hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Előre szopott választások - frissítve

2009.03.24. 10:17 Vérszegény éjszakai dúvad

Gyurcsány oda, a nép pedig fellelkesedve mást sem csinál, mint előrehozott választásokat követel.

Pedig szerintem a legutolsó az utolsó előtti dolog, amire szüksége van az országnak, az az előrehozott választás.

KK&TT azt írja a Reakción, hogy:

Nincs értelmes ember, aki szerint ne lenne szükség határozott és kemény intézkedésekre, méghozzá azonnal. Ehhez persze egy erős és cselekvőképes kormány is kéne.

Majd ugyanazzal a svunggal előrehozott választásokat követel. De mi is történik egy előrehozott választás esetén?

A kormány rögtön ügyvezető kormánnyá válik, cselekvési potenciálja nagyjából zéró közeli állapotot ér el. Ez az állapot pedig természetesen kizár minden azonnali intézkedést. Az új választásokat legkorábban június 7-re lehetne kiírni, mire a kormány a megalakul az kb. 3-4 hét, tehát mondjuk július eleje, de cselekvési lehetősége még ekkor sem lesz, hiszen az Országgyűlés legkorábban szeptemberben végezhet majd érdemi munkát. Azaz egy előrehozott választás kb. fél évre béna kacsává változtatná az országot.

Aztán itt van Rosenfeld Koppány, aki azon elmélkedik a Kettős Mércén, hogy kinek lenne jó egy előrehozott választás. Végignézi a jelenlegi pártokat, és arra jut, hogy egy előrehozott választás senkinek nem lenne jó. Valami oknál fogva, viszont kifelejti megemlíteni Magyarországot, ami azért többet jelent a politikai pártoknál.

Magyarország esetében egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy jó, vagy rossz lenne egy előrehozott választás, ezért mondom, hogy az utolsó előtti dolog ez, amire Magyarországnak szüksége lehet.

Most Magyarország egy olyan kártyás, aki 19-re lapot kért. Ha alsót kap, nyer, minden más esetben veszít. De Magyarország most olyan kártyás is, aki képes manipulálni a lapokat. Ha a parlamentben ülő emberekben van annyi felelősség, hogy elővarázsoljanak egy alsót, akkor Magyarország nyer, és nem kellenek új választások, mert még két-három hét töketlenkedés sokkal kevesebb, mint fél év béna kacsázás.

Ha nem képesek egy alsót elővarázsolni, akkor viszont új választások kellenek, mert fél év béna kacsázás sokkal kevesebb, mint egy évnyi újabb töketlenkedés.

És érdemes még egy dologra figyelni. Ha az ember 19-re lapot kér, akkor nem foglalkozik azzal, hogy tök, zöld, makk, vagy piros színű alsót kap-e.

Mert csak a lap értéke számít, a színe nem.

2009. március 25.

Azt a betyár kutyamindenségit ennek a hülye idióta társaságnak! Olvasom a lehetséges felhozatalt. Glatz Ferenc? GLATZ FERENC, BAZDMEG?

Ezek a hülyék már megint még mindig csak nevekről tárgyalnak, egy rohadt intézkedési csomag nem látott még napvilágot. Mégis mit csinálna Surányi, ha esetleg? Tudja ezt valaki? Márpedig holnap le kellene tenni valamit az asztalra, mert holnapután már nincsen lehetőség rá. Ehelyett mit csinálnak? Személyekről meg pozíciókról tárgyalnak a majmok.

Ja, és ki a túró az a Vértes András, és honnan és legfőképpen miért kaparták elő? Tescós szóvivő után most legyen egy Amway-es miniszterelnökünk? Mondanám, hogy vicc, de ez már nem vicc, ez már horror.

185 komment · 1 trackback

Címkék: előrehozott választások az köznek állapotja

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr751021896

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.24. 10:55:18

Előrehozott választás? Minek?Az országnak új kormányfőre van szüksége. Kb. ennyi az, amivel mindenki egyetért egy rendkívül magába roskadt kisebbség kivételével :-). Szerencsére most már a régi kormányfő is így gondolja (nélküle ugyanis nem menne idő előt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.03.24. 11:06:20

Rendkívül jó a hasonlatod:
„Ha nem képesek egy alsót elővarázsolni, akkor viszont új választások kellenek, mert fél év béna kacsázás sokkal kevesebb, mint egy évnyi újabb töketlenkedés.
És érdemes még egy dologra figyelni. Ha az ember 19-re lapot kér, akkor nem foglalkozik azzal, hogy tök, zöld, makk, vagy piros színű alsót kap-e.
Mert csak a lap értéke számít, a színe nem."

Nem tudom mi folyik a kulisszák mögött, de ahogy olvasom a híradásokat, a potenciális kormányfő jelöltek közül egyre többen lépnek vissza.
Szerintem az „alsó” benne van a pakliban, én azt remélem, hogy azt húzzák ki.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.24. 11:23:59

Szerintem is előre hozott választás kéne: fél-egy évvel ezelőttre előrehozott választás.
Elméleti fizikusok, itt a lehetőség a társadalmi hasznosságotok növelésére!

utopia.hungary 2009.03.24. 11:30:38

Álláshirdetés

Dinamikusan fejlődni vágyó, ám társadalmi ellentétekkel, és nyomasztó közömbösséggel megáldott közép-kelet-európai kis (de csodaszép) ország tapasztalt, lendületes, válságkezelésben jártas munkatársat keres, felsővezetői pozícióba.

Meghirdetett pozíció: Miniszterelnök (ref. HU-20090326HELP)

Leírás:

A sikeres pályázó feladata egy csőd szélére jutott ország megmentése, mind gazdasági, mind társadalmi, mint szociális értelemben.
Tisztán átlátható, korrupciómentes ügyletek mentén az ország gazdasági fejlődését, a munkaerőpiac növelését, az állami beruházások sikerességét (költségtakarékos módon), és az etnikai feszültségek elsimítását tartjuk a legfőbb célkitűzéseknek a jelölt számára. Elvárt az adórendszer optimális, makrogazdasági szempontból elfogadható, ám igazságos újragondolása figyelembe véve a különböző társadalmi csoportok és az ország érdekeit is.

Követelmények:

- közgazdasági, jogi, vagy egyéb felsőfokú társadalomtudományi végzettség
- NEM! a magyarországi közigazgatásban és államigazgatásban szerzett 5 év feletti vezetői tapasztalat
- Válságkezelési tapasztalatok
- Vagyonnyilatkozati eljárás (rokonságra is kiterjedő) lefolytatásának vállalása rendszeres időközönként, a nyilvánosság számára elérhető, érthető, követhető módon.
- Felelősség vállalása (saját vagyonnal is) a pozícióban meghozott döntések kockázatának és erkölcsi tisztaságának zálogaként
- A jelenlegi (és az azt jellemző önző hatalom- és érdekvédelem) pártpolitikától való független politikai kultúra (vagy kifejlesztésének mihamarabbi vállalása)
- Privát üzleti kapcsolatok megszakításának vállalása (ami maga után vonja MINDEN állami projekt nyílt pályáztatását)
- beszédhibamentes magyar, és angol nyelvtudás

Előnyök:

- megosztottságot csökkentő, az összefogást segítő, bizalomébresztő személyiség
- környezettudatos szemléletmód, közlekedésszervezésben, infrastruktúrakezelésben szerzett tapasztalat (tömegközlekedés, élhető főváros, kerékpáros közlekedés melletti elkötelezettség kiemelt előny!)
- határozottság, önkritika képessége
- politikai nézetek előnyös módon való ötvözése az ország (és a lakosság) érdekeinek előrehelyezésével

Juttatás:

- A juttatás (a pozíció és a vállalt felelősség ellenére) NEM a közalkalmazotti és köztisztviselői bértábla szerint kerül megállapításra, hanem a motivációt és lelkiismeretességet megőrizendő, a teljesítmény függvényében.
- Alapfizetés: mindenkori minimálbér kétszerese, háromszorosa, a társadalmi elégedettség alakulásának függvényében + költségelszámolás (38%-os adókulccsal, számlákkal igazolva)

A munkakör betölthető: AZONNAL

Munkaszerződés: 1 év próbaidő, elégedettség esetén évente újrakötött határozott idejű szerződés

Pályázatát az utopia@magyarorszag.hu e-mail címre küldje, kérjük csatolja a következő dokumentumokat:

- Fényképes magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz
- Motivációs levél
- Válságkezelő program vázlata
- 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány
- Nyilatkozat, miszerint a pályázó vállalja a különböző ellenőrző eljárások lefolytatását, a követelmények kivétel nélküli betartását.
- Iskolai végzettségek másolata

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.24. 12:23:30

@Vérszegény éjszakai dúvad: Hahó, ébresztő!
A magyar kormány immár 7 éve béna kacsa. Választhatsz, hogy még kb 1 és fél évig legyen béna kacsa (mert ugye a normális választás során is lesz egy átmeneti időszak, kampány, adminisztráció, gólöröm) vagy fél évig.

Most komolyan mire alapozod azt, hogy itt akármilyen érdemi lépés fog történni, ami 7 éve nem tudott megtörténni. Komolyan azt, hiszed hogy kell ide egy varázsló, akit nevezzünk Lajosnak, az elveszi a 13. havit és megoldódik minden?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.24. 12:23:56

Ha már Medgyessy is érti a kérdést veled ellentétben, akkor hadd idézzem már őt:

hvg.hu/velemeny/20090324_medgyessy_peter_gyurcsany_ferenc_bokros.aspx


hvg.hu: Ön szerint érdemes kísérletezni egy új miniszterelnökkel, vagy inkább előrehozott országgyűlési választásokat kellene tartani?

M. P.: Meggyőződésem, hogy az előrehozott választás most már mindenkinek jobb lenne. Hasznos lenne a baloldalnak, a szocialistáknak is, ahogy ezt már két évvel ezelőtt elmondtam, 2006 végén, az őszödi beszéd és a 2007-es költségvetés jóváhagyása után. Mostanra végképp elveszett a bizalom, és most már a parlamenti többség sincs meg. Az ország számára jobb lenne, ha egy bizalmat élvező, szilárd többséggel rendelkező kormány hajtaná végre a szükséges reformokat. Ezt a megoldást akkor sem lehet elkerülni, ha tudni lehet, hogy a baloldal elveszíti a következő választást. Szerintem a baloldal számára is jobb gyorsan lenyelni a békát, és utána, emberileg, eszmeileg megújulva készülni a 2014-es választásokra.

hvg.hu: Az MSZP-ben nem igazán nyerő ez a megoldás.

M. P.: Ha sokáig húzzák az időt, fokozódni fog a már most is érezhető erózió a baloldalon. Nemrég egy jelentős gazdasági pozíciót betöltő emberrel beszélgettem, aki szerint az előrehozott választással az a baj, hogy az országot hónapokra, akár egy fél évre is leállítja. Erre azt feleltem neki: miért, a következő tizenkét hónapban nem áll le akkor is az ország, ha nem tudunk kiállítani erős parlamenti támogatottsággal rendelkező, bizalmat élvező kormányt? Az agónia az első esetben három-hat hónap, a másik esetben tizenkettő. Tudom, nem népszerű a baloldal és a liberálisok körében az, amit mondok, de az a véleményem, hogy mindkét tábornak nagyvonalúbbnak kellene lennie, túl kellene lépnie a saját, személyes és rövid távú érdekeken.

Karesz4 2009.03.24. 12:30:14

Te nagyon ostoba, mondhatni igazi magyar idióta! Mert szerintem most kormányzás van? szerinted szeptemberig lényegi kormányzás lesz? ugyan. Épp ez az, ha lenne választás, akár június végétől lehetne kormányzás, ha nem lesz választás még több mint egy évig marad ez. Te igazi idióta, demagóg, ostoba. elviekben akár igazad is lehetne, de!!! Ez a többség idiág azt bizonyította, hogy képes normális kormányzásra? Most mitől változnának meg? ugyan.... Ráadásul arról sincs egyeszég, hogy hogyan kellene kezelni a válságot. Vagy te tényleg olyan idióta vagy, hogy elhiszed, hogy azok, akik hat évig mindent elkúrtak, most valóban tudnák, hogy mit kell csinálni. Idióta.

Muad\\\'Dib 2009.03.24. 12:31:13

Ezek szerint teljesen mindegy mit csinál egy kormány, sőt minél bénább, szerencsétlenebb, annál jobb. Ha csődbe viszi az országot, kész főnyeremény, mert lehet mondani, hogy ilyen válságos helyzetben nem lehet előrehozott választásokat követelni. Fura tükörből nézik egyesek a dolgokat ebben az országban...

2009.03.24. 12:35:02

Ezen gondolatmenet mentén továbbhaladva eljuthatunk addig a következtetésig, hogy egyáltalán választásokat sem kell tartani, az a legjobb, ha a pártok felső vezetése megbeszéli, hogy mikor ki legyen a főnök.

Én úgy gondolom, hogy semmit nem old meg a kormányfőcsere. Akármilyen tökös gyerek kerül az élre, ha megpróbálja meglépni azt, amit meg kell, a szocik népszerűsége még tovább esik, ezt látva pedig kihátrálnak mögüle.

Új választás kell, amilyen hamar lehet, az új parlament összeülhet akár június közepén is, és nem kell nyári szünetet sem tartani. Nem iskola ez...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.24. 12:41:48

@TaTa86.: Hozzá kell tenni, hogy az mszp és az szdsz szavazótábora valójában teljesen más habitusú, más ideológiájú, és gyakorlatilag utálják egymást. Csak a jobboldal gyűlölete tartja őket egybe. Többek között ezért sem tudtak egyetlen érdemi lépést meghozni 7 év alatt.
Ezzel ellentétben a fidesznek nem kéne folyton kinéznie a partnerre, hogy akkor mennyi legyen az annyi. (Ld őszödi beszéd) Expeditíven tudnának kormányozni, pitiáner zsarolások, trükkök százai, puccskísérletek nélkül. (És én még így sem vagyok biztos, hogy képesek megoldani a feladatot.)

boj (törölt) 2009.03.24. 12:42:19

Nem értem, hogy jön össze ez a fél év szünet. Másrészt az ügyvezető kormány jogköre bőségesen elég ahhoz, amit a mostani tesz.

Fél éve azt hallgatom, hogy "mostmár elég, mostmár cselekvés kell, elég a dumából"...erre most még minimum 2 hét tökölés.

Tisztára mint a Judeai Felhaszabaditási Front Brian megfeszítése elött...és én nem akarnék Brian lenni.

dany82 2009.03.24. 12:43:34

az eddig itt leírtakban már a legtöbb dolgot elmondták.

de azért azt megjegyezném: ha a válság kitörésekor elörehozott választásokat írtak volna ki, már kormánya lenne az országnak.

cselekvöképes.

felhatalmazással és legitimációval rendelkezö.

alkalmas.

Komolyan azt hiszi BÀRKI is, hogy az mszp-szdsz kormányzás elörehaladtával fél év vagy egy év (akár 15 év) múlva jobb helyzetben lesz az ország?

AdmiralRobert 2009.03.24. 12:44:26

Az írás alapján, az a végkövetkeztetés vonható le, hogy ezek szerint a jövőre esedékes normál választásokat IS el kell halasztani, ha netán a válság addigra nem oldódik meg (márpedig, miért oldódna), mert nehogy már egy kis időre is "interregnum" legyen...

Az a baj, hogy ez az írás hibás alapfeltételezésen alapul, nevezetesen azon, hogy most VAN érdemi kormányzás. Márpedig nincs! Gyakorlatilag semmi érdemleges döntést nem hoztak az elmúlt fél évben, folyton csak tervezgetnek. Hibás alapfeltevésből pedig, bármilyen állítás levezethető. Formális logika.

states 2009.03.24. 12:44:44

Nem előre hozott választások esetén pedig jövő szeptemberig nem fog történni semmi, néhány értelmetlen nadrágszíjhúzáson kívül, amit majd kicsikarnak az MSZP-frakcióból. Gyurcsány utóvédharcát azok támogatják, köztük a postíró is, akik nyíltan már nem merik, hanem ügyködnek, hogy 2010-ben vagy 2014-ben visszatérhessen. Ennyire azért még a magyar választópolgár sem hülye. Remélem...

guga 2009.03.24. 12:45:44

Polgári demokráciában volt már olyan, hogy megbukott a kormány, és új választások voltak. Nem egyenlő az államcsőddel, inkább egy új esély az elhasználódott és lebénult kormánnyal szemben.
Nem mellesleg van rá lakossági igény.
Csak nálunk a demokrácia, és az alkotmány mögé bújva sakkoznak, hogy minél tovább húzzák.

Rettegnek a fidesztől és a jövendőbeli elkerülhetetlen felelősségre vonástól.
Azt sem tartom kizártnak, hogy kurmányunk összeugrasztja a népet a cigányokkal és polgárháborús helyzet alakul ki. S akkor nemhogy előrehozott választások nem lesznek, de még utólagos sem.

boj (törölt) 2009.03.24. 12:45:52

Affene...elirtam: Judea Népe Front. Nem mindegy, ugye.

www.youtube.com/watch?v=vXrFXTR-sFE

maydayray 2009.03.24. 12:47:52

a parlamentnek nem kötelező nyári szünetet tartania, ergo hol a gond?

mement 2009.03.24. 12:51:37

Annyira borzalmasan szar a felhozatal, hogy nagyjabol mind1 hogy lesznek e elorehozott valasztasok vagy sem, ha lesznek akkor elviszi a fidesza balhet, es ugye a fidesznek meg mindig nincs rendes, tenyszeru, targyilagos, vilagos programja, hogy hogyan is kepzeli MO felviragoztatasat(haha), a szep szavak lehet sokaka meghatnak, de speciel en csak ures frazisoknak latom, populista maszlagnak, ami az elozo valasztasoknal meg nem volt probelma, de most tervekre van szuksegunk, szajalasra mar nincs idonk, ha nem lesz elorehozott valasztas, akkor elokapranak valakit, akinek a ugyahogy hiteles, erkolcsileg es moralisan talan elfogadhatobb mint fleto, de egy percig se vagyok naiv, nem gondolom hogy ratermetsegi vagy szakmai hozzaertes alapjan fogja barki is elfoglalni a barsonyszeket... Szar ez igy mindenhogy, foleg hogy nagyjabol egy evrol beszelunk, es az egy ev letelte utan kiirando uj valasztas szinten megbenitja az orszagot nem rovid idore. Talan a szubjektiv merleg nyelve nalam inkabb arra hajlik, hogy ne legyenek elorehozott valasztasok, nem hiszem hogy jol jarnek azzal ha egy magyaroszagnyi ostoba tanulatlan, penzugyekben jaratlan,(ugye a rengeteg felelotlen hitel felvetel...) paraszt horda dontene el, merre tovabb egy penzugyi valsagban.

Kb ennek a nevetsegesen silany minosegu "politikai elit" nek tudom be azt is, hogy egy bokroslajos nevu amokfuto labdaba rughat, mert ugye a tobbi majomhoz visszonyitva, o valamit csinalt is a hivatali ideje alat, ami MO-n mar komoly teljesitmenynek szamit, es bar nem tudom mennyire jelentos a nepszerusege, de semmikepen nem elhanyagolhato tenyezove notte ki magat az elmult 3 honapban...

Szomoru

Babonamadzag 2009.03.24. 12:52:05

"A kormány rögtön ügyvezető kormánnyá válik, cselekvési potenciálja nagyjából zéró közeli állapotot ér el." Na legalább addig sem ártanának többet. Hol itt a probléma? Azonnali választást, a böszmével meg a biróságra!

élő szövet a belső mészvázon 2009.03.24. 12:52:35

Megint egy pánikoló cikk, jaj, nehogy lépjünk valamit, mert csak rosszabb lehet.
Egy olyan, mint a székrekedés. Minél tovább kínlódunk vele, annál rosszabb lesz a végén, mikor jön az elkerülhetetlen.

jozicsenko 2009.03.24. 12:53:49

szerintem súlyos tévedésben vagy:

kieső félévről sírsz, amikor a jővő évi választásokig van kb 1 év (és amikor az a kormány el kezd dolgozni...)

akkor most döntsd el kérlek: fél év agónia, vagy másfél év szopás?

akkor inkább Orbánführer: van célja, van háttere, vannak szakemberei: ennél bárki jobb lehet (még Thürmer is, legalább újra lesz Csepelművek)

Stoney Hill Billy 2009.03.24. 12:54:32

csak az a baj, hogy a jelenlegi cselekvési potenciálja, már majd 3 éve zéró. előtte meg nem is akart cselekedni, saját bevallása szerint

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.03.24. 12:54:50

És ha jövőre lesznek a választások, amikorra pont lejár, és elfogy az a brutális összegű IMF kölcsön, amit a szocik felvettek, akkor jobban ráérünk majd erre, hogy ügyvezető kormányunk legyen? Mert szerintem 2010-ben rosszabb lesz a helyzet, mint most. De a legjobb az lett volna, ha az öszödi böszme 2006-ban felköti magát.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.03.24. 12:57:06

Vegyes érzésekkel olvastam a posztot. A szerzője semmiképpen sem idióta, ahogy egyes beírók állítják, érvelése nagyonis logikus. De látok egy nagyon komoly hibát benne. Több lényeges ponton megfeledkezik a valóságról, aminek természetével kapcsolatban ha szerénytelenül is (elnézést) a saját

www.kibulizottorszag.net

-en találhatómat ajánlom. Szemléletes a kártya hasonlat, de HOL VAN alsó? Nincs olyan. És nem is helyes elvileg sem ilyesmit remélni. Nem csak a helyzet rossz, amit talán tehetséges embe,r aki azzal törődik amivel a hivatalából adódóan törődnie kell esetleg helyre tudna hozni. A rendszer maga rossz és abban működve nincs az a kártyalap, aki normálisan tud működni, eredményt tud elérni. Nem egyszerűen személyi kérdés van az országban, és nem is kormány kérdés. Mindent előlről kell kezdeni ahhoz, hogy javítani lehessen. Normális lentről fölfelé épülő demokráciát kell kialakítani, mert annak elsikkasztása húsz évvel ezelőtt az ami a mostani állapothoz vezetett. Csakhát ezt nem mindenki fogja föl, de nem is nagyon akarózik fölfogni sokaknak, mert akkor be kellene látni, hogy NINCS AZONNALI CSODA, nincs remény, hogy valami ügyes húzás nyomán egyszerre csak megjavuljanak a dolgok, mint a karikacsapás. Éppen ez a követendő úttal szembe nem nézés, arról a gyors csoda elérése reményében történő lemondás az egyik jelentős tényező, ami miatt nem lehet jelentős javulást remélni.

atesz 2009.03.24. 12:59:05

Nem értek egyet! Miért lenne törvényszerű, hogy egy júniusi választást követően csak szeptemberre állna össze az új törvényhozás. Szerintem a jogerős választási eredményt követően azonnal el kezdhetnének dolgozni. Ez kb. július eleje. És az ügyek fontosságára tekintettel most elmaradna a nyári szünet. Nagy kaland?
Szóval arra hivatkozva nem egyetérteni előrehozott válsztással, hogy nagy az időbveszteség, szeritem nem igaz. Más kérdés, hogy júliusig valóban előttünk áll néhány hónap, amely alatt érdemi változtatás nem várható. De! A társadalmi támogatottságért ez nem nagy ár. Szerintem.

Alf (törölt) 2009.03.24. 13:00:39

Hú, most is annyira dolgoznak, hogy csak úgy füstöl a talaj. Nehogy megszakítsuk ezt a fontos, érdemi munkát.

nick_007 2009.03.24. 13:01:33

Van értelme a választásokig hátralévő egy évre új MSZP-s kormányt alakítani?

Szavazás, vita erről:

wita.hu/index.php?show=wita&wita=113

segabor 2009.03.24. 13:03:00

Most konkrétan mi történik: SEMMI! Fél évig, egy évig? Továbbra se fog SEMMI történni. Miért is rosszabb akkor egy előrehozott választás?

Lásd: őszödi beszéd. Ugyanaz folyik azóta is. Gőzerővel kommunikálunk és közben az ég világon semmi érdemleges nem történik. Kormányzás biztosan NEM!

El kell zavarni Gyurcsányt a töketlen kormányával együtt. Ami most folyik, annál rosszabb már nem lehet.

Gilderoy 2009.03.24. 13:04:42

Ez a kormány így se csinál semmit, úgyhogy tökmindegy. Inkább fogalmazzunk úgy hogy akkor legalább szeptembertől kezdve történhetne valami.

GázGéza 2009.03.24. 13:08:51

Ászt is húzhat, és akkor az 1-nek számít. Szóval akár 20-ra is húzhat még egy lapot, ami ha megint ász, akkor megintcsak nyer.

egyenlítő 2009.03.24. 13:09:29

Egyszerű a megoldás. Az egyéniben megválasztott szoci képviselők mondjanak le, és hipp-hopp meglesz a Fidesz többség. Már maga az, hogy Orbán a miniszterelnök, évi 200-300 milliárd kamatmegtakarítást jelent.

Utána visszaszerezzük az országot. Hogyan? Egyszerű. Nyomatékosan azt mondjuk, hogy adják vissza.

Ezután csak a galambtőkét engedjük be az országba, és máris itt van a szelídkapitalizmus kora.

2009.03.24. 13:14:34

A nagy probléma az, hogy ebben a pakliban nincs alsó.
A kártyát pedig a parlamentben keverik, és ők kizárólag a saját érdekeikkel vannak elfoglalva. Magyarország sorsa szemmel láthatóan nem érdekli őket. És az ő érdekük az, hogy ezt a látszatdemokráciát továbbra is fenntartsák.
Ez a baj.

midnight coder 2009.03.24. 13:21:02

2002 óta a szocik nem csinálnak semmit. Már azon túl hogy ártanak. Miből gondolja bárki is hogy 2010-ig meg fogják váltani a világot ? Bárki is lesz az új főbohóc sem társadalmi sem parlamenti támogatottság nem lesz mögötte. Az egész csak arra jó hogy az MSZP még nagyobbat bukjon 2010-ben. És mivel addig amúgy sem nagyon lehet mit tenni, én ennek nem is vagyok ellensége. 2010-ig túl jót nem lehet lépni - túl rosszat sem, úgyhogy addig nagyjából mindegy ki van hatalmon. Ha pedig akkor a szocikat elküldi a nép oda ahová Horn Gábor elvtárs javasolta a 300 forintos népszavazás után (és mellesleg követi őket az MDF és az SZDSZ is) akkor még esetleg lehet hogy valamikor, úgy 20 év múlva kimászunk abból a szarból amibe 2002 óta került az ország.

péntek 2009.03.24. 13:25:16

Már az ország megítélése szempontjából is jót tenne az előrehozott, mert láthatóvá válna, hogy valami új kezdődik. Ez a vacakolás, na ez... Ezt még szépen el lehetne húzni egy évig, és onnan állna föl az új kormány, szintén nyár előtt. És igen, idén tényleg maradjon el a nyári szünet a Parlamentben, ez van. Most rövidebb lenne a kampányidőszak, talán sikerülne megegyezni, hogy annyira sokba se kerüljön, szóval legyen.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.03.24. 13:25:23

Nem értek egyet ...

1. Miért, ha 2010 májusában "bénul le" az ország az jobb lesz? akkor már a Kánaán lesz itt?

2. Most nincs "lebénulva" az ország? Kisebbségi kormány."Bársonyos (= semmilyen) reformok.

Ennél jobb minden, öntsünk tiszta fizet a pohárba!

DeMarco 2009.03.24. 13:26:04

Na, csak beindult a gépezet ami azt próbálja elhitetni, hogy nincs szükség előrehozott választásokra. Neked is csak azt tudom javasolni, mint Fedornak. Nézd meg az index főoldalán a szavazás állását. Ők végre beletették választható opciónak az előrehozott választást. Most kb. 22.000 embernél tart. Ezt csak Bokros előzi meg, mindenki más messze mögötte van. Azért kell előrehozott választást tartani, mert az embereknek nem Fletó bohócból van csak elegük, hanem az egész mszp-szdsz társaságból. Ugyan mit számít, hogy x elvtárs helyett y elvtárs jön. Mögötte ugyanúgy nem lesz semmilyen többség, főleg választók nem, hiszen azokat meg sem kérdeznék. Csak húzzák az időt, trükköznének. 7 éve nem folyik semmi értelmes kormányzás mo-n, miért pont az utolsó fél évben történne?? Ne húzzák az időt, írják ki az előrehozott választásokat, ne dobjanak ki feleslegesen plusz pénzt jövőre is még egy választásra. Egy választás megadhatná a szükséges többséget egy normálisabb kormányzáshoz. Az új kormány felállhatna júliusig. Ne hagyjátok szó nélkül, hogy megint megpróbálnak kihagyni minket és a fejünk felett dönteni!

péntek 2009.03.24. 13:31:06

@mement: Nem tudom, honnan veszed, hogy sok a felelőtlen hitelfelvétel. Talán tudnia kellett volna mindenkinek két éve, hogy most mi fog történni? Szerintem az a felelőtlenség, hogy a bankok, melyek igen szépen keresnek a hitelfelvevőkön, nem képeztek tartalékot, illetve nincsenek arra kötelezve, hogy ilyen esetben ők vigyék el a balhé felét pl. Számos ismerősöm simán tudta volna fizetni a hiteltörlesztését, ha ez az egész nem üt be.

MP 2009.03.24. 13:35:06

Nekem csak egy kérdésem van. Miért lep meg bárkit az hogy az emberek nagy része nem gondolkodik? 20 éve érzelmi s nem értelmi politizálás folyik. S persze az oktatás sem az értelmi kibontakozásra dolgozik.

rocksztar 2009.03.24. 13:37:15

a választásokig hátralévő egy évben sem fog történni semmilyen jelentős intézkedés, mert a mszp-frakció nem fogja támogatni.
az új kormány meg felállhatna augusztus elsejére.
szerintem ez lenne a legjobb megoldás

Kivlov 2009.03.24. 13:41:50

a kormány 7 éve béna, mert elkúráson kívül semmit nem csinál(t)

egyenlítő 2009.03.24. 13:43:31

Jöjjön Orbán mielőbb! Ne az emberekkel fizettessék meg, amit elqrt a vörös bagázs!

akakukk 2009.03.24. 13:46:13

Ne ma az elorehozott valasztas, nekem tanacsadoi szerzodesem van a miniszteriummal jovo marciusig, nekem kell az a penz, a gyerek jovore vegez a Harvardon, es merci torlesztoreszletebol is van meg. Meg lehet az uj IMF penzre is lehet palyazni, ha valasztasok lesznek eluszik ez is, pedig jo lenne az eljovendo 4 evre egy kis tartalekot meg osszegyujteni. Szerintem a sogornak se jo, az o szerzodese is csak jovo aprilisban fut majd. Szoval birjatok meg ki egy kicsit!

rockjano 2009.03.24. 13:59:17

Miért gondolja akárki is hogy Orbánék megtudják oldani a problémákat, egyáltalán akármit is??? Mi erre a bizonyíték??

Orbánék ugyanúgy nemfognak semmit csinálni 2010-tôl vagy hamarabb mert érdekeik ellen lesznek a megszorítások, anélkül meg nem fog menni.

Igazából fogalmuk nincs mit csináljanak ezért is nem erôltették addig az elôrrehozott választást most is csak szóban.

Ha ki tudják használni (kétlem) akkor ez az egy év lessz magyarország történelmének legfontosabb leghasznosabb egy éve. Most pangás van, 2010-tôl megint jön a pangás fontos lenne ez az egy év de csak ha valami aláírt tejhatalmat kap valaki és nem bukik meg az mszp frakción.

jano

kamasuka 2009.03.24. 14:00:29

Én már csak egy kávét kérek. Ha nem előre hozott választás lesz, nagyobb lesz a kopp. Aki meg azt hiszi, hogy pár közgáz diplomás majom, vagy egy történész, esetleg egy EU biztos, vagy bármilyen mókamester EZZEL a parlamenttel EGY ÉV ALATT (ami szvsz kevesebb, mint egy év), egy EUP választási kampány kellős közepén (-3 hónap tényleges kormányzás), majd jövőre a választások előtti mókagyártások előtt (-6 hónap tényleges kormányzás) csodát képes csinálni (még több hitel felvételén, egy esetleges EÜi privatizáción, a maradék vagyon kiárusításán kívül), annak fizetek egy vacsorát!

kamasuka 2009.03.24. 14:03:33

Amúgy, csak meg kell nézni, hogy van-e most bármilyen párt (főleg MSZP-SZDSZ) Magyaroszágon amelyik nagyszámban lefoglalt magának hírdetési felületet. Ha van, előre ki volt ez találva és előre hozott választások lesznek, ha nincs, akkor nem lesznek előrehozott választások.

egyenlítő 2009.03.24. 14:06:48

Csak egy kétharmados Fidesz többség tudja visszavonni a szoci megszorításokat!

Bit Rot 2009.03.24. 14:15:04

"Azaz egy előrehozott választás kb. fél évre béna kacsává változtatná az országot."

Már most is béna kacsa az ország, nem csak fél éve, hanem ősz óta!

Határozott Szándék (törölt) 2009.03.24. 14:20:15

Szerintetek mi történne, ha az MSZP szakértők helyett Orbánt Viktort kérné fel Gyurcsány helyére? Összeomlanánk? Egybeforrnánk? A Fidesz kitagadná Orbánt, vagy melléállnának?

2009.03.24. 14:21:29

@rockjano: Orbánék 2002-ben egy jó állapotban levő, stabil gazdaságot hagytak a szocikra. Nekem ez elég referencia. A "nincs programja a fidesznek" meg papagájduma. Soha, egyetlen párt sem azt teszi amit ígér, feleim. Aki választási programok alapján szavaz, hááát, az nagyon naiv ember.

2009.03.24. 14:23:09

kamasuka 2009.03.24. 14:03:33
Az SZDSZ óriásplakátok már kint is vannak (Van-e 200001?...)
Persze mindannyian tudjuk, hogy ezek az EP-választásokra lettek készítve.
Vagy mégsem?

2009.03.24. 14:23:57

@egyenlítő: Legyél nyugodt, a Fidesz is meg fog szorítani, mert nem tehet mást.

Tib 2009.03.24. 14:27:16

>>Azaz egy előrehozott választás kb. fél évre béna kacsává változtatná az országot.

Te tényleg ekkora barom vagy??

Az MSZP-SZDSZ ezt csinálja 7 éve, egy fél évet kibírunk még. Azt hiszed most történik bármilyen lényegi kormányzás? Hát nem.

7 éve vágják alattunk a fát. Szerintem kibírjuk fél évig, hogy ha nem is erősítik meg a fát, legalább nem vágják tovább.

És remélem, hogy a múlt 3 év választási csalói ellen büntetőper indul, egyenként.

is 2009.03.24. 14:27:21

de most nem értem. egy előrehozott választástól miért lenne erős kormány, aki bizalmat kap? előrehozott választásnál a FDESZ nyerne, és Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, kormányában a KDNP-vel és a Jobbikkal, egyáltalán nem lenne erős, és bizalom sincs iránta elegendő, mert már ő is eljátszotta. ha egyáltalán bejut az SZDSZ és az MDF, akkor pedig ők biztos nem kötnek koalíciót a FIDESZ-szel. pontosan 8 hónap múlva ugyanitt lennénk. egyébként most már a másik alternatívával is, mert ha Surányi lesz, őt is szétszedi a FIDESZ, mert arra jó, mert most már eléggé felhergelte itt az embereket.

az ország egyébként 1996 óta béna, amióta Bokrost elkergettétek, kedves polgártársak. azóta nem mer egyetlen kormány se semmit csinálni, mert tudja, hogy milyen kevés eszetek van. csak ellennépszavazni vagytok jók.

tehát: KONKRÉTAN mire gondol itt bárki, amikor ezt az erős, bizalmas kormányt emlegeti?

2009.03.24. 14:30:22

"előrehozott választásnál a FDESZ nyerne, és Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, kormányában a KDNP-vel és a Jobbikkal, egyáltalán nem lenne erős, és bizalom sincs iránta elegendő, mert már ő is eljátszotta."


Előtted. De ha megnyeri a választásokat, az azt jelenti hogy a többség bízik benne nem?

egyenlítő 2009.03.24. 14:30:57

@zulu: De hát a Nemzet Miniszterelnöke nem ezt ígéri! Ha Ő kerül kormányra, vége a megszorítások politikájának! Visszavon minden ilyen intézkedést!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 14:31:46

Miért is lenne baj, hogy 3 hónapig nem csinálhat semmit a kormány?

1. 4 évig nem csinált semmit. Ezt maga a vezír mondta.

2. Utána is csak elkúrás volt.

Az a 3 hónap tétlenség nem árt. Addig sem kúrnak szét több dolgot.

Belgiumban 10 hónapig nem volt kormány. Megvoltak.

is 2009.03.24. 14:33:23

@Tib: "És remélem, hogy a múlt 3 év választási csalói ellen büntetőper indul, egyenként. "

Én remélem, hogy az elmúlt 20 év választási csalói ellen büntetőper indul, egyenként. Aki azt állította, hogy nem lesz koalíció a kisgazdákkal, meg aki megcsinálta a hosszú bájtok éjszakáját, meg aki túltőkésítette több tízmilliárddal a Postabankot, meg aki berendelte ide a Gripent, sok tíz milliárddal drágábban, az is ott fog ülni.

pimpageci 2009.03.24. 14:34:17

@zulu: Mármint kit? Mert a legtöbb emberen már nincs mit szorítani. Azt meg ki meri megtenni, hogy egy bizonyos réteget érdekeltebbé tegyen a munkában? Ha nincs segíly, háború lesz. Meghát a korrupciót is nehéz visszaszorítani, ha mindenki benne van. És ott van a legnagyobb probléma, az emberek mentalitása. Vajon ki fogja kinevelni az emberekből azt, hogy egymást feljelentgetik az apehknál, "hadd szopjon a geci, má' 3 új suzuki áll a ház előtt".

2009.03.24. 14:37:48

@egyenlítő: Idézet tőlem:

"Soha, egyetlen párt sem azt teszi amit ígér, feleim. Aki választási programok alapján szavaz, hááát, az nagyon naiv ember."

is 2009.03.24. 14:37:57

@zulu: ja, így 2006-ban is volt. akkor is a többségnek bizalma volt az MSZP-ben. akkor valami nem stimmel annak a szapulásával. az elegendő térben és időben kellene. ma a FIDESZ-nek 30% támogatottsága van kb. 50% közömbös, 20%-a van mindenki másnak együtt. az az 50% fog 8 hónap alatt ellenzékbe menni. és 2012-ben lesz népszavazás, ne félj.

úgy örülnék, ha valaki eddig ellátna, és nem csak a folytonos, 14 éve tartó utálkozás vinné az országot hol erre, hol arra.

roka-koma 2009.03.24. 14:39:50

Ugyanmár mit számít az, hogy a világgazdasaág eddigi legnagyobb válsága idején Magyaországnak fél évig nincs kormánya? Ugyanmár, majd megvárnak minket szépen! Nincs más fontos, csakhogy a Nagy Nemzetvezető Orbán Viktor Örökös Miniszterelnökúr legyen végre az úr a házban, mert ő majd csodát tesz és bár ellenzékként egy darab konstruktív javaslata nem volt azon kívűl, hogy monnyonle, de majd meglássuk, hogyha ő lesz a főnök, akkor egykettőre rendbejön itt minden.

500 Ft-os EURHUF árfolyam igazán nem nagy ár ezért, különben is Orbán Viktor megmondta, hogy új világrend lesz itten, úgyhogy ilyen dolgok nem is fognak majd számítani.

Fel, fel, ti rabjai a földnek!

I-brahi 2009.03.24. 14:43:20

Aki idiótázik, és azt mondja, hogy inkább még egy fél év töketlenkedés legyen, az csak arról feledkezik meg, hogy pont a jelenlegi magyar és nemzetközi gazdasági helyzet miatt pont az elkövetkező fél év a legkritikusabb. Nincs fél évünk! Jegyzem meg, ha valaki látta a mai híreket, át fognak menni azok a megszorítások, amikre már régóta szükség lenne, csak a zemeszpé eddig fúrta a dolgot a további népszerűségvesztés félelme miatt. Ha ezt most egy kívülálló (technokrata) nyomja át, sokkal szebben jönnek ki, és végre történik valami érdemi.

2009.03.24. 14:44:05

@pimpageci: "Vajon ki fogja kinevelni az emberekből azt, hogy egymást feljelentgetik az apehknál, "hadd szopjon a geci, má' 3 új suzuki áll a ház előtt"."

@is: Nincs ezzel gond, ilyen a demokrácia. Megválasztjuk, dolgozni kezd, rálép a tyúkszemünkre, mi meg morgunk és utálni kezdjük. Ha nem így lenne, mindig az első választás nyertese kormányozna tovább.

2009.03.24. 14:44:44

@roka-koma: Magyarországnak 7 éve nincs kormánya.

2009.03.24. 14:46:06

@roka-koma: Ja, nem az ellenzéknek kell konstruktív ötletekkel előállni, hanem a kormánynak. Az az ő dolga. egyébként elég szánalmas bolsevik nyugdíjas duma ez.

roka-koma 2009.03.24. 14:46:28

@zulu: Ja persze, hát ezt gondolhattam volna.
És amúgy milyen az élet ott a párhuzamos univerzumban? 2x2 még mindig 5, a föld pedig lapos?

rockjano 2009.03.24. 14:47:20

@zulu:
Egyszerûen szimplán, nemigaz

Orbánék egy lefele menô eladósodó gazdaságot hagytak a szocikra csak az még nem látszott annyira (szakértôk már tudták).

Orbánék nem lépték meg a szükséges szerkezeti átalakításokat (pedig tudták hogy kell) mert féltek a népszerûtlenségtôl.
(pedig akkor lett volna lehetôség rá, és tudták hogy meg kellene lépni)

Te lennél barátom meglepve ha tudnád hogy sok olyan dolgot tervezett a fidesz a hatalma idején ami nagyon hasonlít a késöbb a szadesz által erôltette dolgokhoz. A Fidesz egészségügyet akart privatizálni, IGEN, most persze nagy kuss van errôl de ez az igazság.

Ne vakítson el a jobboldali propaganda és a profi hazugsággépezet

jano

2009.03.24. 14:47:45

@roka-koma: Nem, itt a háromszög szögeinek összege kisebb mint 180 fok.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.03.24. 14:48:23

Én a "Másik Dimenzió" kifejtésére még kíváncsi lennék, mielőtt választanánk.

roka-koma 2009.03.24. 14:50:48

@zulu: Már megint igazad van, szorri. Az ellenzéknek alkotmányban rögzített kötelessége, hogy a valasztások elvesztését követő naptól kezdve követelje a kormány lemondását, más kötlességük nincs is, csak ezért vannak ott.
Program pedig nem kell nekik, legyen elég annyi, hogy ők nem Gyurcsány.
Hát mindig tanul az ember

Cactus71 2009.03.24. 14:51:35

Mellesleg nem teljesen mindegy, hogy ki és mikor lesz miniszterelnök?

Ha valaki meglátja a kiutat, és elindítja az országot abba az irányba - megsúgom: nem fogja - akkor a következő kormány folytathatja a megkezdett reformokat nem? Vagy itt már mindenki tudja, hogy aki most kerül kormányra, az úgyis rossz? És teljesen mindegy, hogy mit fog csinálni, a következő kormány fogja, és egy tollvonással áthúzza az egészet.

Bereznay András leírta, hogy mi folyik ebben az országban. El kellene olvasni, még ha egyesek idoljai a porba is hullanak.

Mellesleg: Szeretném látni azt a parlamenti pártot, amelyik azzal fog kampányolni, hogy megszüntetik a segélyeket, és csak munka után fogják kiosztani, vagy adókedvezményként. Orbán, Gyurcsány, Dávid és Kóka fejét teszem rá, hogy ilyen nem lesz....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 14:51:55

"@rockjano: Orbánék ugyanúgy nemfognak semmit csinálni 2010-tôl vagy hamarabb mert érdekeik ellen lesznek a megszorítások, anélkül meg nem fog menni."

Ej, de jósnak tetszik lenni. És mire alapozod?

1. Ők nem kúrták el.

2. Nem mondták, hogy el lehet menni,

3. Ne mondták, hogy 4 évig nem csináltunk semmit és nem állították be a lebukást beimerésnek.

Szarjon sünt minden hülye MSZMP-s szavazó. Köszönöm, hogy félig az én jövőmet is tönkrebaszták.

2009.03.24. 14:52:14

@rockjano:

"Orbánék egy lefele menô eladósodó gazdaságot hagytak a szocikra csak az még nem látszott "

Miért is? Megyóék kapásból tudtak egy jó nagyot osztogatni. Reális volt a 2007-es euróbevezetés. Nem én mondom, akkoriban általános vélemény volt.
Ha Orbánék alatt volt eladósodás, MI VAN MOST? Szálka, gerenda?

"Orbánék nem lépték meg a szükséges szerkezeti átalakításokat (pedig tudták hogy kell) mert féltek a népszerûtlenségtôl."

Sajnos. És a szocik?

"Te lennél barátom meglepve ha tudnád hogy sok olyan dolgot tervezett a fidesz a hatalma idején ami nagyon hasonlít a késöbb a szadesz által erôltette dolgokhoz. A Fidesz egészségügyet akart privatizálni, IGEN, most persze nagy kuss van errôl de ez az igazság."

Nem lennék meglepve, mert pontosan emlékszem rá. Nem elsőválasztó vagyok. :-)

attbar 2009.03.24. 14:52:23

Én nagyon szívesen támogatnám az előre hozott választást, ha lenne bármilyen választási alternatíva... Mert engem egyesekkel ellentétben nem nyugtat meg hogy "új idők jönnek" meg hogy a Fidesz "kinyitja a jövő kapuit". Szóval csak az kezdjen el prédikálni az előrehozott választások mellett aki valami ésszerű programot fel tud mutatni. Mert ha tetszik ha nem, le kell fejezni a költségvetést: és az nekünk kurvára fájni fog.

roka-koma 2009.03.24. 14:55:01

@zulu: Azt azért kifejtenéd nekem, hogy pontosan mit is fognak Orbánék csinálni ha megnyerik a választást? Mi a konkrét tervük erre az esetre?

roka-koma 2009.03.24. 14:55:34

@zulu: Azt azért kifejtenéd nekem, hogy pontosan mit is fognak Orbánék csinálni ha megnyerik a választást? Mi a konkrét tervük erre az esetre?

is 2009.03.24. 14:55:44

@zulu: ezzel csak annyi a gond, hogy a magyar közjogi berendezkedés megengedte a másfél éves népszavazási kampányt, és egyáltalán a népszavazást. a kétharmados törvények nem engedik az érdemi kormányzást, és a magyar választók még 85%-ban hülyék. azért 4 év a kormányzási ciklus, mert annyi alatt lehet valamit csinálni.

és ha valaki ezt a fenti őrült magyar közjogi rendszert kihasználja, hogy ne hagyja még azt a korlátozott kormányzást se megcsinálni, és direkt, és tudva tudván bénítja meg az országot sok évre, az Magyarországon még népszerű is tud lenni.

na ez a magyar demokrácia. ez nem a demokrácia, ez a mi, kicsit savanyú, kicsit sárga MAGYAR demokráciánk. a külföld érdeklődéssel, és távolságtartással nézi. neki van rendes demokráciája is, ahhoz ez a mienk nem hasonlít.

2009.03.24. 14:56:00

@roka-koma: "Az ellenzéknek alkotmányban rögzített kötelessége, hogy a valasztások elvesztését követő naptól kezdve követelje a kormány lemondását, más kötlességük nincs is, csak ezért vannak ott."

Én nem ezt írtam. Csak álságos dolognak tartom azokat a hangokat, amelyek a mindenkori ellenzékre mutogatnak, hogy nincsenek konstruktív javaslatai. Hát kérem tessék tudomásul venni, hogy a megnyert választás a KORMÁNYZÁSRA jogosít fel, és nem a siránkozásra.

A program meg egy ősi bolsevik varázsszó, a nyuggerek megvezetésére jó. Értelmes ember pontosan tudja, hogy mindegyik ígér fűt-fát, aztán úgysem az lesz.

2009.03.24. 14:56:40

@roka-koma: "Az ellenzéknek alkotmányban rögzített kötelessége, hogy a valasztások elvesztését követő naptól kezdve követelje a kormány lemondását, más kötlességük nincs is, csak ezért vannak ott."

Én nem ezt írtam. Csak álságos dolognak tartom azokat a hangokat, amelyek a mindenkori ellenzékre mutogatnak, hogy nincsenek konstruktív javaslatai. Hát kérem tessék tudomásul venni, hogy a megnyert választás a KORMÁNYZÁSRA jogosít fel, és nem a siránkozásra.

A program meg egy ősi bolsevik varázsszó, a nyuggerek megvezetésére jó. Értelmes ember pontosan tudja, hogy mindegyik ígér fűt-fát, aztán úgysem az lesz.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 14:58:47

"@rockjano: Ne vakítson el a jobboldali propaganda és a profi hazugsággépezet"

Remek. Még most is tizenix % szoci szavazó van. Akkor őket mi is vakítja el? Olyan elemi szinten hülyék, hogy csoda hogy nem fulladnak meg amiatt, hogy elfelejtenek levegőt venni.

2009.03.24. 14:58:55

@roka-koma: Kérdezd meg tőlük. Én csak a magam ma esti programjáért felelek, de az meg nem publikus. :-)

2009.03.24. 15:01:54

@is: A népszavazás intézményét káros dolognak tartani sajátos demokráciafelfogásra vall.

Kétharmados törvény kevés van, Fletóék nem ezért béna kacsák, hanem azért, mert bénák.

Az meg hogy a Fidesz bénítja meg az országot, ordas nagy csúsztatás. Az ország azért béna, mert bénák "vezetik".

Vidéki 2009.03.24. 15:01:56

@Bereznay András:
Befejező szavaid: „nem lehet jelentős javulást remélni.”
Írásodat áthatja a pesszimizmus, valamint az a lenéző szemlélet, ami szerint a mostani kormány tagjai kivétel nélkül, mindannyian feladatukra alkalmatlan emberek lennének.
A közhangulatot befolyásoló „közvélemény formáló értelmiség” az ábrázolásban csak a feketét-fehéret ismeri, holott a valóságban léteznek árnyalatok, sőt színek is.
Szerintem van egy döntő fontosságú terület, amivel közgazdasági és politikai elitünk eddig szinte egyáltalán nem foglalkozott, ki tudja miért (talán szellemi restségből, vagy mert ez érdekeivel ellenkezett) :
A foglalkoztatottság kérdésével.
Mi az oka annak, hogy a rendszerváltás után 20 évvel a foglalkoztatottság másfél millióval csökkent és nagyon hosszú ideje nem növekszik, miközben messze alatta marad a Nyugat-Európai foglalkoztatottsági rátának?
Szerintem azok akik rászánják az energiát, megtalálhatják a tényleges okokat és ennek alapján reális megoldást találhatnak problémáinkra.
Nem kell vakon reménykedni abban, hogy a mindenható piaci automatizmus és a jóságos multik, ha dédelgetjük őket, majd minden problémánkat megoldják.

2009.03.24. 15:03:49

@Vidéki: "Nem kell vakon reménykedni abban, hogy a mindenható piaci automatizmus és a jóságos multik, ha dédelgetjük őket, majd minden problémánkat megoldják."

Nem hogy nem kell reménykedni, hanem ideje lenne leszámolni ezzel az elképzeléssel. Látjuk eredményét...

attbar 2009.03.24. 15:05:02

@molnibalage:
Én abba a tizenX százalékba tartozom, pedig elég rugalmas ember vagyok. Alias szavaznék bárkire akibn látnám a lehetőséget. Pl Bokros ezért megfontolandó... nagyon nem értek egyet az elmúlt 7 év kormányzásával, de a populista tömeghülyítő dumától rosszul vagyok.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 15:08:01

@Vérszegény éjszakai dúvad:

Írásod csacskaság az elejétől a végéig.

1. az OGY feloszlatása után nem lesz azonnal ügyvezető a kormány, csak az új OGY megalakulásától.

2. volt már pár választás az országban, úgyhogy elég pontosan tudjuk, mennyi ideig tart az interregnum: 30-50 nap. most valszleg kevesebb lenne, hiszen a fidesz biztos győztes, a kormánytagokat akár a választások kiírásakor is elkezdheti toborozni.

3. a jelenlegi összetételű parlamenttel a háta mögött a kormány folyamatosan béna, ennél BÁRMI jobb.

Yeto 2009.03.24. 15:08:07

@zulu: "és nem kell nyári szünetet sem tartani"

Nekik mondd, biztos nagyon szeretnének ugyanannyi pénzért többet dolgozni, nem mintha így megizzadnának.

Bobby Newmark 2009.03.24. 15:08:15

"Az új Országgyűlés legkorábban szeptemberben dolgozhat, azaz fél évre lebénulna az ország."

Eheh. Mintha ez az ország tudna még tovább bénulni... :P Eddig most őszintén, mit csinált ez a kormány? Jól felszívták magukat Öszödön, és nagy lendülettel folytatták tovább a semmittevést.

Nem tökmindegy, hogy azért béna az ország, mert épp kormányt választunk, vagy azért, mert az MSZP van kormányon? Ez utóbbinak meg nem most szeptemberben, hanem egy évvel később lenne vége...

midnight coder 2009.03.24. 15:10:53

@roka-koma: Ne viccelj. Szerinted ha a komcsik maradnak 2010-ig mit fognak csinálni ? Megjósolom: semmit. A kérdés csak az 2009 harmadik negyedévében kezd el valaki valamit csinálni, vagy 2010 harmadik negyedévében. Ennek amúgy nem abból a szempontból van jelentősége hogy a következő fél évben mit lép valaki: túl sok mindent nem lehet, amit viszont meg kell azt nem fogja tudni senki nem meglépni. A kérdés hogy 2010 elejére amikorra várhatóan vége lesz a válságnak lesz-e ütőképes kormánya az országnak.

@rockjano:

>Orbánék egy lefele menô eladósodó gazdaságot
>hagytak a szocikra csak az még nem látszott
>annyira (szakértôk már tudták).

Annyira nem látszott hogy Megyóék még egy év múlva sem vették észre, és 2009-es euróról beszéltek. Mondjuk, lett is 2009-re euró, csak nem nekünk.

>Orbánék nem lépték meg a szükséges szerkezeti >átalakításokat (pedig tudták hogy kell) mert féltek a >népszerûtlenségtôl.
Jobb lett volna ha anno Bokrosék sem teszik. A problémáink egy jó része a szarul és rossz időben átalakított magánnyugdíjpénztárak következménye.

>A Fidesz egészségügyet akart privatizálni,
>IGEN, most persze nagy kuss van errôl de ez az igazság.
Alapjában véve az EÜ privatizélés nem rossz (már ha nem a szocik csinálják mert akkor valahogy ellopódik a dolog mint minden amit a szocik adnak el). De amit az MSZP és az SZDSZ csinált volna egészségpénztár privatizáció címén az valóban romba döntötte volna az egész rendszer, mára úgy 50-100 milliárddal kevesebb lenne a kasszában - amit a költségvetésből kellene pótolni - viszont gazdagabbak lennénk pár üvegpalotával és még szarabbul menne minden mint így.

>Ne vakítson el a jobboldali propaganda és
>a profi hazugsággépezet
Az agitprop inkább téged vakított el. Nem csak a népszabóból és a ATV-ből kellene tájékozódni, és nem ártana néha gondolkodni is. Tudod, az a furcsa gömb a nyakad tetején eredetileg arra való :-)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 15:11:36

@attbar: Köszönöm akkor ezúton neked is a szopást. Még 2003 táján is nagyon vonzó volt a jövőkép. Akkor még reménykedtem, hogy nem lesz baj. Fiatal és naív voltam.

Viszont 2006 környékén sem volt az, de mégis megválasztotta a sok gyökér a mostani kormányt. Az eredmény ismert.

Azzal meg ne gyertek, hogy más nem csinálhatta volna jobban. Mikor a környező országokban 3-7% volt a bővülés is 3 alatt. Most a válság miatt ott lesz 1-2% nálunk meg -3-5% (!). Anyád.

Régen sem értettek semmihez a seggnyaláson és lopáson kívűl az MSZMP-s gazemberek egy két kivételével. Ez mitől változott volna meg?

"de a populista tömeghülyítő dumától rosszul vagyok. "

Bár tudnám akkor miért szavaztál a szocikra. A barátom is kőkemény szoci szavazó volt, pedig okos gyerek ezt lászámítva. Már 3 éve is felnézett az égre és a fejét verte a falba...

is 2009.03.24. 15:12:15

@zulu: pontosítom magam: EZT a népszavazást. az országok nagy részében nincs népszavazás, tehát ez nem valami erkölcsi kérdés, és nem áll semmivel se feljebb, aki ezt valami erénynek tartja. nyugdtan revidiáld ezirányú erkölcsi felsőbbrendűségi gondolataid.

kétharmad: a szar sztrájktörvény kétharmados. a pártfinanszírozás kétharmados. a képvislői tiszteletdíjak kétharmados. az önkormányzati rendszer kétharmados. a választójogi törvény kétharmados. az alkotmány kétharmados, és az alkotmányban mint tudjuk, még az orvosi vények adattartalma is benne van, mert az AB nem elhajtotta az ilyen irányú beadványtevőt, hanem határozatot hozott. a kétharmad adja a társadalom hozzáállásának gerincét. a gazdasági kérdések lehet, hoyg rövid távon fontosabbak, de a 15 éve elbaszódó társadalmat bizony ezek teszik tönkre. és a költségvetést 2 év alatt rendbevágták (3%-os hiány, pozitív külker-mérleg), de a társadalom meg ezek miatt baszódik el.

az 'ordas nagy csúsztatás' az nem érv. az érzelmi megnyilvánulás. érvet hozzál elő, hogy miért is nem bénítják. tehát miért nem bénítás, hogy 'állítsa vissza a 2005. évi helyzetet', hogy le sem állok semmi kétharmadról tárgyalni, hogy direkt hergelem az embereket, hogy SEMMI változást el ne fogadjanak (hivatalos FIDESZ sajtótájékoztató: "ne merjen a kormány a 13. havi nyugdíjakhoz nyúlni"), de még csak át se tudják gondolni.

midnight coder 2009.03.24. 15:13:19

Ps: 2009-ben arra hivatkozni hogy 2002-ben a FIDESZ mit hagyott az országra... Másrészt ez volt az egyetlen 4 éves ciklus ami alatt csökkent a GDP arányos államadósság, méghozzá nagyobb privatizélés nélkül. Az az államadósság ami Fletóék alatt ismét az egekbe szökött.

Balangó 2009.03.24. 15:14:36

"És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?" (Gyurcsány Ferenc: Őszödi beszéd)

A kérdés az: azóta csináltak-e valamit, ami érdemi és előremutató kormányzásnak minősül?
Ha nem, akkor miért gondoljuk, hogy a hátralevő egy évben - aminek a fele az új kormány miatti helyezkedés és szerepkeresés lesz - fognak bármi érdemit is csinálni?

Minek hatalmon tartani két olyan pártot, amely nem kormányoz?

attbar 2009.03.24. 15:15:14

@midnight coder:
"2010 elejére amikorra várhatóan vége lesz a válságnak lesz-e ütőképes kormánya az országnak."

Ezt a baromságot honnan veszed? :-) Ezt a kincstári optimizmus mondja belőled vagy néztél esetleg mostanában ipari megrendelésállományt? Mert én igen, és fogalmam sincs hogy honnan veszed hogy itt egy év múlva minden olyan lesz mint rég. Sem a nagy gazdasági világválság sem az olajválság után nem volt ugyanaz többé, most sem lesz...

is 2009.03.24. 15:15:50

@molnibalage: 2006-ig rossz politika volt. ebben nincs vita, ezt mindenki elismeri, Gyurcsány explicite elmondta. a kérdés, hogy 2006 óta megy-e előre az ország, és ha nem, akkor ki miatt, mi miatt. én csodálom azt az egybites hozzáállást, hogy nem számít semmi MEGTÖRTÉNT dolog, a FIDESZ ebben ártatlan, csak és kizárólag mindent a kormány szúrt el. nekem ez nem megy ilyen egyszerűen.

én meg olvastam olyan jobbos posztot, hogy legyen TELJES tandíj, az illető mégis megszavazta, hogy ne legyen. és nem veri a fejét a falba. pedig kellene.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.24. 15:16:37

Egyetlen egy dolog miatt örültem, hogy a mszp-szdsz nyert 2006ban. Naivan azt gondoltam, hogy 8 (7) év elqrás után már tényleg mindenki 90es iq fölött be fogja látni, hogy nem minden Orbán miatt van.

Tévedtem. Íme Magyarország igaz krónikája 2002-2009:
OV elqrta 2002ben, aztán a populizmusával belehajszolta Medgyessyt az osztogatásba. (Ellenben a szocikkal, akik az egész fideszkormányzás alatt a mamuszukkal verték az asztalt, hogy a fidesz túl sokat költ, és megszorításokat követeltek főleg 2001-2002ben.) Addig addig populistáskodott a Zorbán amíg meg nem jött az elqrás. Amiről éppen ezért ő tehetett.
Aztán nem hogy önkritikát gyakorolt volna, tovább populistáskodott, és felgyújtotta a TV székházat (amit évi 2 milliárd forintért bérelnek a szocik attól a haveri cégtől, amelyiknek 3 éve 6 milliárdért eladták), majd belelovalták a rendőrséget az okt23ai rendcsinálásba. Itt Orsós köcsögcigányrasszistaszélsőjobbos Viktor személyesen verte szét a rendőrséget. (Ezután jött Olaszliszka, amiért természetesen Orbán felelős, mert szétverte a rendőrséget, és kokettált a szélsőséggel.)
A kormány felelős politizálása még valamit visszahozott ebből, de a Zorbán februárban a kordonbontással végleg leszámolt a magyar jogállamiságával.
A következő csapás a népszavazás volt! A patásördög 4 patával taposott a 300 forintos vizitdíjra, végleg ellehetetlenítve a kormányt. A piac itt vesztette el minden reményét, a populizmus tort ült a józan ész felett.
2007 augusztusban Orbán csicskásai megalapították a Magyar Gárdát, akik amúgy bohócok, és senkik, de miattuk végleg összeomlottak a reformok, Orbán megásatta a demokráciával a saját sírját, és Árpád-sávos bakancsával belerúgta azt, a köztársaság és az európaiság összes értékével együtt.
Természetes hogy ezután a kormánynak már csak tűzoltásra volt lehetősége. 2 év alatt 14,49 holokausztot akadályozott meg, ezalatt kitört a válság is. Feri sajnos csak félisten, egy zseni, egy géniusz, a magyarság vátesze, de nem mindenható.
Mostmár csak egy isteni hős segíthet. Magyarország egyetlen reménye, B. Lajos.
És hogy B. Lajos miért nem szedte eddig rendbe az országot, pedig csak fél év kellett volna hozzá neki?
Chuck Norris miért nem verekszik ovodásokka? Na pont ezért...
B. Lajos végre leszámol a fideszpopulizmussal, a zárpáccságosbakancsokkal, az érzelmi politizálással, és két csettintéssel helyre rázza a magyar gazdaságot.
Természetesen B. Lajos még az ep listavezetőséget is elvállalta így nagyobb kihívás. Egyszerre fogja megoldani az Unió kríziseit, a magyarproblémát, és több titkárnőt fog lefektetni, mint D. Tamás élete során összesen.

Vivat B. Istencsászár Lajos!

roka-koma 2009.03.24. 15:17:34

@midnight coder: Na és mit fog csinálni a Fidesz? Ismeri bárki a konkrét programjukat, a konkrét cselekvési tervüket a válság kezelésére?

Nem jólcsengő lózungokat akarok hallani, hogy "új világrend" meg hasonlók, hanem konkrét lépéseket!

Tud ilyenekről bárki is?

sprenczl 2009.03.24. 15:18:26

Nyugodtan lehet előrehozott választás. Legalább minél több szarházi kihullana a jelenlegi parlamentből....fél év?? Jujujj!! Hét éve csak visszafelé megyünk és közben adósodunk el...

attbar 2009.03.24. 15:20:02

@roka-koma: Ezt kérdezem én is...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 15:23:46

@is: kicsit túldimenzionálod a kétharmados törvények körét és szerepét.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 15:24:13

@is: 2002 óta, tehát 7 éve szoci kormány van. 7 év alatt egy kisgyerek felnő és iskolába megy. Ennyi idő alatt mitt tett a kormány? A több, mint fele idő alatt "beismerten" semmit és aztán sem.

Akkor miről is van szó? Gratulálok.

is 2009.03.24. 15:25:48

@Balangó: Mit adtak nekünk a MSZP-sek? Ugye semmit!

- Hát nullás TB egyenleget, ami 20 éve egyszer sem volt

Na de mit adtak nekünk nullás TB egyenlegen kívül? Semmit!

- Hát 3%-os költsgévetési hiányt 2008-ra, ami Maastrichti kritérium. és 20 év alatt nem volt

Na de mit adtak a nullás TB-n, és a 3%-os költségvetési hiányon túl? Semmit!

- Többszáz km autópályát vs. 1998-2002
- Pozitív külkermérleget, ami 20 éve nem volt

ehh, ez nem jött be.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 15:26:10

@sprenczl:

természetesen nincs fél év, a post írója az irodalmi túlzások csapdájába esett. volt már néhány választás magyarországon, 30-50 napig van ügyvezető kormány, amely egyébként meglehetősen széles jogkörrel rendelkezik:

"Ha a miniszterelnök megbízatása az újonnan megválasztott Országgyűlés megalakulásával vagy a miniszterelnök, illetőleg a Kormány lemondásával szűnt meg, a miniszterelnök az új miniszterelnök megválasztásáig ügyvezető miniszterelnökként gyakorolja a hatáskörét, de új miniszter kinevezésére, illetőleg miniszter felmentésére javaslatot nem tehet, és rendeletet csak törvény kifejezett felhatalmazása alapján halaszthatatlan esetben alkothat"

(alkotmány 39/C)

is 2009.03.24. 15:31:12

@molnibalage: amit írtam balangónak, az neked is szól (Mit adott nekünk...). ez a "Nem adott semmit" nem érv, én téged ennél okosabbnak ismertelek meg az eddigi kommentjeidből, ne rombold le.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 15:31:26

@is:

"nullás TB egyenleget, ami 20 éve egyszer sem volt"

Ez tévedés, ha a formális egyenleget nézzük a TB kassza 2001-ben gyakorlatilag nullszaldós volt, 2004-ben már a bevételek 15% volt a TB kassza hiánya.

"3%-os költsgévetési hiányt 2008-ra, ami Maastrichti kritérium. és 20 év alatt nem volt"

Két tévedés, 2000-ben 2.5% volt az ÁHT hiány, tavaly pedig 3.5%.

"Többszáz km autópályát vs. 1998-2002"

Az autópályát nem a kormány adja. A kormány csak a finanszírozási hátteret teremti meg hozzá. A szocik hiteleket vettek fel nagy tételben, ez nem művészet.

"Pozitív külkermérleget, ami 20 éve nem volt"

Két tévedés:
1. a külkermérleg csak néhány hónapban volt pozitív, az év egészeben már nem.
2. azért javult a külkermérleg már 2006 óta, mert a lakossági fogyasztás a megszorítások miatt visszaesett, de még rosszabb, hogy a cégek beruházási indexe is visszaesett (gépek berendezések importja). nem nagy dicsőség.

Balangó 2009.03.24. 15:31:43

Ami a FIDESZ programját (?) illeti:
Az a helyzet, hogy állítólag demokratikus államban élünk. A jelenlegi helyzetben két olyan erő van, amelyik - elvben - képes lenne annyi szavazót maga mögé állítani, hogy kormánytöbbséget szerezzen. Az egyik erő az MSZP és szövetségese(i), a másik a FIDESZ és szövetségese(i).
Az MSZP és szövetségese(i)két alkalommal kapott esélyt arra, hogy kormányozza Magyarországot. Utólag minden elfogultság nélkül megállapítható, hogy erre alkalmatlannak bizonyult. Ebben a helyzetben egy választás maradt: jöjjön a másik. Akár tudjuk, hogy mi a programja, akár nem. Nem azért kellenek ők, mert Orbán Viktor lenne az új Szent István, hanem azért, mert a másik oldal bizonyítottan alkalmatlan és harmadik oldal egyelőre nincs.
Egyébként mindazoktól, akik - Lendvai Ildikó nyomán - állandóan a FIDESZ-programot kérik számon, megkérdezném, beszélhetünk-e bármilyen MSZP programról? Szerintem 2002 óta csak ötletelés és sodródás ment.
Lehet-e rosszabb bárki, mind az a kormányzó erő, aki - és ez tény - az EU utolsó helyére küzdötte le Magyarországot? Szerintem ennél még mi kommentelők is jobban csinálnánk.

is 2009.03.24. 15:33:34

@molnibalage: én azt is megírtam, hogy szerintem 1996 óta nem történik semmi, amióta egy gyerek már 13 éves lenne. ezt tudnád cáfolni? és ha azt mondom, hogy mivel a jelenlegi rendszert élteti egy FIDESZ győzelem, és aztán az MSZP visszajövése 2014-ben stb., ezért még 25 évig nincs remény, ha nem szállsz ki belőle mint választópolgár, arról mit gondolsz?

Balangó 2009.03.24. 15:35:20

@is: Azt hiszem elemes2 megadta a választ.

Ha egyébként annak bűvöletében élsz, hogy egy ország és egy nemzet állapota néhány pénzügyi mutatóval jellemezhető, akkor menj ki az utcára.
Tényleg azt hiszed, hogy ez a lényeg? (Egyébként pedig nem is volt igazad.)
Arról nem is szólva, hogy tedd oda bármilyen kedvező mutató mellé az államadósság növekedését 2002 óta, is minden eredmény virtuálissá válik.
Te szegény...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 15:38:57

@is: én azt is megírtam, hogy szerintem 1996 óta nem történik semmi,

Ez sem igaz. Régen könnyedén találtam munkát nyárra fiatalként is. Ma pályakezdő és egyéb tapasztalt emberek is nehezen sokszor. Akkor annyi munka volt, hogy nem győzte volna a sok ember. Most többek között azért írok rá írogatni, mert nem nagyon van mit csinálom... Ami van pikk-pakk megvan.

is 2009.03.24. 15:43:23

@elemes2: a 2001-es TB egyenleg többszámilliárd forint költségvetési támogatással volt 0-s. így minden évebn 0-s volt. ezt nem írhattad jóhiszeműen.

az ÁHT meg a költségvetési hiány nem ugyanaz, megnézem azt a 2000-est. a 2008-asba pedig még bele kell venni a nyugdíjpénztári korrekciót, és úgy megvan.

az autópályát megépítették. lehet, hogy nem kellett volna ennyit, de most nem erről beszélünk, hanem arról, hoyg tettek-e valamit. majd ha arról beszélünk, hogy mit tettek jól vagy rosszul, akkor ez lehet egy érv, amire ott a párja, hogy autópálya nélkül Szeged és Miskolc és Debrecen örökre behal, tehát ami rövid távon eladósodás, az hossszabb távon gazdaságfejlesztés. a Szécheniy terv is hitelből ment, ez nem egy nagy difi, erre még a FIDESZ is büszkén veri a mellét.

a külkermérleg éves egyenlege +-0 volt, az áruforgalom pár ezreléke ide vagy oda. 20 év alatt még ez sem fordult elő egyszer sem. továbbra is áll, és igaz. hála isten, hogy visszaesett a lkossági fogyasztás, mert előtte 2001-2006 között meg sok volt, mert indokolatlan béremelések (dupla minimál, majd 50%) voltak. még csak essen vissza, még csak vegyük vissza a 2001-2006-ost. bizony nagy dicsőség és bátorság, pont az az aljas sunyiság, hogy azt hirdetem, hogy ezt nem kell megtenni, meg megszorításnak nevezem.

Cactus71 2009.03.24. 15:43:52

Van ugye a pártprogram. Ezt a párt kitalálja, és lefekteti benne, hogy ő mit szeretne csinálni, ha esetleg kormányra kerülne. Ez nagy általánosságban beszél csak dolgokról, konkrétumok nincsenek benne általában.

Ezt követi a választási program. Ez egy - a választók számára - érthetően megfogalmazott kampányprogram. Ebbe bele van építve a párt programja, bizonyos fokú kidolgozottsággal.

És van a kormányprogram. Ez pedig az, amit a kormány megvalósít a regnálása idején. Itt pedig a minisztériumok, és mindenféle egyéb szervezetek által kidolgozott részletes javaslatok vannak. Ezekből készülnek a törvénytervezetek.

Ideális esetben a három program fedi egymást. A FIDESZ-től egyébként ki, és milyen programot vár? A választásit? Nincsenek választások. A kormányzatit? Nincsenek kormányon. A pártprogramot? Azt mindenki ismeri: Kivinni az országot a szarból. (Legalábbis nagyon remélem....)

is 2009.03.24. 15:44:59

@Balangó: Te gazdag, szép, okos, ügyes...

Roy 2009.03.24. 15:46:08

@states: Történne valami, ha lenne előrehozott választás? Ugyanúgy semmi sem. Itt csak a hatalomról szól az egész, a Fidesz régóta áhított hatalmáról. A sok hülye meg beveszi a maszlagot. BRAVÓ!!!

is 2009.03.24. 15:49:22

@Balangó: "Ha egyébként annak bűvöletében élsz, hogy egy ország és egy nemzet állapota néhány pénzügyi mutatóval jellemezhető, akkor menj ki az utcára."

bizony nem, ezt is leírtam, olvasd fentebb. viszont puszta érzelmekből nem lehet beszélgetni, a harag meg rossz tanácsadó. és van aki, ezt a haragot kelti 13 éve egyfolytában, nehogy bármi adat is a szemed elé kerüljön.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 15:50:21

@Roy: Itt csak a hatalomról szól az egész, a Fidesz régóta áhított hatalmáról.

Aha. Áhított hatalom? Akkor mit is keresnek itt a vén fasz és fiatalabb elvtársak egy brancsban? Normális országokban (csehek és lengyelek) ilyen fasszopók a hatalom közelébe nem kerülhetnek.

egyenlítő 2009.03.24. 15:51:37

@roka-koma: Én megírtam fentebb:

- eltöröljük az előző évek népnyúzó intézkedéseit
- az Orbán név a kamatoknál 200-300 milliárdot ér évente a hitelezőknél
- határozottan azt mondjuk, hogy Adjátok vissza! és ismét a miénk az ország
- felére csökkentjük az adókat, éz ezzel többszörösére nő a befizetés

Geza16V 2009.03.24. 15:51:44

@egyenlítő: Orbánra sincs szükség, egykutya, ö is leszerepelt már.
Menjen mindenki onnan a fenébe, jöjjenek helyettük hiteles emberek!

Kalmár 2009.03.24. 15:52:42

Nem, értem ezt a blogot.
Micsoda ostobaság azon a kiesett időn nyavajogni ami nem kerülhető el.
Mi a fenét gondolsz, ha csak új kormány jön, az nem jelent kiesést??
Még egy egyszerű cégnél is, ha új főnök jön,
6 hónapig csak az keresi merre van észak.
Tök jó lesz, ha egy féléves átalakítás után még fél évvel, új választások lesznek.
(remélem azt nem halasztanád el, bár amit mentegetni akarasz az alapján..)
Ráadásul ami a legfontosabb: Milyen hosszútávú hiteles programot indíthat el, alig 1 évre egy bármilyen kormány? Semmilyet.
Tiszta sor, ha úgyis egy év múlva választások lennének, akkor itt az idő, sőt a pénz és hajrá.
Pontosan beleférnénk az Ep választásokba.
2 papírral több és megspórolunk egy csomó értesítőt, delegáltat, stb,stb

Komolyan az írtad le ország világ előtt, hogy szerinted okosabb dolog lenne, átalakítás miatt leállni hónapokra, majd 1 év múlva újra leállni hónapokra egy kormányváltás miatt?

Hm...önts kakaót a gépedbe.

is 2009.03.24. 15:52:57

@molnibalage: itt a pontos időtávokat be kellene lőni. 1997-től 2008-ig kb. 200 000 új állás lett, miközben a lakosság fogyott vagy 200 ezerrel. tehát több munka lett. az utóbbi 4 hónapban megszűnt 35 000. ma tényleg nehéz állást találni, ha a ma az elmúlt pár hónapot jelenti. aztán arra fogod, akire akarod. ha akarod, akkor nincs világválság, csak az MSZP kúrta el, ha van világválság, akkor annak fényében (pl. szlovák munkanélküliségi adatot is ismersz) értékeled ezt az adatot.

midnight coder 2009.03.24. 15:54:08

@attbar: Nem lesz minden olyan mint rég, de növekedni fog (az akkori szinthez képest). És nem én veszem hanem az ezzel foglalkozó közgazdászok.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.03.24. 15:55:22

@Vidéki:

Bocs, jobban nem is lehetne félreértened. Amit mondok, ha bármi, maximálisan optimista. Meg is kaptam bőven, hogy naív, álmodozó, utópikus, és efféle vagyok. Ami persze szintén nem igaz. Annyit mondok csak, hogy a valóságból kell kiikndulni, nem vágyakból és reményekből. Minden „pesszimizmusom” (nem az, hanem helyzetértékelés) annak szól, hogy valaki sültgalamb várás alapján remél kiutat találni. Hogy ez megoldés abban atekintetben tényleg több mint szkeptikus vagyok. De nem az én minősítsem a cél, gondolom, hanem az ország helyzetének megoldása. Megkérlek ne vélasolj erre, hanem tegyél egy erőfeszítést hogy megértsd amit írtam. Nem mert nem beszélgetek szívesen, hanem mert többet úgysem tudok mondani. Ha nem fogod föl az értelmét, akkor annyi baj. Vádaskodni akkor is fölösleges. Üdv.

midnight coder 2009.03.24. 15:55:58

@roka-koma: Miért, az MSZP-nek tud valaki a programjáról ? Mert én nagyjából 2006 óta csak ötletelést látok. Ma sem tudja senki hogy Fletóék mit is akarnak lépni két hónap múlva - a legkevésbé maguk Fletóék.

midnight coder 2009.03.24. 15:57:01

@Geza16V: Helyes. Jöjjön a jobbik és a Gárda!

Geza16V 2009.03.24. 15:58:38

@zulu: Lehet, hogy szánalmas bolsevik nyugdíjas duma, de igaz... Folyamatosan pocskondiáznak, nincs semmi megoldási javaslatuk. Fikázni könnyü...

RustySpoon (törölt) 2009.03.24. 15:58:59

A válság kezdetén és januárban is az volt a kifogás, hogy ha előrehoznák a választást fél évig nem történne semmi. Most megint ez az egyetlen indok? Eddig történt valami? SEMMI. Nem lesz se SZDSZ-MSZP koalicíoó, se MDF-MSZP, tehát ha új miniszterelnökkel is, de marad a KISEBBSÉGI KORMÁNYZÁS, ami teljesen alkalmatlan a hatékony kormányzásra, ráadásul a támogatottsága sem lesz egy fikarcnyit sem nagyobb. Több éve topogunk egyhelyben, nézzük ahogy az szdsz és az mdf vergődik a megszűnést kerülgetve. Unalmas, és gusztustalan ez a színjáték..

midnight coder 2009.03.24. 16:01:21

@is: Nem azért nem építettek az előző kormányok 800 kilométer autópályát évente mert nem szerettek ilyet átadni az aktuális politikusok, hanem azért mert nem volt rá pénz. Ahogy most sem, de Fletóék csak megépítették. Kerül amibe kerül. Most pedig itt a számla.

is 2009.03.24. 16:05:26

@molnibalage: úgy érted a FIDESZben is mit keresnek MSZMP párttitkárok és KISZ-titkárok még mindig? de miért hívod fasszszopónak őket? ők a következő kormány fontos tagjai lesznek, miniszter úr, államtitkár úr a helyes megnevezésük.

de én benne vagyok, hogy az ÖSSZESet kergessük el. egyszerre, mind.

is 2009.03.24. 16:09:04

@midnight coder: 2006-ig bizony (azóta EU pénz a nagyja), szerintem is sok volt. a Széchenyi tervben ehelyett élményfürdőre és stadionbeléptetőre és 30 milliós lakáshiteltámogatásra volt pénz, szintén hitelből. tessék választani, mindkét számla itt van, mindkettőt vissza kell fizetni.

értsd: egyik kutya, másik eb. ha nem érted, hanem akár CSAK az egyiket, akár CSAK a másikat ekézed, akkor még 25 év vár rád. akkor ez lesz az életed, és a gyerekeid élete is. e kettő közül nincs értelme választani.

2009.03.24. 16:11:47

@is: A népszavazás lassan az egyetlen dolog, amellyel a nép akaratát tudja nyilvánítani, ezért védem. (Nem tartom magam felsőbbrendűnek, nem tudom ezt honnan veszed.) A politikai elit ugyanis mindent elkövet azért, hogy az emberek ne tudjanak beleszólni a dolgokba. Ezt mutatja a képviselők visszahívhatatlansága, s ezt mutatja az a kezdeményezés is, hogy csak listáról bejutó képviselőket akar a szadesz és az mdf.

sztrájktörvény : Lófvsz van itt csikánó, nem sztrájkok. Mi a gondod ezzel?

pártfinaszírozás: Na mert az mszp ezt annyira szeretné rendbetenni. Tehát ez sem (csak) a fideszen múlik.

önkormányzati rendszer: Egyikneksem érdeke hozzányúlni, mert a saját kádereiket érzékenyen érinti. Tehát ez sem (csak) a fideszen múlik.

választójogi törvény: Na ezzel meg mi a baj? Nekem mondjuk lennének olyan ötleteim, hogy aki nem adózik, az ne is szavazhasson.

alkotmány: Szar, ügy, van ilyen. Egyik kormány sem próbált komolyan hozzányúlni, a mostani sem. Akkor miért a fidesz bűne? A receptekkel kapcsolatos AB döntés meg aztán tényleg kardinális kérdés, ez roppantja meg a társadalom gerincét. Eredj már. :-)


Egy szó mint száz, a jelenleg regnáló kormány teszetosza balfaszsága okozza azt a példátlan lecsúszást, amit megélünk évek óta. Nem kell ehhez a fidesz obstrukciója, ezek önerőből ilyen hülyék.

lemonheart 2009.03.24. 16:12:57

még valami:

új választások után nem fél év, amíg elindul bármi is

csak akkor, ha kb. ugyanazok a szereplők kerülnek vissza
ha nem (hanem mondjuk ...), akkor _még_ legalább fél év, amíg
- kiosztják a tisztségeket;
- megismerik a folyamatokat;
- értékelnek;
- összeeszkábálnak vmi stratégiát;
- megint leosztják a szerepeket;
... no és közben ész nélkül PR-oznak mindenfelé: külföldre, belföldre, választónak, ellenzéknek, mindenkinek. csinálják a cirkuszt, mert muszáj. nem lehet csak annyit mondani, hogy 'jóvanmá, jóvanmá, háttérmunka folyik'

közben kénytelen-kelletlen beígérnek fűt-fát. aztán visszasétálnak a műhelybe, és rágják a ceruzát, hogy hát miből.. mert már mindent be-, ki-, szét- és visszaígértek

eltelik egy év, és lehet menni vissza a Kossuth térre

így is egy év, úgy is egy év
a kampányköltséget meg az újabb ígérethullám egy részét lehet lefaragni

2009.03.24. 16:14:10

@Geza16V: Ember, ez a dolga az ellenzéknek. akár hiszed akár nem. Amikor a maszop volt ellenzékben, ugyanezt csinálta. Ettől nem kell megsértődni. A kormány kormányoz, az ellenzék ellenez. Benne van a nevében, ezek a szerepeik. Mi a gond ezzel?

testudo 2009.03.24. 16:15:23

Egyszerűen nem tudom miért hiszik oly sokan, hogy egy olyan országban, ahol 6,5 mrd. Ft-ért népszavazást lehet tartani 300.- Ft-os vizitdíjról a választók racionális döntést tudnak hozni arról, milyen gazdasági program (vagy azt helyettesítő lózung ) mentén lehet egy világválságból kilábalni.

2009.03.24. 16:15:50

@midnight coder: Arról nem beszélve, hogy az ilyen zsíros projektekkel milyen jól fel lehet a különböző magán- és pártkasszákat tölteni. :-)

lemonheart 2009.03.24. 16:16:58

@zulu: "@is: A népszavazás lassan az egyetlen dolog, amellyel a nép akaratát tudja nyilvánítani, ezért védem."

wrong

a népszavazás az egyetlen (nem egyetlen), amikor a nép _közvetlen politikai döntést hozhat_ - persze az épp elé tett kérdések közül válogat :]

a másik meg az ilyen-olyan választások, khm..

akaratot akarsz nyilvánítani? azt teszed, ember. blogolj, kommentezz, médiázz, válassz: párt, pártot, munkahelyet, életmódot, közlekedései eszközt stb.

és azt is megválaszthatod, kevered-e a szezont a fazonnal. tanácsolnám, ne tedd - de máshogy döntöttél. respect

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.24. 16:17:40

@is: Hol kell aláírni? :)

Viszont azért az egy dolog, hogy loptak a FIDESZ kormány is. Viszont.

- Nem épült feleslegesen autópálya alagút.

- Nem került kétszer annyiba az autópálya, mint 3 évvel azelőtt.

- 4-es metró? Az ország hitelese képe az. Egy szarkupac.

Az ember elviseli a kisebb (?) lopást, ha megy a szekér. Csak alsó hangon 3-4 éve nem megy.

2009.03.24. 16:18:30

@is: "egyik kutya, másik eb."

Ebben egyébként csaknem egyetértünk. Akkor jön szar világ a drága "polelitre", ha elég sok ember egyidejűleg jut erre a felismerésre, és arra is rájön, hogy ezt rajta kívül nagyon sokan így gondolják.

2009.03.24. 16:20:49

@lemonheart: Alapból vagy ilyen nagy arc, vagy tanultad?

Vegyi Ali 2009.03.24. 16:24:35

Egyik nagy pártnak sincs programja, mert mindkettő "néppárt", széles társadalmi réteget akar kiszolgálni, nem mondhatnak/tehetnek semmit, mert az valakinek nem fog tetszeni. Amelyik épp ellenzékben van, annak a "minél rosszabb, annál jobb" az érdeke. Sajnos ez van. Gyurcsány meg akarta próbálni a reformjait, de a saját pártja kinyírta Őszöddel. Orbán gyakrolatilag hasonlót csinálhat, mint amiről Gyurcsány Őszödön beszélt,neki nincs belső ellenzéke, hozzá tud kezdeni, de akkor 1-2 év múlva lesz "orbántakaroggy" is. Azt meg ő szerintem nem aarja felvállalni, de ne legyen igazam.
Ha lesz egy kis szerencsénk, akkor olyan megszorítások jönnek Viktortól, amihez képest a vizitdíj, kórházi napidíj, meg -13. havi nyugdíj csak szarral gurigázás. Mert csak így lehet kihúzni az országot a ganéból. El kell venni drasztikusan a rokkantnyugdíjakat, segélyeket, visszaigényléseket, stb. Nyugdíjplafon kell, és a minimálbér kétszeresét meghaladó nyugdíjakat évekre befalazni. Évekig senkit nem engedni nyugdíjba, drasztikus járulékcsökkentéssel kell versenyképesebbé tenni az itteni bérek költségét az összes szomszédunknál. Bölcsődéket kell újranyitni, és megszüntetni a GYES-t (GYED 2 évig OK). A nők foglalkoztatását további járulékkedvezménnyel kell elősegíteni, gyermekeik számától függő mértékben. 3 gyerekes anyuka után semmilyen járulékot ne kelljen fiztnie a munkaadónak. ÁFÁt kell emelni. Az adócsalást sokszor szigorúbban kell büntetni, a kétszer visszaeső bűnözőket 20-25 évre. Gáz-, távhőtámogatást drasztikusan redukálni csak a legrászorulóbbakra (pl. kisnyugdíjas az 50 milliós 4 szobás belvárosi ingatlanban ne kapjon!). Lakástámogatást, kamattámogatást megszüntetni: nem azokat segíti, akiknek szüksége lenne rá, és nagyon sokba kerül.
Stb. Stb.

dezspet 2009.03.24. 16:26:16

@rockjano: Ne csináld már! OK, nem szereted a Fideszt. De az, hogy 1 évvel a várható választások előtt nincs programja egy ellenzéki pártnak, az szerinted azt jelenti, hogy alkalmatlan a kormányzásra? Ráadásul ez a bizonyos párt egyszer már jól elvezetgette ezt az országot, legalábbis lényegesen jobban, mint a mostani garnitúra. Sőt, hogy tovább menjek, még csak egy ligában sem játszhatnának a 2002 utáni kormányok a 2002 előttiekkel (beleértve szegény Horn Gyuszit is).

pimpageci 2009.03.24. 16:28:03

Számomra nem a gazdasági helyzet a kétségbeejtő és mégcsak nem is a politikai elit, hanem az, hogy az emberek morálisan milyen állapotban vannak. A legtöbbel elhitették, hogy teljesen kilátástalan minden és kár is bármit csinálni, nem fog semmi változni. Ez a legnagyobb hazugság, és a legdestruktívabb gondolat, aminek a következménye a passzívítás, az egyhelyben toporgás és az, hogy semminek nincs következménye. Minden egészséges lelkületű országban buknia kellett volna a kormánynak egy öszödi beszéd után. (Nálunk nem ment ki 1 millió ember az utcára, hanem otthon fingottak a fotelbe, miközben nézték a híradót és hőbörögtek, hogy miért nem megy a tüntető csőcselék dolgozni inkább.) El fogunk pusztulni, az a mentalitás halált okoz.

lemonheart 2009.03.24. 16:28:15

@zulu: "A kormány kormányoz, az ellenzék ellenez. Benne van a nevében, ezek a szerepeik. Mi a gond ezzel?"

a 'fakutya' meg a faragott eb, mi? ha az 'ellenzék' tényleg azt jelentené, amit mondasz, akkor mást se kell tenniük, mint obstruálni (ezt már láttuk eleget)

ellenzék azért van, hogy az eltérő vélemény is képviselve legyen. politikai apparát meg azért, hogy megoldjanak stratégiai feladatokat, meghozzanak átfogó és lényegi döntéseket

ha az ellenzék kizárólag obstruál, ezek a büdös életben nem fognak megszületni

nos, itt is tartuk

Geza16V 2009.03.24. 16:28:28

@zulu:
(1) Nem sértödtem meg, nem szokásom. :)
(2) Attól, hogy ellenzék, lehet konstruktív.
(3) Nem mondtam, hogy az MSzP nem ugyanezt csinálta. De ettöl nem tünik fel a Fidesz jobb színben, hogy ök is ezt csinálták...

Vegyi Ali 2009.03.24. 16:29:40

Ja, tényleg: felére-harmadára csökkenteni az államapparátust-> néhány száz regionális önkormányzatot kialakítani, az államapparátusban a személyes felelősséget drasztikusan növelni.

lemonheart 2009.03.24. 16:30:31

@zulu: nem a madaras teszkóból kommentezek, ez tény.. :]

ben2 2009.03.24. 16:31:21

Ez előtt fél évvel pontosan az volt a balos duma, hogy az országnak nincs elpazarolni való fél éve az előrehozott választásokra. Azóta eltelt fél év, a költségvetés bebukott, a forint detto, a kormány hol zavartan esdekel a nyugat segítségéért, hol az ellenzéken kéri számon a cselekvési programot, azaz csinál mindent, csak nem kormányoz és pláne nem kezeli a válságot.
Fél éve az SZDSZ szakértői kormány javaslatát a ballib elit egyhangúan árulásként kezelte, ma ők állnak elő ugyanavval.
Ma már nem az a kérdés, hogy van-e fél éve az országnak előrehozott választásokra, mert egy napja sincs. A kérdés az, hogy pár hónapos legyen-e a választási kampány, vagy egy teljes éven át tartson úgy, hogy közben az ország tovább agonizál, mert ne legyenek illúzióink, ezzel az országgyűléssel kormányozni már senki sem tud, és aki ilyen feltételek mellett bevállalja a miniszterelnökséget, az nem is akar.

rexter 2009.03.24. 16:40:42

bazmeg ember, mi a jobb, fél évig "béna" ország, megjegyzem szerinted, vagy még másfél évig biztosan béna, ha ezek tovább mutyiznak az ország élén. szánalmas.

is 2009.03.24. 16:41:22

@molnibalage: kár hogy nem tudsz hollandul, az amszterdami 4-es metro sokkal jobb történet, hetekig tudnál belőle haragos lenni.

a kölni négyes metro (mindenütt a 4-est építik .-) ) viszont biztos megvan. ott a levéltár a metroépítkezés miatt dőlt össze pár hete, ezer éves dokumentumok vesztek oda. ők meg így építik a mégyes metrot.

mindig mondom: még egy kicsit jobban utánanézni, az sokat segít.

egyenlítő 2009.03.24. 16:42:35

@Vegyi Ali: Ezt a Nemzet Miniszterelnöke sohasem teszi meg a néppel. A jelenleg regnáló kormány pedig legyen tudatában, hogy bárhogy is hívják a miniszterelnökét, a népnyúzó intézkedései a választás után el lesznek törölve.

egyenlítő 2009.03.24. 16:45:24

@ben2: Igazad van. Nem lehet a világgazdasági válságra hárítani a felelősséget a kormány tehetetlenségéért. Ezt már 1932-ben is nyíltan megmondta az ellenzék (a német).

rexter 2009.03.24. 16:45:43

azon gondolkodom h akik még mindig védik Gy becsületét, vajon ők e azok akik elfogadták az 54 ezrest a birkáért, ők e a 8 általánost végzett panelprolik, ők e azok, akiknek vagy családjuknak jól jött a szocializmus, a paraszti proli élet után ingyen panel trabant, mert elvették az értékeket azoktól akik generációk óta megdolgoztak a vagyonukért, szóval ezek a mai balosok, ők e azok az átoksori kísértetek, akiket Wass Albert ulyanilyen c. könyvében tökéletesen bemutat. Ugye ők azok? Igen :(

is 2009.03.24. 16:54:15

@zulu: leírtam én, próbálj meg 3-4 kommentig képben maradni: szerintem 13 éve folyik egy kampány, és az emberek 13 éve, világnézetben vannak szétrombolva. még mindig az állam, a többet adjon a kormány megy. most két éve hallgatod a 'megszorítás'-t. ez micsoda? és ez sok, sok ilyen apró dolog kérdése, mint egy mozaik, úgy rakódik ez össze.

néhány konkrétum: a közigazgatási reform le volt kodifikálva, 2006-ban azzal akart kezdeni a kormány. az első, amit a FIDESZ megtárgyalni sem volt hajlandó, mert neki kellett a 19 megyei közgyűlésben a 300 vagy mennyi pártkáderi hely. de amikor ezek után a kormány maga próbált regionalizáni, amit tudott, akkor azt is elutasították, sőt még kampányoltak is ellene. vissza lehet menni, megnézni a 2006-os idevágó sajtót az ezeréves megyerendszerről.

az új alkotmány normaszövege kodifikálva kész, 3 évet dolgoztak rajta 2005-2007 között. a FIDESZ szóba se áll róla, a fiókban van.

sztrájktörvény: ez is egy eszköz a nép hergelésére, és a bizonytalanságkeltésre (gördülő sztrájk, ugye). a Gaskót mondjuk benézte a FIDESZ, pedig még egy támogató nyilatkozatot is kiadott, hogy milyen igaza van.

na de leírtam én ezt hosszan és részletesen, hogy 20 éves távlatban mi a baj: torzskocsma.blog.hu/2008/03/19/ez_nem_vicc

is 2009.03.24. 17:05:26

@molnibalage: már megint csak az egyik oldalt sorolod, mint a juhász a fehér meg a fekete birkákkal. hadd ne kérdezzek vissza, biztos magadtól is tudsz hasonlókat sorolni a másik oldalról is, a Postabank önmagában több tízmilliárd volt, a Gripen is, volt BigMac-es aug.20-i tűzijáték is, meg még sok minden. és tudjuk, hogy a drága autópálya azóta is 70%-30%-ban van beosztva, az sem csak az egyik sara. sőt, amikor jött egy cég, aki olcsón épített volna, azt be is döntötték. egyik kutya, másik eb. nem fogod tudni kihozni, hogy lopott mindkettő, de a szocik többet. nem loptak többet, viszont tovább költekeztek 2006-ig, és elszaladt a hiány. 2006-ig. azóta nem szaladt sehová a válságig, és idén már csökkenhetett volna, ha nem üt be, ami beütött.

a 7 év nem 7 év, hanem 4 rossz, elismerve, majd 3, amiben nem hagyták, hogy rendbetegye, és most még egyesek számon is kérik, hogy miért hagyta itt a szart. az utolsó 3 évet még sokáig nem fogjuk egyformán látni, de az idő, és ezt Bokros tapasztalatából mondom, nekem dolgozik. akkor 90% elutasította Bokrost. ma jó, ha 40%. most 90% utálja Gyurcsányt. nézzük meg 10 év múlva is. szeretni nem fogják, de lesz itt még jóval árnyaltabb kép.

nem nemsiker_s 2009.03.24. 17:14:13

Már 7 éve béna a kormányzás, fél év helybenjárás még belefér. Jöjjön csak az a választás.
Egyébként a piac is ezt várja.(Gyanítom kedvezően reagálna egy hiteles, mindenki által elfogadott kormány hivatalba lépésére.)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 17:29:43

@is:

"a 2001-es TB egyenleg többszámilliárd forint költségvetési támogatással volt 0-s. így minden évebn 0-s volt. ezt nem írhattad jóhiszeműen."

Stimmel, és tavaly is több száz milliárd forintos ktgvetési támogatással volt nullás a TB (kb 520 milliárd, nem számolva azokat a többszázmilliárdos tételeket, mint pl a korkedvezményes nyugdíjban részesülő rendőrök és katonák nyugellátásának és egészségügyi ellátásának pótlólagos ktgvetési támogatása).

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 17:37:20

@is:

"az autópályát megépítették. lehet, hogy nem kellett volna ennyit, de most nem erről beszélünk, hanem arról, hoyg tettek-e valamit."

Ismétlem: a kormány egy centiméter autópályát nem épített. A kormány csak megteremti az autópálya finanszírozásának kereteit. Hitelből ez nem nagy szám. Irracionális eladósodásból bármit meg lehet csinálni, de ez nem érdem, hanem bűn.

"a Szécheniy terv is hitelből ment, ez nem egy nagy difi, erre még a FIDESZ is büszkén veri a mellét."

Az akármilyen terv hiteleivel együtt is CSÖKKENT az eladósodottság.

"A külkermérleg éves egyenlege +-0 volt"

Mint már mondtam
1. ez kifejezetten rossz hír, mert a mérleg javulásában jelentős tétel volt a beruházások elmaradása
2. a közel nullszaldós külker mérleg csak része a fizetési mérlegnek. a folyómérleg hiánya tavaly 7 milliárd euró körül volt, ami katasztrofálisan magas.

A portfolión volt egy jó cikk az MSZP kormányzás mérlegéről:

portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=112170

A cikk zárómondata:

A többi ismert: itt fekszünk az IMF lélegeztetőgépére kapcsolva, várva, hogy sorsunk jobbra forduljon. Vagy hogy végre a magunk kezébe vegyük. Egy törekvő, elkötelezett, sok szempontból igen tehetséges és intelligens miniszterelnök pedig biztosan sokat gondolkodik majd a következő években még azon, miként juthatott el odáig, hogy (nem rövid) kormányzati periódusát jó eséllyel a rendszerváltás utáni időszak legsötétebb korszakának tekinti majd a történetírás.

Ez a betokemény valóság.

is 2009.03.24. 17:41:23

@nemsiker_s: ez pont kapóra jött: index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/24/bokrosnal_nincs_jobb_orbannal_nincs_tamogatottabb_-_a_piac_ertekelt/

a piac meglehetősen sandán nézi azt a "hiteles" kormányt, ami várhatóan lesz. miért érzem én úgy, hogy súlykolós agymosás ez a "hiteles" állandó eposzi jelző. írd, hogy FIDESZ, aztán majd mindenki eldönti, hogy milyen. pesze, ha a 2006-ban megválasztott többségi kormányzópártokra is azt írod, hogy "hiteles", akkor mehet. de akkor meg minek, akkor mindegyik hiteles a választással.

@elemes2: na tessék, lovagoljunk szavakon. a normatív, törvényi, előre ismert összegeket klíringeljük le (azt ugye nem állítod, 2001-ben 65 éves korig kellett a katonáknak/rendőröknek dolgozni, és azóta hozták be ezeket a szabályokat?). valójában tényleg a teljes TB a nyugdíjakat is tartalmazza, itt most az egészségügyről kell beszélnünk, ezen belül a gyógyszerkasszáról és a kórházkapacitásokról. ez a többszázmilliárdos rés zárult be, ennyivel olcsóbb a finanszírozás, nincs hiány, és nem is keletkezik, szemben 20 évig visszamenőleg, amikor minden évben elszállt a tervekhez képest.

is 2009.03.24. 18:21:55

@elemes2: ezt olvastam. ma ezt írják, ezt írták Bokrosról is anno, vagy fiatal vagy, vagy már nem emlékszel. ugyanígy értékelték akkor is, csak akkor még nem volt ennyire kemény a szóbeszéd, ma ugyanarra a helyzetre sokkal keményebb jelzőket használnak.

egyébként ebből az utolsó mondatból egy szó hiányzik az "odáig" után a "helyzet". és éppen erről beszélgetünk. olvasd csak el: Gyurcsány tehetséges és intelligens, a helyzet mégis ide jutott. nincs ebben a mondatban, hogy ő tehet róla, és egy intelligens és tehetséges ember esetén én pusztán logikai alapon el is kezdeném keresni az egyéb faktorokat. ez a betonkemény valósg.

is 2009.03.24. 18:43:10

@elemes2: na de döntsd el, hogy a hitel minden körülmények között BŰN, vagy lehet magyarázni. te is tudod, hogy ennek az éremnek is van másik oldala: a hitel 2000-ig csökkent, és sokak szerint ez a Bokros csomag hatása volt, nem pedig a FIDESZé, a kétéves költségvetés elsődleges egyenlege pedig negatív volt, tehát a hitel NŐTT. és akkor mindketten BÚNT követtek el, és nincs magyarázat. én ezen az állásponton vagyok. egyik kutya, másik eb.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 19:33:41

@is:

Az ország október óta hitelképtelen, az IMF segély nélkül fizetésképtelenek is lennénk, az eladósodottság 7 év alatt 54%-ról 80%-ra nőtt,
a rendszerváltás óta nem látott recesszióba süllyedünk. Ha ez téged nem győz meg a kormány felelősségéről, akkor én meg sem próbálom.

Csak azért kotyogtam bele, mert megpróbáltad eljátszani a "mit adtak nekünk a rómaiak", de ehhez hamis példákat hoztál.

Az egyik kutya másik eb példája nyilván enyhíti a csalódottságodat -- függetlenül attól, hogy megint hibás példát hozol, hiszen az eladósodottság a fideszkormány teljes működése alatt folyamatosan csökkent, méghozzá úgy, hogy nem kellett trükközniök a privatizációs bevételekkel sem. De ezt sem neked írom.

Ja, és visszatérve a post eredeti felvetéséhez: egy előrehozott választás nem jelent féléves interregnumot. Néhány hétig lenne "csak" ügyvezető kormánya az országnak.

Gerardus A. Lodewijk 2009.03.24. 22:41:27

@Bereznay András:

Már elnézést, de mindenről a saját (egyébként egyáltalán nem rossz) cikke jut eszébe? Nem unalmas ez egy kicsit?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.24. 23:07:17

Hümm, látom kikerült a zindexre.
Mivel az elmúlt néhány órát egy barátom születésnapjának a megünneplésével töltöttem, ezért bármi érdemi reakció csak holnap várható. ja, holnap is inkább délután...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 23:10:46

@Vérszegény éjszakai dúvad:

"Lehet persze tartani a Fidesz országlásától - az új rend kifejezéstől minket is kiráz a hideg - de az 1998-2002-es makroadatokat visszasírjuk, a legsikeresebb városunkat Fideszes polgármester vezeti, és hét éve szocialista kormányunk van. Ki kell söpörni a szocialista mutyikat, újra kell szervezni a szétrohadófélben lévő államot. Ezt pedig csak egy friss felhatalmazással rendelkező, komoly parlamenti többség lesz képes megtenni, ahol egy-két egyéni érdek nem áll az ország érdekének útjába.

Egyébként marad a lassú rothadás."

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.24. 23:26:23

@elemes2:
No, még itt vagyok, de csak eddig.
Én is szoktam konzit olvasni, ezzel nem mondtál újat.
De ha ebből a bejegyzésből neked az jött le, hogy rettegek aviktortól, akkor tanuld még az értelmező olvasást, mert kurvára nem megy.
Ezt korábban írtam, hogy felőlem jöhet akár a patás ördög is, ha van programja. Leszarom, hogy a patás ördög aviktor, vagy aferi, de akár afeketepákó képében jelentkezik, mert ha azt hiszed, hogy a válság már begyűrűzött ide, akkor ordenáré nagyot tévedsz. Éppen hogy elkezdődött, a helyzet csak egyre rosszabb lesz.
Ismétlem, leszarom, hogy ki hozza meg a megfelelő döntéseket, csak csinálja meg végre valaki.
És minél hamarabb. Lehetőleg holnap.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.24. 23:41:19

@Vérszegény éjszakai dúvad:

"És minél hamarabb. Lehetőleg holnap."

Nincs az a miniszterelnök, aki a jelenlegi parlamenttel a háta mögött bármilyen érdemi döntést meg tudna hozni (már a válságkezelést tekintve érdemi, mert ahogy a konzervatórium írja: egy kis közbeszerzésre, erre arra biztosan megvan a támogatás).

A post-od alapfelvetése, miszerint fél év interregnummal jár egy előrehozott választás,
1. a játéxabályok félreértéséből fakad, a tényleges interregnum maximuma eddig asszem 54 nap volt, a minimum talán 30, de most ennyi sem lenne, hiszen a választások kiírásának másnapján a fidesz elkezdhetné összeállítani a kormány névsorát
2. az ügyvezető kormány hatásköre elég széles, pont azért, hogy ne maradjon kormányzás nélkül az ország. egyetlen tényleges korlátozás, hogy az ügyvezető kormányban már nem lehet minisztert cserélni.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.25. 13:00:49

@is: " a Gripen is,"

Na pont abba kötöttél bele amibe nem kellett volna. Miért is?

- Az orosz függéstől akartunk megszabadulni és saját erőből megoldani a légtérvédelmet. A másodikban egyetértés volt az összes kormányban. akkor már csak eszköz kell hozzá. Azt mega honatyák hozzák össze (sajnos).

- Az eredeti terv szerint 12+2 JAS-39A jött volna, de csak air policy és limitált AG feladatkörrel (csak AGM-65 mint egyetlen csapásmérő fegyver). Viszont pilótánként évi 120 repórával. Már ez is nagy előrelépés lett volna a MiG-29 korszakhoz képest. A csomag továbbfejleszthető lett volna. A gazadasági ellentételezés miatt nyomta le az F-16-ot, mert a hülye USA későn kapcsolt. Technikailag az F-16 talán jobb lett volna, de most már mindegy.

- Mi lett 2003 után? JAS-39C EBS HU. JAS-39C gépek, de használt és felúított A szárnyakkal. Jött egy komoly elektronikai előrelépés is és légiutántölhetőség képessége is. Szép, ha csak pusztán a technikai adatot nézed. Mi a gond?

1. Az ár a duplája lett.

2. A bérelt repidő 16800 órára zuhant, de ehhez képest most full multirole a cél, meg swing role képesség. Aha. Azt mi a faszomból? Évi 80 repóra átlag jön ki. Tetszik érteni? Egyfeladatos gép cska hazai célokra 120 óra, többfeladatos gép és kitelepülés 80 óra? Ezek után melyik korámny is a tökelütött barom? A kérdés csak költői...

3. A papíron meglevő plusz képességekből semmit nem lehet realizálni repóra hiányában, sőt még annyit sem, amit az A verzióvel lehetett volna. Semmi olyat nem csináltnuk még a C-vel amit az A-vel ne lehetett volna. Kétszer annyi pénzért még az a jártasság sincs meg amit a JAS-39A-val el lehetett volna érni. Hát kurva jó...

4. Mindezek után még a hülyék ALCA-t akarnak venni aminek semmi értelme még kiképzési célból sem.

Akkor mi is volt a jó és ki is kúrta el az eredetileg egyáltalán nem is rossz elképzelést és került ez nekünk kétszer annyiba?

Szóval nagyon nem kéne olyanról írni amiről láthatólag lövésed sincs.

Akkor szerinted a többi dologban mennyire volt szakértő a szoci kormány? KURVÁRA semennyire.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.25. 15:09:34

Most komolyan képesek vagytok arról vitatkozni, hogy Orbán, vagy Gyurcsány kúrta el jobban?
Komolyan nem látjátok be, hogy mindkettő egy kutya?
Rómában vész esetén diktátort választottak határozott időre, teljhatalommal. Nálunk is ezt kéne csinálni, valakit (Bokros?) kinevezni úgy, hogy az összes parlamenti párt aláír egy szerződést, amiben vállalják: minden általa benyújtott javaslatot megszavaznak.
Ennek viszont kurvára árt, hogy
#1: az MSZP még mindig tele van a hígfosban dagonyázást kimondottan élvező komcsi kövületekkel.
#2: Orbán SEMMILYEN tárgyalásokra nem hajlandó, beragadt nála az "előrehozott választás"-lemez.
#3: A választók 80%-a elhiszi, hogy ki lehet úgy húzni az országot a szarból, hogy az senkinek se fájjon.
#4: Vannak még olyanok, akik azt hiszik, hogy most jött el az ideje pártpolitikáról vitatkozni.

(Csak úgy megjegyezném: ha akármelyik nagy párt előbbre tartaná az ország sorsát a saját népszerűségénél, akkor benyújtaná a Reformszövetség és/vagy Bokros programját a Parlamentbe. A kis pártokkal együtt meglenne a többség, a kormány pedig köteles lenne végrehajtani...)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.25. 17:23:39

"Komolyan nem látjátok be, hogy mindkettő egy kutya?"

Nem. Érdekes módon 2002-ig nem kúrta el senki. 2002-ig nem ment ki menetrendszerűen tünteni az ember, nem dóbálóztak tojással és rendőrattak sem volt. Megmondanád, hogy vajon miért? Talán, mert nem volt rá oka az embernek?

"Rómában vész esetén diktátort választottak határozott időre, teljhatalommal."

Az MSZMP-n belül megállította valakit ferikét? Parlamenti többség is megvolt. Akkor miről is van szó?


"#1: az MSZP még mindig tele van a hígfosban dagonyázást kimondottan élvező komcsi kövületekkel."

Ha lenne szakértelem akkor nem zavarna. De nincs. Csak lopni tudnak, de az nagyon. Talán, ha a felét helyből agyonlőnének akkor lenne egy kis töprengés...


"#2: Orbán SEMMILYEN tárgyalásokra nem hajlandó, beragadt nála az "előrehozott választás"-lemez."

És az MSZMP mit is skandált 98-02 között? Egy ellenzéki párt esetén miér baj? Miért szentségtörés ezt kérni. Nézzél már körbe a világban te nagyon te. Még Európában is rengeteg kormány elhasal simán a mandátuma vége előtt. Itt már 3 éve el kellett volna Ösződ után. Ja, és 4 év lopásért lesittelni sokakat. N

"Nem csináltnuk semmit négy évig". --> Akkor ki és mire kapta a fizetést és költségtérítést:

"#3: A választók 80%-a elhiszi, hogy ki lehet úgy húzni az országot a szarból, hogy az senkinek se fájjon."

Én nem. Csak éppen ne az akarja már a frankót megmondani akinek a pártjában csak azért nem elítélt bűnözők vannak, csak a bűntett elévült. Na az mondja a tuti, aki 3-7 éve csak elkúr. Csinálja más.

spawn666 2009.03.25. 18:35:22

@molnibalage: Ezt honnan szedted, hogy 2002-ig nem kurta el senki? Eddig hol éltél? Mikor kezdték el privatizálni a nagy cégeket? hova tették az onnan befolyt pénzt? kiknek a zsebébe vándorolt? El kell onnan zavarni mindenkit mindegy melyik pártba tartozik. Érdekes ha az Ő jövedelmükröl szavaznak nem vonul ki senki, nem tartózkodik senki, szóval lop mindegyik nem kivétel senki sem.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.25. 18:41:47

@Gerusz:

A szocik olyan régóta nyomják az "Orbán Viktor csináljon valamit" kampányukat, hogy elég sok embernek tényleg az a benyomása támadt, mintha a parlamnti ellenzék bármit is csinálhatna.

Ez az a helyzet, amikor a mosópor tényleg inteligensebb, mint a vásárlója, aki beszopja a legostobáb marketinget is.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.25. 18:45:47

@Gerusz:

tételesen

#1: az MSZP még mindig tele van a hígfosban dagonyázást kimondottan élvező komcsi kövületekkel.
- így van, ilyenekből van pár tucat a parlamenti MSZP frakcióban. ezért lehetetlen az érdemi kormányzati munka, bárki is a miniszterelnök.

#3: A választók 80%-a elhiszi, hogy ki lehet úgy húzni az országot a szarból, hogy az senkinek se fájjon.
- ez nincs így, a választók kétharmada tisztában van azzal, hogy megszorításokra van szükség (hétfői szonda ipos felmérés). csak azt utálják nagyon a választók, ha őket megszorítják, a miniszter meg új audit vesz. kemény takarékossági csomagot is el lehet fogadtatni, ha a kormány is látványosan spórol saját magán. a milliárdos miniszterelnök, aki napi 200 ezer forintot költ, ezt nem tudja hitelesen képviselni.

#4: Vannak még olyanok, akik azt hiszik, hogy most jött el az ideje pártpolitikáról vitatkozni.
-- nem, most a parlament mielőbbi lecserélésének ideje jött el, hogy mielőbb legitim kormány alakulhasson.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.25. 18:51:48

@spawn666:

"Mikor kezdték el privatizálni a nagy cégeket? hova tették az onnan befolyt pénzt?"

91-ben kezdődött a törvényes keretek közötti privatizáció, a bevételt pedig az államadósság törlesztésére fordították. ezzel együtt persze hihetetlenül sokat loptak, "privatizációs tanácsadói" szerződések keretében.

94-ben Horn leállította a privatizációt, kirúgta a régi embereket, helyükbe rakta a sajátjait és 95 nyarán kezdték újra, akkor adták el a teljes magyar vegyipart, és gyógyszeripart, távközlést, az összes bankot, összes erőművet, a gáz- és áramszolgáltatókat, MOL-t, és akkor adták el először a budapest airport-ot is. a befolyt pénzt az államadósság törlesztésére fordították, így ment le az adósság a GDP 80%-áról 60%-ra.

ennek a nagy privatizációs lopásnak a volumenére lehet következtetni abból, hogy a budapest airportot a horn-kormány 9 milliárdért adta el. a fideszkormány visszavásárolta, gyurcsányék újból eladták, de már 450 milliárdért.

Vlasta666 2009.03.25. 19:45:04

@elemes2: Basszus !!!! mégiscsak pályát tévesztettem :-))))

szmoker (Homo Trollicus) 2009.03.25. 22:20:49

@is: hitelből én is tudok Merdzsót venni. Ha elég jól nyalok, tán' még S-Klassét is.

Ja, most nem, mert senki nem ad hitelt.

Szopás.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.26. 00:36:19

@Hombre666:

Csúsztattam :-) A Horn-kormány csak a ferihegy 2B terminált adta el 9 milliárdért, a visszavétel után a fidesz csinált egy céget a három terminálból (F1, 2A, 2B).

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.26. 07:43:19

@spawn666: Az lehet, hogy loptak ők is, csak nem kúrták szét az országot. Írtam már mi volt. Sokkal élhetőbb volt az ország és Európa legdinamikusabban fejlődő országa voltunk. Most valahol Albániával vagynuk egy csoportban.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.26. 09:01:07

@molnibalage:

"Most valahol Albániával vagynuk egy csoportban."

... de jön fel Koszovó, és a kettő együtt nemsokára lenyomja Magyarországot.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.26. 09:48:23

@elemes2:
Az ügyvezetői kormányt tényleg benéztem, de szerintem ez gyakorlatban nem, csak elméletben változtat a dolgokon. Néhányan írták, hogy átéltünk már néhány választást, akkor azt is tudjuk jól, hogy hogyan viselkednek a még-nem-ügyvezető kormányok.

Egyébként - bár egy teljes bejegyzést szántam volna erre, de most úgy látszik, hogy mégsem fog megszületni - szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy kb. csak @Bereznay András: volt képes némi érdemi kritikát megfogalmazni. Mert szvsz kurvanagy igazsága vagyon @Gerusz: -nak. Srácok, azt kell mondjam, hogy jelenleg leszarom, hogy mi történt a múltban, a felelősök keresésével nem fogunk kilábalni a szarból. És ezzel csak annyit mondok, hogy tartsuk be a fontossági sorrendet:
1. Kilábalás a szarból
2. felelősök megtalálása.

Márpedig az utóbbi időszakban mindegyik párt bizonyította, hogy magasról szarnak a kilábalásra...

Vidéki 2009.03.26. 10:39:05

@Vérszegény éjszakai dúvad: Írod: „ Tartsuk be a fontossági sorrendet:
1. Kilábalás a szarból
2. felelősök megtalálása.
Emlékeztetlek viszont egy népi közmondásra, aminek talán lehet némi igazságtartalma:
„Szarnak, bajnak nincs gazdája”.
Ez meg fogja nehezíteni (vagy talán lehetetlenné teszi) a „felelősök” megtalálását.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.03.26. 11:48:12

@Vidéki:
Igazából az is kérdés, hogy van-e bármiféle törvényi háttere annak, hogy vezető politikusokat, minisztereket felelősségre lehessen vonni. Sajnos ezzel a baszakodással nem követtek el bűncselekményt, azonban azt pl. nehéz tagadni, hogy jelentős károkat okoztak...
Mindenesetre, ha nincs is ilyen tv., vagy jogszabály, jó lenne alkotni egyet, de erre meg annyi esélyt látok, mint amennyi esélye van egy három hónapja döglött lónak az epsomi derbin.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.03.27. 12:08:24

@molnibalage:
Nem azért nem voltak zavargások, mert ők olyan kurva jól csinálták volna. Ha az MSZP-nek olyan kaliberű kommunikációs szakemberei lettek volna, mint a Fidesznek, akkor röhögve az utcára vitték volna az embereket.
NEM az MSZP-t védtem. És a "teljhatalom" azt jelentené, hogy hozzányúlhatna az önkormányzati rendszerhez is pl. Na ez az, ami nem oldható meg anélkül, hogy kivételesen felülemelkednének a pártpolitikán. Bármennyire is reménykedik a Fidesz, nem fog 2/3-ot szerezni, ha előrehozott választások lesznek.
Nem szentségtörés előrehozott választásokat kérni, de most kurvára nem ennek jött el az ideje. Ne legyen nyári szünet, nevezzenek ki egy ténylegesen szakértői-válságkezelő kormányt ÖSSZEFOGVA, merthogy a szükséges intézkedéseket fél év alatt is meg lehet hozni. Aztán bohóckodhatnak ezzel tovább felőlem.
Ferinek mennie kell, ez tény, ebben nem kételkedtem. A bejegyzés és a kommentem is arról szólt, hogy most nem az előrehozott választásokkal kell bohóckodni, hanem a Parlamenten belül és kívül is össze kell fogni, meghozni a válságkezelő intézkedéseket, aztán majd lehet azon szórakozni, hogy keresgetjük, ki kúrta el (jobban).

@elemes2: Persze, tudják a választók, hogy megszorítás kell... csak nekik ne fájjon.
Legitim kormány pedig nem csak a Parlament lecserélésével alakulhat. Tökéletesen legitim kormány alakulna akkor is, ha ideiglenesen összefognának és beállnának egy vészkormány mögé.
(Arról most nem is szólnék, hogy az ellenzék simán beállhatna a kis pártok mögé egy reformcsomaggal...)
süti beállítások módosítása