hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Meglepetést, de izibe'!

2008.07.17. 16:00 Vérszegény éjszakai dúvad

Horn Gábor a legjobb magyar politikusok közé tartozik. Mármint abban a tekintetben, hogy bármikor képes arra, hogy másokra hárítsa a felelősséget. Most, hogy kiléptek a koalícióból az Mszp lett az ellenség az ellenzék helyett.

De kormányt, ugye nem akarnak buktatni, mert az előrehozott választások nem jó megoldás. (Mondjuk olybá tűnik, hogy Fodor szerint az az egyetlen jó megoldás, ha Gyurcsányék visszakönyörgik az Szdsz-t a kormányba). Persze az sem jó megoldás, ha marad a kisebbségi kormány, mert arról fog már csak szólni, hogy hogyan tud majd a kormány hatalmon maradni.

Még mielőtt skizofrénnek, vagy valami hasonlónak nyilvánítanánk a teljes Szdsz-t, azt azért jegyezzük meg, hogy lehet ugyan szidni a kisebbségi kormányt, kedves Horn Gábor, de ahhoz, hogy ez a kisebbségi kormány még mindig regnál, nem kevés köze van az Szdsz-eseknek is. Mert ők nem akarnak előrehozott választásokat, nemdebár? Mert akkor jön a Viktor, és akkor jaj, mi lesz...

(Még mielőtt bárki beszólna, nem vagyok sem Viktor-, sem Fidesz hívő. De a jelenlegi tutyimutyi kormányzásnál - bársonyos reformok, sőt egyáltalán reformok, muhaha - bármi jobb.)

Persze egyáltalán nem a Viktor az Szdsz-esek legfőbb félelme. Nem azért tartják még mindig hatalmon az Mszp-t, mert a Fidesztől (Viktortól) félnek, sokkal inkább, mert attól félnek, hogy egy előrehozott választás esetén úgy zúgnának ki a Parlamentből, hogy egy komoly bombatölcsér maradna ott, ahol földet érnek.

Persze a népszerűség növeléséhez tenni is kéne valamit, és abban az Szdsz egyelőre meglehetősen pocsékul áll. Nem tudom, hogy miféle stratégiát akarnak követni, de még nem mutattak semmit. A 'normalitást' az Mdf 2006-ban lenyúlta, nekik be is jött, bekerültek a Parlamentbe, a normalitás időnkénti felemlegetése, illetve a nagy pártok rugdosása azóta is olyan 4-5% körül tartja őket. Az Szdsz-nek tehát valami mást kell kitalálni, de eddig csak odáig jutottak, hogy ők is elkezdték rugdosni mind a Fideszt, mind az Mszp-t. (Bár a tendencia most júniusban megfordult, az Mdf gyengült, az Szdsz erősödött - egy hangyányit).

 Az én javaslatom az volna, hogy ne várjanak a költségvetési szavazásig, lepjék meg az embereket most, vagy mondjuk szeptemberben, amikor ismét összeül az Országgyűlés, ugyanis jelenleg már fél év halogatás is soknak tűnik. Nosza, legyen előrehozott választás. Hiszen tulajdonképpen csak az Szdsz-en múlik.

Egyébként ami a költségvetés nem-megszavazásának természetességét illeti, hát azon itt már filozofálgattam egy sort.

3 komment

Címkék: szdsz horn gábor szerintem előrehozott választások

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr12572746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2008.07.17. 23:02:25

"De a jelenlegi tutyimutyi kormányzásnál - bársonyos reformok, sőt egyáltalán reformok, muhaha - bármi jobb."

Én azért tudnék olyat említeni,ami nem jobb ennél...A többi stimmel.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.07.18. 09:06:53

Valóban, morpho, tényleg vannak rosszabb dolgok, mint a jelenlegi kormányzás, de azért a moi állapotok közepette ezek csak nem jönnek létre - még egyszer.

HG. meg hiába hüjje :), azért tényleg profi nyilatkozó. Akkora svunggal tud bármi mellett érvelni, még akkor is, ha esetleg két hónapja pont az ellenkezője mellett érvelt :)
süti beállítások módosítása