hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kedves Apeh ügyintéző ... khm... barátaim!

2009.02.18. 14:01 Vérszegény éjszakai dúvad

Higgyétek el, eszem ágában sincs megkérdőjelezni, hogy megérdemlitek-e azt a fizetést, amit az Apeh folyósít számotokra. Ellenben azt azért megkérdezném, hogy biztosak vagytok-e abban, hogy ezt a fizetést a seggvakargatásért kapjátok?

Mert mi mással lehetnétek elfoglalva, ha egyszer már három napja képtelen vagyok telefonon elérni egyik kedves munkatársatokat. Nagyon kedvesen kiküldtetek egy levelet valakinek, behajtással fenyegetve őt, aki aztán átadta nekem ezt a levelet, megkérve, hogy beszéljek a t. ügyintézővel. Én hétfő óta próbálkozom.

Elismerem igazatok van, a tartozást márpedig be kell hajtani, persze azért remélem, hogy nemcsak a pár tízezer forintos adósságú embereket zaklatjátok, hanem például őket (PDF) is.

Azt is elismerem, hogy korántsem akadtam volna ki, ha ez a telefonos elérhetetlenség egyszeri eset lenne. De nem az. Küldözgetitek lelkesen a semmitmondó sablonleveleket hülye felszólításokkal még hülyébb hiánypótlásokra, meg arról, hogy ebben meg ebben a bevallásban hiba van, persze a konkrét hiba megnevezése nélkül, hadd szopjon az a rohadt állampolgár/vállallozó/könyvelő még miattatok is, mert hát egyébként szopás az van éppen elég a lassan már havonként változó jogszabályok miatt amúgy is. Aztán a levél fejlécére odafirkantotok még valami ügyintéző nevet és telefonszámot is, de tényleg nem értem, hogy miért. Ha tíz hívásból egyszer felveszitek, akkor azt már oltári nagy szerencsének lehet nevezni. Egyébként vagy foglalt, vagy pedig hiába csörgeti az ember a telefont akár öt percen is keresztül, rá se bagóztok. Vagy élvezitek a telefoncsörgést? Ez egy olyan perverzió, ami szükséges kelléke egy Apeh ügyintézőnek?

Pedig esküszöm, már régen letettem arról, hogy pénteken, vagy fél dél és délután egy között telefonáljak, mert tudom, hogy hiába. Ahogy nem telefonálok reggel kilenc előtt, és délután fél három után sem már. De abban a maradék kis időben miért nem lehet felvenni a telefont?

Az olyan apróságokat már nem is említem, hogy az egyik osztály nem látja a másik a dolgait, ezért egy ügy miatt többször is be kell(ene) sétálni/telefonálni, vagy hogy ugyanarra a kérdésre három ügyintéző három különböző választ ad, a franc se törődik vele, ez Magyarország, a totális káoszba fulladó ügyintézés hazája, ehhez kezdünk hozzászokni, a profik akár már csak egy agyvérzéssel is túl tudnak esni egy hivatalos ügyintézésen.

De azt a rohadt telefont, kedves ügyintéző barátaim, azt a rohadt telefont miért nem lehet felemelni, ha már egyszer csörög? Ha meg gyűlöltök telefonon beszélgetni bárkivel is, akkor ne írjatok ügyintézőt és telefonszámot azokra a levelekre, amiket egyébként olyan lelkesen küldözgettek szerteszéjjel. Írjátok rá inkább, hogy isteni kinyilatkoztatás az, amit a kezünkben tartunk, és ahhoz fogjuk tartani magunkat. A telefon helyett megpróbálkozunk majd inkább az imával, attól legalább senki nem vár verbális választ.

Nem, egyébként nem várok választ. Nem gondolom azt, hogy leereszkedtek hozzám, szánalmas kis állampolgárhoz.

Csak jólesett kiírnom magamból.

29 komment

Címkék: apeh botrány abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr73950593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.02.18. 15:12:51

Lerombolni, sóval felhinteni, alkalmazottakat felnégyelni, "oszt' jónapot".

bustiboy 2009.02.18. 16:56:16

Valahol közreadták az APEH dolgozók tavalyi átlag fizetését, vezetőstül, elnököstül 160 eFt per hó átlag, azaz az ügyintézőknél jó, ha 110-120 eFT per hó átlag kijöhet jutalommal, túlórával. És egy ügyintézőnek (apeh ismerős mondta) van sok 10 ügyfele, menni kell ügyfélszolgálatozni, helyszínre, stb.
Én is utálom alapjaiban a magyar adórendszert, de ezért azt a sok szerencsétlent kikiáltani naplopónak, hát, nem teljesen korrekt. Szerintem kommentíró, próbáld ki, most is rengeteg állást kínálnak közgáz diplomával 120 nettóért. Ha csak seggvakarászás, ahogy meggyőződéssel írod, akkor miért nem vakarászol segget ilyen sok pénzért? Egy próbát megér, hisz olyan okos vagy......

Dr. No 2009.02.18. 18:26:33

Látom, nem érted a lényeget.

A hivatal sorban állás nélkül olyan, mint a templom ima nélkül.

A telefon pedig megszünteti a sorban állást. Ezt korrigálni kell.

temető gondnok 2009.02.18. 18:36:40

Emberek! Gondolkodjatok már egy kicsit: influenzajárvány van, nem kizárt, hogy kiesett pár ügyintéző.

temető gondnok 2009.02.18. 18:40:40

1ébként "Higgyétek el!" - tedd meg, hogy javítod!

magyari 2009.02.18. 19:13:05

Drága Barátaim!
Az ügyintéző=bürokrata. (Tisztelet a mindig-kivételnek, az apehosok között is találtam ilyen EMBERT!) Tök mindegy, HOL ül a bürokrata. A banknál, az apehnél, a földhivatalban, az önkormányzatnál, a mobil szolgáltatóknál, a Parlamentünkben - az általunk fizetett pénzből, és-így-tovább. Kocka a fejük, van 2 kezük és nincs 3-ik, mellyel fölvennék a telefont. "Fáradjon be személyesen" - ez a kedvenc szövegem. És-ha Bangkokban vagyok éppen? Mert ott dolgozom? Akkor is! "Kérjen meg valaki ismerőst" - ez a másik kedvenc szövegem. Kit? A szomszédomat? Toljak ki a szerencsétlennel? Na-nem!
Nem "kell" követni engem, csak mondom. Én biza nem szelektíven veszem át a nekem küldözgetett leveleket. Amit nem tudok elintézni a neten, az nincs. Majd elintéződik magától. És ha nem? Akkor kisnyúl. Addig is lett időm a természetben élni, lelkemben béke honol, "ezek" meg üljenek csak - könyökvédővel - az asztaluknál, és nyúljanak magukhoz. Ha tudnak egyáltalán.
Közöny? Nem. Ráció ÉS tapasztalat. Meg még valami. Miért én legyek síkideg "ezektől"? Legyenek ők, akárhány forintért! Na-már-ne, hogy én sajnáljam őket. Nem "muszáj" ügyintézőnek lenni. Meghalni muszáj. Még "ezeknek" - IS! Hiszitek vagy sem, nekem ugyan nyóc.

nav 2009.02.18. 19:15:56

Leszarom, hogy mennyit keresnek. Fizetek a szolgáltatásért, nem is keveset.

Dzsok 2009.02.18. 19:18:07

Én többször is beszéltem velük telefonon 5mp.-nél többet sohasem kellett várnom.

Szerintem inkább az a probléma az APEH alkalmazottakkal, hogy ez az egész magyar adózási rendszer elég nagy homály nekik, nem nagyon értenek hozzá.

Amikor nekem merült fel kérdésem akkor 3X telefonáltam, és ugyanarra a kérdésre három különböző választ adtak. Így még statisztikai alapon is nehéz lett volna döntetni. :) Viszont ami pozitív, miután egy ismerőstől megkaptam a 100%-os választ, kiderült hogy az egyik apeh válasz is ugyanaz volt.

Akinek picit is bonyolultabb kérdése van az inkább mellőzze a személyes és a telefonos ügyfélszolgálatot mert nem nagyon értenek az adórendszerhez. Ilyen esetben a weboldalon található email form kitöltésével kell kérdezni, és elég gyorsan (1-1,5 hónap) alatt valóban pontosan válaszolnak.

Zsoma 2009.02.18. 19:19:25

Én 1 hete próbálom elérni őket (a fizetési könnyítések főosztályát a Gvadányi úton), de egyetlen alkalommal nem vették fel a telefont, szóval csak megerősíteni tudom a cikk írójának tapasztalatait....

Eastbay1 2009.02.18. 19:38:31

@nav: Az adózás nem szolgáltatás. Miért? 1. Az apeh besorolás miatt (lol). 2. Nem kapsz (szinte) semmilyen ellenértéket.

brlv24 2009.02.18. 19:58:31

Ne haragudjatok, de en a heten 2x hivtam oket es mind a 2x 30mp mulva mar beszeltem is valakivel.

Az nem lehet, hogy rossz szamot hivtok??:D

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.18. 20:19:46

Akinek kapásból sikerült beszélnie az apekkal, azt egyrészt irigylem, másrészt könyörgöm árulja el hogy csinálta.

Eh, higgyétek valóban. De enyhén szólva is zaklatott voltam.

Ömmm, egyébként én is a gvadányiakat próbálom elérni. Pont úgy, mint Zsoma...

Dr Kangörény 2009.02.18. 21:05:55

@bustiboy: Én 7 évig dolgoztam köztisztviselőként. Néhány alapvető tévedést el kell oszlatnom:
1. csak az ellenőrök járnak ki területre (meg a végrehajtók)
2. a szar fizetés arányban van az elvégzett munkával
3. túlóra??? Hja kérem, ha van nekik ilyen, az irigylésre méltó, ugyanis a versenyszférában egy közgazdásznak nem fizetnek túlórát.
4. sajnáljam, hogy nem talált magának jobb állást? Ez vicc, ugye?
5. a közsszférában a havi átlagkereset kb 20 ezer forinttal több, mint a versenyszférában. És - hogy ugyanolyan demagóg legyek, mint te - ebben benne van a csányi sándor fizetése is. A 160-at felejtsd el, az apeh messze az átlag felett bérezi a dolgozóit és a közsszfére átlaga olyan 210 ezer volt.

bustiboy 2009.02.18. 21:15:57

@Kangörény_:
1: elméletileg igazad van. És szerinted ügyintéző és ellenőr nem lehet ugyanaz? Ellenőr micsoda akkor?
2: Itt seggvakarásról volt szó, és nagy fizetésről. Mikor leírtam a konkrétumot a havi fizetésről (napokban olvastam) hirtelen szar fizetéssé vált.Most akkor a közszférában szar fizetés van, vagy nagy pénz a seggvakarászásért??
3: Van túlóra, a már említett táblázat szerint, amit talán tegnap láttam.
4: Nem kell sajnálnod. De azért lesajnálnod se kéne.....
5: Ez egy nagy parasztvakítás. A "versenyszférába" beleveszik a szalagmunkásokat, akik a nevüket se tudják leírni, meg a sok hasonló fizikai munkást.
A közszférában ma már szinte 90%-ban felsőfokú végzettségűek vannak, a fizikai munkásokat kiszervezték. A maradék meg titkárnő.
Így azért már nem olyan sokkal több a bér......

trewq 2009.02.18. 21:26:52

Teljesen osztályfüggő, hogy a telefont felveszik-e! Egyik helyen szinte mindig felveszik, máshol a 100. hívásra sem.
Próbálgassátok végig az apeh-es számtartományt, hátha felveszik valahol.

endre69 2009.02.18. 21:30:55

Első! FUCK GECI APEH! illeték ügyemet nem elég, hogy elbaszták, reklamálni szerettem volna telefonon, basztak felvenni. 1 hétig nem vették fel, mire kiderült, hogy nem stimmel a határozaton feltüntetett telefonszám. FUCK YOU APEH! DÖGÖLJETEK MEG!

230e 2009.02.18. 21:33:42

Biztos jó a szám, ha a 467 után negyedik számjegy hatos akkor cseréld ki kilencesre, mert a központ októberben megváltozott.

Reggel fél kilenc után már telefonálhatsz, mert 8-kor indul a meló, ha kijáró végrehajtót keresel akkor nagyjából 10-ig tudod elérni utána terepen van, ezért kijáró végrehajtó.

Telefonon egy csomó mindenről nem fognak felvilágosítást adni, az adótitok miatt, például tartozást nem fognak bediktálni, és nem azért mert ki akarnak szúrni veled, hanem mert ez az előírás.

Végrehajtani sem azért hajtanak végre, mert ki akarnak szúrni veled, hanem azért mert ez is elő van írva. A barátod helyett, ha magánszemély akkor meghatalmazás birtokában járhatsz el.

A posztodban írsz végrehajtásról és bevallásról, eléggé egybemosva. Tehát végrehajtót hiába hívsz ha bevallási problémád van, mert ők csak egy előírást kapnak.

Ha bevalláson alapul a tartozásod, akkor nem fogsz felszólítást kapni róla, egyéb esetben lehetséges, de ez nem kötelező.

A 180 napon túli listáról csak annyit, hogy végrehajtani azt lehet, akinek van mit végrehajtani. Ha nincsen neki akkor marad adós amíg el nem évül, és igen ők is folyamatosan vizsgálva vannak.

ZON 2009.02.18. 21:41:10

@endre69: Egy határozatot soha ne akarj telefonon támadni.Írásban,másolatot és ajánlott szelvényt megőrizve.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.18. 21:47:29

@230e:
A szám jó, nem végrehajtót keresek, hanem a levélen feltüntetett ügyintézőt, aki elvileg ott ül a telefon mellett.

"A posztodban írsz végrehajtásról és bevallásról, eléggé egybemosva"
Azért, mert jelenleg könyvelőként dolgozom, és elég sokat kellene telefonálnom az apeknak. De tízből kilencszer tényleg nem veszik fel. (Hozzátéve, hogy a nyüves átvezetések miatt egyáltalán nem telefonálgatunk, hanem az elutasítót spontán lerakjuk. Uszkve három hónap, amíg a kezükbe veszik, ami azért elég vicces ugye, mert pl. a járulékokról havonta kell bevallást küldeni...)

230e 2009.02.18. 22:00:53

@Vérszegény éjszakai dúvad:

hátralékkezelés vagy végrehajtás küldte a barátod levelét? Észak, Kelet vagy Délpest? VH Főosztály I. vagy II.?

átszervezték a vh-t most már csak egy osztály jár ki, de egy csomóan költöztek, és változtak a számok, ez is ok lehet.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.18. 22:09:39

@230e:
A levélben kifejezetten végrehajtásról írtak, meg letéti számlát emlegettek, és a Gvadányiból jött.

230e 2009.02.18. 22:19:53

Az stimmel, csak a fejlécben VH I vagy II van, már ha van? A központ 467-7100 és ha nagyon nem megy a dolog akkor próbáld a központban kérni a fejlécen szereplő osztály vezetőjét. Remélem legalább fejléc van az iraton.

Nem a mundér becsületét védem, de ha ott ülnek mellette akkor felveszik a telefont, viszont ha szabin van, vagy nincsen bent a kollégája azért nem fogja mert nem tud az ügyről semmit.

Most hogy visszaolvastam, egy csomó dologgal egyetértek veled, de hidd el tényleg vannak páran akik próbálják rendesen csinálni még ott is :-)

Szűcslaci 2009.02.18. 22:26:08

@bustiboy:
A szépséghiba csak annyi, hogy azt a pénzt mi adjuk nekik azért, hogy vegyék fel a redvás telefont. Ha kevesellik a fizetést, majd elmenek máshova dolgozni.

bustiboy 2009.02.18. 23:18:54

@Szűcslaci: Mi adjuk nekik.....
Szétzavarni, feloszlatni, felnégyelni mindet, mint írta egy kolléga.
Oszt másnap mi lesz?
Mert onnantól kezdve nem lesz eü, közrend, hivatalok, megszűnik a tulajdonod, a végzettséged, a személyiséged(!!!) (hisz nem lesz hivatal, ami alátámassza)lesz viszont 100 % fizetésed, amiből nem élősködnek a közszolgák.
Aztán a gyerekeddel mi lesz, veled, azt meg oldd meg magad.
A közszolgák élősködők, most komolyan??? Mert hogy a segélyes az, megértem. Hogy a nyugdíjas nem biztos hogy azt érdemli a ledolgozottja után, amit, megértem.
De hogy en-block a közszolga szar, kihajítani, felnégyelni, megsemmisíteni??
Kéne egy államcsőd ide, kéne az, hogy leálljon MINDEN közszolgáltatás. Akkor hirteles a sok nagyokos ráeszmélne, kiket tart itt naplopónak, ha nem lennének......

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2009.02.19. 11:33:43

@Kangörény_: Én konkrétan dolgoztam az APEH-ban, és a köztisztviselői béreket kapják, ami törvénybe van foglalva, szóval az átlagfietésen nem érdemes vitatkozni:
zskf.freeblog.hu/files/Munkajog.pdf
(most hirtelen cak ezt találtam).

Szóval ez most nyáron nagyjából diploma nélkül havi 70 nettó, diplomával 120 nettó egy mezei ügyintézőnek. A legtöbben pályakezdők, mert a "kisebb állam" elvén leépítették őket, de rájöttek hogy ilyen kevés emberrel képtelenség ellenőrizni, így most újakat vesznek föl. Az osztályvezetők, akik többet keresnek, az ügyfél szempontjából meg úgy is lényegtelenek.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.02.19. 13:56:02

@bustiboy:
inkább racionalizálni, megértetni a közszolga fogalmát a többségükkel, előtérbe helyezni a szakmai tudást az ismeretséggel szemben, stb.
Mondjuk egy biztos és kiszámítható gazdasági környezetre is szükség lenne, mert ami most van, az inkább katasztrófa...

pnr 2009.02.19. 15:33:27

@Kangörény_:
ad 2. A hivatalok is olyanok, mint MINDEN munkahely: van ilyen kolléga is, meg olyan is.
ad 3. A közszolgáknak nincs túlórapénz, ez pl. egy félreértés :-). A nem vezetőknek jár szabadság, amit úgysem adnak ki, mert az alapszabadság is sokszor nem vehető ki.
ad 4. A versenyszféra - közszféra választása lelki alkat kérdése is. És nincs hierarchia a kettő között. Csak másság. :-)
ad 5. Ahogyan bustyboy kolléga is említette már:

"A szellemi foglalkozásúak bruttó átlagkeresete 255 400 forintot, a fizikaiaké 122 500 forintot tett ki 2007-ben. Ezen belül a versenyszférában dolgozók bére mind a szellemi, mind a fizikai foglalkozásúak esetében magasabb volt az elmúlt évben, mint a költségvetésben alkalmazottaké. A szellemi foglalkozásúak a versenyszférában 276 500 forint bruttó bérrel rendelkeztek, míg a költségvetési intézményekben foglalkoztatottak 233 400 forinttal. A szellemi foglalkozásúak bruttó keresete a költségvetési intézményekben 1997 óta minden évben alacsonyabb volt a versenyszférában foglalkoztatottak
béréhez képest."

Forrás: KSH Statisztikai tükör II. évfolyam 84. szám
portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel308041.pdf

burian 2009.02.20. 11:32:11

@bustiboy:
"Szétzavarni, feloszlatni, felnégyelni mindet, mint írta egy kolléga.
Oszt másnap mi lesz?" - írod.

Hát minden megy tovább. A nap felkel, a madarak csivitelnek. Néhány szar semmirekellő hivatalpatkányt megüt a guta és pár politikus elmenekül.

Azt mondod:
"Mert onnantól kezdve nem lesz eü, közrend, hivatalok, megszűnik a tulajdonod, a végzettséged, a személyiséged(!!!) (hisz nem lesz hivatal, ami alátámassza)lesz viszont 100 % fizetésed, amiből nem élősködnek a közszolgák."

Azt hiszem te elhitted ezt a maszlagot amivel tömik a fejedet. Már hogy abüdös jóistenbe szűnne meg a 3 felkiáltójeles személyiséged? Hiszen az a lelked része, nem egy szerveren tárolják. A tulajdonom sem szűnik meg. Vicces lenne, ha attól, hogy átírnak egy excell táblában két számot, eltűnne rólam a nadrág. A végzettségem sem tűnik el. Hisz elvégeztem, amit elvégeztem. A tudás a fejemben van. Maximum erről nem tárol egy hivatal feljegyzést. Leszarom. Én csak örülnék, ha nem tárolgatnának mindenféle alakok adatokart rólam.

Ez inkább vicces, de azért sajnálatraméltó is:
"Aztán a gyerekeddel mi lesz, veled, azt meg oldd meg magad."

A gyerekemet szépen békében felnevelem. Eddig sem volt köze a gyrekemnek semmiféle közszolgához, én örülnék, ha ezután sem lenne. Ti közszolgák a gyerekemnek számot adtatok, amikor megszületett. Én nevet. Én etetem és tanítom és szeretem, a hivatl pedig nyilvántartja.

"A közszolgák élősködők, most komolyan??? "

Bizony hogy azok. A legtöbb. De nem csak hogy élősködők, de a hatalom undorító kiszolgálói is egyben.

Ez nagyon árulkodó:
"Mert hogy a segélyes az, megértem. Hogy a nyugdíjas nem biztos hogy azt érdemli a ledolgozottja után, amit, megértem."

Azaz más megdögölhet, csak mi közszolgák maradjunk sérthetetlenek. A segélyesnek és a nyugdíjasnak sem a hivatal és nem a közszolga adja a pénzt, hanem mi, akiktől elvették. Sőt a hivatlnok fuizetése is ebből a pénzből van. Megkérdeztek, hogy oda akarom-e adni? Nem. edig lehet, hogy azt mondanám, hogy szívesen adok nyugdíjra. Még talán segélyre is. Lehet, hogy nem. De nem kérdezték, csak elvették. Miért is kellene szereteni, tisztelni ezek után a közszolgát?

Ezt is írod:
"De hogy en-block a közszolga szar, kihajítani, felnégyelni, megsemmisíteni??"

Nagyon, nagyon szűk réteg az a közszolgákon belül, aki valóban a közért van és nem a hatalomért. anárok, orvosok, nővérek, tűzoltók. Félre ne értsd, nem tartoznak ide azok, akik a tanárok, orvosok, tűzoltók álcájában hivatalokban, minisztériumokban meresztik a seggüket. Kb. a mostani állomány 1/3-ára lehet ténylegesen szükség. Ezt dolgozd fel.

Írod:
"Kéne egy államcsőd ide, kéne az, hogy leálljon MINDEN közszolgáltatás. Akkor hirteles a sok nagyokos ráeszmélne, kiket tart itt naplopónak, ha nem lennének......"

Az állmcsőd eljön és nem a közszolgák fogják túlélni. A top-tolvajokon kívül a tövvi szopni fog, úgyhogy ne nagyon akard azt az államcsődöt.

Azt kellene megértened, hogy a mostani világméretű csőd nagyrészt azért van, mert túl sokáig hittük el, hogy ami nincs az van és ami van, az nem számít. Aztán összeomlott az egész virtuális szarakodás. Kurvára mindegy, hogy mit baromkodtok a hivatalokban. Amíg van mögötte hatalom és fegyveres erő, addig lehet bohóckodni a papírokkal. A valóság ezzel szemben az, hogy mindez csak azt a célt szolgálja, hogy a hatalom kontrolláljon és kizsebeljen.
A valóság a bürokratikus árnyékvilágtól teljesen független. A hó esik papírháború nélkül is. Ha eldobok egy követ, nem egy adatbázisban esik le.

Végezz valódi munkát. Termelj, gyárts, építs, tervezz, termessz. Nem egy számsor vagy, a személyiségedet nem hivatalokban őrzik.
süti beállítások módosítása