magadban a következő kérdésre: Miről szólt a bejegyzés?

31 komment

Címkék: abszurd beszél a polgár az köznek állapotja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr702496989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.12.06. 18:39:44

arról, hogy te egy gyurcsányista értelmiségi vagy.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.12.06. 22:19:37

A Hírszerző cikke elég kitaláció, és bár én a poén lelövése után olvastam, lehet előtte is odaraktam volna a kérdőjelet. (Különösen az AB jogkörét megszorító intézkedés kelt gyanút, mert a különadó visszadobásáig kormányhű szervezetnek gondolta mindenki.)
Ez az az eset, amikor a poén-fricska túl jóra, túl hitelesre sikeredett. Hozott nekik egy jó adag népszerűséget és kattintást, de a hitelességük a Blikk "színvonalára" zuhant le.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.12.06. 22:53:44

@bs395:
egy? sértegetsz, vagy mi? :)
egyébként érdekes kérdésként: vajon manapság a gyurcsányista, vagy az értelmiségi számít nagyobb sértésnek? (egyébként mi van? Vidéki babérjaira törsz? :)

@bulvármédiás =>:
a hírszerző cikke (publicisztikája) kifejezetten kitaláció, ti. ezt írják a végén:
"Azonban tiszta szerencse, hogy az egész felvetés merőben hipotetikus, hiszen ez az egész beszélgetés csak az önök képzeletében létezik."
na, ezt nem voltak képesek sokan értelmezni...
egyébként arról nem is beszélve, hogy ki a franc gondolta ezt komolynak a felvezető sorok után. ti. Orbán interjút adott a hírszerzőnek, csak "elfelejtették" nyilvánosságra hozni. na ezt benyelni...

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.12.06. 23:42:20

Erre a hírre írtam én azt fészbukon, hirtelen felindulásból, a legjobb volna Magyarországot betiltani, és ha elcsatolnák valahová az egészet a francba. :(

Kopiás Attila Steve 2010.12.07. 00:05:18

Hát nekem a moderálás vált be. Ha főoldalon vagyok, 10-ből 8 komment gazdája a címet sem olvasta el, a maradék egy része az, aki érti amit olvasott és aztán vagy egyetért vele, vagy nem, de velük már lehet is kezdeni valamit.
Engem mondjuk különösebben az nem zavart, hogy analfabéták használják verbális maszturbációra a kommentdobozt, azt viszont igen, hogy miattuk kiszorul a normális, értésre törekvő kommunikáció.
Mióta moderálok, és - függetlenül attól, hogy egyetért-e vagy sem - csak azokat engedem be, akik érdemben hozzászólnak, sokat javult az arány. Eleve kevesebb komment esik be, és azoknak is max az egyharmada utal lábon kihordott agyelsorvadásra.

@Birtalan Balazs: El kell, hogy keserítselek, szerintem külföldi hasonló felületeken nagyon hasonló zajlik, szóval akárhova csatolnának minket, maradna a writeonly üzemmód. Kénytelenek leszünk valahogy mi magunk megoldani.

bryan 2010.12.07. 00:29:45

@Vérszegény éjszakai dúvad: Miért kellett kommentbe rakni a lényeget? Biztos a "hipotetikus" kifejezés zavarta meg szegény olvasókat. A judeobolsevikkapitalista sajtó igazán megtanulhatta volna mellőzni az ilyen nehéz szavakat, nem lehet minden iskolázatlan mellé ISZSZ-t állítani.

Gargaj · http://gargaj.umlaut.hu 2010.12.07. 01:46:45

@arkana: YouTube mar kiprobalta, nem jott be. (Sot.)

Az internet write-only medium, ennyi.

rajnaig 2010.12.07. 02:38:18

Az az egészben a legszebb, hogy az Index újságírói és bloggerei arról híresek, hogy pontosan értik, és alapvető hibák nélkül adják tovább az általuk közölt híreket, szerkesztési technikájuk utolérhetetlen, a cikkek nyelvtanát mintha egyenesen Kazinczy lektorálta volna.
Na de most komolyra fordítva a szót, ha az újságírók egy bizonyos (sajnos elég jelentős) hányada funkcionális analfabéta, akkor mit várjunk az olvasóktól?

yeti-ufo hibrid 2010.12.07. 03:41:56

öööööö
milyen cikk?
:bambán nyálcsöpp:

yeti-ufo hibrid 2010.12.07. 03:43:42

@rajnaig:

Tehát azért oké hülyének lenni, mert lám, a Pistike is hülye?
Nem nőttünk már ki ebből?

BKV reszelő 2010.12.07. 05:30:46

Ez mi ez? Mindegy! Fasság és a komenisták műve élen az orbánnal! :)

aritus 2010.12.07. 06:15:26

A Hírszerzőn az összefoglaló majdnem olyan jó, mint az "eredeti" Orbán interjú:)) Nekem már ott is a kommentekkel volt kerek:)) De azt nem gondoltam volna, hogy a hazai internet világában ekkora hullámokat vet majd!:))

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.12.07. 07:38:19

Ezúton szeretném megkérdezni, hogy mikor lesz ma idióta kvartett? köpködnék már egyet, tisztelettel. :)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.12.07. 07:56:34

minden poszt, írás, stb. arról szól, amit és amennyit a nyájas olvasó megért, felfog, meg AKAR érteni, fel AKAR fogni belőle.

következésképpen teljesen mindegy, hogy a szerzőnek mi volt a célja az írással, illetve például, hogy nyilvánvalóan közzétette-e, hogy miről NEM szól, ez az olvasók egy részét teljesen hidegen hagyja.

szabadenergia 2010.12.07. 08:00:48

Nem tom, mér csodálkozik az író, ez az az ország, ahol a Kontroll c. film előtt a BKV vezérigazgatója a biztonság kedvéért kiselőadást tartott arról, hogy ez a film a képzelet szüleménye és értse meg a kedves néző, hogy nem a pesti metróról szól.

pazola 2010.12.07. 08:24:55

Elolvastam a magyarazkodast, hat ez valami szanalmas.

Persze jobban belegondolva ma mar mindenkinek lehet internete, es annyira, de annyira sotet egy csomo ember, hogy ihaj.

De hogy ezt ki gondolta komolynak?! Van olyan ertelmes, a politikat egy icipicit koveto ember, aki ugy gondolja, hogy Orban ilyen interjut ad?!
Na, azoktol is siman el lehetne venni a valasztojogot..

is 2010.12.07. 08:27:32

ahogy oda is irtam: eddig a 84% volt a neplelek ertelmi szintje nivopalcajanak also hatarjeloloje 2008-bol. most mar ez az uj etalon.

fuszujka 2010.12.07. 08:50:10

Az tényleg jót tenne sok esetben, ha a kommentelés valami műveltségi kérdéshez lenne kötve. Ha illető nem tud válaszolni a kérdésre (amire lenne kb. 10 másodperce, hogy ne guglizhassa ki a választ), egyszerűen nem kommentelhet. A szabadsága meglenne hozzá, csak tőle függne, hogy tud-e élni vele...
Azt hiszem kb. ötödére csökkenne a kommentek száma. Az ostoba, csupán "fáradtgőztkiengedőké" meg talán nullára.

Chicano 2010.12.07. 08:50:46

A poszt jogos, például az Index címlapra kikerülő blogokban érdemi diskurzust folytatni lehetetlen. Teljesen elképesztő az a stílus és tartalom ami ezekben a blogokban megjelenik. Az hogy a legelemibb helyesírási szabályokat is képtelenek betartani már csak hab a tortán. Ezektől ne várja senki hogy egy strukturált szöveget képesek legyenek megérteni és arra érdemben válaszoljanak. Ahogy látom a legtöbb megmondóember elolvassa a poszt címét és arra válaszol.

Kulmar 2010.12.07. 09:17:15

@szabadenergia: hehe tényleg, akkor az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha a Drágán add az életed elején mondjuk az amerikai felhőkarcoló tulajdonosok vagy repülőtér fenntartók egyesülete felszólalna, hogy amit majd másfél órán keresztül látunk, az nem a valóság.
Pedig a 4 éves unokahúgom is nagyjából különbséget tud tenni valóság és a fikció között. Talán neki még segíteni kell ebben egy kicsit.

OkoskaTo:rp 2010.12.07. 09:24:56

További kérdés: "Gondolkoztál ma már?"

De csodálkozom, hogy a szerző csak az írások kommentelőinek szellemi színvonalán van kiakadva. Gondoljuk bele, hogy ezek az emberek (sőt, még ilyenebbek, akik ezt az írást elolvasni sem tudják) választhatnak, szavazhatnak. Ezektől várjuk el, hogy felfogják a szavazatuk következményeit?

kafferbivalybalamber 2010.12.07. 09:54:08

"Magyarországon csak funkcionális analfabéták olvasnak publicisztikát?"

Igen. Valamint blogokat is.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.12.07. 10:31:59

Nem szavazta meg a simlis, álszent Fidesz Szögi Lajos családjának kártérítését!

Nyolc honatya kivételével elutasították a Fidesz képviselői azt a törvénymódosítást, ami lehetővé tette volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkapja a nekik megítélt 46 millió forint kártérítést.

Nem vette tárgysorozatba a parlament azt a törvényjavaslatot, ami alapján lehetőség nyílt volna, hogy az Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos családja megkaphassa a számukra jogerősen megítélt kártérítést. A bíróság korábban ugyanis 46 millió forintot ítélt meg a családnak, de – miként ezt lapunk is megírta – a tettesek családjának gyakorlatilag nincs vagyona, így semmi esély nincs arra, hogy ezt a pénzt valaha is behajtsák rajtuk.
A parlament azonban 117 igen és 215 nem szavazattal nem vette tárgysorozatba a javaslatot. Az MSZP, a Jobbik és az LMP jelen lévő képviselői támogatták az előterjesztést, de nyolc JÓÉRZÉSŰ Fideszes képviselő is megszavazta, nevezetesen Bácskai János, Braun Márton, Gulyás Gergely, Gyimesi Endre, Herman István Ervin, Horváth László, Manninger Jenő és Szabó Tamás, valamint a KDNP-ből Pálffy István.

További 11 Fideszes tartózkodott.

A nem-el szavazók között csak Fideszes és KDNP-s képviselők voltak!!!!

Ilyen ez a banda, "szép volt fiúk!" A jó édes anyátok!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.07. 10:34:41

@Orbán már mindenki tüntet, szorul a hurok törpe!: na: itt van egy. Ezt a begjegyzését már a harmadik blogban látom. Ott sem olvastam el: van nekem az a képességem, hogy gyorsolvasás. Ebben a szövegben még ezt se kellett használnom: túl sok benne a felkiáltójel, nyuilvánvalóan hülyeszegény az írója. (Nem beszélve a "nick-jéről"...)

Félreértés ne essék: ez egint nem pártállás kérdése. Bár ez a srác konkrétan egy balos hülye.

Kulmar 2010.12.07. 10:40:16

@Humperdickk: a trollkodás is egy életforma, viszont ha már előre megírt szöveget illeszt be, legalább olvasná el és javítaná a hibáit!

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.12.07. 10:45:00

Én életemben egyetlen hivatalnokot találtam (na jó, talán kettőt), aki nem volt funkcionális analfabéta. Pedig találkoztam ügyvéddel, bíróval, bankigazgatóval és egyéb diplomás barmokkal is.

Alapvetően nem divat a másikra figyelni, úgyis csak nekem van igazam....

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.07. 10:50:42

@Fan....: ja, én is állandóan mellégépelek, de képes vagyok eltölteni egy félórát is azzal, hogy tízsszer átolvasom a blogomban a bejegyzéseket, mielőtt véglegesítem. Kommentekben már annyira nem érdekel, ott a gyorsaság is számít :)))

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.12.07. 17:18:54

@KA_Steve:
az a szitu, hogy nem kedvelem a moderálást, bár egyre sűrűbben érkeznek olyan kommentek, mint: @A közutált Szíjj ártó, Kósa, Pintér, modjon le!: úgyhogy most már kénytelen leszek elgondolkodni róla.
@Humperdickk:
hehe, én is átolvasom min. háromszor, majd miután élesítem mindig találok még kb 2-3 hibát, vesszőhiányt, vagy valami hasonlót. asszem ezzel együtt kell élni.
süti beállítások módosítása