hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

A borjú és az új kapu esete XI.

2010.07.14. 12:00 Vérszegény éjszakai dúvad

12. Az identitás védelme

Welcome to a new kind of tension – énekli a Green Day. Az identitás bizonytalansága általánosan jellemző. A nap szinte minden percében olyan hatások érnek mindannyiunkat, amelyek az identitásunkat kérdőjelezik meg, bizonytalanítják el. Mindehhez társul az a politikai (maradjunk most csak ennél a területnél, de más területeken is jellemző) kommunikáció, amely során a különböző pártok egy témában és egy időben egymásnak teljesen ellentmondó kijelentéseket állítanak be igazságként.

Hogyan lehet ezt kivédeni? Szabályozni kell az információáramlást.

A közszolgálai médiumoknak tájékoztatási kötelezettséget kell előírni, a netet pedig szabályozni. Amit természetesen nem lehet, olyan szűrők beállítása, amilyeneket Kínában alkalmaznak, Brüsszelben kiverné a biztosítékot, ezért regisztrálni kell a bloggereknek is, lássák, érezzék, hogy az állam rajtuk tartja a szemét (és emögött ne keressünk súlyosabb okokat, már csak azért sem, mert ezt a rendelkezésüket visszavonták), a véleményeket pedig helyre kell igazítani, mert a miénktől eltérő vélemény veszélyezteti az általunk nyújtott identitás biztonságát, stabilitását.

A médiával kapcsolatos rendelkezések nem a sajtószabadság megnyirbálását célozzák, hanem az állami, a hivatalos identitás védelmét.


13. Az identitás erősítése

Schmitt Pál egyértelműen ezt a funkciót tölti be. Schmittnek komoly sportolói- és diplomáciai múltja van. Schmittnek tekintélye van. Persze ez leginkább csak a Fidesz által nyújtott identitás szempontjából jelenthetjük ki.

Schmitt egy ’vagány csávó’, hiszen motorozik, de Schmitt volt az is, aki azt mondta, hogy az utóbbi évtizedekben erodálódott a magyar nyelv.

A változás az rossz, veszélyes. A változás, minden, ami új: ellenség. A változás:erodálódás.

Ha van valami, ami tényleg változásra sarkallhat bárkit, bármilyen témában, az a net. Az interneten szabadon áramolnak a hírek, álhírek, eszmék, gondolatok, összeesküvés-elméletek, hülyeségek. A net veszélyes, mert rombol. Nyelvet, de legfőképpen identitást, mert állandó kihívások elé állítja. Mert vannak örök, szent és változatlan dolgok. Mint például a nyelv. És vannak veszélyes dolgok. Mint például az internet.

Pedig a posztmodern legfőbb jellemzője az állandó változás. (Megjegyzés: a nyelv, akár a beszélt, akár az írott nyelv aztán végképp állandóan változik).

Schmitt, mint köztársasági elnök ténylegesen reprezentálni fog, és ténylegesen ez lesz az első számú és legfontosabb funkciója. Schmitt a Fidesz által nyújtott identitás megtestesítóje. 

(folyt. köv.)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr552146946

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Örökös MOB elnök? 2010.07.15. 11:30:35

Amikor kiderült, hogy Schmitt Pál lesz a köztársasági elnök, akkor az egyik blogon kommentben feltettem a kérdést: akkor most már hajlandó lemondani a MOB elnökségről? Poénnak szántam, mert fel se merült bennem, hogy ez a kérdés komolyan is felmerülhet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása