hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kereskedelmi rádió? Tehet egy szívességet...

2009.10.31. 10:12 Vérszegény éjszakai dúvad

Van ez a balhé a Sláger, meg a Danubius körül. Elvették tőlük a frekvenvciát, ugyebár. Ami önmagában nem tragédia, sokkal inkább tragédia, hogy milyen módszerrel vették el, illetve, hogy egyesek milyen módon reagálták le az eseményt. Mert a Sláger, meg a Danubius is baszakodott az állammal a fizetendő pénzek körül. Rendben, ez így volt, de akkor BASSZUK MEG ezeket az adókat és ne GOLYÓZZUK KI őket, mert ebből nem lesz más, csak az, hogy jó ganajtúró bogárként hosszú évtizedeken keresztül toljuk majd magunk előtt a szart. És most az évtizedek egy kifejezetten optimista jóslat volt.

  Aztán, mivel jónéhány blog foglalkozott az esettel, az sem normális, ahogy egyesek reagálnak az esetre. Nem citálok most senkit, bőven elég csak átnézni az addict blog bejegyzéséhez fűzött kommenteket. Tényleg kikészülök a "nekem nem tetszik, ezért tök jó, hogy így jártak" kommentektől. Gondolom ezek az emberek annak is örülnek, ha éppen jól vesén rúgják valamelyik ismerősüket, akit éppen nem szeretnek. Aztán persze, ha éppen jóban vannak ugyanazzal az emberrel, akkor fel vannak háborodva a vesén rúgás esetén. Hát, ja, azt hiszem a demokráciát még tanulni kell.

No, meg itt van még Uj Péter is, aki azt kérdi, hogy:

Ha ezt így végiggondoltuk, akkor tessék válaszolni arra a kérdésre, miszerint van-e értelme annak a sírásnak, hogy jaj, az ORTT pártpolitikai döntést hozott? Világbotrány, mi? Kapaszkodjanak meg: a pártpolitikus pártpolitikai döntést hoz, a hidegburkoló hidegen burkol, a rézfán fütyülő rézangyal pedig rézfán fütyül.

Hát van. Nem azon kell sírni, hogy egy pártpolitikus pártpolitikai döntést hoz, hanem azon, hogy mégis mi köze van bármilyen pártpolitikusnak a rádiófrekvenciák kiosztásához. Vagy bármelyik színház igazgatói posztjához. Vagy a filmszakmában kiosztandó pénzekhez. Vagy... és a sor most hosszan folytatható.

Normál esetben semmi, hiszen itt képességekről és készségekről, avagy jelen esetben üzletről lenne szó. Szóval nem azon kell siránkozni, hogy pártpolitikai döntés született, hanem azon, hogy ebben a dologban hogy a francba születhetett pártpolitikai döntés. És innentől kezdve Uj Péter minden egyes szava hülyeség, és a jelenlegi helyzet legitimizációja.

No, de nem dicsérni, és nem is védeni jöttem a kereskedelmi rádiókat, ti. nincs mit védeni rajtuk, leginkább egy kisbalával kellene szétverni minden kereskedelmi rádiót, aztán a pokol legmélyebb bugyrába taszítani mindegyiket (na, jó, csak egy jelentős részüket). Azért nincs mit védeni rajtuk, mert ezek a rádiók is baromi jól érzik magukat abban a posványban, amit ők egyébként zenei kínálatnak neveznek. Mintha a magyar zenei paletta csak és kizárólag Zoránból, meg Crystalból, meg Bon-Bonból, meg mit tudom én még kikből állnak.

Nem akarnak és nem is mernek ismeretlen magyar előadókhoz nyúlni, még úgy sem, hogy csak egy heti rendszerességgel jelentkező műsorban foglalkoznának velük. Például ezekkel:

 

 

 Szóval a zenei kínálatuk miatt nem sajnálom ezeket az adókat, miközben tudom jól sejtem, hogy az új rádióadók ugyanilyen egysíkú és igénytelen kínálattal fognak jelentkezni, úgyhogy a kereskedelmi rádiók tehetnek egy szívességet.

De azért mégsem tetszik, hogy így kigolyózták őket. Hogy húsz évvel a rendszerváltás után még így le lehet folytatni egy eljárást. Hogy akik ezt megtették pirulás nélkül képesek létezni tovább ebben a világban, hogy akik most összekacsintottak, azok legközelebb kígyót-békát üvöltöznek majd egymásra, mert az érdekük akkor majd azt kívánja.

És nagyon nem tetszik, hogy húsz évvel a rendszerváltás után itt már minden politikai és minden poltikai döntés. Hogy még ott is politikai döntés születik, ahol inkább szakmainak kellene.

4 komment · 1 trackback

Címkék: rádió szerintem welcome to hungary magyar zene

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr351487974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szól a rádió 2009.10.31. 16:55:36

Még Hungária Rádiónak hívták, mikor a frekvencia hozzá került,De a szpíker a mikrofonhoz már a Sláger Rádiónál ült.Mikor az első sláger felszárnyalt és messzire repült,A műsor terv a '60-as és '70-es évekre épült!S 99-ben ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.31. 11:39:10

majd ha nekiállnak mondjuk széki kurvát játszani, akkor be fogom kapcsolni a rádiót. így is felért egy-egy foghúzással, amikor más kocsijában kénytelen voltam hallgatni valamelyik pojácát.
up-nek történetesen igaza van: ameddig ott bábáskodik az állami monopólium, addig értelmes dolog magyarországon olyanból, hog rádió, nehezen lesz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.10.31. 12:26:29

@bs395:
ömm, hát ez utóbbi dologban upnek történetesen tényleg igaza van, de abban nincs, hogy vállrándítással vegyük tudomásul a dolgot.
az a baj, hogy ezek az adók totálisan elmennek a kommersz, a megszokott irányába, és kizárnak mindent, ami nem átlagos, aminek van némi egyénisége. Az addig oké, hogy nem játszanak pl. Tudósokat, mert azt elég nehéz befogadni, de érdekes pl. hogy Tankcsapdát sem játszanak túl sűrűn, pedig a rajongóik száma alapján nehéz lenne őket rétegzenekarnak minősíteni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.31. 22:17:03

@Vérszegény éjszakai dúvad:
a népzene az a lakodalmas szinti rock. evvan.
csak ne legyen kötelező, úgy elvagyok vele.
akinek meg véget ér az élete, ha nem bochkorra issza a kávét reggel ürítés előtt, az tiltakozzon, demokrácia van - igaz, hatása valószínűleg nem lesz.
csak tiltakozni se legyen kötelező. meg hallgatni a tiltakozást. úgy nincs gond.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.11.01. 08:40:02

@bs395:
népzene? postásjózsi, meg mittoménmégki?
Na, itt van bele az arcukba, az ilyeneknek:
www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0

Érdekes, mivel valami jót csinálnak, teljesen agyon vannak hallgatva.
tiltakozni meg nem köll ám.

bár ez a rádióscucc furcsa dolog. kicsit gáz, hogy tényleg ez mozgatja meg először a jónépet.
süti beállítások módosítása