hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Komplex

2010.05.16. 17:44 Vérszegény éjszakai dúvad

Komplex. Melléknév. Jelentése: összetett, bonyolult. Komplex lehet egy szerkezet, egy jelentés, és vannak komplex számok is. Egy négyszög viszont nem lehet komplex, az csak konvex, vagy konkáv lehet. Egy faéket sem nevezhetünk komplexnek. Egy faék, mint tudjuk jól, egyszerű. Egyszerű, mint egy faék.

Aztán persze egy problémát is nevezhetünk komplexnek. Példának okáért - a Hírextra beszámolója szerint - a Jobbik programja az ún. cigánykérdést nevezi komplexnek:

A Jobbik romaügyekről szóló fejezete a "Vissza a cigányútról" címet viseli. Ebben a párt azt írja, hogy a cigánykérdés komplex probléma, így kezeléséhez is komplex programra van szükség.

Egy ilyen nyilvánvalóság kimondásához nem kell túl sok sütnivaló, valószínű tucatnyian állapítják meg ezt naponta ma Magyarországon, akár hangosan, akár csak gondolatban, akár ilyen cizelláltan, akár más - nem feltétlen nyomdafestéket tűrő - szavakkal. Persze, ha már a Jobbik is ezt mondja, akkor az tényleg úgy van, nem csak a liberálisok hangzatos/idióta (nem kívánt törlendő) szólamairól van szó.

No, ha egy problémát, egy megoldásra váró feladatot komplexnek nevezünk, akkor ezzel azt is mondjuk, hogy sokkal nehezebb lesz megoldani, mint elkészíteni egy faéket, amihez bőven elég, ha van egy darab fánk, meg egy bicskánk, aztán csak farigcsálni kell. Ha egy komplexnek nevezett feladatot meg akarunk oldani - és akkor most szigorúan maradjunk meg a Jobbik programja által komplexnek nevezett ügynél -, azt jelenti, hogy különböző szakemberek és eszközök garmadát vesszük igénybe és hangoljuk össze.

Még mindig a Jobbik program által komplexnek nevezett feladatnál maradva, joggal feltételezhetjük azt, hogy az igénybeveendő eszközök között szerepelnek mediális eszközök is. Mert - számomra legalábbis ez szintén nyilvánvaló - egy ilyen komplex probléma megoldása sokkal hatékonyabb némi mediális támogatással. Nyilván lehet indítani ismét a Program5-höz hasonló (és teljesen felesleges és hatástalan) reklámkampányt (egyáltalán emlékszik még erre valaki?), vagy (szerintem még inkább nyilván) át lehet gondolni, hogy hogyan vonjuk be a médiát a fentebb komplexnek nevezett probléma megoldásába.

Ez utóbbi már csak azért is fontos lenne, mert a magyarországi sajtóorgánumok a Jobbik által is komplexnek nevezett romaügyet úgy kezelik, mint egy egyszerű faéket.

Mikor kerül általában egy cigány a cigánysága miatt a hírekbe? És most ne Győzikére gondoljunk, és ne is Daróczira. Ezekben az esetekben a cigányság csak kiegészítő tényező. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy mikor kerül egy átlagcigány általában a hírekbe. Nos, tíz esetből kilencszer valamilyen bűncselekmény kapcsán. Vagy azért, mert elkövetett valamit/vádolják valamivel (ilyen esetben az etnicitása természetesen nem kerül kimondásra, azonban mindig alaposan sejtetik), vagy azért mert vélt/valós sértettként állítják be.

Rendben - mondhatnánk -, mert ennek van hírértéke. Ezt - egyelőre, ha fanyalogva is - fogadjuk el.

A tényleges kérdés az, hogy ennek vajon miért nincs hírértéke? Több, mint fél éve jelent meg, de a "Hatvan javaslat a romák valós integrációja érdekében" címet beütve a Google-ba, kettő(!) darab honlapot dob ki találatnak. Az egyik a Magyar Szemle, ahol eredetileg megjelent, a másik pedig Heidfogel Pál református lelkész honlapja.

Vajon miért nulla hírértékkel rendelkezik az az írás, amelyet Járóka Lívia, egy európa parlamenti képviselő tett közzé, és amelyben kifejezetten felhasználandó ötletek vannak leírva.

Talán azért, mert az első néhány mondatában rögtön cáfolja a cigányokról szóló magyarországi diskurzus főbb tételeit? Ha kimondjuk azt, hogy nem tehető egyenlőségjel a roma származás és a mélyszegénység közé, akkor bizony az sem igaz, hogy minden cigány bűnöző, de a megélhetési bűnözés fogalmát is tehetjük a lomraktárba, mondjuk a paternalizmussal egyetemben. Nem akarok végigmenni minden egyes tételen, érdemes átböngészni.

De azt továbbra sem értem, hogy ha annak van hírértéke, hogy O. Jakabot leütötte Cs. Istvánt párezer forintért, vagy hogy Cs. István nem engedte be O. Jakabot a kocsmájába, akkor ennek vajon miért nincs?

38 komment · 1 trackback

Címkék: médiaipar romapolitika akarom tudni? járóka lívia

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr792007681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magánfilozófia – A Nagy Cigányposzt 2010.05.17. 14:31:52

Drága Jobbik-szavazók, itt az alkalom, amire vártatok! Ide küldjétek a retket, ne a Subbára! Csak el ne felejtsétek, hogy pártotok hivatalosan nem rasszista, így az „A büdös kurva anyádat te rohadt cigány kurva!!!! Falhoz kellett volna baszni ami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Álszentfazék · http://alszentfazek.blog.hu/ 2010.05.17. 13:14:51

Most komolyan kérdezed, hogy ennek miért nincs hírértéke?
A tisztességes válaszhoz nagyjából a teljes társadalomról látleletet kellene adni.
Azért, mert ilyenek vagyunk.
Nem a fejétől büdös. A hal a büdös.
(Hogy - rendkívül ellenszenvesen - magamat idézzem. De mit csináljak, azóta sem jutott jobb az eszembe. :))

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.05.17. 14:23:18

Azért nincs hírértéke, mert bonyolult. Az emberek nem erre vágynak, hanem gyors csodaszerekre.
Ahogy Ben Goldacre is megállapította:
Miért nincs hírértéke annak, hogy kidolgoztak egy nevelési programot figyelemhiányos gyerekek számára? Mert nem egy tabletta, amit csak be kell venni és megoldódott. A bonyolult megoldások senkit sem érdekelnek.

attila1 (törölt) 2010.05.17. 14:52:17

@Lord_Valdez: "Azért nincs hírértéke, mert bonyolult."

a nap mondása. Vagy az egész hónapé

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:01:47

Az egy dolog, hogy bonyolult: nem illik az akutális trendbe sem. Magyarország 80%-a (ha nem nagyobb hányada) ugyanis

1) rasszista,
2) Blikknél bonyolultabb sajtótermékeket képtelen feldolgozni.

A két dolog pl. ebben találkozik. Gondolkodni fárasztó és semmilyen evolúciós előnnyel nem jár (ma már): azaz attól merdzsód nem lesz, hogy Járóka Líviát olvasol Kant (József Attila, Vonnegut stb.) helyett. Akkor meg minek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:03:40

Hülyeséget írtam, helyesen:

attól merdzsód nem lesz, hogy Járóka Líviát (Kantot, József Attilát, Vonnegutot stb.) olvasol Blikk helyett."

Bocsi, kicsit fáradt vagyok...

winghealer 2010.05.17. 15:12:40

Járóka Lívia írása elérhető valahol?

2010.05.17. 15:15:10

Vagy éppen azért nincs hírértéke, mert az eddig is sokat tűrt többségi társadalomnak elege van abból, hogy már megint neki magyarázzák, hogy mit kellene csinálnia, meg mennyire kellene toleránsnak lennie.

Majd akkor fogják felkapni a fejüket az emberek, ha a velejéig rasszista, beilleszkedni egyáltalán nem kívánó élősködő cigányoknak kezdi el végre valamelyik progresszív megmondóember elmagyarázni a normális együttélés szabályait, azt hogy az ásó nem csak verekedésre jó, a kés nem alapfelszerelés ha valaki szórakozni megy, stb...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:16:25

@winghealer: a cikkben klikkeklj az "ennek"-re, ami kékkel van...

2010.05.17. 15:20:30

@winghealer: www.magyarszemle.hu/szamok/2009/5/Hatvan_javaslat

A szokásos felhővitéz panelek. Marhára hangzatos megoldások, amelyek a gyakorlatban kivitelezhetetlenek, mivel a cigányok jelentős része kizárólag az erőszakból ért.

winghealer 2010.05.17. 15:27:27

@imperial: "a cigányok jelentős része kizárólag az erőszakból ért" meghközelítést elég jól ismerem ezért csak belepillantanék a Járóka dolgozatába hátha legalább ott találok valami értelmeset.
Az erőszak nem demokrácia kompatibilis ezért a következő "rendszerváltásig" meg kellene próbálkozni valami más megoldással.

2010.05.17. 15:46:09

"Magyarországon átlagosan három naponta ér inzultus fehér köpenyes dolgozót. Az egyik orvos mindezt úgy kommentálta, hogy a szitkokra már meg sem rándul a szemöldöke. Egyre több helyen viszont ütik-verik az orvosokat és ápolókat, de előfordult már késelés és túszhelyzet is."

Ezek sem a norvég cserediákok...Talán Járókának inkább ezzel a jelenséggel kellene előbb foglalkoznia.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:48:21

@winghealer: szerintem találsz.

Néhány hasonló gondolat a "cigány csak erőszakból ért" panelhez: a nők nem tudnak vezetni, a négerek butábbak, a bennszülöttek nyelve primitív... Sorolhatnám. Igazából ez még csak nem is rasszizmus, csak butaság.

2010.05.17. 15:48:24

Találomra az egyik agymenés:

"37.Lehetőséget kell biztosítani a segélyből élők és rászorulók számára, hogy kamatmentes gyorskölcsönhöz juthassanak olyan elkülönített pénzalapból, amelyet legalább részben a központi költségvetés finanszíroz."

Komolyan mondom nem csodálom hogy ez az írás nem kapott nagyobb publicitást. Kímélik az adófizető többség idegeit.

2010.05.17. 15:54:10

@Humperdickk: meg az ország "80 százaléka rasszista" panel. Nézzél mát tükörbe, mielőtt okoskodsz.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:54:14

@imperial: Bangladesben ez bevált. Ja, ott nincsenek cigányok...

Egyébként például az uzsorakamat ellen ez tök jó lenne. Nem akkora agymenés ez, csak gondolkodni kell. (Mért, segélyt adni jobb?)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.05.17. 15:55:02

@imperial: belenéztem. Nem vagyok rasszista. Vagy mi? Gondolkodsz is, vagy csak írsz?

tbb 2010.05.17. 15:55:38

No igen. Magára a kérdésre persze nem nehéz válaszolni, gondolom a posztoló is költőinek szánta, mint azt a sejtetését is, ugyan mitől változna meg itt bármi, amíg így van. De...

De mi köze van ennek a jobbikhoz?

2010.05.17. 16:01:27

@Humperdickk: ha nem tűnt volna fel, nem a segély helyett, hanem mellé képzeli el a gyorskölcsönt, újabb bőrt lenyúzva ezzel az adófizetőkről. Azért, hogy a munkakerülő cigány még több pénzt elihasson. Kösz, nem.

2010.05.17. 16:04:04

"Olyan támogatási eszközöket (ösztöndíj, mentori támogatás stb.) kell bevezetni a roma fiatalok számára, amelyek arra ösztönzik őket, hogy egyrészt érettségi vizsgát tegyenek, másrészt felsőoktatási intézménybe iratkozzanak be"

A faszom nem kellene Járókának? Mégis mit képzel? Nehogy már a cigányoknak még fizessünk is, hogy hajlandóak legyenek tanulni. Beszarás.

2010.05.17. 16:06:22

@imperial: amúgy ezzel a ponttal Járóka közvetve beismerte, hogy a cigányok basznak tanulni, hiába ingyenes az oktatás.

gauche caviar 2010.05.17. 16:07:00

@imperial: jé, egy ilyenért egy bangladesi arc nemrég Nóbel-díjat kapott.
uzsora ellen valóban nem lenne rossz.

áh, de biztos a zsidók...

ostobaság-adót kellene bevezetni, talpraállna a gazdaság (bár a magyar társadalom egy nagy része elszegényedne, de hát mindennek ára van ugye..)

gauche caviar 2010.05.17. 16:11:48

@imperial: jajaj, hagyjál már ezzel az adófizetők szöveggel baszod.
egyrészt mo-n van 3 milla nyugdijas, 1.2 milla minimalberes, 800.000 rokantnyugdíjas, 800.000 közalkalmazott (akik nem termelnek ÚJ bevételeket)
szóval kb van ÖSSZESEN 800.000 versenyszférában dolgozó, minimálbér fölött kereső aki az egész kurva ország után fizeti a cehet.
ennyit az adófizetőkról.

érdekes, amíg a lakótelepi arcok kapnak gázártámogatást meg lakásszigetelési támogatst, addig a putrin élők (ahol nincs is bevezetve a gáz) nem nagyon kapnak gázártámogatást, lakásfelújítást meg végképp.

úgyhogy nagyon ne pofázzál már itt nekem adófizetőkről meg közteherviselésről, mert a magyar magyarnak ebben sokkal nagyobb farkasa, mint a nincstelen cigó.

te, lekvár geci.

2010.05.17. 16:13:37

"45. A nyomortelepek megszüntetését és/vagy fejlesztését a hatóságok és a helyi önkormányzatok együttesen kell, hogy véghezvigyék, a romák lakhatásának megfelelő biztosításával és az érintettek emberi jogainak maradéktalan tiszteletben tartásával."

Lefordítom: ingyen lakás a cigányoknak az adófizetők pénzéből.

2010.05.17. 16:17:58

@gauche caviar: a lakótelepi arcok fizetik a számlákat és arra kapnak támogatást. A putris cigányok meg lopják az áramot. Megtehetik, mert az ELMÜ emberei nem mernek kimenni leolvasni, nehogy meglincseljék őket. Látod nyomika, van egy kis különbség, még ha nem is érted.

gauche caviar 2010.05.17. 16:21:52

@imperial: lefordítom: legyen olyan alap amire lehet alapozni egy életet, egy egzisztenciát.
ne legyél már ennyire rosszindulatúan ostoba: a gondot a cigányság egzisztenciális helyzete okozza leginkább, ebből fakad a társadalommal és annak normáival szembeni ellenállás.
azt csak az igazán együgyű hülyék hihetik, hogy a nyomorból majd mindenki elkezd totálisan önerejéből kiemelkedni (mindezt a gazdasági világválság kellős közepén).
te is kapsz támogatás minden szarra, iskolára, távfűtésre, élelmiszerre, bérletre, miegymásra.
Ja értem, csak a más segélye az igazságtalan.

a támogatások értelmetlen felhasználása a gond, amiben az uccsó 20 év összes kormánya derekasan kivette a részét.
Viszont, romaintegrációra 'elszórt' pénz az ÁSZ felmérése szerint, nagyjából 120 milliárd forint volt 1990 óta.
120 milliárd forint összesen. Ez kb 10-20 km autópálya? Ebbe azért nem emgy csődbe az ország. Inkább a fedezet nélküli nyugellátásba, a feneketlen egészségügyi kasszába és az irgalmatlan méretű államapparátus fentartásába.

de persze a cigányokat könnyebb megtalálni...

gauche caviar 2010.05.17. 16:25:21

@imperial: melyik számláikat fizetik te kis pech? amit hülyére támogat az állam különben mennének tüntetni a parlament elé, hogy panelba nem tudnak plazmatévét venni? te tudod mennyi elmaradása van a panellakóknak, társasháziaknak úgy általában? Láthatóan lövésed nincs számokról meg statisztikákról, csak böfögöd itt a zsigeri gyűlöletedet.
(lopják az áramot? miért, be van vezetve? ja nincs, mert a szocpolra összecsalt házakat a szeméttelep mellé húzták fel anno az önkormányzatot)
ha továbbolvasod, lesz ott benne mérőszámos óra felszerelési javaslata is, hogy megtanulhassák beosztani a dolgokat. (mert ha semmid nincs, akkor honnan tanulnád meg a beosztást?)

2010.05.17. 16:26:23

"60. Meg kell fontolni a műveletlen, parlagon hagyott földek alternatív felhasználását, például környezetvédelmi, turisztikai és/vagy a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos fejlesztések és beruházások révén."

Az is alternatív megoldás lenne, ha a cigányok végre nem csak verekedéshez használnák az ásót, hanem megtanulnák vele művelni a parlagon heverő kertjüket. Akkor nem kellene ellopni másoktól a terményt és visítani amikor valamelyik tolvaj gecit agyonbassza veteményest védő áram.

2010.05.17. 16:32:38

@gauche caviar: azt csak az együgyű hülyék hiszik, hogy a cigányok eddig nem kaptak ingyen lakásokat. De kaptak, aztán pár hónap alatt lepusztították. Járóka pofátlan módon ezt folytatná. Mert nekik ez JÁR!

Kapjanak inkább ingyen lakást azok a magyar pályakezdő fiatalok, akik dolgoznak és rendben is tartják a házat. Ja nekik nem jár, mert nem elég hiperpigmentáltak és nem tudnak kirekesztésről rinyálni, ha nem vágnak hozzájuk mindent ingyen.

2010.05.17. 16:38:39

@gauche caviar: érdekes, a rossz egzisztenciális helyzetű magyarok megpróbálják megtermelni maguknak az élelmet. A hasonló helyzetű cigányok meg ellopják tőlük, rosszabb esetben agyon is verik, vagy leszúrják azt, akit kirabolnak. Ezek után kivel szeretnéd ezt az ótvar fos fajvédő szöveget megetetni? Kurvára unalmas az a baromság, hogy a cigányok semmiről sem tehetnek, mert ők a körülmények áldozatai. Lófaszt.

winghealer 2010.05.17. 16:50:39

@imperial: Lakik itt a környékemen (800 m-re egy telep és másfél km-re egy másik telep) vagy 500 cigány. Hogy hogy lopják az áramot azt nem tudom mert nem vagyok bejáratos hozzájuk de amit tudok, hogy szomszédaimból (magyarok kizárólagosan) pontosan hatról tudom hogy bizony lopja. Van benne közalkalmazott házaspár aki mondjuk nem keres vagyonokat de közel se nyomorszinten él és kopasz mercis vállalkozó. Ja és elsősorban ugye fütenek árammal ami egy kisebb ház esetén is min. 500-800 ezer huf/tél. Évek óta.
Lehet/biztos, hogy szarok a cigányok úgy általában de az átlag magyar is megéri a pénzét. Önkritikája meg semmi.

2010.05.17. 17:05:44

@winghealer: és a közalkalmazott házaspár hány nyugdíjast vert agyon vagy hány sofőrt lincselt meg? Van egy kis különbség szarember és szarember között. Az önkritikára inkább a cirka 500 éve semelyik országba beilleszkedni nem tudó cigányoknak lenne szüksége. Mert amíg csak a markukat nyújtják a SEMMMIÉRT cserébe és közben vígan gyilkolásszák és fosztogatják az őket eltartó lakosságot, addig enyhén paradox, hogy az ilyen Járóka-szintű megmondóembereik társadalmi befogadásról papolnak.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.05.17. 17:12:55

@Imperial, úgy mindenre:

Nem vagyok híve az állami paternalizmusnak, véleményem szerint az állam elsődleges feladata az lenne, hogy megteremtse a (gazdasági, vagy bármilyen más) felemelkedés lehetőségeit mindenki számára, nem pedig az, hogy felemeljen bizonyos rétegeket.
Értem én a kritikád lényegét: Miért pont a cigányoknak? Erre csak azt tudom mondani, hogy szerintem nem romapolitikára, hanem szegénységpolitikára lenne szükség (mint ahogy Járóka is írja, a mélyszegénységben élők csoportják nem a romák alkotják, csak felülreprezentáltak benne). Csakhogy ma Magyarországon nem ez a követett irányzat, úgyhogy ha már ezzel kell együtt élni, akkor inkább a Járóka által felvázolt úton induljunk el, mintsem az eddig kitaposott ösvényt kövessük.

A bejegyzés lényege egyébként inkább az lenne, hogy a jelenlegi helyzetben a médiában dolgozóknak is a tükörbe kellene pillantaniuk.

2010.05.17. 17:58:01

@Vérszegény éjszakai dúvad: van 1-2 helytálló gondolat a 60 pont között, de még mindig túl sok benn az arcátlan "a cigányoknak ez jár" mentalitású felvetés. A putris cigányoknak is megvan a lehetőségük, hogy elkezdjék kivakarni magukat a primitívségből (ingyen oktatás, ingyen tankönyv, ingyen étkeztetés, stb...). amíg viszont erre részükről nincs hajlandóság, addig Járóka 600 pontot is írhat, nem fog semmi változni és a cigány integráció továbbra is egy feneketlen kút lesz, amibe tök felesleges pénzt dobálni. A többségi társadalomra mutogatás és a segélyvárás helyett nem ártana inkább a cigányokat felvilágosítani, hogy mit kellene tenniük a saját érdekükben.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.05.17. 19:14:08

@imperial:
Én nem a "cigányoknak ez jár" felvetéseket látom benne, hanem, hogy milyen lépések lennének szükségesek ahhoz, hogy a társadalom egy bizonyos csoportját ismét bevonjuk a munka világába. Mert az baromi nagy luxus, hogy százezrek tengődnek évek óta a munkapiacon kívül.
Arra meg, hogy mit tegyünk azokkal, akik nem hajlandóak (mert naná, hogy szükség van a részükről hajlandóságra, sőt akaratra), arról van véleményem, és korántsem PC. Szvsz az állampolgároknak nem joguk, hanem kötelességük szerepelni a munkaerőpiacon valamilyen formában (most nem a munkanélküliségre gondolok, bár az hosszabb-rövidebb időre mindenkivel előfordulhat). Amennyiben nem teljesítik ezen kötelességüket, úgy természetesen számoljanak a következményekkel. (ja, és persze idetartozik a iskolakötelezettség is).
De ettől még messze vagyunk...

2010.05.18. 14:32:38

@Vérszegény éjszakai dúvad: "Amennyiben nem teljesítik ezen kötelességüket, úgy természetesen számoljanak a következményekkel."

Épp ennél pontnál kerül szar a palacsintába, ugyanis a cigány és libsi megmondológusok ezt nem hajlandóak elismerni, ehelyett mindent igyekeznek a többségre kenni. Legalábbis én még olyat nem hallottam tőlük, hogy bármiben is a cigányság felelősségét és kötelezettségeit firtatták volna. Elsősorban ennek az attitűdnek kell megváltoznia, és utána lehet előrelépésről beszélni.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.05.18. 18:47:49

@imperial:
igen, ez sajnos eddig nem került kimondásra.
egyébként hogy mit gondolok az ún. integrációról, az már egy-két helyen leírtam:

hangorienidiocc.blog.hu/2010/02/28/mar_megint_az_integracio

meg:

hangorienidiocc.blog.hu/2009/02/09/utolso_szo
süti beállítások módosítása