hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Szemmel tartanak

2007.10.18. 09:53 Vérszegény éjszakai dúvad

Már mondták is, de az eddig meghozott intézkedésekből is ki lehetett találni, hogy nagy a költségvetési hiány. Akkora, hogy már Brüsszel is reánk vetette figyelő tekintét, azaz a lyukat be kell foltozni mindenképp. Ennek egyik módja a gazdaság kifehérítése lenne, de az nem nagyon megy. Inkább egy másik módszert alkalmaznak, méghozzá a vagyonvizsgálatokat. Ami elég jól jövedelmez, ebben az évben több milliárd folyt be az államkasszába a vagyonvizsgálatokból. De mindez nem elég. Feltehetőleg, ha lenne hozzá elég erőforrásuk, akkor az állam minden évben minden magyar állampolgárt vagyonvizsgálat alá vetne. Mert mire fel találták volna ki ezt, ha nem tételezné fel azt mindenkiről, hogy rendelkezik fekete bevételekkel?

Azt hiszem ez az a pont, ahol már túlzásba estek. Ez a jelentési kötelezettség azért kell, hogy bárkit, bármikor vagyonvizsgálati eljárás alá vethessenek.

De miért kell mindenkiről azt feltételezni, hogy rendelkezik eltitkolt jövedelemmel? Persze előhozakodhatnék azzal a régi igazsággal, miszerint mindenki magából indul ki, de minek, hiszen politikusokat, politikusok családtagjait úgysem vonják be a vizsgálati célcsoportba, mert akkor elkezdenek sikoltozni, hogy ők politikai támadás áldozatai. Pedig dehogy azok, csak ahogy sokan mások, ők sem teljesítik állampolgári kötelezettségeiket. Vagy legalább az adózási részt. Ellenben a jogaikkal nagyon is tisztában vannak.

Továbbá azért lássuk tisztán azt is, hogy 125,000 jó magyar forint ma már nem akkora összeg, amit ne tudna bárki röhögve kifizetni. Valamilyen hitelkonstrukcióban. Az áruhitelt amúgy is szinte utánad vágják. Akkor mégis mire jó ez? Esetleg ezzel próbálják meg visszavetni a konzumidiotizmus terjedését? S mi lesz vajon a következő lépés? Aki 30,000 felett tankol, annak le kell adni minden személyes adatát, és írni egy nyilatkozatot, hogy az összes politikus édesanyjának az életére esküszik, hogy csak adózott jövedelme van?

Egyébként nekem is volna egy megoldási javaslatom a költségvetési hiány csökkentésére: NE TESSÉK ELLOPNI A BEFIZETETT ADÓFORINTOKAT!!! Szerintem ez egyszerűbb, mint egy egész országot szemmel tartani...

3 komment

Címkék: gazdaság az köznek állapotja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr56199934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2007.10.18. 17:26:03

Távol álljon tőlem,hogy ne értenék egyet a gondolatmeneteddel,de hagy tegyek két megjegyzést.
1."De miért kell mindenkiről azt feltételezni, hogy rendelkezik eltitkolt jövedelemmel?"
Hát csak azért,mert mindenki rendelkezik eltitkolt jövedelemmel.
2."NE TESSÉK ELLOPNI A BEFIZETETT ADÓFORINTOKAT!!!"
Egyetértek,de valamit tegyünk hozzá.TESSÉK BEFIZETNI AZ ADÓT!!!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.10.18. 19:14:37

1. Az talán közelebb áll a valósághoz, hogy minden háztartásnak van feketejövedelme
2. Ez igaz. Ez egyszer majd valószínű megér egy posztot az köznek állapotja címkével.

rolika 2007.10.19. 16:29:25

sajnos kénytelen leszek bécsbe kimenni plazmatévéért
süti beállítások módosítása