hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Kötelezettség-mulasztások

2007.11.12. 12:36 Vérszegény éjszakai dúvad

Kb. két hete tart a vihar Kovács Ágnes körül. Azt hiszem mindenki számára ismert a tény, hogy Kovács Ági doppingvétséget követett el. Ez még nem azt jelenti, hogy doppingolt volna, hanem csak annyit, hogy a megfelelő mennyiségű minta leadása nélkül távozott a vizsgálat helyszínéről. Rövidebben: anélkül ment el egy találkozójára, hogy eleget pisilt volna. Hogy pontosan mi történt október 30-án valószínűleg már soha nem fog kiderülni, hiszen mást állít Kovács Ági, és mást Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője, az ellenőrök beszámolója alapján. Tulajdonképpen mindenki védi a mundér becsületét (és Kovács Ági a sajátját is), megint az igazság lesz az, ami elsikkad.

De mindezektől függetlenül egy dologban biztos vagyok: ha Kovács Ágit bűnösnek találják és eltiltják, akkor abban a doppingellenőrök is ludasak.

Azt mondja Tiszeker Ágnes, hogy az ellenőröknek "a versenyzőt úgy kell elkísérni és addig, ahogyan és ameddig az a mintavétellel összefügg. Magánjellegű programokhoz nem kell kíséretet biztosítanunk".

Nem. Nem kíséretet kell biztosítaniuk, hanem levenni a megfelelő mennyiségű mintát (pisit). Ha az több órán keresztül tart, akkor több órán keresztül kell kísérgetniük a delikvenst. Ha a versenyzőnek programja van valahol, akkor ott kell ácsorogniuk a közelben, konkrétan mondjuk a wc mellett, ha esetleg rátörne a "gyanúsítottra" a szükség, akkor a kezébe tudják nyomni a kis üvegcsét, vagy zacskót, vagy hogy ott vizslassanak árgus szemmel, miközben a célszemély végzi a dolgát (pisil).

Lehet, hogy ezt megalázónak érzik az ellenőrök (ti. a várakozást nyilvános helyen), de szerintem épp eléggé megalázó az a módszer is, ahogy a vizsgálati anyagot (pisit) kell produkálnia a versenyzőnek. Konkrétan két ember ott áll miközben ő produkál (pisil), és hozzá ugyan nem érhetnek, de a 2004-es athéni beszámolók szerint minimum félmeztelenre kell produkálás (pisilés) közben vetkőzni.

Tiszeker azt is megemlíti, hogy Kovács Ágnes nem kérte, hogy kísérjék el. De miért kellett volna kérnie? Az ellenőröknek menniük kellett volna utána, mint nyomozókutyának a friss szagon. Aztán, ha Kovács Ági azt utasítja vissza, hogy őt kísérgessék, na akkor meg lehetett volna tenni a feljelentést. Így viszont lustaságból, nemtörődömségből, esetleg a szabályokhoz való irracionális ragaszkodásból csúfos véget érhet egy eddig tiszteletreméltó karrier.

Nem mellesleg a MACS-nak és vezetőségének illene azt is tisztáznia - legalább saját maguk számára -, hogy mi is pontosan a feladatuk. Vajon a doppingellenes küzdelem azt jelenti, hogy mindenkire rá kell húzni a vizes lepedőt, aki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek, aki első szavukra nem tud megfelelő mennyiségű mintát (pisit) produkálni, vagy azt, hogy megpróbálják megtalálni és megbüntetni azokat a versenyzőket, akik tiltott szereket használnak?

Mert Kovács Ági esetéből inkább az első verzió tűnik valószínűnek.

20 komment · 1 trackback

Címkék: dopping nemfoci kovács ági tiszeker ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr37226343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: HungaReCycling 2007.11.14. 02:37:57

Roger visszaigazoltKedves Ági, Roger Moore visszaigazolta, hogy ismer. De mi van, ha nem? - Avagy hogyan ússzunk meg egy világcsúcsot drogtesztet? Még nem vehetjük meg a benzinkúton, sőt sima gyógyszertárban sem, jutányos áron találunk úgynevezett same…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.12. 16:26:45

Talán nem kellett volna aláírnia azt a papírt. Azonban, ha az ember rohan, talán meg sem nézi tüzetesen, mit iratnak vele alá. Erre, szerintem, illő lett volna felhívni a figyelmét. Persze feltéve, ha nem akarom okvetlenül múlasztáson érni.
Mindenesetre - magamból kiindulva, aki egyébként már nem sportolok - ha titkolni valóm lett volna, akkor semmit nem produkálok. Mert a hólyagomban nincs patikamérleg.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.12. 17:39:03

Ehh, 2004 tényleg. Pedig mintha csak tavaly történt volna... Hogy repül az idő, jövőre már megint lehet éjjel-nappal versenyeket bámulni.

Egyébként nem azt mondtam, hogy Kovács Ági ártatlan, mert ő azt mondja, hanem azt, hogy így nem lehet küzdeni a doppingolás ellen. Ha a sportoló nem tud eleget pisilni, akkor ne egy papírt írassanak vele alá, hanem menjenek vele addig, amíg össze nem jön.

Azért több órán keresztül senki nem tudja visszatartani. Jelenleg a MACS így inkább hasonlít egy bürokratikus, félfasisztoid rendőrszervezetre, mint egy olyanra, amelynek a tevékenységét az ember helyeselné tudná. (Ja, egyébként a félfasisztoid kifejezés csak azért van benne a felsorolásban, hogy legyen ott egy igazán durva kifejezés is)

Rókica, az emberek zöme meg olyan, hogy ha az orra elé dugnak egy papírt, akkor azt automatice aláírják. Persze az is lehet, hogy az ellenőrök örültek, hogy most aztán nagy halat fogtak. Ki tudja...

morpho 2007.11.12. 18:49:19

Mióta is versenyez az Ági,13 éve?
Gondolom még sose látott doppingellenőrt és gondolom fogalma sincs róla,hogy milyen papírokat raknak a sportolók elé,ha nem elég a minta,mert még olyat se látott.Gondolom az edzője is tök hülye és eszébe se jutott,hogy ezt azért nem kéne aláírni,sőt még bíztatta is,"írd alá Ági nyugodtan,végül is csak doppingvétség,mi az neked".Nem stimmel az az érv sem,hogy"ha titkolni valóm lett volna, akkor semmit nem produkálok. Mert a hólyagomban nincs patikamérleg." Pontosan tudja Ági is,hogy ha nem éri el a minta mennyisége a75ml-t(kevesebb,mint egy deci),akkor azt meg sem vizsgálják.Az ellenőrök persze mehettek volna vele,ő meg ihatott volna egy pohár vizet és pisilhetett volna picit többet,de nem tette.Azt meg ne akarja nekem beadni senki,hogy nem tudta mit ír alá.Bármennyire imádom is Kovács Ágit,ez a történet ezer sebből vérzik.Két éves eltiltás lesz a vége.Csúfos vége egy fantasztikus pályafutásnak.

Napjaink · http://napjaink.blog.hu/ 2007.11.12. 21:51:58

"Azért több órán keresztül senki nem tudja visszatartani."

Pontosan. Szerinted Fazekas miért állt fel 3 óra után Athénban?
Nyilván azért, mert nem bírta tovább!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.13. 09:21:08

Napjaink!

Ott is menni kellett volna vele, nem hagyni, hogy elmenjen. Bár a franc se tudja, lehet, hogy a versenyek utáni ellenőrzésnek más szabályai vannak, mint az ilyen hirtelen meglepis ellenőrzésnek.

Morpho!

Igazad van, ha abból a feltételezésből indulunk ki, hogy mindenki doppingol (egyébként mindenki doppingol valahogy, csak nem mindenki használ tiltott szereket.) Ha feltételezzük, hogy vannak, akik "tisztán" játszanak, akkor lehetnek még ilyen naív lelkek.

Ja, egyébként tényleg el fogják tiltani. Más kimenetele nem nagyon lehet az ügynek. Bár még ott van az, hogy másnap elment pisilni, de vannak olyan szerek, amelyek 24 órán belül ürülnek...

Napjaink · http://napjaink.blog.hu/ 2007.11.13. 10:21:42

A sportoló érdeke, hogy mintát adjon, hisz különben doppingvétséget követ el.
Fazekas és Ági is el akart menni, alá is írták a papírt, hogy ezt önszántukból teszik és vállalják a következményeit.

A doppingellenőröknek szerinted feladata, hogy visszatartsa a sportolót? Be kellett volna zárni Fazekast, vagy szaladni utána? Erőszakkal lekötözni és megkatéterezni?

Frászt. A sportoló érdeke, hogy ne távozzon mintaadás nélkül! Elmentek. Bukták.

Ágit sajnálom, bár 100%-ban sose fogok tudni neki hinni. Fazekast viszont megvetem!

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.13. 10:21:52

Előre is bocsánatot kérek, de az alábbiakat csak nagyon anatómiai alapon tudom megfogalmazni:
Egy ember, ha nem megy pisilni tízpercenként (mert miért is ürítene egy előre nem látott ellenőrzés előtt), akkor nagy valószínűséggel nem fogja tudni abbahagyni a vizelést fél deci alatt. Próbálta már valaki erőszakkal elállítani a csapot, ha az már megindult? Hát az nem kis munka. Főleg úgy nem, hogy a dopping ellenőr közben nézi, mit, hogyan csinál. Szóval, elképzelhető, hogy szegény lány tényleg nem tudott többet produkálni, mert mondjuk, előtte nem sokkal járt a WC-n. Ilyenkor akár fegyvert is foghatnak az ember fejéhez a mennyiség elérése érdekében, ez nem olyan, hogy „köhögj már kettőt, vagy sóhajts nagyot”.

Mindemellett vétséget követett el, hogy aláírta azt a papírt, de szerintem ezért még nem kellene kivégezni. Ugyanis, az ő esetében egy huzamosabb eltiltás azzal ér fel.

rokica · http://rokica.blog.hu/ 2007.11.13. 10:24:59

Annusék más kategóriába esnek. Ők előre tudták, hogy ellenőrizni fogják őket. Azt is, hogy pontosan mikor.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.13. 14:16:11

Szerintem ilyen előre be nem jelentett ellenőrzéseknél kötelességük lenne kísérgetni a célszemélyt. Egész addig, amíg meg nem kapját a kellő mennyiséget.
Mert nem az a dolguk, hogy ráhúzzák a vizes lepedőt bárkire, hanem, hogy kiszűrjék, hogy kik azok, akik tiltott szereket használnak.

Napjaink · http://napjaink.blog.hu/ 2007.11.13. 14:38:26

Ági aláírta, hogy nem akarja hogy kisérgessék!
Pusztán a tárgyi bizonyítékok alapján semmi sem utal arra, hogy ezt nem önszántából és tettének tudatában tette.
Addig nincs is értelme erről tovább beszélni, míg elő nem kerül egy ezzel ellentétes bizonyíték.

Amúgy:

Ha futni kezd, akkor utána kellett volna futniuk?
Autóba ül és elkezd 200-al hajtani...?

Szerinted mindkét esetben a doppingellenőr hibája lenne, ha nem tud mintát venni?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.13. 16:15:11

Nem, természetesen, ha elszaladnak, akkor nem kell utánuk futniuk. Bár ezellen lehetne úgy védekezni, hogy felvesznek néhány jó futót doppingellenőrnek. Esetleg Marion Jonest, ő már úgy is ismeri a dürgést. :)

Egyébként nem tudom, hogy Kovács Ági milyen papírt írt alá pontosan. Az a para, hogy az érdekelt felek pont az ellenkezőjét állítják, szóval már soha nem tudjuk meg, hogy mi történt pontosan.

Egyébként az is érdekes, hogy az ellenőrzés időpontjáról nem beszél senki. Elvileg úgy működik a dolog, hogy a sportolóknak le kell adni, hogy mikor és hol érhetőek el egy adott időintervallumon belül. Ergo az ellenőrök akár tudhatták is, hogy Áginak nemsoká mennie kell Unicef találkára...

Napjaink · http://napjaink.blog.hu/ 2007.11.13. 16:28:22

Hát ez az.
Leadhatta volna, hogy ebben az időpontban hivatalos programja van, de nem tette.
A leadottak szerint 9-ig edzésen lett volna.

Ha bejelenti, akkor nem is mentek volna aznap ellenőrizni. (vagy előbb, vagy másnap...)

Amúgy nem baj, ha változik a program az utolsó pillanatban, csak a többi szabályt be kell tartani.

ősi homár pisilős 2007.11.13. 16:31:48

én fokozott fizikai igénybevétel esetén, úgymint fűnyírás brrr, polcok, képek felfúrása brrr, bográcsolás nyammm, miegymás, viszonylag sok sört szokok meginni, és ezesetben viszonylag sokszor, viszonylag nagy mennyiséget szoktam pisilni... ha valakit érdekel...esetleg...
(sose értettem, hogy mi a pláne abban, hogy valaki nagyon gyorsan tud körbe-körbe futkározni, vagy abba a hideg, klóros brrr vízbe ide-oda úszni, hogy a súlylökőkről, kőfaragókról és baletttáncosokról ne is beszéljünk, de a roló akkor ment le végképp, amikor egy egész ország Egérkézte szerencsétlen Egerszegit annyira gusztustalanul)
persze azér én is sajnálom Ágit, most asztán mehet valami borzasztó pezsgőtablettát, vagy valami borzasztó pártot reklámozni, vagy valami borzasztóan egészséges étolajat brrr

veta 2007.11.13. 17:36:44

Teória: képzeld el, hogy versenyúszó vagy. edzés után kimászol a hideg vízből, mész öltözni. Gyanútlanul, mert ki tudja előre, hogy ellenőrzés lesz? Senki, ez a lényege. Kibattyogsz tehát a vécére, mert a hideg lében jól rádjött a peselés. Felöltözöl, el akarsz jutni a következő helyszínedre, egy betonnal fixált időpontra. És akkor jön a Tenkes kapitánya helyett a doppingellenőrző muki. Minden csúszik, reményeid szerint csak pár percet. Mivel úgy öt perce már kipisilted magad, nem tudsz elég mintát produkálni, meg menni is kéne már. Hivatalosan. Kell. Szabad? Peersze, bólogat az ellenőrzőbiztos, majd elintézzük. Te meg elhiszed. Öreg hiba, mert még akkor arra is kellett volna koncentrálnod, nehogy (spontán vagy direkt) átvágjanak. Mi ez, valami elcseszett ikúteszt??? Hogy ennek aztán a hozadékairól, amikre a doppingbiztosok valószínűleg magasról, meredeken prüttyentettek, ne is beszéljek. Daráló-effektus. A daráló a nagyobb, ne ellenkezz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.13. 17:38:07

Most találtam:

www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=160095

Nekem a fokozott sörfogyasztás fizikai igénybevétel nélkül is megy :)
A futkározás, meg az úszkálás egyébként azért nagyon jó, mert ha elég gyorsan csinálod, és olimpiát nyersz, akkor életed végéig kurva sok pénzt kapsz az államtól.
Ja, persze az izületeid, stb. tönkremennek, de hát valamit valamiért.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.13. 17:59:07

Ezt is most találtam, Kovács Ági edzője nyilatkozott a Pontfm-ben:

www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&cat=5&article_id=31903

Remélem most már valamikor az ellenőrök is megszólalnak...

morpho 2007.11.13. 20:06:41

Hát...Turi úr nem igazán győzött meg.Őszintén szólva azt sem egészen értem,hogy tulajdonképpen miről is beszél?

veta
"képzeld el, hogy versenyúszó vagy" Innentől kezdve a többi mondatod értelmét veszti.Sajnos.

ősi homár esszéíró 2007.11.14. 02:57:26

"Nekem a fokozott sörfogyasztás fizikai igénybevétel nélkül is megy"
Ez a poénnak szánt nyegleség, ez a genetikusan tizenkétszer megcsavarodva kódolt tudatalatti magatartás jól jellemzi országunk erkölcsi - mentális állapotát, mindazon közállapotokat, melyek ebbe a pisilési válságba sodorták a közvéleményt! A sör ivása ugyanis csak és kimondottan az efféle fent említett, bizonyos kulturálisan retardált társadalmi csoportok köréban csak "alacsonyabb végzettséget kívánó"-nak nevezett tevékenységek közepette helyénvaló, másfelől sőtmitöbb javasolt, ahogy azt az ehelyt
www.youtube.com/watch?v=KQcJyFbWClU
mellékelt részlet is bizonyítja, miszerint a rendező úr tőle szokatlan pontossággal jelzi a kőbányai világosokkal vizuálisan mintegy, hogy ugyan a filmben semmi sem működik, ezek a kamerák viszont fognak, mert beszerelésük folyamata nincs híján mind a kellő szakszerűségnek, mind a józan paraszti észnek!
Ilymódon most, hogy a helyes sörfogyasztás mikéntjét: helyét, idejét, szerepét megvilágítottuk, eltekinthetünk annak helyet és időt pazarló bizonyításától, hogy más élet-tevékenységekhez éppenhogy másféle italok fogyasztása javallott és szükségeltetik!

Csupán annyit, hogy a pisilési technikák helyes elsajátításához éppúgy, mint a blogíráshoz elengedhetetlen tisztánlátáshoz szükséges ital: valamely minőségi párlat szivarral, esetleg portói (Tawny)! A hangsúly a minőségin van. Például a wisky/wiskey-n természetesen nem a kommersz diszkóitalokat, esetleg az amerikai rozspálinkát értjük, hanem csakis és kizárólag a Skóciában vagy Írországban készült single malt párlatokat! Ezen italok mértékkel, de semmikép sem mértékletesen történő fogyasztása az, ami az agyat tisztítja!
Szintén a rövidség miatt átugorván az ilyenkor szokásos köröket (Churchill, stb) ehelyt csak Michael Winemaster
www.terebess.hu/keletkultinfo/karneval/04.html
pályafutására hivatkoznánk abból a Hamvas Béla-i életmúből, melyből a témával kapcsolatban (ti. az italozás, nem a pisilés) A bor filozófiáját szokták emlegetni teljesen tévesen, hiszen az nem a borról, hanem annak filozófiájáról (hieratikus maszk) szól, mintahogy a címe is mondja. Szóval, ha Mr. Winemaster és barátai életvitelét, étkezési (öt bécsi szeletnél soha többet!) és italozási szokásait megfigyeljük, azt helyesen értelmezzük, mi magunk is annak a tisztánlátásnak és élettetchnikának a birtokába juthatunk, melynek tulajdonosaként nem lesz nehezünkre belátni, kurva sok pénzt az államtól legkevésbé holmi büdösvízben való uszogatással, pisiellenőrök előli szaladgálással szerezhetünk, ennél még egy áfavisszaigénylés is kifizetődőbb. Ha értünk a benszülöttek nyelvén, az állam mi vagyunk. A többi csak kenyőcs!

nemecsek 2007.11.23. 11:52:53

Szerepjátszás össze-vissza.

Mindenki elmondja a magáét, el-játsza a szerepét.
Aki még nem volt ilyen helyzetben annak nem megérteni, hanem elhinni kell valamit. Elsődlegesen érzelmi- és nem észérvek alapján.

kisKovács! Úgyan mondd már azt, hogy elnézést. Elnézést, ha félreérthető volt, amit csináltam. ÉN Pekingbe akarok eljutni. Ezért csinálok mindent, s ha kívülről úgy látszik, hogy beképzelt voltam, tudják be annak, hogy nem a paplanos ágyból szálltam ki. S ha az ellenőrök is el szeretnének jutni Pekingbe, tekinsék ezt az egészet TÁRSASJÁTÉKNAK, ne rabló-pandúros játéknak.
süti beállítások módosítása