hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Csak egy kérdés 35.

2010.12.13. 14:46 Vérszegény éjszakai dúvad

Zajlik az élet a közmédiumokban, legalábbis az Index cikke szerint. Van egy különösen érdekes része a cikknek, ez pedig Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda frissen kinevezett vezérigazgatójának következő szavai:

Az MTI alapelveiről beszélve Belénessy a 168 órának azt nyilatkozta, hogy a közszolgálati újságíró nem lehet a kormány ellensége, és nem kérdőjelezheti meg a szabadon választott kabinet hatalmát.

„Az nem megy, hogy elfogadjuk a tisztséget, majd szembeszegülünk a megbízóval” – nyilatkozta az MTI vezérigazgatója.

Többször is elolvastam a fentebb citált részt, mert egyáltalán nem értettem, hogy Belénessy mire gondol. Végül megkerestem a 168 órán az interjút, hátha attól okosabb leszek. Itt elolvasható. Azzal ne is foglalkozzunk, hogy Belénessy a fehér címlapok kapcsán mindössze ennyit tud reagálni:

Közszolgálati újságíró vagyok, médiapolitikai ügyekkel nem foglalkozom.

Az már sokkal érdekesebb, hogy azt is mondja, hogy most kezdik el lerakni a magyar BBC alapjait - egy BBC szintű magyar közszolgálati média pedig szerintem mindenki számára kívánatos volna, azaz akár hallelujázhatnánk is. Abba megint csak ne menjünk bele, hogy Belénessy szerint a közszolgálatiságnak két kritériuma van: objektivitás és ingyenesség (Bármilyen médium objektivitásáról már itt írtam egyszer), ami a központi hírgyár vezetőjétől szerintem elég kevés. De Belénessy a következőket is mondja:

Egy közszolgálati újságíró nem lehet a kormány ellensége, nem kérdőjelezheti meg a szabadon választott kabinet hatalmát. Az nem megy, hogy elfogadjuk a tisztséget, majd szembeszegülünk a megbízóval.

 Ez a kijelentése pedig tényleg értelmezhetetlen. Elképzelésem sincs, hogy Belénessy ezzel mire gondolhat, de ha felvetette a BBC-t, illetve a kormány iránti lojalitást, akkor óhatatlanul felvetődik az emberben egy személy, illetve az öngyilkossága.

Igen, David Kelly-é. Kelly információi alapján tudósított arról a BBC, "hogy az iraki katonai beavatkozás brit támogatottságának erősítése végett a kormány által tavaly ősszel közzétett hírszerzési dossziét "feltupírozták".

Nos, BBC és lojalitás.

Szóval merre tartasz magyar közszolgálat?

19 komment · 1 trackback

Címkék: abszurd közszolgálat akarom tudni? belénessy csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr582513111

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az utolsó médiaháború 2010.12.13. 17:34:02

Emlékeztek erre a logóra? Abból az időből származik, amikor a mostani kormánypárt még az ellenzéki padsorokból védte a demokráciát a hatalomtól. Ez volt a demokrata körök, a demokráciavonal, a civil szerveződések, a népszavazások és konzultációk k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2010.12.13. 21:15:20

Ami ma történik a tömegek támogatásával, az nem jelent mást, minthogy a magyar nép nem európai, na jó, rasszista leszek, nem "fehér emberekből" álló csoportosulás. Én már régóta nem vagyok büszke rá, hogy a mai "magyar nemzetbe" tartozok, de most már szégyellem is. Nem igazán látok más lehetőséget, mint kivándorolni Nyugatra. Semmi kedvem egy beteg, torz banánköztársaságban élni.
Hozzá kell tennem, mélyen a "felvilágosult abszolutizmus" híve vagyok, azonban ez nem egyenlő azzal az eltorzult sovinizmussal spékelt bolsevizmussal, ami jelenleg van.
A magyar nép újra megmutatta, hogy kulturálisan, mentálisan, szellemileg alkalmatlan az államiságra és a jogállamiságra.
Volt lehetőségünk arra, hogy a betelepült nagyszámú német lakosság vezetésével "elnémetesedjünk" -lásd II. József kora-, azonban ez nem jött össze. Most Európa legalját alkotjuk, a sok barom meg büszke is rá.
Csürhe, semmire se jó ez a nemzet, kivéve azt a kb. 20%-nyi embert, akinek lenne helye Európában. Ezek jelentős része sajnos kora, végzettsége, képzettsége, nyelvtudása miatt nem tud emigrálni, de akinek lehetősége van rá, az el fog menekülni. A magyarországi csőcseléket -sajnos ez alkotja a nemzet többségét- nem sajnálom, tőlem éhen is dögölhetnek. Akinek erkölcsi értékrendje, jelleme alapján kultúrállamban lenne a helye, de kénytelen itt maradni, azt sajnálom.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.14. 08:32:49

@ökörpöröly: nem 20%. Csak 2. A többi stimmel...

És még valami: kábé 1000 éven át jöttek be A Kárpát-medencébe csodálatosnál csodálatosabb emberek, hogy megalkossák a magyar nemzetet. Majd
100 éven át folyamatosan mentek el innen csodálatosnál csodálatosabb emberek, hogy (pl.) Amerikában fedezzék fel a hidrogénbombát, számítógépet, alkossanak zenét, filmeket, fotókat, írjanak csodálatos könyveket.

Akik maradtak, nem sokat érnek. Engem is beleértve. És még én sem maradok.

paráznabillegető 2010.12.14. 08:52:12

"megalkotni a magyar nemzetet". lol.
élni jöttek ide, leszartak ők magyart, vlachot, rácot... de még a szomszéd taljánt is.
elmenni is pont ezért mentek/mennek el.

nevlexikon · http://nevek.blog.hu/ 2010.12.14. 09:13:53

A blog fejlécképében szereplő Kádár Jánostól egy ilyen kijelentés még elfogadható, de 20 évvel a rendszerváltás után már nem. Bár nem bánnám, ha Jani bácsi visszajönne, s pár jobbost eltenne láb alól.

Steve31 (törölt) 2010.12.14. 09:15:47

"Szóval merre tartasz magyar közszolgálat?"

Szerintem a teljes hiteltelenség és nézhetetlenség felé tart.

A fidesz TV-nek azt sem hiszem el amit kérdez.

Az MTV-nél is az előrejutás egyetlen feltétele a vezér seggének megfelelő mélységbe történő nyalása.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.12.14. 09:16:43

Ha nem a balkánon élnénk ezek után önként mondana le, elnézésért esedezve...

Link Elek 2010.12.14. 09:30:05

>Szóval merre tartasz magyar közszolgálat?

Orbán Viktor istenként tiszelő, es félő $%#%! felé.

2010.12.14. 09:36:42

Tisztelt kommentelők! Önök végig tudnak nézni egy /kereskedelmi tévés/ híradót stressztünetek nélkül? a gyomorforgató részletektől hemzsegő bűnügyi híreket szeretik hallani? Ha a válaszuk igen, akkor ez az ország nem az Önök országa. Pozitív gondolkodásra, összefogásra lenne itt nagy szükség!

Rá Dios 2010.12.14. 09:45:48

Sajnálatos, persze, de "Mellényessy" úr nem is a BBC vezetője lett, hanem csak itthon, Ugocsán.

Ja, hogy hova tart a magyar közszolgálat?
Hát kérem, az nem tart már sehova, csak tartozik valahova.

Johnny Tinenbalm 2010.12.14. 09:51:47

ha sikerül egy lépésből eljutni onnan, hogy az állam által fizetett alkalmazottak az állam szerint ne dolgozzanak az állam ellen, oda, h a fidesz majdbiztosan jól meggyilkolja azt aki ellentmond ennek, akkor

te súlyosan beteg ember vagy.

Gera 2010.12.14. 10:10:37

Ha tényleg kirúgják a fél bandát, akkor mindenképp jó irányba tart. Engem annyi érdekel a magyar közmédiából, hogy mennyi pénzt kúrunk el rá. Függetlenek sose voltak, emiatt kár sírni.

nicsakegy 2010.12.14. 10:23:18

S@ökörpöröly: Sajnos egyet kell értenem veled. Egy rossz vicc ami itt folyik. Aki elsősorban ember és csak másodsorban magyar, annak itt már nincs helye. Majomország.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.12.14. 10:23:48

@Johnny Tinenbalm:
nem, odáig te jutottál el. én csak odáig, hogy a BBC és a lojalitás nem feltétlenül fér meg egymás mellett (sőt), ld. a Kelly-ügyet, amely végül egy ember halálához vezetett. érdekelne, hogy Belénessy vajon hogyan cselekedett volna hasonló helyzetben. lojalitás, vagy a kormányzati hazugság nyilvánosságra hozatala? (és most ne mo-i hangulatot képzelj el).

@tálca nélküli miniszter:
de ki a fene néz kereskedelmi híradókat? egyáltalán ki a fene néz híradót a tévében? (illetve ki a fene tájékozódik csak a tévéből?)

pókzokni 2010.12.14. 10:27:38

a @Johnny Tinenbalm: a közszolgálat eddig Észak-Koreában, Kubában, Venezuelában és hasonló helyeken jelentette az állam szolgálatát, most már sajnos nálunk is. A többi már jön majd magától...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.12.14. 10:35:12

Ha valaki azt írja, hogy a kormány hülye, azzal nem a kabinet hatalmát kérdőjelezi meg, hanem a jóvan eszét. Az nem ugyanaz, Beléndek Úr!
A megbízás meg arról szól, hogy leírják, mi van. Ha sz*r van, akkor azt. Ezt nem szembeszegülés.

nestara 2010.12.14. 10:43:22

Eladó BKV bérletet keresek, éveset/havit. Ha valaki pénzé akarja tenni, kérem írjon a gerda.toth@gmail.com-ra. Ha év végén/hó végén le kell adni, vigyázok rá és visszaviszem.

-d(-_-)b- 2010.12.14. 10:47:52

Biztos azért hívták minden külföldi tudósításban Hungarian state televisionnek 2006-ban, mert akkor olyan független volt, hogy az még Amerikában is feltűnt. Kár, hogy ennek most vége lesz...

Lasombra 2010.12.14. 11:08:22

Lánchíd rádiótól a BBC-ig.
yeah, right.
tard.

infuriated 2010.12.16. 19:17:32

@tálca nélküli miniszter: Értem, ha tehát korlátozzuk az úgymond negatív híreket bizonyos százalékos értékre a médiában, akkor attól az események meg se történtek. Nem mindenki szeretne ám struccként élni...
süti beállítások módosítása