hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Lenne szíves példálózni?

2009.12.18. 18:49 Vérszegény éjszakai dúvad

Oszkó megmondta a magáét, de jó alaposan, aszonta, hogy na hüjjemagyar, most mit csodálkozol, há' nézzé' mán kűfődre, ottan nem vannak ekkora parák, hogy mégis mi a tetves fanszőrzet az a tevékenység piaci értéke, hanem fogják magukat, osztán akkor leülnek egy kis papirossal, meg egy helyre kis pennával, osztán jó alaposan kiszámíccsák maguknak. No, hüjjemagyar, há' ne siránkozzá' má'!

Aztán azt Oszkó ugye nem magyarázta el, hogy vajon a kűfődi apehoknál is van-e olyan dolog, hogy egy bizonyos bevételi szintet teljesíteniük kell, egyébként ugrik az év végi jutalmuk ugyebár, meg arról sem beszélt, hogy ott kűfődön vajon ugyanannyira szarba' van-e az államháztartás, mint minálunk, arról meg aztán Oszkó végképp nem beszélt, hogy mi van akkor, ha kis vállalkozónk nekiül kiszámolni az ő kis tevékenységének piaci értékét, osztán kigyün egy - egy bizonyos bevételi szint elérésében érdekelt - apehos dolgozó, osztán hogy, hogy nem, de mondjuk kb. a dupláját számolja ki, mint amit a kis vállalkozónk kiszámolt magának.

Ja, hogy keveset fizetnek be? Há' oda ne rohannyak, eddig keveset fizettek be, osztán mégis tudott menni a pénzszórás, de nem is ez van leginkább, hanem az, hogy ugyebár van az a példa a jó fődesúrról, meg a parasztyairól, ottan aszondja a példabeszéd, hogy a jó birtokos nem fojcsa meg a parasztyait, mert akkor ő is éhen döglik, ugyi. Márpedig ez a jó magyar állam mostanság éppen arra van ráállva, hogy ezeket a jó kis parasztokat, akik vannak akkora hüjjék, hogy nem osonnak kűfődre a székhellükkel, belefojcsa a szarba.

Há' persze nem okítani akarom én a t. pízügyminiszter uraságot, csak arra kérném, hogy ha má' ilyen hüjjemagyar vagyok én is, akkor lesszíves ugyanmá' egy jogi marhaságoktól mentes tökeccerű kis példán bemutatni, hogy mégis hogyan kell kiszámítani a tevékenység piaci értékét, még mielőtt télleg sokan összerúgnák a port az apekkal, meg ha má' kűfődön télleg ennyire eccerűen megy a számolás, akkor hátha nem vagyunk ollan hüjjemagyarok, osztán hátha megércsük mink is ebbe a hüjjeországba'.

Lehet ám franciapélda is, mert há' én biza nem beszélem a nyelvüket, de hát asszem, hogy há' pédának okáé' a hetes számot ottan is pont úgy írják, mint mi hüjjemagyarok, de talán a százalék-, meg az összeadós jelet is, de assem baj, ha esetleg franciául mondaná el, mert azé' van olyan hüjjemagyar, aki beszél franciául.

8 komment

Címkék: gazdaság adózás abszurd oszkó péter

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr411607440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saclos (törölt) 2009.12.18. 21:32:54

Soha nem foglalkoztam külföldi jogszabályok szerinti könyveléssel, nem tudom, mennyi igaz belőle, de itt a határszélen azt mesélik, a sógoroknál, hasonlóan, mint nálunk régen, foglalkozásonként megvan, mennyit kéne keresni, az után pedig adózni (nálunk persze december végén mondták meg, mennyi az azévi norma, az orvosok, ügyvédek lesben álltak, mennyi bevételt papirozzanak le még, hogy meglegyen az APEH öröme). Azt mesélik, aki hozza kint a normát, azt nem zaklatják, ha nem trambulinról a medencébe. Aki nem tudja hozni, az ne válalkozzon, menjen alkalmazásba és lesse el a csíziót.

Azt is mesélik, Németországban a városi vendéglátós kamara megmondja, mi a szolgáltatás mértéke és ára, ebből mondjuk mindenki tudja, kb. mennyit keres az a 10 kocsma a Fő téren, mennyit mögötte. Nálunk bizos antitröszt eljárás lenne, ha megpróbálnánk így meghatározni a tevékenység piaci értékét...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.19. 10:30:13

ellenőrizni nem tudják, hát megszablyák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.19. 14:31:02

"meg arról sem beszélt, hogy ott kűfődön vajon ugyanannyira szarba' van-e az államháztartás, mint minálunk"

Speciel egy csomó helyen rosszabb még itt Európában is...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.19. 14:32:28

@Fedor:
a deficit az egy dolog, ha jó esély mutatkozik rá, hogy kamatostul kitermelik a hitelt, és még marad is.
nálunk ez a helyzet nem áll fenn, mert pont a folyó fizetési mérleg hiányosságait foltozzuk hitelből.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.12.19. 19:45:38

Hogy lehetsz ma könnyen milliomos vállalkozó Magyarországon? Hát úgy, hogy előtte milliárdos vállalkozó voltál...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.12.21. 17:36:09

@saclos:
hát pedig pont az kéne, hogy akkor mondjanak egy számot, akár utcákra lebontva városonként. Mert ha már kitalálták ezt, akkor az baromira nem működik, hogy számítsa ki a vállalkozó, aztán majd mi jól ellenőrizzük, hogy mit számolt.

@bs395:
ja, pedig lehet érdemes lenne inkább érdekeltté tenni őket a magasabb kivétben, pl. a magánnyugdíj teljes örökölhetőségével. Nem értem mire volt jó ezt most kitalálni, mikor a jelenlegi magánnyugdíjasok uszkve 25-30 év múlva mennek majd csak nyugdíjba.

@Fedor:
szufficites államháztartást mióta vannak államok nemigen látott a történelem, max. 10 esetben (és ezt most erősen felülbecsültem szerintem), tehát a deficites államháztartás az normális dolog. A fizetendő kamatok nagysága számít, illetve az, hogy egy alapvetően egészségesnek számító struktúra borult-e meg a válság miatt, mert akkor az az egészséges struktúra előbb-utóbb azért helyrebillen. Nálunk azért nincs az államháztartásnak egészséges struktúrája, még most sincs, tényleg csak a spórolás (sal egybekötött pénzbehajtás) miatt lettünk bezzegország, de ez nem tartható fent örökké. Bár asszem akkor kamatokat fogunk fizetni az elkövetkezendő években, hogy ez egy darabig még így marad.

@immortalis:
hát mondjuk sokan elhúzták az irhájukat szlovákia felé, mondjuk most nemtom mi van velük, mert ugye most ott sem olyan jó...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.21. 18:53:22

@Vérszegény éjszakai dúvad:
amennyire én tudom, a magánnyugdíj a mostnai szabályok szerint sem örökölhető a járulékfizetés megkezdése után, illetve ez után is örökölhető lesz a jogosult nyugdíj előtti halálával.
én még mindig úgy látom, hogy a döntő többségben hazai tulajdonú pénztárakat döntő többségben külföldi tulajdonú biztosítókba integrálják. a tagoknak sok változással nem fog járni, ám a folyó fizetési mérleg tovább fog romlani egy kicsit, plusz nehezebb lesz egy nagy multinacionális biztosítókat tömörítő lobbin keresztül verni az ügyfelek védelmét szolgáló intékedéseket.
szal nem etikus, na,

saclos (törölt) 2009.12.22. 14:56:36

@Vérszegény éjszakai dúvad: Igen, én is úgy gondolom, a példámmal is próbáltam rá utalni, hogy megoldható - a kartellvád egy "jó" ok, hogy nálunk ilyen ne legyen, mindig jusson hely az üzletrontóknak, turistalenyúlóknak. Ja, meg mindez meghintve a "besúgóország" legendájával :(

A számításos dologban az is ciki, hogy mi van akkor, ha A termék átlagára 2 eFt, én 1,5 eFt-ért adom a kuncsaftnak, hogy én vihessem a 8 eFt átlagárú B megrendeléseket? Főleg, hogy beszerzési ár alatt nem értékesítek. Hiányzik az 500 forint utáni adó? Csókolom, fizetem a 8 után, amit nem nyernék el, nem adóznék utánna, ha nem lennék már kapun belül A termékkel.

Olyan egyszerű lenne ellenőrizni a jelenlegi szabályok szerint is: rajtaütés, mindent előadni, ami leltárban van. Ja, TV a főnöknél otthon, fényképezőgép a titkárnőnél otthon, egy csomó cuccról meg csak szla van? Elmaradt juttatás utáni szja, számlavásárlás alapos gyanúja. Ezután is ráérnének a hótfölösleges adminisztráció papírtengerében valami kis hibát találni...
süti beállítások módosítása