hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Vajúdtak a hegyek

2011.03.01. 12:39 Vérszegény éjszakai dúvad

Szóval azután, hogy kismilliószor meghallgattuk, hogy a Fidesz felkészült a kormányzásra, azok után, hogy túlestünk a júniusi, szimbolikus marhaságokkal való tökölődés okozta sokkon, majd az októberi semmittevés okozta sokkon, a decembertől pedig tűkön ülve vártuk a februárt, aztán a márciust, szóval mindezek után nekem valahogy nagyon kevésnek tűnik, hogy a nagy országmentő csomag tulajdonképpen semmi másból nem áll, mint abból, hogy melyik szerkezeti reformot milyen határidőre gondolnak kidolgozni. Ezt nyugodtan közölhették már decemberben is, ahelyett, hogy belengették volna a nagy országmegmentő csomagot.

Ami pedig a rokkantnyugdíjasok (akik közül sokan nyilván nem azok) munkába állítását illeti, teljesen jó ötlet, abszolút támogatható, csak éppen hol vannak a munkahelyek? És az újabb határidők kitűzése vajon segíti a munkalehetőségek számának gyarapodását?

Erre a "bejelentésre" mondhatnánk nyugodtan, hogy vajúdtak a hegyek, kisegér született, csakhogy ez tévedés lenne.

Most még kisegér sem született.

197 komment · 5 trackback

Címkék: reform abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr222701014

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jóléti rendszerváltás - elfújta a Széll? 2011.03.02. 01:59:28

Az Orbán-kormány a tegnap bejelentett változtatásokkal gyakorlatilag felszámolja jóléti rendszerváltást. A jobboldali gazdaságpolitikusok, politikai elemzők és politikusok által amúgy is élesen bírált politikai projektet, amely az állami újraelosztáson...

Trackback: Durva megszorítás – ködösítéssel, időhúzással és mellébeszéléssel 2011.03.02. 01:11:02

Megint az történt mint már annyiszor: hiába vártuk a konkrétumokat, most sem derült ki pontosan, mit tervez a kormány. Egy menetrendet kaptunk, határidőkkel, amikor majd kiderül valami. Vagy talán mégsem. Én azonban most már azt gondolom, nem felkészül...

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 22:57:00

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 22:55:09

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Trackback: 187. Vége a rendőrök arany életének? 2011.03.01. 22:54:47

Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a sza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grigorij Pantyelejevics 2011.03.01. 20:45:11

@Bathory: "Na akkor most az a baj, hogy van 1 koncepció, hogy kb. 5 év alatt visszafizessük azt a hiteltengert(illetve a felét), amit a tisztelt vörös elvtársak felvettek az elmúlt 8 év alatt, miközben Mo-t leküzdötték az első helyről az uccsóra a régióban.

Most ez is baj? Mondjuk szocik soha semmilyen kölcsönt nem fizetnek vissza, az tény. "

Ezek a Szíjártós dadaista szlogenek ne lennének! Könyörgöm! Aki nem ért a focihoz, ne brekegjen bele! És ez a közgazdaságtanra fokozottan érvényes.
1.) a 'szocik' fizettek vissza leginkább adósságot. Azóta is mumus Bokros.
2.) az adósságot növelő összes tételt vagy megszavazta a Fidesz, vagy maga alkotta. Ergo a felelősségük ugyanolyan. Az itt trollkodó kedves szavazóbázisuk dettó vadul bólogatott. Ráadásul a választáson is adósságnövelő, népboldogításra szavaztak!!!! A legfőbb felelős nem Gyurcsány, nem Orbán. Hanem az a sok marha, aki erre adta a kétharmadot.
Orbán bűne csupán annyi, középszerű kis senki, ezért nem tud több lenni választóinál.
3.) ez az "első hely" meg "utolsó hely" egy vicc. Teli szájjal, nagy lelkesedéssel leírja kedves versenyzőnk, de hogy miben "első"? ... pfff! lehet vagy ezerféle szempont. A Magyar Nemzet is minden nap másikat választ, épp mire kell kilyukadni.

Akit nem fizetnek, az vegye komolyabban! Ne kelljen itt is folyton Szíjártós böffeneteken csámcsogni!

alf (törölt) 2011.03.01. 20:48:37

@Bathory: És ez a csapat mit is bizonyított? Azt, hogy 12 évvel ezelőtt a Bokros teremtette konszolidációt nem b@szták el 2 évig? (mert aztán persze rohamosan, tessen csak arra gondolni, hogy a most oly sokat szidott lakáshitelezési rendszer például az Orbán kabinetnek köszönhető.)
Szóval, mit bizonyított?
De jaj, mielőtt félreértene valaki, az előző 8 év TÉNYLEG MAGA VOLT A RETTENET!
De ebből MA nem élünk meg! Most kell csinálni jó dolgokat, a gyűlölködés még soha senkit nem vitt előre. Abból meg aztán végképp nem fogunk a jövőben megélni, ha annyi a muníció, hogy mutogatunk állandóan az elmúlt 8 évre!
Ja, és van már lassan elmúlt 1 év! Ideje volna arra is mutogatni kezdeni, merthogy ez nem múlt idő, hanem a jlene!

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 20:54:29

@Grigorij Pantyelejevics:

1, A szocik az mszmp adósságát fizették vissza, amit pl. Lengyelország nemes egyszerüséggel hagyott a picsába(az átkosban, szintén a vörösök által felvett hitelekről van szó). Ezúton is köszönjük. Ide tartozik, hogy mint ezerszer leirtam, 98-02 adósság 53ról 50re csökkent, aztán elvtársak alatt lett 80.

2, megszavazta, maga alkotta-bullshit, nem az ellenzék a felelős, hanem a többséget birtokló kormány. Mégpedig kizárólag.

3, Régiós első gazd. növekedés, versenyképesség, tőkebehozatal. Most rekord adósság, negativ növekedés, legalacsonyabb bérek a régióban, legszarabb foglalkoztatottság, legnagyobb népességcsökkenés....ennyi elég? Adatokat nem nehéz találni.

Szvidrigajlov 2011.03.01. 20:58:25

@kormányzó:
A vegyépszer csődeljárás alatt van, az biztos nem pályázik semmire azon kívül, hogy lenyúlja mintegy 100 kis és közepes vállalkozóról a garanciális visszatartásokat.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 20:58:52

@facsiga_: Nemtudom. Egykulcsos adó, (amivel persze mindenki nyer, kivéve a keresők 80%-t) az nem véletlenül mocskos rohadt szadeszes ötlet volt? Hm hm... A kisebb állam, és a bürökrácia csükkentése? Egész komoly egyezések vannak a rohadék szadesz és hőn szeretett vezéred programja közt.
Nagyon prögsz az elmúlt 8 éven. Na de nem az volt a baj, hogy Gyurcsány hazudott.
Nézzük. Adócsökkentés amivel mindenki nyer. Mi lett belőle? Majdnem mindenki veszített. Neeem ez nem hazugság... Nyugdíjvédelmi ribanc. Mit csinál? Lenyúlja a jövőnket. Te leszarod, mert a "bevételeid" nem függnek magyarországtól. De a mienk meg igen. Jah és ha nem függnek, akkor talán nem kéne abba beleugatni, hogy mi milyen szarba éljünk. Tehát semmi különbség nincs az elmúlt 8 év és a mostani bagázs közt, kivéve, hogy te az ő seggüket nyalod. Hajrá

Szelki Lata 2011.03.01. 20:59:10

Az összes FIDESZ-fikázó értelmiségitől azt kérném, hogy először dobják össze azt a pénzt, amennyivel az állam eladósodott 2002 óta, és utána nyissa ki a száját, mert onnantól mosta magát tisztára.
És akkor az önkormányzatoktól elvont pénzekkel és a magánszféra adósságairól még nem is beszéltem.

Szelki Lata 2011.03.01. 21:03:44

@Tyson925:
Micsoda otromba hozzáállás az, hogy a MANYUP megtakarításaidat a sajátodként kezeled, de az általa generált államadósságot nem? Micsoda megtakarítás az, ahol a hiteled nagyobb, mint a félretett pénzed? Képmutató, a jövő generációja által megbetendő.
Nem bízol a jövő generációjának eltartóképességében, ezért a "saját megtakarításaidból" akarsz élni? Ezzel párhuzamosan viszont ráhagyod az adósságodat a jövő generációjára?
Undorító, mocsok szar ember az ilyen.

Szvidrigajlov 2011.03.01. 21:17:48

@simonmondja.:
Szerinted mi a reform lényege? Ki tudja mi a jó reform?

Én is azt gondolom, hogy ez nem jó terv, nem Széll Kálmán, hanem Fingg Gyuri program.

De akkor mi a jó? A nyugdíjasok kezéből kicsavarni a csirkelábat is, az jó program?
Vagy megvonni a pusztuló néptől a családtámogatást az jó program? A vén tyúkok húzzák a kerekesszatyrot a buszon (ingyé) az iskolák meg üresek, ez a jó - Bokros - program eredménye. Akkor az most jó program?

Versenyképességet növelni az etióp (kínai, indonéz stb) munkabérekkel versenyezve az jó program? Hátha akkor a günter többet beruház? Aztán a melós a gázszámlát se tudja kifizetni? MErt a günter a munkaerő újraelőállítási költségét se fizeti meg?

Egy munkásra rászervezni öt olyan munkafolyamatot amit bécsben, meg nyújorkban is öten végeznek el, az jó program? Hátha belehal a magyar barom?

Eladni már nincs mit. Aki nem tudná, amit eladtunk az vagy már nem működik, viszont a privatizátorok minden költséget ráterheltek a költségvetésre. (munkavállalók kirúgva, a szemét itthagyva) Ami mégi működik, abból meg a lóvét pumpálják ki az országból.

Nincs magyar tőke, nincs magyar vállalkozás nincs magyar termelés, minden kimegy az országból kamat, adósság, vagy osztalék címén. Nincs magyar bank, nincs magyar hírközlés, energia...és nincs olyan kapitalista, aki magyarként gondolkozik. Nincsenek új ganz ábrahámok se.

Ez a neolib bokros csomag eredménye, meg az eszelős privatizációé, meg a neoliberális doktrináé, ami csak üzemgazdasági szempontokkal tud operálni.

Szóval mi a jó program. A Bokrosé biztos nem. A Gyurcsányé biztos nem, az Orbáné valószínűleg nem.

Akkor?????
AKKOR????

sárkányfő 2011.03.01. 21:17:55

@Szelki Lata:
Undorító, mocsok szar ember az, aki úgy tesz, mintha a manyup miatt alakult volna ki az adósság, nem pedig az egész elkúrt gazdaság és világválság miatt.
Hogy azt ne említsem, milyen undorító, amikor valaki egy egész nemzet zsarolását, kirablását és szemberöhögését védi. Egykutya...

Más:
Ma a kormány bejelentette, hogy az elmúlt 10 hónapban semmit, ismétlem SEMMIT nem csinált (kivéve a haverok, lenyúlás, fanta...), de most összedobott egy határidőnaplót, ami alapján majd elkészül a programja kb. a ciklus felére.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 21:21:09

@Szelki Lata: A stílus minősít...
Először is: "hogy a MANYUP megtakarításaidat a sajátodként kezeled"
Na, azt mondod a megtakarításaimat. Az ENYÉMET. Most akkor az enyém vagy nem? :-D
"Micsoda megtakarítás az, ahol a hiteled nagyobb, mint a félretett pénzed?"
Na tisztázzunk valamit. Az én kicsiny kis mnyp megtakarításom onnan van, h bejövök dolgozni, értéket teremtek, amiért valaki FIZET, mert megéri neki. Vagyis A MUNKÁMÉRT cserébe kaptam azt. Megdolgoztam érte. Minden forintom 8% vándorolt oda, bizony. Az, hogy közben a magyar állam felelőtlenül gazdálkodott (többek közt 40 évesen mentek egyesek nyugdíjba, stb. ) az már nem az én bűnöm.
Milyen jövő generációról beszélsz? Az amelyik pl már tavaly sem született meg?
Amúgy meg szívesen várlak és szemembe is mondhatod milyen ember vagyok ha van merszed...

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 21:25:22

@sárkányfő: Jaja, van egyfajta ember aki szerint a világválság a mindennek a világ......

Ez a tipus az mszp-re vagy szdsz-re szavazott, de sosem volt benne még annyi sem, hogy ezt nyiltan a szemébe mondja annak, aki megkérdezte. És kérjen bocsánatot a fosadék.

Mo. féllábon egyensúlyozott amikor jött a válság. Szlovákia, Csehország két lábon állt. Semmivel nem voltak előrébb 10 éve, de most más a helyzet.

sárkányfő 2011.03.01. 21:26:13

@Szvidrigajlov:

"Szerinted mi a reform lényege? Ki tudja mi a jó reform?"

énénénén ÉÉÉN!!! :)

csak így hasra ütve, kapsból, ha fizetnének komolyan kidolgoznám:

- államigaztasái rendszer (évi 2800 mrd ft) teljes átvilágítása, hatékonyságmérés bevezetése, hatékonyság alapján fölösleges, párhuzamos, kontraproduktív részeinek leépítése. Ez önmagában minimum évi 500 mrd ft megtakarítás lenne. csak kemény meló, meg szaltudás kéne hozzá. no meg szándék.

- állmai hivatalokat egymással és a magánszférával is versenyezetetni. a jobb maradhat.

- bürokrácia: nyíltan, neten menjen a hivatalok belső levelezése (értelmeszerű kivételekkel). ügyfélpanaszok alapján minden hivatalból évente-félévente kötelezően kirúgni a legbénábbat, az illető x évig nem kaphasson állami munkát.

- számítógépes vizsgára kötelezni a bürokráciát. aki nem megy át, repül. hidd el, sokan lennének.

- közbeszurzés: teljes nyilvánosság, a bírálók a jó döntéssel személyes vagyonukkal is feleljenek.

- pártfinanszírozás: egy párt csak egy nyilvános, valóüs idejű netes számlán keresztül intézhesse a pénzügyeit. ha megkerüli, durva szankció, pl. párt pénzügyi vezetője börtönbe. 5 e ft-nál nagyobb támogatók neve kötelezően nyilvános, ha nem, a pénz megy a vöröskereszthez, azonnal.

- lusztrációs törvény a közélet tisztulásáért, a múlt feldolgozásáért és lezárásáért(hahaha, a komcsi fidesz soha nem csinálja meg). ügynökakták felszabadítása.

- stb., most ennyihez volt kedvem.

sárkányfő 2011.03.01. 21:27:16

@Bathory: ez a komment téged minősített.

gyilkos fűegér 2011.03.01. 21:33:18

@Szelki Lata: "Az összes FIDESZ-fikázó értelmiségitől azt kérném, hogy először dobják össze azt a pénzt, amennyivel az állam eladósodott 2002 óta, és utána nyissa ki a száját, mert onnantól mosta magát tisztára."

A fideszdroidok meg betolhatják a közösbe az eszetlen barom módjára költekező fideszes önkormányzatok által felhalmozott gigaadósságot. (Meggyes, Kósa, Lézer Jani, folytassam?)

gyilkos fűegér 2011.03.01. 21:38:10

@sárkányfő:

A javaslataiddal egy apró probléma van. Ha megvalósulnának, az elvtársak nem tudnának LOPNI.

(Ja, fideszes sosem lop, elfelejtettem. Vagy, ha lop is, hát "ne mi lopjuk a legtöbbet".)

I can give you more than anything 2011.03.01. 21:38:13

füstbe ment terv, avagy elfújta széll

Gera 2011.03.01. 21:40:33

Ez engem kibaszottul emlékeztet Gyurcsány nagy reformjaira. Ez a mostani volt az utolsó lehetőség, hogy tényleg csináljanak valamit, de az orrunk előtt kúrják el. Gratulálok faszfejek, tudtam én, hogy hiába szavazok rátok, nem várhatok értelmes kormányzást. De akkor kitől? Nem a politikusokkal van itt baj, elbaszott egy nép ez, hogy nem kergeti el a picsába az ilyen kóklereket, hanem még tapsol is nekik.

delvideki 2011.03.01. 21:41:54

eltűnt a facsiga, végrehajtotta feladatát és más blogra vezérelték...

gyilkos fűegér 2011.03.01. 21:43:30

@Gera:

Így van, fel kéne köpnünk, azt aláállni. Micsoda egy pöcegödör ez az ország, szánalmas.

alf (törölt) 2011.03.01. 21:44:21

@Bathory: Hát képzeld el - még ha háttal nem is kezdünk mondatot -, hogy NEM a ballib oldalra szavaztam.
Ezt most sem bánom.
De Orbánék ámokfutását megdöbbenve és nagyon komoly aggodalmakkal figyelem.
Egyébként ez is egy komoly különbség. A ballib oldal képes volt elfordulni a politikai elítjétől, mert kiábrándult belőle. Ezért kapott 2/3-ot a "jobb" (megjegyzem, ennek a populista oldalnak a valódi jobboldalhoz köze nincs) de ahogy látom a droid sereg nemigen fog kiábrándulni. Egy liter benzin 370 forint, egy kiló krumpli 300 forint, liszt meg cukor már nincs is a boltokban. Ezért az előző rezsim alatt konchangulat lett volna. A droidsereg viszont megvárja Recsket és még ott is lelkendezni fog.
Fura "látkép" most innen nézve lekomcsizni "azokat". Az egész hatásmechanizmus és működés kísértetiesen hasonlít egy 50 éve már megtörtént forgatókönyvre. De úgy látszik, a történelembenmindig el lehet adni újra és újra ugyan azt abullshittet.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 21:46:10

@alf: Ne fessük az ördögöt a falra!!!

Emiksz 2011.03.01. 21:50:53

"hogy igazán értékelni tudjuk a végeredményt, lássuk, hogy honnan is indult el a koncepció."

emiksz.blog.hu/2011/03/01/matolcsy_beta

Szelki Lata 2011.03.01. 22:07:09

@Tyson925:
"Na tisztázzunk valamit. Az én kicsiny kis mnyp megtakarításom onnan van, h bejövök dolgozni, értéket teremtek, amiért valaki FIZET, mert megéri neki. Vagyis A MUNKÁMÉRT cserébe kaptam azt. Megdolgoztam érte. Minden forintom 8% vándorolt oda, bizony."

Nem, barátom, az a szüleid, nagyszüleid nyugdíjára magy.
Először fizesd ki őket, és azon felül takaríts meg.
Csakis így lehet számolni. Máshogy hazugság.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:08:07

@gyilkos fűegér:
Lendvai Ildikó kiszivárgott beszédére, ahol arról hadovál, hogy hogyan kell elvonni a pénzt az önkormányzatokról (2006 őszén), arra ugyen nem kell emlékeztesselek?

Szelki Lata 2011.03.01. 22:09:56

@Tyson925:
"Amúgy meg szívesen várlak és szemembe is mondhatod milyen ember vagyok ha van merszed..."

Szánalmas kics pöcs. Én tanultam, és az eszemből élek. Te meg bokszolj a hozzád valókkal?:)) Kis fika.

ostvan 2011.03.01. 22:13:34

@Szelki Lata: Amivel Magyarország eladósodott, azt - gyakorlatilag - szétosztotta az éppen hatalmon levő kormány, az éppen aktuális ellenzék egyetértésével. Minden magyar állampolgár részesült (és ma is részesül) azokból a hitelbe kapott pénzekből. Hogy arról a bizonyos 8 évről beszéljünk: a fidesz VÉGIG tele pofával követelte a kormánytól, hogy ADJANAK TÖBBET a népnek. Adtak. De ahhoz nem volt elég belső forrás, hogy ezt a pénzszórást fedezze, kellett a hitel. És azóta JÓL ÉLÜNK! Sokkal jobban, mint a szomszédaink.
Felelőst lehet keresni a vezetők között, de a hitelt MINDANNYIUNKNAK kell kiizzadni. Ha nem tetszik, akkor tessék elgondolkodni azon, hogy mire tetszett szavazni 2008 márciusában (akarunk-e 300 Ft-okat fizetni). Ha akkor mindannyian ELFOGADTUK VOLNA a vizitdíjat, akkor most pár %-ponttal kisebb lenne az államadósság. És sok ilyen kis lépés adja ki azt a 80 %-ot.

latrina01 2011.03.01. 22:14:09

Ezt a reformot nem kicsomagolták hanem becsomagolták, szép masnival megkötötték, jó magasra feltették, és mikor majd eljön az ideje és a néppel meghúzzatják a masni végét és a nyakunkba zúdul a fek..alia, na akkor rájövünk mekkora balekok voltunk.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 22:17:25

@Szelki Lata: Leszarom miből élsz.
Na van merszed, vagy csak a képernyő mögül akkora az arcod?

alf (törölt) 2011.03.01. 22:17:42

@Szelki Lata: Kedves Tanult Barátom! Ha már oly büszke erre vagy, ugyan kicsit utána nézhetnél, hogy többféle nyugdíj rendszer létezik a világon. A miénk afféle kirovó-elosztó volt, ezen szeretett volna változtatni a MANYUP megjelenése. Nem volt jó? Nem volt az! De az sem jó ám ami volt/van helyette. És a MANYUP kifutásához kellett volna úgy 30 év. Ja igen, és közben a jónép persze fizette az állami társadalombiztosítást is. Merthogy a MANYUP tagok után a munkáltató azért a maga 32%-át ugyan úgy betette a közösbe!
Szóval ugyan nem volt a legjobb megoldás a MANYUP, de azért csak úgy egyszerűen einstand...:(
De mivel te Tanult elme vagy, érted ezt nálkülem/nélkülünk is, ugye...

agyamelhagyom 2011.03.01. 22:17:42

@Avatar: Szerintem direkt dobják fel a magas labdákat. Most a Széll Kálmánnal (szélkakassal).

szelviktor.blog.hu/

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 22:19:41

@alf: 300 forint a krumpli? Ha ezen izgulsz, komoly proli lehetsz. Erről a kormány tehet? Piacgazdaság van, ha drága a krumpli, akkor termelj krumplit, és megélsz.

ostvan 2011.03.01. 22:20:03

@Gera: Azt hiszem, Kupa Mihály mondta a Bokros-csomagról, hogy 2 óra alatt ki lehetett találni, és 2 nap alatt ki lehetett dolgozni a részleteit. Ami komoly teljesítmény, hogy el merték kezdeni.
(elnézést a hivatkozott úriembertől, ha pontatlanul idéztem)
Ami most folyik a határidők tologatásával, az már tragédia.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:20:36

@ostvan:
Én 2008 márciusában arra szavaztam, hogy a TB pénztárat NE VIGYÉK A TŐSZSDÉRE A (MASZOP-SZADESZ ELŐRE TUDOTT, BETERVEZETT) PÉNZÜGYI VÁLSÁG ELŐTT!!
A szadesz 2008-ban május 1.-ig adott határidőt a kormánynak, hogy véghezvigye a több biztosítós rendszert, ezáltal még épp időben, hogy a válság az utolsó fillérig elvigye a TB kasszát.
Mivel a népszavazás után a kormány meghátrált, ezért a szadesz kilépett a koalícióból, és elkezdődött az, amit már tudunk.
Én erre szavaztam, nem a 300 Ft-ra, és nagyon jól jártunk ezzel a szavazással. Különben ma üres lenne a nyugdíj után a TB kassza is!
Gondolkodjunk...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 22:24:14

@Szelki Lata:
"A tárcától azt is megtudtuk, hogy a MÁV 300 milliárd forintos adósságának átvállalása a nyugdíjvagyon terhére valósulna meg. Ennek kapcsán azt fontos látni, hogy az idei évre vonatkozó 2,94%-os GDP-arányos államháztartási hiányt úgy kell értelmezni, hogy "

"Nem, barátom, az a szüleid, nagyszüleid nyugdíjára magy.
Először fizesd ki őket, és azon felül takaríts meg.
Csakis így lehet számolni. Máshogy hazugság. "
Akkor Matolcsy hazudik?

Szelki Lata 2011.03.01. 22:25:50

@alf: Te meg nézz utána a nyugdíjrendszernek Chileben pl, barátom!
A felosztó-kiróvó rendszernél jobb a tőkefedezeti rendszer, de csak akkor, ha VALAKI 2X FIZET!!! Először a kifutó felosztó rendszert, utána lehet megtakarítani.
A MANYUP államkötvényt vásárolt, amire az állam magasabb kamatot fizetett, mint a MANYUP hozama. Tetejébe a MANYUP bármikor zsarolhatta az államot, mert nála volt a pénz.
30 év kifutás... És ki fizette volna meg a 30 év alatti E MIATT KELETKEZETT államadósságot? Mert soha, senki.
A manyup nem rakta volna vissza, mert hosszabb távon az állam pont annyival fizetett volna kevesebb nyugdíjat, amennyivel kevesebbet szedett volna be. A 30 év alatt kinyílt olló úgy maradt volna, kamatozva kellett volna betömni.
MATEMATIKA

alf (törölt) 2011.03.01. 22:26:25

@Bathory: Piacgazdaság van? Jesszus! 8 évig azt hallottam az akkor ellenzéktől, hogy az állam feladata megvédeni a Zemberek érdekeit! És most meg hirtelen mégis piacgazdaság van..? Jesszus... Kádár forog a sírjában, Rákosi meg hangosan viháncol.
Tudod ezt a kettős látást bírom. Amikor a büdös ballib szerint ez itt egy piacgazdaság, akkor a Zemberek szegény, elnyomott és kiszolgáltatott népek. Amikor a népnemzetinemzeti meg nem tud az üzemanyagárakkal meg a liszthiánnyal mit kezdeni, akkor meg piacgazdaság...:(
De ez ugye nem kettőslátás..? :/

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 22:27:28

@Szelki Lata: Aki a ballib kormányokat védi 2011ben, nem normális, és teljesen felesleges velük vitatkozni, hatalmas rutinjuk van a bullshitelésben meg a felelősségháritásban. De sajna az emberek egy része ilyen.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:28:44

@Tyson925:
"Leszarom miből élsz.
Na van merszed, vagy csak a képernyő mögül akkora az arcod? "

Szerinted annak lesz igaza, aki beveri a másik arcát? :)) Kifogytál az észérvekből, vagy mi van? Mi vagy te, kisebbségi?

Szelki Lata 2011.03.01. 22:31:16

@Tyson925:
A MÁV-val kapcsolatban nézz utána ki privatizálta ki a CARGO-t a vasutakból, és ki hagyta a veszteséges személyszállítást az államra.
A világon mindenhol veszteséges a személyszállítás önmagában. De a vasutak nem. A legolcsóbb szárazföldi szállítás, messze a legolcsóbb.

Szerintem rohanj fejjel a falnak, ha már tényleg csak az agyrázkódás rakhat helyre. :))

ostvan 2011.03.01. 22:31:39

@Bathory: "Mondjuk szocik soha semmilyen kölcsönt nem fizetnek vissza, az tény." Azt hiszem, komoly gondjaid lehetnek a tények megítélése terén.
Javaslom, hogy nézz utána Fekete János egykori MNB alelnök munkásságának, illetve az általa nagyon keményen megkövetelt elvnek, hogy a HITELEKET VISSZA KELL FIZETNI. És mivel ez az elv érvényesült, mi lehettünk a legvidámabb barakk, sokkal-sokkal jobban éltünk évtizedekig, mint a szomszédaink (nyilván nem Ausztriáról beszélek). A lengyelek '81-ben beszüntették az addigi hiteleik törlesztését, de óriási árat fizettek érte. Én voltam náluk az északi országrészben. Nagyon szegényen éltek arra.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 22:31:50

@alf: Mégegyszer: Nem változot a benzin adója az utóbbi években, egyszerüen Magyarország ezt behozza és drágábban kapja meg. Világpiaci ár. Lehet olyat hogy a nyugdijadat elvesszük és abból levisszük a benzinadót, de akkor azért sirnál. Szlovákiában a benzin 1 euro 40 cent. Az nem ugyanannyi? Gyökér.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2011.03.01. 22:31:58

@Szelki Lata: Csak kíváncsi vagyok h élőben is mersz olyankot mondani, amiket leírsz... DE látom GYÁVA vagy. Legközelebb gondold meg kire mondod h szar ember...

Szelki Lata 2011.03.01. 22:35:26

@Bathory: Nyugi, mindjárt jön a CHF/HUF. Természetesen azt sem látják be, hogy amikor felvették a kölcsönt, akkor erősítették a HUF-ot, most meg gyengítik. Azt sem látják, hogy a CHF/EUR, CHF/USD árfolyam is erősen billent. Természetesen ez is a ZOrbán hibája, miért nem védte meg a dollárt és az eurót meg a jent a frankkal szemben:))

alf (törölt) 2011.03.01. 22:35:41

@Bathory: Ha nem vetted volna észre, nem azért háborgom, mert ennyi a benzin. Én speciel tényleg hiszek a piacban. Hanem azért, mert 8 évig azt hallottam - az akkor ellenzéktől -, hogy a kormány dolga tenni valamit. És a Zemberek ezt be is szopták.
Akkor most?
Miért nincs háborgás? Ha Fletóékat utáltuk mert hittek a piacban, akkor most...?
Csak ennyi. Azaz mondjuk ki, az a sok bullshit amit 8 évig hallgattunk, az bullshit volt.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 22:35:58

@ostvan: Nem igazán érdekelnek senkinek az elvei. Inkább az eredmények. Ezek:

Szocializmus-fenntarthatatlan adóssághegy, ami elkisért mostanáig

Fidesz ezt tudta kicsit korrigálni az ezredfordulón

Ballib majdnem duplázta az adósságot 8 év alatt.

Szóval szép dolgok az 5letek, meg elvek, de nem élünk meg belőle. Tökmin1 kinek az elve az adósságtörlesztés, ha folyamatosan nagy tételben veszi fel a hitelt.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:36:02

@Tyson925:
"Csak kíváncsi vagyok h élőben is mersz olyankot mondani, amiket leírsz... DE látom GYÁVA vagy. Legközelebb gondold meg kire mondod h szar ember..."

Te tényleg hülye vagy:)))

Szelki Lata 2011.03.01. 22:38:40

@ostvan: "Javaslom, hogy nézz utána Fekete János egykori MNB alelnök munkásságának, illetve az általa nagyon keményen megkövetelt elvnek, hogy a HITELEKET VISSZA KELL FIZETNI. "

Kérem a grafikonokat. Nem az elvnek, szövegből hallottunk már sokat a szociktól. TÉNYEKET kérek, hogy mikor csökkent az államadósság alattuk. Ja, és tedd mellé a privatizációt is.

Más kárán tanul az okos, magáén az ostoba, de aki a saját kárán sem tanul, az a balliberális ál-értelmiségi.

Lucky Larry Silverstein 2011.03.01. 22:39:02

@alf: Lehet hogy az emberek képesek megbizni valakiben? Botrány, nem?

alf (törölt) 2011.03.01. 22:40:33

"Más kárán tanul az okos, magáén az ostoba, de aki a saját kárán sem tanul, az a balliberális ál-értelmiségi."
Kiváló végszó lefekvés előtt! Már csak az a kérdés, hogy ki is az a "balliberális ál-értelmiségi"!
:))))))))))))))

Szelki Lata 2011.03.01. 22:41:21

@Tyson925: Igenis szar ember vagy, ha az államadósságot a gyerekeidre hagynád, de a nyugdíjadat nem érzed általuk biztosítottnak. Ezen nincs mit szépíteni.

Kandabula 2011.03.01. 22:43:02

Mindent elhittem. Volt rá pár évük, láthatták az itthoni és a világgazdaság problémáit, konzultálhattak komoly, nemzetközileg elismert szakemberekkel, felmérhették a lehetőségeket, mindenről, minden információjuk meg volt, hiszen még a minisztériumi tervezeteket is korábban ismerték, mint az érintettek (és már kritizálták), "ügynökeik" (kell ide III/III?) beépültek az egész államapparátusba, ennek alapján rúgtak ki most minden "másképpengondolkodót". Szóval, elhittem. Viszont nem hittem volna, hogy ez az egész egy színjáték, a lényeg a hatalom, játék az emberek érzelmeivel. Úgy viselkednek, mint a kisgyerek, aki beszabadul egy cukrászdába, vagy játékboltba, mindent kipróbál, összemaszatol. De ez se lenne baj, ha lenne egy jövőkép. Attól, hogy most össze lett harácsolva egy csomó pénz, még nem látni azt, hogy mi lesz, ha ez elfogy. Mitől lesz egymillió munkahely, hol van a söralátétre írható adóbevallás, hogyan fogunk rész venni a nemzetközi munkamegosztásban, mi lesz a magyar iparral? Mert pálinkafőzésből el lehet hülyülni, de megélni kevésbé. Egyébként ez is egy röhej. Talán arra számítottak, hogy Európa polgárai ide jönnek lerészegedni, mint a narkósok Amszterdamba? Most még ott tartunk, hogy mi saját magunkat hülyítjük adómentesen. Fejlődésnek elég primitív. Mit jelent a felvázolt közmunka, mint munkalehetőség, amiből majd lesz dögivel és majd meg lehet élni belőle? Pld. Budapesten? Munkanélküli lányom hova menjen? Autópályát építeni? Az utcaseprők általam le nem nézett társadalma már betelt. Miről beszélnek itten? És megint minden el lett maszatolva, nincsenek konkrét határozatok, határidők. Nincs ez így jól.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:43:22

@alf: Ez csak számodra kérdés.:))) Számomra a FIDESZ egyszer már bizonyított pozitívan, a "bal" oldal viszont már 40-12 évig bizonyította az ellenkezőjét.:) Keresd még a kérdéseket, cimbora!:))

Jó éjt!

ostvan 2011.03.01. 22:48:07

@Bathory: Pedig a tetteket elveknek kell irányítani (tervek és a megvalósíthatóság korlátainak, hatásainak a felmérése). Mindegy. Azokból a hitelekből mindannyian részesültünk. És ma is élvezzük azt a több pénzt, ami itt van az örszágban. Tehát a hitel alapvetően nem rossz (olvass Széchenyit), csak az a baj, ha a jövedelmünk nem nő (esetleg még csökken is), közben a hitelek törlesztésére meg többet kell fordítani (mert pl. a hitelnyújtók úgy látják, hogy nálunk egyre nagyobb a kockázat közel 1 év óta.) Na,innen nézve ki a felelős?

Kandabula 2011.03.01. 22:56:41

Most jut eszembe, hogy pálinkaivás mellett kellemes dolog elszívni egy cigarettát, vagy szivart, esetleg egy pipát. Nos, ennek már vége.

Szelki Lata 2011.03.01. 22:57:05

@ostvan: Hitelek.

Jártál te már Horvátországban? Láttad az új autópályákat? Hegyeket bontottak el.

Jártál már Magyarországon a Völgyhídon? Jártál már az M6-oson, ahol 10 cm föld van az alagút felett? Láttad, hogy azok az alagutak repedeznek?

Olvastál már összehasonlítást más országok metrói, és a 4-es metró között? Olvastál már megtérülési számításokat a 4-es metróról?

Moszkvai konzulátus, Posta székház, Sukorói KIEMELT beruházás? Rémlik?

"Azokból a hitelekből mindannyian részesültünk."
Ne haragudj, de ne kend szét a szart! ÉN NEM! Nálam egy fillér sincs abból! De pár szoci volt osztálytársamnál van, akik COACH szolgáltatásokat, valamint TANÁCSADÁSOKAT nyújtanak.
Az egyik nagyapja volt az, aki 56-ban Miskolcon a tömegbe lövetett, a másik apja a Lenin Kohászati Művek főkádáre volt. n-ed rangú senkik, de a mai napig jól élnek, semmittevésből. Tanácsadásból! Velem egyidős 36 éves emberkék.

Hát légyszíves ne terítsd a szart, azt a hitelt nem valamennyien vettük fel, kizárólag egyesek!

xboxer 2011.03.01. 22:59:35

mocskos fidesz takarodj!

Szelki Lata 2011.03.01. 23:00:53

A tanácsadó Keller Lászlónak adott informatikai tanácsokat. Keller elmondta, hogy mit szeretne, az emberünk erre azt mondta, hogy szerinte ez jó. 50e/óra díjazásért. Ezt biztos forrásból tudom, az érintett szájából.:)

ostvan 2011.03.01. 23:07:10

@Szelki Lata: Normális körülmények között működő országban az ELLENZÉK feladata az, hogy KORLÁTOZZA a kormány költekezéseit. Ha tudsz ilyen példákat mondani az elmúlt 8 évben, megköszönöm. Igaz, az ilyen ellenzéki magatartás kevesebb szavazatot hoz, mint amit a fidesztől tapasztaltunk.
Bármennyire nehéz is elfogadni, akik a Parlamentben dolgoznak, azok MIND felelősek a kialakult helyzetért. Pár héttel ezelőtt volt egyik blogban, hogy a Gyurcsányék nagy rakás trágyát hagytak maguk után. Miért nem takarították el! Válasz: mert valaki kívülről támasztotta az istállóajtót, nem lehetett a sz@rt kihordani. Kérdés mégegyszer: ki a felelős?
Tiszteletre méltó, ahogy próbálod védeni Orbánékat, de - hidd el - néha érdemes gondolkodni is. Egyik fél sem szent és a másik sem ördög. Lehet szeretni, vagy útálni bármelyiket (magánügy), de balgaság azt hinni, hogy bármelyikük ártani akart volna neked (nekem), vagy bármelyikük segíteni fog rajtad (rajtam). Gondolkozz, és olvass többet.

Kandabula 2011.03.01. 23:13:22

@Szelki Lata: lányom pajzsmirigy-működés-elégtelenséggel született, ami fejlődésében visszavetette. Volt pár munkahelye, de alkalmatlanság miatt eltanácsolták. Pár évig leszázalékolták, rokkantsági nyugdíjat kapott, aztán ezt megvonták. Munkanélküli segélyt nem kaphat, mert az előző év(ek)ben nem dolgozta ki az ahhoz szükséges megkívánt munkaidőt. Végzettségét tekintve lóápoló, ezt csinálta pár évig, de ezt a munkát fizikailag már nem tudja elvégezni. Helyzete és jövője egyszerűen reménytelen.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:16:30

@Kandabula: Ebben nagyot tévedtél, és pont ennyire helytelen minden más véleményed és következtetésed.
Ennek az ellenkezője az igaz, egy jól menő nemzetközi cég vezetője vagyok, és ez az első munkahelyem.
Magától vonnám meg elsőként a szavazati jogot, mert képtelen a dolgok helyes felmérésére.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:18:07

@Kandabula: Még mindig nem tudtuk meg, hogy mihez ért a lánya, aki munkanélküli. Ne értem aggódjon, én 7 számjegyűt keresek, válaszoljon arra, hogy mire vitte maga, és mihez ért a lánya. (Aki munkanélküli.)

Gera 2011.03.01. 23:19:32

@Szelki Lata: Te b+ hülyébb vagy, mint amilyennek elsőre tűnsz. Most írta le, mi van a lányával.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:19:54

@ostvan: Vizitdíj=TB megóvása, hogy egy fontos példát említsek. Kifejtettem fentebb, olvasd el légyszíves.

Én a FIDESZtől az elmúlt 8 évben azt láttam, hogy menti a menthetőt.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:21:27

@Gera: ÚH, TÉNYLEG ELNÉZÉST KÉREK!!!!!

FÉLREOLVASTAM, AZT OLVASTAM, HOGY "LÁTOM pajzsmirigy....."

EZERSZER ELNÉZÉST KÉREK, FÉLREOLVASTAM A VITA HEVÉBEN, NAGYON SAJNÁLOM!:(((

Szelki Lata 2011.03.01. 23:22:56

@Szelki Lata: URAM ISTEN, nagyon sajnálom, egy betűt félreolvastam és teljesen más értelmet nyert az egész!
NE HARAGUDJON!

Szelki Lata 2011.03.01. 23:23:38

@Kandabula:
URAM ISTEN, nagyon sajnálom, egy betűt félreolvastam és teljesen más értelmet nyert az egész!
NE HARAGUDJON!

Szelki Lata 2011.03.01. 23:28:20

...csába, az ember már megszokja, hogy mi mindennek lehordják, ezért félreolvas.

Ne haragudjon, nagyon sajnálom a lányát, és remélem, hogy a társadalombiztosítás tenni fogja, amiért elvileg fenntartjuk...

Kandabula 2011.03.01. 23:28:33

@Szelki Lata: Semmi gond. Én a Fideszt olvastam félre...

Szelki Lata 2011.03.01. 23:30:58

@Kandabula: Én abban reménykedem, hogy nem olvasta félre, csak előrelapozott:)

Sir Galahad 2011.03.01. 23:32:02

Tökéletesen mindegy, hogy mit jelentettek be, mi van a csomagban, megnyugtatja-e a piacot. az országot az elmúlt 20 évben olyan csődhelyzetbe vitte a politikai elit, amiből nincs kiút. Ez, meg bármiféle reform csak azt a pszichológiai célt szolgálja, hogy átmenetileg elodázza az elkerülhetetlen összeomlást. Ennél többet egyébként más sem tudna tenni.

Kandabula 2011.03.01. 23:36:35

@Szelki Lata: szeretném tájékoztatni, hogy a TB csak akkor vállalja lányom ellátását, (pontosabban annak költségeit), ha fizeti a havi 5000.- Forintos járulékot, miután nincs munkahelye. Nos, lányom ezt nem tudja fizetni, jóllehet egész életében folyamatos orvosi ellenőrzésre és gyógyszer-beállításra van szüksége. Van még kérdése? Szívesen válaszolok.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:39:53

@Kandabula: Nagyon rossz a rendszer. Nagyon szegény országok vagyunk. Én azt gondolom nem most romlott el. És csodát, legalábbis ekkora társadalmi méretű csodát még senkitől nem láttunk. Jézus is csak egy maréknyi embernek teremtett halat.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:41:36

@Kandabula: Hinnék az öngondoskodásban, de az Önnek pont nem segítene. És hinnék a magán-egészségügyben, a magán-nyugdíjban, ha nem itt éltem volna az elmúlt 20 évben.

Szelki Lata 2011.03.01. 23:51:09

@Kandabula: A dolog számomra ott sántít kissé, hogy havi 5000 Ft -ami napi 166Ft- a nagyon drága egészségügyi ellátásért cserébe nem finaszírozható. Számomra ez üzletileg nehezen érthető, de biztosan nehéz helyzetben vannak.

Szelki Lata 2011.03.02. 00:06:43

@ostvan: Olvasnon valóban többet kellene, sajnos nem mindig jut rá idő. Viszont gondolkozni gondolkozom kettő helyett is... Meg figyelek is.

Épp ezért gondolom, hogy igenis van ebben az országban egy oldal, amelyik ártani akar nekünk. Ebben nagyon sok tapasztalat támogat: TV székház (kiderült a provokáció), 2006-os rendőri fellépés, őrizetlenül hagyott fegyverek, hazament protások a rendőrségi laktanyából, államadósság alakulása 1998-ig, majd 2002-ig, majd azután. Segélyezés kontra adókedvezmény, családi adózás, stb-stb.

Természetesen meggyőzni senki nem lehet, mindenkinek magának kell meghoznia a döntését. Csak remélhetjük, hogy ez helyes döntés.

Kandabula 2011.03.02. 00:11:51

@Szelki Lata: nos, én meg abban rendszerben hinnék, amelyik úgy "ügyeskedik", hogy egy bármely korábbi rendszer szociális szolgáltatásait megőrizze. Szeretnék már végre egy dadogó, beszédeket elmondani képtelen, ámde zseni miniszterelnököt látni. Eddig csak pojácákat láttam. Sunyi számítókat, egymással viaskodókat a nép hátán. Azt, hogy a mostaniról mi a véleményem, az előzőekben olvasható. Az Ön által említett öngondoskodás egy szép álom. Ez akkor működhetne, ha az állam (lényegében a mindenkori kormányok) biztosítani tudná a foglalkoztatást és az ebből befizethető járulékokat. Viszont akkor nem is lenne semmi baj.

Kandabula 2011.03.02. 00:17:07

@Szelki Lata: akkor vegye úgy, hogy én még nem voltam orvosnál, így a "kvótámat" átruháztam a lányomra. Viszont úgy érzem, hogy kezdünk átmenni hülyébe, úgy hogy jóccakát! Üzletileg...

gitáros 2011.03.02. 00:25:45

@Kandabula:
Bocs, hogy beleszólok, de miért nem fizeted TE a lányod TB-jét, ha már így alakult? Megteheted.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.03.02. 00:47:30

Nekem lenne egy javaslatom, dobjuk ki a Parlamentből a saját érdekeiket védő, egymás közt a közvagyont elosztó, eme cél érdekében a nép figyelmét folyamatosan elterelő és az embereket direkt megosztó, rendszerátmentő pártokat. Mert a demokrácia jó! Ami viszont Magyarországon van helyette, az egy látszat demokrácia. Ezt keverik össze az emberek az igazi demokráciával, és hiszik az utóbbiról az előbbi miatt, hogy rossz! Pedig nem! A rendszerátmentő pártok a rosszak. Nem igaz,hogy nem dühít másokat rajtam kívül a szemforgató álszentségük, a hazugságaik. Figyeljétek meg, miután lejáratták az igazi demokráciát az áldemokráciájukkal, az emberek szájába adják majd, hogy az igazi jó a diktatúra. Majd az erős kezű "vezér" rendet tesz. Azonban a szabadságból fakad a rend. Mert a szabad ember természetéhez hozzátartozik a rendszeretet, a harmónia igénye. Ez a folyamatos "rend" skandálása valami másra utal a hatalom bitorlói részéről, és ez engem aggaszt. Nem hiszem el, hogy más nem akarja ezeket elzavarni! Pedig meg lehetne csinálni.

botfülű 2011.03.02. 00:47:40

tökéletes!
az általános iskola felkészítő tagozatának az előkészítő tanfolyamának a kigondolására!
csak így tovább!
:)

Labancz 2011.03.02. 01:00:46

Szeretnék gratulálni a Fidesz és a kormány politikusainak és a rájuk szavazóknak! A kinyíltak a fiókok, elő került a nagy terv. Ennyire futotta 8 ellenzékben töltött évből és 8 hónap kormányzásból. Ekúrták. Nem csak a lehetőséget, hanem az esélyt is arra, hogy az ország kimásszon a nyakig érő szarból!
Lehet csomagolni. Köszönjük, Önök is leülhetnek (néhány évet).

Zsola777 2011.03.02. 02:42:35

Ezekkel én nem ülök le egy asztalhoz a parlamentben!
Bármit is csinál, az rossz.
Én tudom, mi a megoldás, de nem én kormányozok.
Tüntessünk, mert ők rosszul csinálják!
Tudom a megoldást: legyen minden jobb!
Válasszatok meg, és akkor én nyomom a tutit!
Nem mondom meg, mi a tuti, mert akkor ők csinálják meg!
Tudjuk mit kell tenni, igenis, van programunk!
Köszi, hogy megválasztottatok, meglesz a tuti!
Nnnna, végre rend lesz, de elszámoltatjuk ezeket!
Ja, még lesz egy önkormányzati, ott is válasszatok, köszi!
Jé, egy csontváz!
Mindjá' lesz tuti, várjá' még!
Nohááát, csak nem félnek az urak? Még egy csontváz!
Itt csontváz lesz, tudom, de azért meglesz a tuti, no para!
Előbb akkor a lefontosabbak: stabilizáljuk a gazdaságot!
Nem, még csak gyorsmentés, mert ők elrontották. Mi majd jól csináljuk, így.
Mi? Kellene valami? Hű, pedig de sokat szavaztunk!
Nem is kellene nyáron ülésezni, minek? Minden tuti lesz.
Megmentjük az országot jól!
Mindjárt bejelentem, várj.
Még dolgozunk rajta, majd később.
Na, megvan. De nem jó hír, ezért nem én jelentem be.
(Talán nem tűnik fel nekik, hogy bármi legyen, csak jót mondok.)

Felmosórongy (törölt) 2011.03.02. 06:20:57

ÁLLÍTSUK MEG AZ ORBÁN ÁLTAL KITERVELT ALJAS SUMÁK GENOCÍDIUMOT!

(mely némi analógiát mutat pl. a sztálini ukrán vagy észak koreai kiéheztetésekkel ahol embermilliók haltak éhen az utcákon, ez a tömeggyilkos diktátor ugyanezt akarja!!!NE HAGYJUK!)

ÉSMÉG:

a vesztes kb 95% nevében ki kell mondanunk:

az új adórendszer nyertesei a nép ellenségei, börtönbe velük nemsokára.

mizrolist 2011.03.02. 06:33:07

@Bathory: emlékeztetnélek egy apróságra: a Fidesz 2006-ban a kampányban sokkal többet ígért, mint az MSZP. Ha akkor kormányra kerülnek és betartják a kampányígéreteket, akkor 2010 előtt átlépte volna az államadósság a GDP 100%-át. Ha nem akarták betartani, akkor szimplán belehazudtak a jónép szemébe... (amit akkor a jónép észre is vett és még nem adott nekik esélyt)

@Szelki Lata: a Grupo Milton megvan? Az éppenhogy megfúrt "beruházásaik" (Sávoly, Páty) megvannak? Az is, hogy a tulajdonos Orbán mellett ült a fehérvári lelátón?

sprenczl 2011.03.02. 06:47:44

Bezzeg fletó alatt dübörgött a gazdaság és nagy volt a jólét! Kókamiki ugrált is, mint a Pannon Puma. 300 Ft is volt akkor az euró, hmmmmmmmm....Szarházy persze akkor államtitkárként védte a hiteleseket...

walker57 2011.03.02. 07:02:38

Csak pontok és határidők!!!
A mézesmadzag pedig 2014 és utána: kisebb parlament életpálya modell stb.

Érdekes,hogy amióta kiszivárogtak egyes tételek (és azóta is) megfigyeltem, a hírek cikkek blogok, de még az elemző írásokban is keverik a korkedvezmény-korengedmény
A korkedvezmény érvényes a rendőrökre-tűzoltókr-katonákra-vámosokra
a korengedmény az, amikor pl 60 évesen elmehetek nyugdííjba úg,hogy a munkáltatóm (vagy én magam) kifizetem a fennmaradó 2 év (62 éves korig) megállapított nyugdíjösszegét egy összegben.
Ezt korábban a kormány 2011. dec 31-ig meghosszabbította mint lehetőságet(eredetileg 201. dec. 31 volt)
Ezen kívül már csak a : csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj lehetősége van ami az jelenti,hogy elmehetek 60 éves koromban, de a megállapított nyugdíj összegét 3,6% + annyiszor0,3-0,4% / hóval csökkentik, ahány hónappal hamarabb megyeek el,mint 62 év ( 60 évesnél ez max. 8,6%) ezt a csökkentést 62 éves kor elérésénél sem adják vissza.

Érdekesek a mai adatok a rendőrök tűzoltók és vámosokról. Ezek alapján ez sem hoz többet,mint 100 ezer rokkantnyugdíjas vegzálása

barata 2011.03.02. 07:13:46

Nehogy hirtelen mást akarjon az a 2/3.

Felmosórongy (törölt) 2011.03.02. 07:23:44

@sprenczl: már pedig igazam van.
egy jó széles alsó-középső társadalmi réteget (szegények, képzetlenek..stb ) simán kinyírnak.
hadd ne soroljam már hogy az összes eddigi intézkedésük erről szól.

mi ez ha nem egy modern genocídium?

nem csak bombákkal meg gázkamrákkal lehet csinálni.
azért is írtam a sztálini ukrán meg észak-koreai éhezési párhuzamot, ott sem lőttek akko le senkit csak hagyták őket éhenhalni.
itt is ez megy kicsit furmányosabban "európaiasítva"

krj 2011.03.02. 08:22:59

lófasz ez, nem reform, és csak megy el mellettünk a világ meg az élet, bazeg.

Kandabula 2011.03.02. 08:31:29

@gitáros: Köszi a tanácsot! Pillanatnyilag ez történik, de én már 69 éves nyugdíjas vagyok. Ez lenne a jövőkép? Vannak még egyéb tanácsaid is?

Netuddki. 2011.03.02. 09:11:22

Na folyamatosan hullanak a bullshit-bonbonok. Ez már bullshit-bonbon eső. Minden napra egy mese.

Tegnap az MR1-ben valamelyik környezetvédelmi államtitkár alaázta (a stílus miatt inkább magát) valamelyik üdítőmulti céges hölgyeményt.

Ma pedig az adósságok voltak terítéken. Egy példán vezette le az okosságot a fideszes matekzseni.
Hogyaszongya, ha egy család évi jövedelme 10milka és van 8milka adósságuk. Na itt van az első bibi. Egy átlag magyar családnak megnézem mikor 10milka a jövedelme, de nem is ez a lényeg.
Az adósság csökkentésére megtehetik, hogy CSAK 9 milkát költenek és 1milkával csökkentik az adósságot évente. Ezt szerinte az állam nem tudja megtenni.
Viszont azt is megtehetik, hogy évente 5%-al növelik a bevételüket és ehhez képest az adósság arányában csökken. Úgy hogy 1forintot nem törlesztenek.
B+, ezt a logikát! Szerintem nem kell magyarázni. Igen, és ilyenek határozzák meg a gazdaságpolitikáját az országnak...

carlo68 2011.03.02. 09:25:41

Ez volt a reformcsomag?Ez semmi nem volt csak homályos utalgatások,víziók!Be vannak szarva,hogy a népszerűségük lecsökken ha konkrétumokkal jönnek,ezért majd szép lassan,sunyiban próbálják majd lenyomni a Zemberek torkán a megszorításokat.Mert az lesz bőven!Persze folytatódik a szegényellenes kampány,az elit tömjénezése szintén.Mit akarnak Tunéziát,Egyiptomot?Nehogy azt higgyék,hogy majd 2-3 millió ember jószántából, önként éhen akar majd halni!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.03.02. 11:15:30

@Bathory: "Már bocs, de ez a csapat már bizonyitott valamit." Csak egy dolgot mondj. amiben bizonyítottak. A pálinka adó eltörlése? Vagy mi? Na lécci, lécci , lécci. Mert eddig semmit nem csináltak, illetve ha valamit mégis, akkor abban nem volt köszönet.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.03.02. 17:14:57

@Felmosórongy:
azért ne essünk túlzásokba. az az elgondolás teljesen rendben van, hogy próbáljuk meg támogatni a középosztályt, amely a vállalkozási kedvével (ötleteivel, vagyonával, stb.) munkahelyeket teremt(het), ahol aztán az alsóbb vagyoni dekádok képviselői elhelyezkedhetnek, és segély helyett fizetésből élhetnek.
az az elgondolás nincs rendben, hogy Magyarországon létezik még ilyen középosztály, mert az elmúlt 20 évben még azt a kicsit is sikerült kicsinálni, amelyik a kádári félrenézésnek köszönhetően a rendszerváltáskor valami hasonló helyzetben volt.
(ill. az sincs rendben - legalábbis szerintem -, hogy a gazdaság felpörgetését a belső fogyasztásra kívánják alapozni).

Kandabula 2011.03.03. 20:08:43

@gitáros: eltűntél, pedig érdekelnének további javaslataid. @Felmosórongy: nagyon egyetértek. @Vérszegény éjszakai dúvad: én megtoldom még azzal, hogy középosztályt nem lehet mesterségesen létrehozni, mert az oda juttatott tőke hamar elenyészik. A középosztálynak saját magának kell kifejlődnie, innovációs kapacitása révén (ha van ilyen). Különben egy feneketlen lyuk, amelyiknek pillanatnyi jóléte a pillanatnyi politikai támogatás fizetési hajlantóságtól függ és folyamatos támogatást igényel. Most itt tartunk. Legfontosabbnak a világpiacba (de legalább is az európaiba)történő beintegrálódást tartanám, ez lenne a kormány feladata, de most éppen mindenkivel összeveszünk.
süti beállítások módosítása