hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Politikai öngyilkosság

2008.03.21. 10:17 Vérszegény éjszakai dúvad

Ez a minimum, amire készül az Szdsz. 

Egyrészt olybá tűnik, hogy egyre inkább elvesztik a talajt a lábuk alól az Szdsz vezetői. Itt most nem Horn Gábor kifakadására gondolok, hanem sokkal inkább arra, hogy egyáltalán fogalmuk sincs, hogy mit csináljanak. Ez pedig tulajdonképpen a legrosszabb, ami egy politikussal megtörténhet. Pedig az Szdsz problémájára pofonegyszerű a megoldás. Vagy tartanak tisztújítást, vagy nem. Mindkét álláspont tartható és támadható is, nekik egyszerűen csak dönteniük kellene. Ha máshogy nem, akkor pénzfeldobással. Aztán csak egy egyszerű magyarázatot kell hozzáfűni, ti. azért tartunk tisztújítást, mert bizonyítottan történtek választási csalások, ami gyengíti a jelenleg elnök legitimását, avagy  azért nem tartunk tisztújítást, mert a csalók inkább fodoristáknak számítanak, Fodor pedig vesztett.

De ugyanez a töketlenkedés mutatkozik meg a népszavazási eredmények értékelésénél. A legtöbb, amit ki tudtak találni, az az volt, hogy Horváth Ágnes mondjon le. Majd bebizonyítván, hogy mindenféle tanulásra képtelenek elkezdenek hadakozni az egészségügyi reform mellett, amelyen az Mszp már változtatna, hogy mindenképp kell magántőke az egészségügybe. Aki már régebb óta olvas itt, tudhatja jól, hogy nem tartom ördögtől való ötletnek a magántőke bevonását, azt azonban én is látom, sőt az Szdsz vezetőinek is látniuk kell, hogy ha lesz ebben a kérdésben népszavazás - márpedig, ha nem változtatnak a törvényen, akkor lesz -, akkor ez a törvény mindenképpen megbukik. Ostoba dolog abban reménykedni, hogy a népszavazás eredménytelen lesz. Kókáék mégis ezt teszik. Mármint reménykednek abban, hogy a leendő szeptemberi népszavazás során a törvény nem bukik meg.

Mert mi másért fenyegetőznének a koalícióból való kilépéssel? De ez már annyira elkoptatott fenyegetőzés, hogy elég nehéz komolyan venni, főleg annak a fényében, hogy a koalícióbal való kilépéssel feltételezhetően együtt járó előrehozott országgyűlési képviselői választások az Mszp-t csak az ellenzéki padsorokba juttatná, az Szdsz-t viszont Parlamenten kívülre. Elég nehéz feltételezni, hogy Kókáék szembenéznének ezzel a reális veszéllyel, ezért kardoskodnak inkább az egészségügyi reform és ezzel együtt népszavazás megtartása mellett.

A visszalépésnek ugyanis egyértelmű üzenet lenne, konkrétan az, hogy a törvény nem jó, de minimum komoly problémák vannak vele, ahol a hatalmas társadalmi ellenállás az egyik ilyen komoly probléma - mert szakmai problémák is vannak a törénnyel, efelől gondolom senkinek nincsenek kétségei, már csak azért sem, mert a konkrét javaslatot kb. egy év alatt dobták össze.

A népszavazás megtartásának és elvesztésének viszont lenne egy olyan üzenete, hogy a törvény jó, de a demagóg, populista Fidesz meghülyítette a népet (azaz mindenképpen lehetne egy ilyen üzenetet kreálni). Nyilvánvaló, hogy az Szdsz számára az utóbbi jár kisebb presztízsveszteséggel (feltéve, ha van nekik még olyan).

A szituáció tehát jelenleg úgy néz ki, hogy a koalícióból való kilépéssel fenyegetőznek, de nem tehetik meg, mert ezzel saját halálos ítéletüket írnák alá, viszont a feltehetően bukó egészségügyi reformnak úgy kell buknia, hogy azzal az Szdsz-t a lehető legkevesebb "kár" érje. Erre a legjobb mód egy népszavazási vereség.

Persze én el tudok képzelni egy lehetséges harmadik kiutat is. Tisztújítás tavasszal, ahol bukik Kóka, és minden, amit képvisel.

16 komment

Címkék: szdsz reform horn gábor népszavazás kóka jános

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr11390423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2008.03.21. 10:36:32

szerintem az a durva, hogy az egy dolog, hogy töketlen fejetlenség van az szdsz-ben, de ezek az emberek vezetik az ország vitán kívül két legfontosabb minisztériumát!!! akkor most ezekben a minisztériumokban is töketlen fejetlenség van, tessék mondani?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.21. 11:27:25

Asszem vannak olyan kérdések, amikre jobb, ha soha nem tudjuk meg a választ.
Egyébként szerintem igen. Mint ahogy az összes többi minisztériumban is csak kapkodnak, mint Bernát a ménkűhöz (vagy hogy van ez a szólás...)

morpho 2008.03.21. 19:54:26

Őszintén szólva nem nagyon érdekel az szdsz,de az őszi népszavazással kapcsolatban átvillant valami az agyamon.Miért kell egy kormánykoalíciónak egy ilyen piti népszavazósdi zsarolásnak bedőlni? Csinálni kell egy biankó nyomtatványt,"Egyet ért e ön azzal hogy(...)" Aztán becsatolni a parlament által hozott aktuális törvényt,vagy kormányrendeletet.Nagyon fasza ország lettünk.Szdsz-szel,meg anélkül is.Ezért harcoltunk 89-ben?Gratulálok,sikerült!

nyelv-ész 2008.03.22. 09:03:09

Rolika: igen, az van.

Morpho: a zsarolás az, amit a kormány csinál.

Dúvad: szerintem van negyedik út is.

A szadesz feloszlik, és Kóka vezetésével megalapítják a KKP-t. (Kártékony Karrieristák Pártja). Övék lesz az eddigiek mellett az uniós pénzek felügyelete is. A maradék állami vagyont olcsón eladják, majd egy év mújva dupla áron visszavásárolják az adófizetők pénzén.

A Demszky-holdudvar részvénytársaságot alapít a hatos metró kifúrására, majd az elnyert támogatásból jachtkikötőt és terepjáró-kereskedést nyit az Adrián.

A Fodor-féle társaság meg kimegy a mezőre, és virággal a kezében eltáncolja a hattyú halálát.

2008.03.22. 12:26:14

Minél hamarabb, annál jobb. Az SZDSZ egy értékek nélküli, pénz vezérelte párt már régóta. Semmi köze a rendszerváltás idején még számomra is szimpatikus párthoz.

A bukás ott kezdődött, amikor Kuncze Gábor úgy gondolta, hogy humorral elegendő elfedni a semmittevést.

A megoldás egy előrehozott választás, még a nyári szünet előtt. Fél év múlva már csak egy rossz emlék lesz az Szdsz.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.25. 16:36:43

Ezt morpho írta már korábban valahol egy kommentben, ti. a szadeszből pont a liberalizmus tűnt el.
Szvsz szükség van/lenne egy liberális pártra.

Ami a zsarolást illeti, hát szerintem a jelenlegi politikai élet zsarolások tömkelege. A szimbólikus politizálás mára már mindent és mindenkit maga alá gyűrt, ráadásul olybá tűnik, hogy aki először hagy fel ezzel, és szakmailag kompetens vélemény(eke)t és javaslato(ka)t próbálna megfogalmazni, az tuti bukja a választásokat.

nyelv-ész 2008.03.25. 21:43:07

"Szvsz szükség van/lenne egy liberális pártra."

Miért is? Annyi izmus van a világon, aminek nincs pártja magyarországon, miért pont liberális pártra lenne szükség? Ha olyan sok liberális van e hazában, és szükségét érzik egy liberális pártnak, akkor miért nem alakították meg eddig? Hiszen az SzDSz-ről senki sem gondolja komolyan, hogy a valódi liberalimushoz köze lenne.

Minderről ez a véleményem:

nyelvesz.blog.hu/2008/03/23/partok_es_izmusok

morpho 2008.03.26. 12:38:08

"az SzDSz-ről senki sem gondolja komolyan, hogy a valódi liberalimushoz köze lenne"

Ezt ugatgatjuk többen is jóember.Érdemes elolvasni a többi kommentet is,nem leszel unalmas.
Liberális pártra meg azért van szükség,mert van Magyarországon kb félmillió ember,aki jószívvel sem a jobb,sem a baloldalra nem szavazna,mert szélsőségesnek tartja mindkettőt önmagához képest.
Ezért van minden működő demokráciában liberális párt.Még az Egyesült Királyságban is,pedíg ők csak 1640 óta csinálják a parlamentáris izét.Még van mit tanulniuk.Tőled.Az emberek meg nem alakítanak a munkaidő lejártával délután öt és hat között pártot.Ehez politikusok kellenek.(kellenének)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.26. 13:22:24

Mondjuk egyre inkább hiszek abban, hogy most Magyarországon csak a szürrealizmusnak van pártja, de annak több is :)

Egyébként a konzi, szoci, libi szentháromság kb. lefedi az egész pol. palettát, bár vannak irányzatok ezeken belül is, ezért van ált. több párt egy-egy oldalon.

Új párt?

Ezek mellé?
rokica.blog.hu/2007/07/29/wanted_2

Bár ott felvetettem egy ötletet, szerintem nyerő lenne...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.26. 15:12:01

index.hu/politika/belfold/szoci791/

Mondjuk ez is arról árulkodik leginkább, hogy Kókát valszeg beáldozzák, és valami új kormányzati munka kezdődik más elvek alapján.

nyelv-ész 2008.03.26. 22:56:19

"Az emberek meg nem alakítanak a munkaidő lejártával délután öt és hat között pártot.Ehez politikusok kellenek.(kellenének)"

Aha. Tehát a politikus is jómunkásember, csak nem a gyárban kalapál, hanem 8-tól 16 óráig pártot alapít. Aztán kiviszi a piacra, és mepróbálja eladni. Nekünk csak a standon ki kell választani a legérettebb, leggusztább példányt, és rászavazni.

Érdekes elgondolás. Szerinted tényleg így működik, hogy a pék kenyeret csinál, a politikus meg pártot?

No de a jelenlegi pártokat még a rendszerváltás hajnalán hogyan alapították? Nem a munkaidő után alapították őket öt és hat között?


"Liberális pártra meg azért van szükség,mert van Magyarországon kb félmillió ember,aki jószívvel sem a jobb,sem a baloldalra nem szavazna,"

Nosza, álljon össze a félmillió, és csináljon egy pártot, vagy többet, akárhányat. A liberálisok egyik jelmondata úgyis az önszerveződés. Nehogy már a megélhetési politikustól várják a pártalapítást!

morpho 2008.03.27. 02:54:02

Összehordtál sok faszságot jóbarát,csak azt nem tudod(akarod)felfogni,hogy a liberális szavazók foglalkozása a péktől a lakatoson át a halbiológusig terjed.Ezt tanulták,ezt szeretik csinálni és nem akarnak átnyergelni politikusnak.A liberális szavazók nem politikusok akarnak lenni,hanem egy liberális pártra szeretnének szavazni.Nem a szavazónak kell pártot alapítania jóember,hanem a politikusnak.

nyelv-ész 2008.03.27. 06:52:12

morpho, nem vagyok benne biztos, hogy én hordom a fasságokat össze. Én megértem, hogy egy liberálisnak az rendkívül kellemetlen, hogy másnak más a véleménye, dehát liberálisként miért is kellene tolerálnod másokat?

Felfogtam, amit írtál, de te nem fogod fel, hogy az elképzelésed röhejes. Kér a dolgozó nép még egy pártot, mert nincs hova húzni az X-et szavazáskor. Nem így működnek a dolgok, "jóbarát".

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.27. 08:31:58

Ez tényleg nem így működik. Sokkal inkább úgy, hogy bizonyos emberek - akik megfelelő képzettséggel, kapcsolati tőkével, stb. rendelkeznek - felismerik, hogy sok liberális lelkületű szavazó, nem találja a szadeszben azt, amit keres, ezért létrehoznak/megalapítanak egy új pártot.
Vagy nem veszik észre, és akkor 2010-ben kevesebben fognak szavazni.

morpho 2008.03.27. 15:01:50

Azt ki mondta,hogy én liberális vagyok?Benne van a csillagokban?A dolgozó pedig lófaszt kér,nem pártot.A dolgozó lehet éppen liberális,de ha nincs ilyen párt nem megy el szavazni,oszt'jónapot.Az igény nem azért van egy termékre,hogy a vásárlók alapítsanak cipőboltot,hanem azért van cipőbolt,hogy odamenjenek a vásárlók.

" hogy bizonyos emberek - akik megfelelő képzettséggel, kapcsolati tőkével, stb. rendelkeznek"
Na őket hívják politikusnak.Mondjuk amikor Kupa Mihály barátunk Centrumpártot csinált,hátha van rá igény.Tévedett,nem volt.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.28. 11:08:17

Valóban a bizalmi tőkét kihagytam.

Szvsz Kupa elszúrta a pártalapítást. Mármint az időpontját. Most lehet, hogy bejönne neki. 1998, 2002 tkp. ezekben az időpontokban zajlott le a magyar politika polarizálódása.
De most talán van(?) esély(?), hogy ez a trend megforduljon.
süti beállítások módosítása