hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Szimpátia az ördöggel

2009.03.21. 14:17 Vérszegény éjszakai dúvad

A fél internet azzal a hírrel van tele, hogy Gyurcsány Ferenc végre megszabadítja magától az országot. (Legalábbis elméletileg mindenképp, de a saját maga ellen benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítvány már csak nem bukik meg).

Aztán persze miután a fél internet kiörömködte magát, biztos elindul majd az össznépi találósdi, hogy mégis ki lesz az új ME. Talán Bokros és egy szakértői kormány? Vagy az Mszp berkein belülről érkezik esetleg? Újra összeáll az Mszp az Szdsz-szel, és a Szadesz adja majd az új kormányfőt?

Tucatnyi alternatíva létezik. Én viszont azt mondom, hogy az új kormányfő személye felőlem lehet akár a patás ördög is, ha végre cselekszik valamit, és leszámol a pofázás politikájával, a minden-hétre-egy-gazdasági-csomag metódusával, mindazzal, amit a Gyurcsány-kormány művelt az utóbbi években.

Azt hiszem Gyurcsány lemondása egyelőre nem is igényel több kommentárt.

Egy kis frissítés:

Tökéletesen igaza van Tótának, mikor azt mondja, hogy nincs tévé, nincs cigiszünet.

17 komment

Címkék: gyurcsány ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr751016188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.03.21. 18:03:55

Ez egy jó dal. :D
"Figyelj rám, most megmondom nevem,
Jóízlésű pénzember vagyok..."

Vidéki 2009.03.21. 18:51:42

Szerintem egy szakértői kormány nagyon bénán működne.
Túlzottan radikális javaslataihoz a parlamentben nem tudna támogatást szerezni.
A szakértés látszata megérné-e a vergődés meghosszabbítását.
Az új kormányfőt is (szerintem) az MSZP-nek kellene adni, remélem megtalálják a feladatra legalkalmasabb személyt.

morpho 2009.03.21. 20:38:31

Erre nincs alkalmas személy.Tökmindegy,hogy ki lesz a ME.A gazdaság mozgatja a szálakat.Ha javul a világgazdasági helyzet,az új ember sikeres lehet.Ha nem,akkor bukik.Ha jövőre Orbán nyer és eszkalálódik a válság,pillanatok alatt bukik ő is.
Menjen mindenki sörözni!

morpho 2009.03.21. 21:04:57

Azt mondjuk nem értem,hogy a jobboldal vezére miért nem szólal meg egy ilyen ügyben?Nem ő akar kormányozni?- Tibcsi,kimész oszt lenyomod a szokásosat!Én meg lapítok. Ez milyen már?
Na,kinyitok még egy üveggel.

_nakian 2009.03.21. 21:22:37

@morpho:
Dobj nekem is eggyel.

Amúgy tudom, hogy ez nem a reklám helye, de biztos, hogy nem erről van szó??? hangorienidiocc.blog.hu/2009/03/12/miert_nem_csinalnak_valamit

_nakian 2009.03.21. 21:32:22

@morpho:
Ja egyébként üzent Viktorunk:
"Navracsics Tibor frakcióvezető szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: ha hétfőn sikerül házszabálytól eltéréssel tárgyalni az országgyűlés feloszlatásáról szóló javaslatukat, akkor július 7-én az európai parlamenti választással egyidőben tarthatják az országgyűlési választásokat. Szerinte a legegyszerűbb megoldás "lerövidíteni az agóniát", és "tiszta lapot kell nyitni", hogy "ne radikalizálódjon tovább a helyzet, és ne súlyosbodjon tovább a válság"."
www.origo.hu/itthon/20090321-gyurcsany-ferenc-lemondasa-a-partok-reakcioi.html

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.21. 22:49:26

Azért lássunk tisztán:
Egy előrehozott választás csak és kizárólag a Fidesz érdeke. Ők ehhez kevesen vannak az Ogy-ben.
Egy új koalíció létrejöhet, akár hármas is, de...

De ehhez az Mszp-nek kell a legnagyobb kompromisszum készséget felmutatnia.

@Vidéki:
Egy szakértői kormány meglehetősen vicces, szó se róla, politikai támogatottság meg valszeg minimális lenne mögötte (csak az Szdsz és az Mdf), viszont látsz valakit az Mszp-ben, aki elég karakteres és határozott lenne a változtatások véghezvitelében?

Elég hülye helyzet ez, de valahogy meg kell oldani, mert a válság az csak jön és jön, mint Pelikán Dunája.

kovk 2009.03.21. 23:21:55

Már megint a fejünk fölött döntenek, ezt nem szabad hagyni.

Én nem vagyok annak a híve, hogy civilek játsszák a politológust, vagy a döntéshozót, hogy ki alkalmas és ki nem illetve mit csinájunk a válsággal.

A civilek egy dolgot tehetnek ebben a kérdésben: elmennek szavazni, ehhez pedig választás kell minél előbb. Ezt pedig ki kell erőszakolni országos sztrájkkal, ha máshogy nem megy - elég volt a töketlenkedésből.

Ahol megjelenik a képviselt, ott nincs helye a képviselőnek. Ezt kell tenni.

Vidéki 2009.03.22. 12:40:07

@Vérszegény éjszakai dúvad: Karsai József MSZP képviselő meg is nevezett a sajtó előtt két személyt akit ő alkalmasnak találna a miniszterelnöki pozíció betöltésére.
Az egyik Gráf József jelenlegi földművelési miniszter, aki számomra a lehető leg szimpatikusabb, tevékenysége és eddigi tettei alapján.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.22. 14:40:55

@kovk:
"Már megint a fejünk fölött döntenek"
A képviseleti demokráciákban ált. így szokott történni. Előrehozott választásokban nem érdemes reménykedni, mert tegnap hülyeséget beszéltem, amikor azt mondtam, hogy az a Fidesz érdeke. Érdeke a fenét. Csak az előrehozott választások lehetőségének a lebegtetése az érdekük. Egy kisebbségi kormány - ha tényleg meg akarják dönteni - előbb, vagy utóbb, de bedől. Itt annyit próbálkozás elbukott már, hogy a végkövetkeztetés annyi, hogy egyik parlamenti párt sem akar előrehozott választásokat.

@Vidéki:
Gráfról érdemben nem nagyon tudok nyilatkozni. Mondjuk őszintén szólva sokkal inkább egy programra vagyok kíváncsi, mint egy névre.

Vidéki 2009.03.22. 22:09:55

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Bokros hasonlít egy olyan orvoshoz, akitől körülmetélést kértek, de herélés lett belőle.
Gráf egészen más alkat. Nem híve a mellébeszélésnek. Érvelése lényegre törő. A” kenj mindent az elődödre” taktikát nyilvános megszólalásaiban sohasem alkalmazta.
A hebehurgya cselekvés nem jellemzője, de az értelmetlen időhúzás sem.
Szerintem a rendszerváltás óta ő a legjobb földművelésügyi miniszter.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.22. 22:38:56

@Vidéki:
Ömm, tényleg nem nagyon ismerem Gráfot, ritkásan szerepel.
De nem lehet, hogy mindezen tulajdonságok inkább hátrányosan érintik az ő személyét?
Mármint a párttársai, meg az elnökség, meg a mittomén kik részéről. Lehet, megijednek, hogy Gráf még a végén elkeni a szájukat.

morpho 2009.03.23. 01:52:52

Elkeni a szájukat?Aha,a Fletónál is ezt vízionálták,aztán valahogy most is Lamperth"polihiszti"Moncsi,meg Szekeres Imi a két elnökhelyettes...Tán két napja volt választás.Gráf ezeknek nem tétel.Tudja ezt ő is,úgyhogy nem is nyomul.

Vidéki 2009.03.23. 12:02:21

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Tacitus Rómáról szóló művében leírja Cincinnatus történetét.
Egy válságos időszakban a rómaiak belátták ,hogy csak Cincinnatus személyisége olyan, ami alkalmassá teszi a város létét fenyegető probléma megoldására.
A szenátorok küldöttséget menesztettek hozzá.
Cincinnatus az eke szarvát fogva éppen szántott, mikor a szenátorok ismertették vele a helyzetet és kérték, hogy a közösség érdekében vállalja el a legnagyobb hatalommal járó tisztséget. Ö otthagyta az eke szarvát , vállalta és sikeresen teljesítette feladatát, megmentette a várost.

Jó lenne, ha napjaink politikai életének főszereplői is hasonlóan felelősségteljesen gondolkoznának, mint akkor és ott a rómaiak.

Vidéki 2009.03.23. 18:22:00

@Vérszegény éjszakai dúvad:
Tempora mutantur, et nos mutamur in illis.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.23. 23:02:45

@Vidéki:
Na, igen. Ez nem kérdés. De az irány annál inkább...
süti beállítások módosítása