hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Lázár, jöjj ki

2010.11.18. 11:16 Vérszegény éjszakai dúvad

4. Hol van Lázár?

Honnan hívja vissza?

A mennyből vagy a pokolból?

Vagy egy olyan helyről, amit Seolnak hív a Biblia – a halottak gyűjtőhelye, ahol várják a feltámadást?

 

Azt gondolom ez az utolsó hely a valóságos.

 

Jó-e Lázárnak, ha visszatér?

Nehéz kérdés.

Az idézet és a kép forrása

 

Interjút készített a Népszabadság Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével (az interjú elolvasása előtt kérem készítsék ki gyógyszereiket, nyugtatóikat!). Az ember ilyenkor arra gondolna, hogy a Népszabadság megpróbál hülyét csinálni Lázárból, vagy lejáratni őt. Azonban a Népszabadság - illetve Csuhaj Ildikó - semmi ilyet nem tesz. Ellentétben Lázár Jánossal.

 

 

Abban, hogy Lázár határozottan érvel a 98%-os különadó, illetve az AB jogkörének korlátozása mellett, nincs semmi meglepő, hiszen az ő ötlete volt ő terjesztette be. Még azzal sincs semmi gond, amikor arról beszél, hogy felkereste a miniszterelnök urat, akivel közölte, hogy a választási ígéret be nem tartása súlyos politikai, hitelességi konzekvenciákkal járhat. Bár ezen sorok szerzője a beszélgetést teljesen másképp képzeli el, de ezt magyarázhatja a szerzőben túltengő képzelőerő is.

Azonban arra semmilyen, az égegyadta világon semmilyen normális magyarázat nincs, ahogy Lázár levezeti a Fidesz jelenlegi tevékenységének jogosságát (egy van, ez pedig az orbáni forradalmi retorika, de azt ne tekintsük normális magyarázatnak, ti. nem az). Idézet a cikkből (de előtte tényleg tessék megkapaszkodni, és pár mély lélegzetet venni):

CS.I.: "A jogállami keretek között elfogadhatatlan, hogy parlamenti többsége birtokában a kormány alkotmánysértő törvények sorával bizonytalanítsa el az állampolgárait, sodorja veszélybe a jogbiztonság alapelvét..."

L.J.: Ezt Orbán Viktor mondhatta...

CS.I.: Nem.

L.J.: Akkor Navracsics Tibor.

CS.I.: Igen, ő írta a Fidesz választási programjában.

L.J.:– Rendben is van. Az elmúlt három hét vitája azonban – ami talán az elmúlt húsz év egyik legfontosabb vitája volt – nem az Alkotmánybíróságról, nem a jogbiztonságról és nem is az alkotmányról szólt. Valójában arról, hogy egy országnak volt elege a pofátlan végkielégítésekből, ezt hárommillió szavazó megerősítette, és azt követelte, szerezzük vissza ezeket a hatalmas összegeket. Szimbolikus ügy is ez, amelyben sok minden manifesztálódott, például a demokrácia lényege: a választási ígéret betartása gyengíti vagy erősíti a demokráciát, vagyis érvényesül-e az emberek akarata.

Nem tudom világos-e Lázár állítása? A zemberek, hárommillió zember, azért szavazott a Fideszre, mert elegük volt a pofátlan végkielégítésekből. Ennyi. Finito. Nincs több. Lázár végigviszi azt a zseniális ostoba érvelést, mindent, szó szerint mindent oda vezet vissza, hogy az embereknek elegük lett a pofátlan végkielégítésekből.

 Lázár a továbbiakban elmondja, hogy ugyan az AB helyes döntést hozott, azonban a népakaratot (ugye hárommillióan szavaztak a választásokon a pofátlan végkielégítések ellen) nem lehet figyelmen kívül hagyni, így korlátozni kell az AB jogkörét, hiszen az AB nem tudja, hogy mit akarnak a zemberek, azt csak Lázár, illetve a Fidesz tudja.

Ezután áttér az elmúlt húsz év kritikájára, amely érvelést ismét csak az AB jogkörszűkítésének, illetve az új Alkotmány szükségességének igazolására használ fel, azonban mindvégig a népakaratra hivatkozva (ld.: Orbán Viktor 'A zemberek azt akarják' című beszédeit).

Lázár felelősségre vonná Sólyom Lászlót is (igazából csak kérdezne tőle egy-két dolgot, tehát nem jogi felelősségvonásra kell gondolni), de ebből csak az derül ki, hogy nem véletlenül nem hívták meg a Pázmányon rendezett konferenciára, ti. csak homályos elképzelései vannak arról a dologról, amit az alkotmány kategóriájába sorolhatunk be. Lázár szerint ugyanis az Alkotmány gátfutássá változtatja az emberek életét:

 CS.I.:  Sólyom László „válaszolt” erre. Azt mondta, az alkotmány soha nem akadályozta a kormányokat abban, hogy fontos társadalmi kérdéseket megoldjanak.

L.J.: Az AB mint intézmény, nem. Az eddigi alkotmány viszont igen. De főként az embereket korlátozta, hogy változtassanak. Ma Magyarországon, ha azt akarjuk, hogy az ország jó irányba változzon, elengedhetetlen, hogy az emberek igazságérzete ne sérüljön tovább. Az AB, de a legfelkészültebb jogtudós sem hagyhatja figyelmen kívül az igazságot. Nagy baj az, ha egy jogász, alkotmánybíró csak jogot akar szolgáltatni és nem igazságot.

Hát, hogyne. Jómagam is tapasztaltam, mikor minap el akartam jutni A-ból B-be. Útra is keltem, mint a népmesében a legkisebb királyfi, de az a rohadt alkotmány szinte percenként kiugrott egy fa mögül, és elgáncsolt. Úgyhogy vissza is kellett fordulnom.

Lázár tulajdonképpen azt az abszurditást állítja, hogy egy késelés során nem a kést rántó az elkövető, a tettes, hanem a kés. Egyébként meg a nagy baj az, ha azt gondoljuk, hogy az alkotmánybíráknak igazságot kellene szolgáltatniuk. Nem, az az igazságszolgáltatás feladata, az igazságszolgáltatás pedig a mindenkori törvények alapján működik. Az alkotmánybíráknak pedig a törvények alkotmányosságának, jogszerűségének a vizsgálata a feladata.

Amely vizsgálaton Lázár János visszamenőleges hatályú javaslata a végkielégítések megadóztatásáról elbukott, akár tetszik ez neki, akár nem, akár tetszik ez az embereknek, akár nem. Elhiszem, hogy sokan vannak ebben az országban, akiknek szinte orgazmust okozott, hogy most azokra is rájár a rúd, csak egy dologról feledkeznek el: az a rúd az olyan dolog, hogy hol az egyik, hol a másik háton táncol. Eddig az AB próbált tenni az ellen, hogy az aktuális hatalom kénye-kedve szerint táncoltassa a rudat. Hol következetesen, hol következetlenül, hol jól, hol rosszul, de legalább próbált tenni valamit. Mostanáig.

Mert Lázár kijött a barlangjából. Hogy a bibliai jól tette-e, az nehéz kérdés. Hogy János jól tette-e, nem nehéz kérdés. Nem. Mert most politikai zombiként járkál közöttünk, és zabálja az agyakat. 

11 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz alkotmánybíróság abszurd lázár jános politikai kultúra szerintem hülye interjú alkotmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr152456651

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legyen anarchia! 2010.11.18. 17:20:27

Ha az ember belemászik a demagógia csapdájába, ahhoz, hogy fenntarthassa a következetesség látszatát, egyre meredekebb állításokat kell tennie, és így egyre mélyebbre csúszik a gödörbe, ahelyett, hogy kikászálódna belőle. Lázár János az Alkotmánybírósá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.18. 13:28:59

levezethető-e az alkotmányból, hogy drága legyen az autópálya? nem. sőt. akkor mi vele a gond? csak tán nem az, hogy az illetékesek csak akkor kutatkodnak, ha a vádlott neve g-vel kezdődik, és urcsány ferencre végződik? még a végén kiderül, hogy az utóbbi 20 év legnagyobb politikai bűnözője zuschlag jános. tegyük be ezt az alkotmányba!

Rodeo36 2010.11.18. 18:25:15

Lázár Jánosra vissza kell helyezni a kriptakövet és még kettőt a tetejére, hogy bizonyosak legyünk nem tud kijönni, soha, kedves családjának is lehetővé kell tenni a látogatást de őnekik is benn kell maradni szerető apujukkal, hogy ne szenvedjenek hiányt, majd lassan rá kell ereszteni a hangyabojt, a többit a hangyák elintézik, a többség, a hangyák szorgos népe ítélete meg nem fellebezhető még Lázár jani szerint sem, a nép szent szava, dögökj meg Lázár...végre

megmondomdom 2010.11.18. 21:42:35

Lázár olyan hülye, mint egy kiló krumpli. Ha a cigány Szaddam nem a leghitványabb, legszolgalelkűbb, s ezáltal erkölcsi és értékrendi értelemben a legsilányabb mameluktömeget mozgatná, akkor maximum a hülye vigyorával tökmagot árulhatna a nyugdíjas hölgyek részére.
Szégyen és gyalázat a konzervativizmusra és jobboldaliságra, hogy ilyen bohócalakulatok bitorolják Magyarországon ezt a "jelzőt", mint a FIDESZ-KDNP és a Jobbik (na meg hibbant Csurka MIÉP-je).
A baloldaldaliság se áll jobban, de az nem fáj annyira -mert nem vagyok baloldali-, kivéve a kormányzásuk!:)

megmondomdom 2010.11.18. 21:44:18

Vannak itt jó mamelukkáderek, Orbán fél rokonsága vagy milliárdos, vagy politikus, vagy milliárdos politikus.
Nem változott semmi, az Apró-klán mellett megfér az Orbán-klán is. Csak az ország megy tönkre, gazdaságilag is, de sajnos legfőképp erkölcsileg és morálisan.

bierkamp 2010.11.19. 08:20:48

Lázár is lógni fog:)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.19. 09:21:29

@bs395:
magyarázza-e bármi azt a tényt, hogy ezek alkotmányozni akarnak? nem. a legdurvább indok eddig az volt, hogy az alkotmány 1949-es, ami az alkotmányozási kényszer érvrendszerének a bevezetéséhez elég max. szerintem.
egyébként, ha már szóba került itt szaddam, akkor azt kell mondjam, gyurcsány magyarország szaddamja. addig jó, amíg nincs börtönben, amíg szabadon "garázdálkodhat", mert addig van egy külső fenyegetettség. ami elég jól tud jönni bizonyos kormányoknak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.19. 09:58:33

@Vérszegény éjszakai dúvad:
magyarázza, mégpedig hogy ők sem okosabbak vagy bátrabbak az elődöknél, bármennyire is ekézték őket. ugyanúgy megszorítanak és pénzbehajtanak, hosszútávú elképelést, fenntartható berendezkedést nem látni. az alkotmány és az olyan idejétmúlt szabályok, miszerint a múltat nem lehet átírni, útban voltak.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.19. 14:07:29

@bs395:
naigen, AZ magyarázza. de ilyet sem orbántól, sem lázártól, sem senkitől nem fogunk hallani (mármint narancsostól).
ellenben ha befuccsol a költségvetési kísérletük - ami a külső gazdasági helyzet javulására épül többek között, osztán hogy-hogynem az írek most éppen szarban vannak a portugálok meg minimum a szélén, és eddig ezekről tudunk csak, szóval az a külső helyzet olyan, hogy igencsak ingatag -, akkor viszont már hiába mondanak bármit.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.19. 14:54:02

@Vérszegény éjszakai dúvad:
dehognyem, akkor jönnek csak majd elő az igazi csontvázakkal!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.11.19. 18:45:56

@bs395:
a csontvázak elfogytak, már csak zombik járkálnak közöttünk, abból viszont van elég.
lesz majd egy gyurcsányunk, akit kb. 2012 vége felé valszeg megpróbálnak majd bíróság elé állítani, azt szépen el lehet húzni évekig, a zombiknak az meg épp elég.

mondjuk lehet nyitni kéne valami csontvázgyárat.
szekrényből kieső csontvázakra vágyik? csak most, csak önnek, csak bevezetőkedvezménnyel. gazdasági csontváz, politikai csontváz, kulturális csontváz, csak szóljon, mi elhelyezzük a szekrényben. ajtónyitáskor kérjük fokozottan figyelje szívbeteg ismerőseit!!!

Scala 2010.11.23. 04:49:34

@Vérszegény éjszakai dúvad: Pontosan!
Márpedig nem mehetnek úgy a dolgok tovább a gazdaságban, életvitelben ahogyan eddig. Erről szól a gazdasági válság.
Minden spirituálisan tájékozott személy ezt mondja, lehet nem komolyan venni, csak nehogy kínos csend legyen a vége. Most olvastam:
www.kozmaszilard.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=176&Itemid=1

Nagyon tévednek azok, akik azt képzelik, hogy ez a gazdasági világválság hasonló a XX. század első harmada végén (1929 – 1933) bekövetkezett válsággal, illetve, hogy hasonló módon fog véget érni mint az, és a válság elmúltával, a nyugati civilizáció, illetve, most már az egész világ, egy újabb gazdasági fellendülés részese lesz. Senkit nem kell megtévesszen a hasonló konstelláció – mivel abban is vannak lényegi elétérések! – és tudomásul kell vennünk, hogy a két válság spirituális oka, és anélkül, hogy ezzel a később kifejtendő „misztikuskodással” már a fejtegetésem elején bárkit is idegesíteni szeretnék: a két válság rendeltetése, teljesen más. Sőt: egymással ellentétes! (Lásd a részletes kifejtést a későbbiekben)

Az, hogy előbb – utóbb el kell érkeznie egy olyan világméretű gazdasági válságnak, amiből oly módon kijutni nem lehet, hogy a válság után onnan és úgy – olyan gazdasági színvonalon! - folytathassa az életét az emberiség java, mint ahol és ahogyan a krízis előtt, gazdaságilag állt, már a múlt század utolsó évtizedeiben egyértelmű volt az emberiség sors-fejlődését követő metafizikai és asztrológus gondolkozók számára. Ezek a gondolkozók egyáltalán nem csodálkoztak tehát azon, hogy 2001 szeptember 11-én, éppen a Világgazdasági központ nevű épületet-párost romboltak le (Hogy kicsodák, most ne firtassuk.... Tény, hogy ezeknek a személyeknek, eszükbe sem juthatott, hogy egy spirituális folyamat, egy globális spirituális fejlődési szükségszerűség tudatlan végrehajtói.)

Inkább azon csodálkoztak e gondolkozók, hogy ez egyértelmű „égi jel” után (Világkereskedelem + spekuláló Ikrek, az életrontó Júdási – Fauszti életképzelet szellemi a szimbólumának a világi csúcs-értelmeződései és megtestesülései), miért nem indul be azonnal a globális gazdasági válság is? – Valamiért éppen és kereken (Majdhogynem dátum szerint!) egy Szaturnuszi ciklusnak kellett eltelnie (7 évnek), hogy az előrelátott esemény bekövetkezzen. A jelen mondanivalóm perspektívája miatt nem szándékozom ennek az okait itt részletezni, hanem azt akarom elmondani, hogy éppen a világválság spirituális szükségszerűsége és kauzális okai miatt, a lehető legtévesebb és a sorsjavítás logikája szempontjából egyenesen ellentétes és veszélyes magatartás, az, ami szerint, a legtöbben éppen a személyi rendeltetésükre, vagyis a fejlődési és boldogulási sors-programjuk jellegére vonatkozó információkat tartalmazó horoszkópjuk megrendelésére vonatkozó terveikről és vágyaikról mondanak le, a pénzügyi válság miatt. Hiszen az éppen azért állt be, hogy az emberek megváltoztassák az addigi mentalitásukat, hagyják abba az életüket tönkretevő és az egész fölgolyó növény- és állatvilágát pusztító gazdasági hajsza folytatását és ehelyett, el kezdjenek végre egy tényleges boldogsághoz (Nem csak a pénz által biztosított élvezet-halmozáshoz) és tényleges egészséghez, vagyis harmóniához és derűhöz vezető életet folytatni.

Ja, és az LMP /vezérkar főként/ bekaphatja, az nem környezetvédelem, csak karrierizmus és lehetőségek megragadása (az szdsz nem vész el, csak átalakul...)
süti beállítások módosítása