hángörienidiocc

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc?

Idiotac.

Isa?

Fontos!!!

Még mielőtt elkezdenél alázni egy kommentben, kérlek olvasd el a RAGYA-t!!!
A nem nyilvános alázásokat pedig kéretik a verszegeny@gmail.com (egyszerű eset: nickre katt!) címre küldeni, de túl sokat nem kell ezektől a levelektől várni, mert kéjes mosolyok között fogom törölni mindet.

Friss topikok

Innen olvasnak

Hódacska, Fődecske, felhőcske

Ezen képecskéért meg millió köszönet az Időkép.hu portálnak:

Felhőkép

Lángoszlop az éjszakában

2011.01.11. 17:19 Vérszegény éjszakai dúvad

Tudjuk jól - hiszen hallottuk már kb. milliószor -, hogy Orbán nem csak Magyarországot, de egész Európát is kivezetné abból a gazdasági, morális (felsorolás hosszan folytatható) válságból, amelybe a gonosz (a többi jelzőt most felejtsük el) kapitalizmus rángatta bele a szerencsétlen és tehetetlen (khm, khm) embereket. Lelki szemeinkkel már láthatjuk is azt a negyven évig tartó menetelést, amely során Orbán lángoszlopként vezeti népét a Kánaán felé, bármit is ért Orbán Kánaán alatt.

Aztán jön pl. Szijjártó és rögtön visszarángatja a szeretettől áthatott lelkületű hallgatókat/olvasókat abba a rideg valóságban, amelyben elég sokan tengetik az életüket. Ha pedig nem Szijjártó jön, akkor jön valaki más, most pl. Szalai Annamária. De először vegyünk fel egy új pozíciót!

 

 

 

 

Az eddigi alapvető attitűdünk ugyebár az volt, hogy politikusi megszólalás = marhaság. Ez csúnya, rossz és megvetendő szokás, változtassunk hát rajta! Induljunk ki abból a feltételezésből, hogy politikusaink a legnagyszerűbb emberek a világon, akik sohasem hazudnak. Hogy mit kapunk végeredményül? Hát azt, hogy politikusi megszólalás = marhaság.

Szalai nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, akik viszont a honlapon nem tették nyilvánossá ezt az interjút (gondolom abból a feltételezésből kiindulva, hogy akkor többen veszik meg a lapot - hehehe), így kénytelenek vagyunk az Index összefoglalójából kiindulni.

Szalai próbálja a műértő és kevésbé műértő közönséget nyugtatgatni, miszerint a médiatörvény teljesen európai, meg hogy nem lesznek itt problémák. Ami teljesen rendben van. Ellenben:

A hatóság emberei egy fórumon elmondták, hogy több szabályt egy az egyben az angol modell alapján alkottak meg, mire az angol újságíróknak erre az volt a válasza, hogy az is rossz szabályozás, említett egy példát.

Erre ugye túl sok mindent nem lehet mondani, ti. nem tudjuk, hogy mely szabályokat emeltek át egy az egyben az angoloktól, így nem is minősíthetjük azt rossznak - persze ugyanezen logikánál fogva jónak sem. (Persze gondolva a Hír Tv vs. Economist összecsapásra, ezt az információt a megfelelő fenntartással kellene kezelnünk - ha nem lennénk ma ennyire pozitívak). Mindettől függetlenül azért felvetődik az emberben, hogy ha már ennyire utat akarunk mutatni Európának, akkor mégis mi a francért kopipésztelünk tőlük, hiszen amikor Mózes a kis (vagy nagy) kőtábláival egyetemben lejött a hegyről, és azt látta, hogy a nép, az az istenadta nép éppen bálványokat imád, akkor nem beállt közéjük, hanem - mai kifejezéssel élve - erőteljes bazdmegelésbe kezdett.

De ezen még könnyedén túl lehetne lépni, mert ismétlem, most pozitív hozzáállással olvassuk az interjút, ellenben a következő részleten már nem:

 Szalai kitért a kiegyensúlyozottság követelményére is, amely mint hangsúlyozta, eddig is szerepelt a médiatörvényben és most sem vonatkozik a nyomatott és az internetes médiára. A kiegyensúlyozottság azt jelenti, hogy a média mint olyan legyen kiegyensúlyozott, tehát nem pusztán önmagában a Hír Tv vagy az ATV, hanem a piac, legyen hely mindkettőnek. A médiahatóság nem fogja vizsgálni, mit írnak az újságok a véleményrovatba vagy hány kormánypárti és ellenzéki képviselő jelenik meg az újságokban, szögezte le Szalai Annamária.

Na, aki érti, hogy ezen mondatok alatt vajon mire gondolt Szalai, és érthetően el is tudja magyarázni, kérem jelentkezzen. Én nem értem. A Szalai Annamária vezette hatóság a médiapiac kiegyensúlyozottságát akarja fenntartani/megteremteni? És mégis hogyan? Ha túl kevésnek gondolják a jobboldalinak gondolt honlapokat, híradókat, rádiókat, stb., akkor majd jól gründolnak néhányat? Vagy a másik oldalinak gondolt orgánumok közül tiltanak le néhányat? Esetleg megbüntetik 25 millióra a piacot??? Tisztában van Szalai Annamária egyáltalán azzal, hogy mit jelent a piac fogalma? Nem hiszem. 

Egyébként őszinte örömmel jelentem, hogy a piac megfelelően kiegyensúlyozott, van nyíltan ilyen oldali média, meg olyan oldali média, meg van nem nyíltan ilyen oldali média, még olyan oldali média is. Blogot meg millió helyen lehet indítani, példának okáért nem csak Gyurcsány blogol, de Navracsics - nem, már mégsem - és Orbán is (egyébként nem nagyon értem, hogy mi a francért nem élnek t. politikusaink a blogok nyújtotta lehetőségekkel). Plusz senki mást sem gátol semmi, hogy gondolatait, óhajait, sóhajait webes naplóban tegye közzé. Szóval a végkövetkeztetés az, hogy semmi szükség nincs médiahatóságra, őszinte örömmel hallom, hogy ezt Szalai is beismeri.

 Ellenben a médiahatóság mégis él és működik, azaz a vízfejű államot és a felesleges bürokráciát növeli.

 Ezt pedig nevezhetjük ugyan lángoszlopnak az éjszakában, de csak akkor, ha egyúttal azt is beismerjük, hogy az a lángoszlop bizony nem más, mint egy pokoli torony.

103 komment · 4 trackback

Címkék: szerintem médiatörvény hülye törvény szalai annamária hülyi interjú

A bejegyzés trackback címe:

https://hangorienidiocc.blog.hu/api/trackback/id/tr742576868

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkeszok 2011.02.14. 17:07:35

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogásza...

Trackback: Ezért nem lesz nyugdíjam?! 2011.01.12. 11:07:51

„Olyan társadalmakban, amelyekben fokozatosan romlik az eltartók és eltartottak aránya, semmilyen nyugdíjrendszer nem tartható fenn.” (Mellár Tamás)   -Úristen, nekem nem lesz nyugdíjam!- csapott a homlokára Hunor, majd lefordu...

Trackback: Féligazságok 2011.01.12. 10:45:29

És még csodálkozik az ember, hogy a FIDESZ szavazók elhiszik az összeurópai ballib ármány meséjét. Két verzió arról, hogy mi történt tegnap az Európai Parlamentben. Az első hír a Magyar Nemzetből származik (amelyet egy már a címében is hazug jegyzet is...

Trackback: Melyik a kreténebb, Orbán vagy Gyurcsány? 2011.01.11. 19:49:57

...avagy előnytelen fotót BÁRKIRŐL lehet csinálni:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.01.11. 20:24:22

A globális internet világban valóban semmi értelme a médiahatóságnak. Akár az egész index USA-be költözhetne, onnantól USA törvények vonatkoznának rá.
Néha nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek a magyar jogászszakma sötétségén. Az elmúlt két hónapban legalább tíz különböző jogi végzettségű szakértő nyilatkozta azt, hogy "olyan nincs, hogy a külföldre emigrált magyar hír/blog-szerver kivonja magát a magyar törvények hatály alól!"
Hol szerezték ezek a diplomájukat?
Természetesen nem arról van szó, hogy példásul egy Amerikában működő egyébként magyar nyelvű weblap-ra semmilyen törvények ne vonatkoznának. Egy Amerikai Egyesült Államok területén működő weblapra meglepő módon az Amerikai Egyesült Államok törvényei vonatkoznak, legyen az bármilyen nyelvű weblap.

Ha Magyarországon túlszigorítanak annak csak az lesz az eredménye, hogy külföldre költöznek a magyarországi internetes médiák.
Megtörtént ez már a Tv csatornák esetében, ott nem annyira a politika miatt emigráltak, hanem az Artisjus-Asva féktelen mohósága űzte el az országból a Tv csatornákat. Romániában ugyanis lényegesen olcsóbbak a jogdíja filmek és licencelt műsorok után mint Magyarországon. (És még korhatár-karikából is kisebbet kell csak kitenni a román törvények szerint).
Ugyanez megismétlődhet könnyen az internetes média világában is.

Shinjuku 2011.01.11. 20:32:00

@Shinjuku: Persze csak elso korben... De nem mindenben ertek vele egyet... En ugy erzem kell valamifele fek, ami mondjuk megakadalyozza hogy egy mindenki altal mindenhol elerheto televizios csatornan mondjuk olyan tartalomba fussunk bele, amibe nem volt szandekunk. Szerintem rossz oldalrol fogtak meg a dolgot... mind a narancsos lobogosok, mind az aggodalmaskodok. A deligyumolcs-termesztok szokasukhoz hiven a pocsuk meretevel kerkednek, az aggodalmaskodok pedig szokasukhoz hiven a vilagvege eljovetelerol beszelnek. Mint mindig, az igazsag valahol most is a ketto kozott lesz.

Shinjuku 2011.01.11. 20:35:01

@MOPO3OB: Erdekes modon, ha az amerikai nemzeti (mindenhol elerheto) televizios csatornakat nezed, akkor ott durvabb cenzuraval talalkozol, mint sok mas orszagban. A mozifilmeket van ahol szandekosan ketszer szinkronizaljak le: egyszer az eredeti "fuck you"-val, egyszer a national television-nak szant "damn you"-val...

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.01.11. 20:48:54

@Shinjuku: Ott szinte mindenkinek van kábeltv-je vagy rural jellegű államban (mind West Virginia) sat vevője.
Általánosságban elmondható, hogy USA-ben inkább a szexuális tartalomra ugranak még Európában inkább az erőszakos tartalomra.

KenSentMe 2011.01.11. 20:50:45

@Shinjuku: Szerintem a televízió szabályozása más kérdés, mint az újságok vagy az internet cenzúrázása.. mert olyan már történt, hogy valaki véletlenül kapcsolt egy tévécsatornára, de olyan még nem volt, hogy valaki véletlenül megvett volna egy újságot/teljesen véletlenül keresett volna egy internetes pornóoldalt, és felment volna rá.. lássuk be, hogy ezek interaktívabb dolgok, részt kell bennük venni, míg a tévézés alapvetően egy passzív tevékenység..

a tévé szabályozását tehát meg lehet érteni vagy meg lehet bocsátani.. az újságok és az internet szabályozására viszont nincs mentség.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.11. 21:00:07

Na most, hogy mit mondott Sz A szinte nem is érdekes. Az érdekes az, hogy beigazolódni látszik a félelem miszerint a Média Törvényt úgy értelmezi a T Hatóság ahogy akarja. Tehát most a megnyugtatás van a soron, de mivel nincsenek meghatározva a tól-ig határok, legközelebb nyugodtan állíthatják az ellenkezőjét is a most elhangzottaknak

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2011.01.11. 21:17:26

"Az eddigi alapvető attitűdünk ugyebár az volt, hogy politikusi megszólalás = marhaság. Ez csúnya, rossz és megvetendő szokás, változtassunk hát rajta!"

Nem sikerült, lásd alant.

"ha már ennyire utat akarunk mutatni Európának, akkor mégis mi a francért kopipésztelünk tőlük"

A médiatörvény saláta, egyes részei régi hiányokat pótolnak. Volt mit kopipésztelni is.

"a média mint olyan legyen kiegyensúlyozott, tehát nem pusztán önmagában a Hír Tv vagy az ATV, hanem a piac, legyen hely mindkettőnek."

Legyen hely. Azaz ne vásárolja fel az egész piacot egy vagy két érdekkör.

Nem mondom, hogy ezt akarta mondani Sz. A., csak azt, hogy kis jóindulattal ezt is bele lehet olvasni. Nem mintha sok jóindulatot érdemelne, csak épp te ígértél ilyet...

Shinjuku 2011.01.11. 21:24:04

@VRbagoly: Ezzel teljesen egyetertek...

Shinjuku 2011.01.11. 21:31:31

@MOPO3OB: Ez is igaz... de meg az atlagos kabel-muhold eleressel rendelkezo proletar is a cenzurazott valtozatot kapja, mert javareszt nem a premium (plusz fizetos) csatornakat nezi... a CBS, NBC, FOX, de meg a TNT, vagy epp a tematikusok kozul a Spyke, OWN stb... is mind butitott.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.01.11. 21:32:19

"Egy séta a sajtószabadságért" gyere Te is, kellesz!

Pécsi program:

A szervezők véglegesítették a pénteki tüntetés programját, mely a médiatörvény elleni újabb tiltakozás. A hét végi megmozdulás három városban egyszerre történik Budapest- Pécs- Bécs vonalon.

Letisztázódott, konkretizálódott a demonstráció menete. A múlt heti tervekkel ellentétben január 14-én délután négy órakor lesz a gyülekező a Kossuth Lajos szobor előtt, innen közös átvonulás következik a Széchenyi térre. A téren elhangzik a hét pontból álló kiáltvány, majd ismét útra kelnek a Jókai tér felé fél ötkor, ahol "hangperformansz kíséretében eltemetik a szabadság madarait". - olvasható a hivatalos programban.

Megszületett a tüntetés rendezésének indoklása, mely így hangzik: "2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy olyan médiatörvényt, ami felügyelet alá vonja az írott és elektronikus sajtót, homályos feltételek mellett teljhatalmat ad a médiatanács és a médiabiztos számára, s így nagyban korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát. Mi ezt nem szeretnénk, ezért sétával demonstrálunk az új médiatörvény hatályon kívül helyezéséért."
Megfogalmaztak egy kiáltványt, melyben összefoglalták a médiatörvénnyel szembeni kétségeiket, követeléseket a változtatásra. Itt olyan pontok szerepelnek, mint "a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása", vagy "az írott és elektronikus sajtó kivonása a törvény hatálya alól, a lineáris elektronikus média függetlensége, az online, az írott és az audiovizuális sajtó valamint a földi és online terjesztésű műsorsugárzás megkülönböztetése".

Avatar 2011.01.11. 21:36:10

@Shinjuku: Én ha bekapcsolom a TVt, a legtöbb csatornán olyan tartalomba futok, amibe nem volt szándékom. Tovább kell kapcsolgatnom, míg meg nem találom a számomra érdekes csatornát. :)

misc · http://misc.blog.hu 2011.01.11. 21:52:18

az igazán dicséretes, hogy Szalai csak a piactól várja el a kiegyensúlyozottságot, és nem az egyes médiumoktól, de akkor miért nem lehetett ezt írni a törvénybe? :D

az mondjuk jó kérdés, hogy hogyan lehet szankcionálni, ha nem elég kiegyensúlyozott a piac. Megbüntetnek minden tartalomszolgáltatót?

Ianitorum Regalium Magister · http://regnihungariae.blog.hu/ 2011.01.11. 21:53:45

ez a Szalai Annamária nem rokona a Szalai Eleonórának? :D

Link Elek 2011.01.11. 22:00:51

amikor az FCC (amerikai media felugyelet) megbuntette Howard Sternt, akkor a faszi atkoltoztette a musorat muholdas radiora (Sirius XM) , amihez az FCC-nek semmi koze.
verheti ORban a segget a foldhoz amennyiszer akarja, akkor sem fog uralkodni a vilagon. ha pedig megprobalnak joghatosagot gyakorolni valami olyan felett, amirol pl. az amerikaiak azt gondoljak, hogy hozzajuk tartozik akkor ugy fognak reagalni, mintha megtamadtak volna oket.
de ezt orban 98-ban sem ertette.

dr kíváncsivagyok 2011.01.11. 22:01:27

@Shinjuku: A pocsmeret-kerkedőknek hamar eljon a világvege.....

manager2008 2011.01.11. 22:03:05

A jogászoknak nem sok zavart okoz a gondolkodásukban néhány apró dolog.
Szabályoznak valamit de képtelenek felfogni az internet világát.

Sorolom a tényeket és lehet elképedni, illetve keresni a szabályozásban a furcsaságokat.

Internet - egy adott szolgáltatásra vonatkozóan

A szerver fizikailag el lehet helyezve hazai vagy külföldi cégnél
A szerver üzemeltetője lehet hazai vagy külföldi cég
A domain (weboldal) lehet hazai vagy külföldi cég tulajdona
A tartalom lehet hazai vagy külföldi cég tulajdona
A publikáló lehet hazai vagy külföldi természetes személy
A publikáló lehet hazai vagy külföldi cég

A tartalom lehet magyarul vagy idegen nyelven (angol, arab, akármi)
A tartalom célközönsége lehet magyar vagy külföldi

A tartalom mennyisége miatt lehet követhetetlenül nagy
A tartalom frissülése lehet naponta követhetetlenül gyors
------------------------------------------------------------------

1. A fentiek tetszőleges kombinatorikai előfordulása lehetséges, azzal a színesítéssel, hogy akár nem EU és nem OECD országok is szerepelhetnek a fizikai hely szintjén, és akár területen kívüliséget is el lehet érni.
2. Nincs akadálya annak hogy a fizikai helyek akár időegység alatt is változhassanak
3. Nincs akadálya annak hogy a tartalom bizonyos részei akár időegység alatt is más más fizikai helyről legyenek belinkelve.
4. Nincs akadálya annak hogy a domain nevek és a fizikai helyek tetszőleges algoritmus szerint pásztázva változhassanak.

Akár egy oldal szöveg is tartalmazhat minden kombinatorikai lehetőséget, mert a webes tartalmak lehetnek dinamikusan is összeállítva.

A fentiek alapján ki az az idióta jogász aki elképzeli hogy mindezt élő emberek követni és értékelni tudják, amikor a tartalmat sem elolvasni sem értelmezni nem lehet.

Mondjuk példaképpen legyen egy ANGOL kifejezés ami magyarul úgy szól:
kakasrugódugónyomócsap.
Na ez mi? (angolul leírva, és mi a baj vele? amit a cenzor vagy bárki észrevesz?

De sok sikert, csak így tovább ha valaki nyilvánosan hülyét akar magából csinálni mint hatóság , akkor itt a jó alkalom.

dr kíváncsivagyok 2011.01.11. 22:04:22

@SCUMM: Ejj, ejj , nem értitek ?....úton -útfélen nyilatkozza a kormánypárt , hogy a média nagy része ellenük működik.....hát ezt értik kiegyensúlyozottság alatt ....mostantól a 2/3 erre is vonatkozik....!

manager2008 2011.01.11. 22:06:16

kiegészítés
"a tartalmat sem elolvasni sem értelmezni nem lehet" ezt úgy kell érteni hogy a felelősnek meghatározott cég sem tudja sem elolvasni sem értelmezni, mert egy web szolgáltatás nem csak egy blog lehet, amit valaki nézegethet élőben.

dr kíváncsivagyok 2011.01.11. 22:08:02

@manager2008: Ez mind szép és igaz,....de ez nem vigasztalja az RTL - klubot és a Népszabadságot......

miva? 2011.01.11. 22:08:33

Nekem az az érzésem, hogy ez az egész koronázás utáni történet olyan váratlan, és lehetetlen irányokból osztja a pofonokat mindenkinek, mint ahogy az egy Piszkos Alfréd nevű illetőnek volt szokása. Köbö akkora bizalmat élvez világszerte jól megérdemelt vezetőnk csapata, mint Fredy bátyánk, és ezért bízom abban, hogy majd a végkifejlet is hasonlóan örömteli, és mosolyogtató lesz, mint Piszkos Úr kalandjaiban lenni szokott.
Képzeljétek, hogy megrémülne a világ, ha kijönne OV. málnaszőrrel a kezében, és tanácsot kérne többszáz éves demokráciáktól a magyar médiaszabályozás, demokratikus intézményrendszerünk felépítése, gazdasági kérdések és elfogadható politikai stílus témakörökben.
Na akkor WWW--- lenne a magyar állampapír, a diplomataútlevelesek halálra taposnák egymást Liszt Ferenc-hegyen, és 100%-os öngyilkossági mutatóval megdönthetetlen öngyilkossági rátát érne el kis hazánk lakossága, mert tudnánk, hogy magasan képzett szakpolitikusaink összeakasztották a bajszot a Galaktikus Civilizációval, aki ezért a Jupitert ütközőpályára állította.
Kb ilyeneken merengek, ha Szalai Annamária, vagy a hozzá hasonló érdemdús hősök bármelyikének nevét olvasom.

miva? 2011.01.11. 22:36:27

Még egy kérdés: Azért nincs ebben az országban elfogulatlan, mérvadó politikai lap, mert nincs rá igény? Esetleg a karvalytőke így akar minket sötétségben tartani? Vagy netán Ábrahám gyermekei foglalják el országunkat titokban? Neagyisten külföldi nagyhatalmak rettegnek attól, hogy nálunk is éppolyan legyen a sajtó, mint az euban bárhol?

Mert a tény az, hogy nincs még olyan sem, aki gyanús lenne.

Szar a honi média enélkül a törvény nélkül is, amilyen szar csak lehet. Ha ezen még rontani tud valaki, azt feltétlen ki kell lőni Anettka után.

Shinjuku 2011.01.11. 22:36:47

@Pénteken gyere a tüntetésre a sajtó szabadságáért!: Ezt a szoveget legalabb a harmadik forumban nyomatod le kulonbozo nickekkel... Legyszives hanyagold mert idegesito... legalabbis nekem.

Shinjuku 2011.01.11. 22:45:36

@miva?: Szerintem ha elfogulatlan es mervado akkor ne probaljon meg politikai lenni...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2011.01.11. 22:53:14

@Shinjuku:
"En ugy erzem kell valamifele fek, ami mondjuk megakadalyozza hogy egy mindenki altal mindenhol elerheto televizios csatornan mondjuk olyan tartalomba fussunk bele, amibe nem volt szandekunk"

Műsorújság? Port.hu? egyébként a filmeket itthon elég erőteljesen butítják, hosszú-hosszú részeket vagdosnak ki belőle. még anno, nagyon régen, hozzájutottam a 'Fűnyíróember' vágatlan verziójához, kb. 40-45 perccel volt hosszabb, mint az eredeti, és igazából a kivágott rész még csak erőszakos sem volt.

@Pók:
Hidd el, a legnagyobb jóindulattal futottam neki az egésznek. ha nem így lett volna, lényegesen más jellegű szöveg sült volna ki az egészből.

@miva?:
"Azért nincs ebben az országban elfogulatlan, mérvadó politikai lap, mert nincs rá igény?"

a honi politika olyan irányba ment el, hogy a rövid válasz erre a kérdésre az, hogy: azért. persze többek között.

egyenlítő 2011.01.11. 22:58:31

Egy másik lángoszlop(os tagja a Magyar Nemzetnek és a HírTV-nek): Csermely Péter. Ő nyilván tudja, mi a célja ennek a törvénynek:

"A balliberális értelmiség megrémült, ám ők húsz éve rémülnek nem kevés közpénzért cserébe. Amitől valójában tartanak, itthon és Európában egyaránt, hogy évtizedek óta tartó véleménymonopóliumukat elveszítik. Márpedig ez így lesz."

Ki lesz egyensúlyozva a piac. Törvényileg.

Handras · http://www.handras.hu 2011.01.11. 23:54:45

"hanem - mai kifejezéssel élve - erőteljes bazdmegelésbe kezdett."

Hat ez kiraly szoveg volt! :)))

fitball 2011.01.12. 00:03:45

De be vagyunk tojva! Ugyan mitől eddigis azt írtunk amit akartunk továbbra is így lesz legfeljebb fizetünk ha nagyon akarjuk!!--Hiányoztál!!

szanalmas 2011.01.12. 00:12:10

@MOPO3OB:

Csak éppen azt felejtitek el, hogy mint volt szó róla, a MNHH-nak tök mindegy, hogy hol van a szerver, sőt, ha nem magyar, akkor még egyszerűbben kinyírhatja, mert csak a honi internetszolgáltatóknak kell kiadni a parancsot, hogy pl. ha valaki bepötyögi a kuruc.info vagy az index.com címet a böngészőjébe, akkor legyen kedves már a DNS szerver a 245.55.245.55-re irányítani, ahol mondjuk az "ez a tartalom jogsértés miatt nem érhető el" oldal várja. Hüpp.

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.01.12. 00:58:36

@szanalmas: Ezt remélem nem gondolod komolyan?!
Csak kínai nagy tűzfalat szeretnél látni Magyarországon is. De ha már itt tartunk, a Kínai nagy falon is igen könnyű rést ütni. Itt egy belső Kínának szánt VPN reklám, ajánlom figyelmedbe:
www.freedur.net/

Még csak külön Magyarországnak szánt anti-cenzor VPN szolgáltatókra se lenne szükség, elég lenne ha a most meglevő számtalan kínaiakat kiszolgáló VPN oldalak felveszik új támogatott nyelvként a magyart, hogy Mari néni Pusztacsúszról is eljusson náluk a "megrendelés" gombig.
A kuruc.info számára pedig ezzel jönne csak el a Kánaán. :-D Eddig ugyanis csak közvetett módon (reklámozással) tudtak pénzhez jutni, de úgy fő banner-en reklámozhatnák a cenzúra ellen küzdő dicső VPN szolgáltató partnerüket, aki szép summát fizetne ezért a reklámért a kuruc.info-soknak. Elég nagy és igen elszánt a kuruc olvasótábora, ráadásul igen kényesek a "cenzúra" kérdésére.

++King.Of.The.Stone.Age++ 2011.01.12. 01:45:43

@manager2008: @MOPO3OB: Valamint ne feledkezzünk meg az Onion Routingról se... Ami még ingyenes is.
en.wikipedia.org/wiki/Onion_routing
www.torproject.org/

lutria 2011.01.12. 02:32:21

Az biztos hogy a Szalainak van a legstabilabb állása az országban,9 évig garantáltan lesz hova bejárnia dolgozni,talán nyugdijba is onnan fog menni.Ki sem lehet rúgni és addig még jó pár 10 milliót fog keresni.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.12. 04:06:31

TALAJI KANNAMÁRIA TAKARODJ!
Évekig szoptad a Fidesz banda farkát, de te is el leszel zavarva, sőt számon kérve is!!!!!!!--hiába magyarázkodsz, hazudsz, mint a Nemzeti Szar Hazug Gonosz Törpe!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 04:45:03

A médiahatóságosság PÉNZT termel az államnak. Ez nem egy "eltartott" szervezet lesz. EZ MAGA A MOTOR.

Én értem Matolcsy-t.
számoljunk csak 25 milliós bírsággal feljelentésenként.

1000 db feljelentés 25 milliárd forint.
A médiafelügyelet HÚZÓ ÁGAZATTÁ VÁLIK nemsokára!

Az a baj, hogy a sok feljelentést meg is kell írni.. 2 lehetőség van. Az állam létrehoz egy ÁFH nevű ÁLLAMI FELJELENTŐ HATÓSÁGOT, ahol majd a feljelentéseke írják a munkanélküliek. Így munkahelyeket is teremt az állam....

Én már értem Matolcsy-t.
Írjunk 100 ezer 25 milliós bírságot és akkor meglesz a gazdasági növekedés is, mert 100kx25M=2500 milliárd (10%-a GDP-nek)

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 04:52:22

A hitelminősítőket is lehet szerelni.

Létrehozunk a NHMI-i (nemzeti hitelminősítő intézet) ami majd jól felminősíti az országot. Itt mindig AAA+++ lenne Magyarország... Az élére pedig Szíj-ártó-t(h) kinevezni. Ő minden héten elmondaná, hogy a magyar államadósság hitelezői szemszögből a legjobb a világon.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 04:57:33

A CHF-t meg eccerüen betilcs'uk 250-nél...

A bejzinár... az már kutyanehéz... mer' aztat a zoroszok tarcsák kibaszott magasan... Állandóan drágiccsák a kommunisták...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:21:45

LE A VÉRGŐZÖS ŐRÜLT ORBÁN-RÁKOSI VIKTOR SZÖRNYŰ DIKTATÚRÁJÁVAL!!!
NE VÁRJUK MEG MÍG ÉSZAK-KOREA VAGY RUANDA LESZ MAGYARORSZÁGBÓL!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 05:24:18

@Rohadjatokmeg!: Előbb lesz nálunk gazdasági összeomlás... tényleg egy paraszthajszálra vagyunk attól a jéghegytől, amit a Bajnai kormány alatt sikerült már egyszer kikerülni... Ez a fasz kormány most becélozta a jéghegyet...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:29:56

@Hari R. Seldon: naja, kérdés mi a vége, mert mondjuk észak-korea már régen totál kaputt gazdaságilag Kim mégis él és virul.
JÓJÓ, régebbi és stabilabb diktatúra meg durvább, meg zárkózottabb,
de mégis ki mentené meg a magyarokat ha az őrült orbán erőszakkal tartaná fenn a hatalmat?
mert úgy néz ki az EU-tól nagy dumákon meg leminősítésen kívül más nem jönne....meg amúgy is hol érdekelné az az őrült orbánt?
eddig is csak visszahazudozik nekik.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 05:34:07

@Rohadjatokmeg!: Ha összeomlik a forint, akkor ez a kormány bukik... Nem tudják fizetni az állami alkalmazottakat, a nyugdíjakat. ENNYI. Hiába megy orba szájba a kormánypropaganda, ide tartunk.

Valami jó hasonlatot keresek...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:40:30

@Hari R. Seldon: jó ez elvileg igaz, de a gyakorlatban nem omlik össze pl. a belarusz rubel , türkmén vagy üzbég valuták meg hasonlók, ugyanis ha kiveszed a szabad valutapiacról a valutát és államilag határozod meg az árakat akkor már nem érdekel belföldi viszonylatban senkit a ficcs meg hasonlók.
más kérdés hogy a feketepiacon vacak lesz a pénzed.

bár persze kétlem hogy ezt ma meg lehet az EU.ban csinálni, éppen azért fantáziálok meddig mehet el ez az őrült.
bár nem légbőlkapott, hiszen pl. az energiaárak befagyasztása/kompenzációja, nameg a bankok rendszabályozása..stb tipikusan ilyen irányba mutatnak.

ja, és abba gondolj bele hogyha összeomlik a gazdaság és a forint, az függetlenül attól hogy orbán esetleg elhúz jó lesz-e valakinek....
nameg utána ki fogja kikaparni a bányászbéka segge alól jóval lejjebbról ezt a nyomorult országot, így is már balkán szinten vagyunk.

nu pagagyí 2011.01.12. 05:41:23

@SCUMM:
A "média alkotmány" (kis betűvel) ominózus pontja valóban inkább úgy érthető, hogy mindegyik szolgáltatás külön-külön köteles a cenzor asszony kifinomult izlésére bízott "tárgyilagos, kiegyensúlyozott" tájékoztatási tevékenységet folytatni. Arra is kíváncsi vagyok mit értenek közérdeklődésre számot tartó eseménynek, amiről kötelesek a szolgáltatók beszámolni?

13. § (2) A tájékoztatási tevékenységet végzõ lineáris és lekérhetõ médiaszolgáltatások kötelesek a közérdeklõdésre számot
tartó helyi, országos, nemzeti és európai, valamint a Magyar Köztársaság polgárai és a magyar nemzet tagjai számára
jelentõséggel bíró eseményekrõl, vitatott kérdésekrõl az általuk közzétett tájékoztató, illetve híreket szolgáltató
mûsorszámokban sokoldalúan, tényszerûen, idõszerûen, tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan tájékoztatni.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:45:39

@Hari R. Seldon: ja és még azt is értsük meg hogy pl. az IMF-nek nem érdeke tönkretenni az országot, mint ahogy neked sem érdeked tönkretenni az adósodat mert akkor sosem látod még esélyét sem hogy visszakapd a pénzed...úgyhogy emiatt sosem fog kivonulni az IMF csak max durcizik.
nyilvánvaló hogy ők is mint a multik meg mindenki a saját érdekeit félti.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 05:46:25

@Rohadjatokmeg!: Az az összeomlás, ha visszapottyanunk "belarusz" szintre... Ők egész életükben ebben éltek. Magyarország a gazdasági összeomlást úgy fogja megélni, hogy üzbég életszínvonalra esünk vissza. Ott is vannak kurva gazdagok... Oligarchák... Csak a nagy tömegek kurvaszegények...

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 05:52:22

@Rohadjatokmeg!: Én azt gondolom, hogy nem kéne megvárni a gazdasági összeomlást... Előbb el kellene távolítani 0rbánt a hatalomból... Nem kellenek előrehozott választások, csak meg kell puccsolni. Vagy a fideszen belül, vagy kívülről... Esetleg mindkét irányból...

A másik út, hogy megvárjuk a gazdasági összeomlást, ami persze még eltarthat egy ideig... Agonizálhat a rezsim alatt a gazdasági rendszer elég sokáig, míg összeomlik.... De lehet akár rapid folyamat is... A pénzünk akár egy hét alatt is beszakadhat...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:55:03

@Hari R. Seldon: na éppen ezt benéztem, belaruszban nincs munkanélküli, se hajléktalan, nagyon erős a szoc védőháló, és jól működik a belgazdaság, van egy-két saját erős iparáguk.
sokkal gazdagabbak ezt elhiheted!
mondjuk úgy hogy a nagy tömegek "szerényen de tisztességesen" élhetnek kb. mint Kádár idején.
aki meg sokat akar az onnan is szabadon eljöhet.

türkmenisztán, üzbegisztán meg totál más, türkmenisztánban ingyen van a lakás és a fenntartása mindenkinek, mivel a világ egyik legnagyobb földgázkészletével rendelkeznek.
ne felejtsük el hogy mivel az emberek szokűásai és életmódjai mások, nem lehet európai mércével mérni ki a szegény és gazdag..
egy viszont TÉNY: egyik említett országban sincs ennyi koldus, hajléktalan, éhező mint nálunk..
ráadásul ez az EU!!! nem ázsia.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 05:56:27

@Hari R. Seldon: ja, és ki lenne orbán helyett?
mert én egy értelmes arcot sem látok...
rogántóni, vagy kövérlaci????
kész röhej.
vagy szíjgyártót buktassuk felfelé?
kósa debreceni kiskirálytól meg az isten óvjon mindenkit....

SzaGyu 2011.01.12. 06:00:04

Mindegy ki és mikor nyilatkozik a Viktoriánus csapatból, mindig előtérbe kerül a hozzá nemértésük. Valójában ők sem tudják mit beszélnek, de mivel ebben a helyzetben valamit mondaniuk kell, így hát mindenki kitalál és elmond valami marhaságot.

Hiába. Magyarországon most 2/3-os szél fúj, és ez a szél nem kímél semmit és senkit. Ideje lesz szélfogót építeni és megakadályozni ezt az iszonyatos rombolást!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 06:07:18

@Rohadjatokmeg!: Szerintem tökmindegy ki jönne... 0rbán emberei ha elhúznak, akkor előjönnek a normális fideszesek is... Nehogy azt mondja valaki, hogy Pokorni nem lenne 100x jobb Oktatási miniszter, mint HofffffffffmannnJózsi...

Az az igazság, ha most én megneveznék valakit a fideszből, aki SZERINTEM jó eséllyel állna fel 0rbánnal szemben, másnap már kicsinálnák... Egyébként nekem van fideszes JELÖLTEM a miniszterelnöki pozícióra, de eszem ágában sincs tippeket adni Vityának,hogy ki legyen a következő akit kicsinál...

SzaGyu 2011.01.12. 06:12:04

@Hari R. Seldon: Én Szíjgyártót (ütőember) javaslom a miniszterelnöki posztra. Elvégre ő mindíg és mindenkor feltalálja magát és jókat tud hazudni. Ellentétben Orbánnal aki a hazugságot is papírról olvassa.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 06:13:53

@SzaGyu: Faszt!!! Szij-ártó Petya történelmi lábjegyzet lesz... Ő Süvi... (by Orwell)

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 06:14:31

@Hari R. Seldon: mindenki orbán embere!!!!ha nem így lenne már a 2002-es vagy legkésőbb 2006-os bukó után lecserélték volna....

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:17:03

Össze kell fogni pártoktól függetlenül a NEMZETI FITYISZ banda és a NEMZETI Gonosz Törpe ELLEN!!!!!!
ORSZÁGOSAN!!!!! Jelszó : ORBÁN TAKARODJ ( míg nem késő)!!!!

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 06:18:44

@Rohadjatokmeg!: Nem mindenki... Nehogy azt hidd, hogy ezeknek a fideszben olyan könnyű dolguk van... Belül van az igazi TERROR... Nincs ellenvélemény, nincs kritika... Azt hiszed, hogy ezt egy potens férfi sokáig elviseli??? Az egész fidesz ALÁRENDELT szerepet játszik... Orbán alá van rendelve... A kézi vezérlés a fideszben ÁLTALÁNOS SZABÁLY...

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:19:42

a FIDESZ BANDÁBAN nincs senki akit meg lehetne nevezni Vezetőnek! EZEK ÚGY AHOGY VANNAK MEHETNEK A LEVESBE---
Gyurcsány és társasága, s főleg a Bajnai Oszkó- páros 100x jobb volt!!!!!

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 06:21:32

@Hari R. Seldon: most igen, meg egyébként is minek lázadnának jó zsíros pozikat kaptak megemelt fizetéssel.

de mint írtam 2002-ben vagy 2006-ban simán leválthatták volna, vagy kimehetett volna a fél fidesz új pártba.
itt persze csak a fidesz fő embereiről van szó,
ez egy összeszokott bibós terrorszervezet megvan ki a keresztapa és kész.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 06:24:48

@Nemzeti Gonosz Törpe: Az igazság az,hogy a fidesz most nem tudjuk rövid időn belül leváltani demokratikusan 2014-ig... 0rbánt viszont jó eséllyel meg lehet buktatni még idén... Gyurcsányt is sikerült... Ezt a f@szt is le lehet mondatni... A parlament meg megszavaz egy új miniszterelnököt...

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:30:45

"Mi a különbség a pesszimista és az optimista között? A pesszimista megtanulja, hogyan kell összeszerelni egy Kalasnyikovot. Az optimista megtanul kínaiul."
-hát igen...én a Kalasnyikovot javaslom a pesszimistáknak, a logikusan gondolkodóknak, s a felháborodottaknak és a Demokratáknak... az lesz hasznos:D

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:34:28

@Hari R. Seldon: Lehet hogy igazad van, de én tudom mire készül Orbán és bandája. Megcsinálja az Alkotmányozó Nemzetgyűlést..és ehhez az kell ,hogy egy új parlament azt elfogadja.!!!
Tehát feloszlatja a Parlamentet és új szavazást irat ki a Sicc Palkóval. Lehet, hogy magát megteszi Közt. Elnöknek hatalmas jogokkal!!!!!!! és Bábu lesz a Miniszterelnöki poszt.....
Ugyan az lesz csak még rosszabb...
Ha bedől az ország és Bóvliba kerülünk akkor olyan sok embernek lezs egyszerre minden mindegy, hogy a Kalasnyikov még a gyerekek kezében is lesz:)...megdönteni...oszt jó napot a Bandát!

SzaGyu 2011.01.12. 06:34:58

@Hari R. Seldon: Orbánt nem lehet leváltani. Mielőtt képviselőjelölt állítás volt, ő maga fogadta egyenként a jelölendő személyeket, és meggyőződött a személye iránti hűségükről. Csak ez után lehettek jelöltek. Hát ebből sok minden lekövetkeztethető.

Most is Orbántól függ minden képviselő anyagi jóléte. A listás képviselők még a jelöléskor aláírták a lemondó levelüket, csak majd Orbánnak dátumoznia kell. És kezdődik minden elölről.

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:42:11

Tudom mire készül a Nemzeti Hazug Törpe és bandája.
Megcsinálja az Alkotmányozó Nemzetgyűlést..és utána az új alkotmányhoz kell ,hogy egy új parlament azt elfogadja.!!!
Tehát feloszlatja a Parlamentet és új szavazást irat ki a Sicc Palkóval. Lehet, hogy magát megteszi Közt. Elnöknek hatalmas jogokkal!!!!!!! és Bábu lesz a Miniszterelnöki poszt.....
Ugyan az lesz, ami most ...... csak még rosszabb...
Ha bedől az ország és "Bóvliba" kategóriába kerülünk márciusra..... akkor olyan sok embernek lesz egyszerre "minden mindegy", hogy a Kalasnyikov még a gyerekek kezében is lesz ott lesz és elsül.....:)...megdönteni.ezeket ..oszt jó napot .
NA EZÉRT ÍRTAM EZT---NEM LEHET DEMOKRATIKUS ÚTON LEVÁLTANI, MÉG 2014 BEN SEM...MARAD A DIKTATÚRA MEGDÖNTÉSE, DE AVVAL NEM SZABAD 20014 IG VÁRNI!

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:45:18

nagyobb pénzeket menekítsétek ki az országból..minél előbb!
Ha a bandzsa Matolcsy nem talál ki februárban valami hatalmas reform bejelentést, hogy el is higyjék és megfelelő legyen Európának s a Világnak.. ---egy nap alatt nemcsak benne van az ország a szarban---hanem "MERÜLÉS" lesz!!!!!!!
Na..akkor szarik igazán ránk az IMF is...

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 06:45:25

@Nemzeti Gonosz Törpe: remélem orbán ceausescu vagy mussolini sorsára jut a bandájával együtt!
senki sem halhatatlan!

SzaGyu 2011.01.12. 06:48:38

@Nemzeti Gonosz Törpe: "Megcsinálja az Alkotmányozó Nemzetgyűlést..és utána az új alkotmányhoz kell ,hogy egy új parlament azt elfogadja.!!!"

No ne viccelj. Ez marhaság! Annyi esze van Orbánnak, hogy ezt nem teszi meg! Ebben a helyzetben a Fidesz nem nyerné meg a választásokat, nem hogy újabb 2/3-al de még többséggel sem!

Orbán ezt jól tudja. Ezt felejtsd el gyorsan.

SzaGyu 2011.01.12. 06:52:18

@Nemzeti Gonosz Törpe: Egy jogász azt nyilatkozta a TV-ben, hogy a kormány akár a bankban lévő betétekre is ráteheti a kezét. Ez ugyan nem szokott előfordulni, de jogi akadálya nem lenne.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 06:57:09

@SzaGyu: Attól függ melyik tévében. A ZDF-en biztos nem mondhatta senki... Ott jogállam van... ;)

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 06:59:47

@SzaGyu: ezt tudtam én is. Sőt szó van arról is, azt hallottam, hogy aki a gyerekének 18 éves korig vezetendő bankbetétje van azt elveszi és ha 18 éves lesz a gyerek akkor visszadja....mint magánynyugdíjat:)))hehe

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 07:00:05

@SzaGyu: Az üzbegisztáni tévébe' talán ezt mondta egy "jog-ász"... ;) Ott lehet, hogy igaza is lenne...

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 07:03:46

@SzaGyu: várjál! A VÁLASZTÓ TÖRVÉNY???? és az addigra kettős állampolgárságú " hálás" szavazók?.....és a Fityisz bázis szavazók..?...és egy pár maradék " megbutított és nem tud mást választani?---és ha nem is kell akkor már 2/3 ad mert abban az Alkotmányban olyan gumi szöveg lesz, mint a médiatörvényben? ..... és már minden törvény befoglalT addíg?...na na!!!!!... EZT NEM KELL MEGVÁRNI, MERT AKKOR MÁR TÉNYLEG CSAK A KÍnAIAK SEGYÍThENEK, DE FEGYVERREL:)

Nemzeti Gonosz Törpe 2011.01.12. 07:10:01

választási törvényt akartam írni---az volt az első amit megcsinált a rohadék--mert félt....

nu pagagyí 2011.01.12. 07:33:41

@Hari R. Seldon: Azért ha senki sem lépne vissza a kirovó-felosztóba azonnal megbuknának. Persze tudom, hogy ez csak álom. A nép nem becsüli meg ami az övé.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 07:38:11

@nu pagagyí: Ezé' kellett FENYEGETNI!!
Ez egy "elutasíthatatlan" ajánlat...

Nem kapsz állami nyugdíjat, nyugdíjjárulékot (bocsánat nyugdíj-ADÓT) viszont életen át fogsz fizetni...

Ilyen a világon nincs...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.01.12. 07:38:50

Nálunk régóta szokás, hogy ha valami nem működik - például véletlenül bbaleset történik -, akkor nem a létező keretek között oldjuk meg a problémát, hanem új szabályozást hozunk létre, ami majd kezeli az esetet.

Nálunk a jogász társadalom nagy része fel sem fogja mi az az internet, hogyan működik és mire lehet "használni", hiszen ők nem is műszaki beállítottságú emberek - tehát jól távol is tartják magukat tőle.

Nálunk - már a kommunizmus idején, de szerintem jóval korábban is -, ha a havernak állás kellett, akkor csináltunk neki egy új tanszéket titkárnővel, beosztottakkal, fontos feladatokkal és természetesen jó fizetéssel.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.12. 07:40:35

@Hari R. Seldon: A komány FENYEGETI saját állampolgárait... Azé' álljon már meg ez a gumicsizmás díszf@sz!!!!! Állítsuk meg, ha nem megy neki magától...

HúszTíz 2011.01.12. 08:12:00

@Hari R. Seldon: Igen, nekem már alapból ez nem tetszett. Tudniillik, hogy a NMHH-nál meg van szabva egy adott keret, hogy mennyit KELL bírságként kiszabni bizonyos médiumoknak. Tehát ez nem egy elvi összeg, amivel számolnak, hanem egy konkrét, amennyit büntetésekből kell beszedni. Ha nem teljesülne ez az összeg, akkor boldogot-boldogtalant meg kell majd büntetni, csak hogy meg legyen az említett pénz. Na itt van a nagy baj.

szanalmas 2011.01.12. 08:46:43

Itt a részlet lustitörpöknek:

"Ha, mondjuk, ezeket a képeket egy külföldi tárhelyre töltik fel, akkor hogyan érik el, hogy megszűnjön a jogsértés?

Az nem állapot, hogy egy hírportálról mindenki tudja, hogy hol szerkesztik, de mégsem lehet lekapcsolni, mert a szervereit külföldön tárolják. Szerintem, ha például a Kurucinfón olyan tartalmat találunk, ami súlyosan sérti a törvényeket, akkor igenis kötelezni kell az internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné azt az oldalt.

Bármilyen hihetetlen egyébként, de a szabályozás már eddig is lehetővé tette, hogy egy szolgáltatót rábírjunk, hogy különböző szűrőkkel tegyen elérhetetlenné bizonyos tartalmakat. A hatályos médiatörvény szerint a terjesztőt most is rá lehetett bírni, hogy függessze fel veszélyes tartalmak elérhetőségét."

ostvan 2011.01.12. 09:04:53

@SzaGyu: Az, hogy egy kormány közvetlenül hozzányúlt a magánpénzekhez, Európában utoljára a jugoszláv háború idején történt meg (kb '92-ben). Ott az állampolgárok devizabetétjeire tette rá a kezét a szerb kormány, hivatkozva a háborúra. Aztán adott helyette nekik - államilag meghatározott árfolyamon, sok éves részletfizetéssel - dínárt.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 09:18:39

@ostvan: már most is simán ráteszi a kezét bármelyik bankbetétre csak ahhoz most apeh inkasszó kell.
nemtudom emlékezte-e arra a kis elszólásra, amit az apeh vezető mondott, mármint együttmáködnek a bankokkal és adatokat kapnak a bankbetétekről, hogy amikor valakinek adótartozása van simán leszedhessék róla.
ez már működik!!!!!!!!!

még egy lépés hogy valahogy mindenkinek , vagy legalábbis a többségnek adótartozása legyen és már legalizálták is a magánpénzek lenyúlását!
még EU konform is lesz, hiszen az adóbehajtás kényesen komolyan vett ügy ott is!
aztán lehet magyarázkodni hogy kinek miért nem tűnik jogosnak az alanyi alapú adóztatás, ami szintúgy csírázik már hazánkban, hiszen pl. a TB járulék is alanyi alapú adó azoknál akiknek nincs jövedelmük

Bürger 2011.01.12. 09:57:52

@SCUMM: Miért nem lehet a fogyasztókra bízni, mint más, bejáratott demokrácákban? A forradalmi kétharmadot senki sem kényszeríti arra, hogy a - szerinte - káros, butító, mételyező egyharmados kissebbség médiáit fogyassza.
Fogyasztók hiányában senki nem fog invesztálni ezekbe és majd szépen maguktól megszünnek!
Nem jó ötlet? Lehet hogy akkor a média hatóságnak kell majd beavatkoznia és bal-liberálissá trimmelnie a Magyar Nemzetet? Utópia?

zsebatya 2011.01.12. 10:14:37

@Rohadjatokmeg!: Azért ez nem olyan egyszerű. Már persze egy jogállamban. Előbb határozatnak kell lenni, ami megfellebezhető, vizsgálható, bíróságon megtámadható, stb. Aztán pedig a bankokkal való "együttműködés" - na jó, legalábbis elvi - korlátja az a szabály, hogy az adatszolgáltatás csak a megállapított adókövetelés mértékéig terjedhet ki. Minden tvábbi esetben külön vizsgálatot kell indítani, mert az alapgyanú az, hgy eltitkoltad a banki vagy egyéb jövedelmedet. De ehhez is határozat kell, etc.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 10:29:22

alapból ez már nem jogállam.

ettől még jelen pillanatban vannak bizonyos szabályai, ebben igazad van, de az bármikor módosítható.
nyilvánvaló törvény is lesz rá majd ha azt akarják.
bár azért mostanában is kérés és vizsgálat nélkül is szoktak inkasszózni, legfeljebb utólag rohangálhatsz bizonyítani az igazadat..

de itt nem is erről írtam, hanem arról hogy a magánpénzek elszedésének magjai már el lettek ültetve.csak mögé kell nézni egyes ötleteléseknek: pl. adózzon akinek nincs gyermeke????ez meg milyen?
tulajdonképpen bármikor bármiért megadóztathat, meg aztán lassan már szabálysértési bírság is bármiért jár lassan a lélegzetvételért is...nemtom ez feltűnt-e..
szóval lassan de biztosan kezdődik.

nyilvánvaló nem úgy szedik el a vagyonod hogy viktor bejelenti hogy csak úgy elveszi és punktum

Dr. Trebitsch 2011.01.12. 10:31:34

A médiahatóság nem fogja vizsgálni, mit írnak az újságok a véleményrovatba vagy hány kormánypárti és ellenzéki képviselő jelenik meg az újságokban, szögezte le Szalai Annamária.

Ja, akkor jó.
Bár valamiért csak megnyugtatóbbnak tartanám, ha nem SzA. ígéretének kellene hinnem, hanem a törvény maga nyújtana garanciát arra, hogy nem lehet vele visszaélni. Túl nagy kérés?

2011.01.12. 10:36:22

@Shinjuku: "kell valamifele fek, ami mondjuk megakadalyozza hogy egy mindenki altal mindenhol elerheto televizios csatornan mondjuk olyan tartalomba fussunk bele, amibe nem volt szandekunk"

Ha jól tudom, a televíziók nem véletlenszerű műsorrenddel dolgoznak, hanem általában több nappal korábban közzéteszik, hogy egy adott időpontban éppen mit fognak adni. Így mindenki magára vessen, ha nem néz bele a műsorújságba, mielőtt csatornát vált.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a gyereket ültetjük a tévé elé zombizni. Tessék belenézni a műsorújságba és a tv-n, műholdvevőn, set top boxon tessék gyerekzárat rakni a nem gyereknek való csatornákra, 12-es karikás műsornál maradjunk ott vele, és már meg is van oldva egy rakás olyan probléma, ami miatt a néhányan látványhisztiznek.

bebe tv 2011.01.12. 10:48:57

@Shinjuku: Kár hogy nem nézted vasárnap este a Comedy cenral-on a stand up-os kanadai Russel Peters New York-ban kb. 10.000 előtt felvett szabadtéri műsorát.
Ebben minden második mondatában szerepelt a "fuck you" a big cook és a fucking kifejezés. Gyakorlatilag végig a farkak méretével és a dugással foglalkozott majd egy órán át. Nesze neked amerikai cenzúra.

bebe tv 2011.01.12. 11:02:29

@vicsigabi: Nem az egész jogász társadalom, hanem csak az a jogászréteg aki alapos tudás és praxis híján csakis a politikából tud és fog eztán is megélni. Eleven példa erre a mindenható fidesz vezérkar önmaga, kiegészülve a padsoraiban ülő ifjú jogot végzett titánjaival mint Lázár vagy maga ikszbence is. Maga a jelenlegi hadügyminiszter is már 1990 óta kizárólag a politikában
kavar, azaz tanulmányai után majdnem azonnal fejest ugrott a politikába, akkor még más színekben.Ennek a rétegnek létfontosságú, hogy hosszú távon megragadhassanak a politikában, mert
a polgári életben nem rúgnának labdába.

zsebatya 2011.01.12. 11:04:07

@Rohadjatokmeg!: Oké, igazad van, de ha így lenne, akkor valóban irány az utca, mert olyan alapjogok sérülnének, hgy az már tényleg Észak-Korea lenne. De ezt elképzelhetetlennek tartom. Úgy menne innen ki a pénz, ahogy Kubából '59-ben. Azt pedig Orbánék sem akarhatják, mert nekik is van.

Uzi 2011.01.12. 11:08:16

@szanalmas: Az a vicces komolyan is gondolják, hogy a VPN-ek, proxy szerverek, remote desktopok, SSH tunnelek, tükörszerverek világában egy belföldi IP vagy domain szűrés bármit is ér.

bebe tv 2011.01.12. 11:13:40

@igazitrebitsch: Bár valamiért csak megnyugtatóbbnak tartanám, ha nem SzA. ígéretének kellene hinnem, hanem a törvény maga nyújtana garanciát arra, hogy nem lehet vele visszaélni. Túl nagy kérés?

Már kezdtem azt hinni, hogy te nem ebben az országban élsz. Aztán rájöttem, hogy te sem nagyon bízol a lelkét jó pénzért az ördögnek eladott hölgy
toleranciájában. Mint mindenben itt is rengeteg kiskaput nyitva hagy a nemzeti együttműködés törvénykezése, hogyha kell akkor ki tudják iktatni a számukra esetleg majd kényelmetlenné váló őket bíráló médiát, amit a legegyszerűbb anyagilag lehetetlenné tenni oszt jó napot.
Kíváncsi vagyok a Zsoltika ügyére, hogy Anna Mariska minő szigorral sújt majd le.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 11:25:24

@zsebatya: nyilvánvalóan mindent lehet diplomatikusan meg törvényessé téve csinálni, hameg tényleg elvennék a bankbetéteket (itt azért inkább a devizabetétek esélyesek) akkor még előtte kimentik a sajátjukat a fideszesek, ez mindenhol így szokott lenni.

ja és még valami.
sokan sokat várnak európától és az eutól, de látjátok a szájkaratén kívül semmit sem csinálnak.
mint ahogy!! ÉS EZ A SZOMORÚBB a nagy európa semmit nem tett a délszláv népirtások ellen, csak a NATO avatkozott be az is akkor amikor már a saját érdekei voltak veszélyben.

ezt csak arra írom, hogy akár népirtás is jöhet itt simán, max felfüggesztik az eu tagságot, de az már akkor ugysem érdekel senkit.

zsebatya 2011.01.12. 11:38:31

@Rohadjatokmeg!: Ami az EU úgynevezett nagy eszméit illeti, azok ügyében én is szkeptikus vagyok, de a számok szerint 10-12 százalék a nemzeti befizetés-felhasznált uniós források egyenlege, természetesen az utóbbi javára. Az EU egyébként katonai beavatkozásra nem képes, lévén a már emlegetett elvek, meg némi gazdasági előnyök jegyében született politikai szervezet. Önálló európai haderő nincs.

miva? 2011.01.12. 11:44:11

Nemtom, nem hasonlít-e túlságosan a fent olvasható kommentek összessége az alig egy éve jobbiktrollok által művelt hasonló csudákhoz.
Az anyázás - az igaz magyarsággal együtt - lehessen már jobbos márkajelzés plíz!

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 11:48:46

@zsebatya: nincsenek itt túl nagy eszmék, az EU egy nagy hakni, a gazdasági oligaerchák és a melléjük szerveződött hakni európeer politikusok csinálták maguknak, főleg gazdasági ellensúlyozásra az usa meg ázsia ellenében.
ez így önmagában nem biztos hogy baj, de sok vesztese van.több mint nyertese.

ráadásul még a látszólag nagy intézkedéseik mögött (ami amúgy az egyéneknek akár jó is lehet) is gazdasági-politikai racionalitás húzódik meg: gondolom egyértelmű ez a szabad utazás-munkavállalás esetén.egy kelet európai mégsem annyira kultúraidegen nyugaton mint egy arab vagy fekete afrikai.
de ez mindenre elmondható.

ettől még vannak olyan európai alapértékek (ezeket nem az EU találta ki) amelyekért azért kiállnak.legalábbis remélem nem csak a duma megy éles helyzetben

nitro1 2011.01.12. 11:49:44

@Uzi: Egyetértenék, de szerintem az átlag internet felhasználónak, akinek csak azért van számítógépe, hogy internetezzen rajta, ezek a fogalmak semmit nem mondanak, szerintem nem is tudja, hogy ilyenek léteznek.

Felmosórongy (törölt) 2011.01.12. 11:52:06

@Rohadjatokmeg!: csak mondjuk éppen a kultúrális-tradicionális sokszínűséggel lőnek bakot.
ugyanis egy amcsi mentalitás kb ugyanaz floridában, LA-ban, NY-ban..stb , a kínaiak is kb ugyanolyan mentalitásuak bárhol , míg pl. egy német, olasz, görög..stb mentalitás ég és föld, nem beszélve a nyomorult kelet európáról....nem létezik egységes európa soha nem is létezett.
európánál még latin amerika is sokkal egységesebb!

Uzi 2011.01.12. 12:07:47

@nitro1: Ez igaz, de ha valódi szűrés lenne minden 3. cikk azzal foglalkozna, hogy állítsuk be a böngészőt lépésről lépésre, esteleg letölthető config csomagokat kínálna, teljes böngészőt, VPN kapcsolatot. Angol nyelven létezik sok ilyen szolgáltatás, legfeljebb belépnének a magyar piacra is

miva? 2011.01.12. 12:14:19

@Rohadjatokmeg!: én azt hittem, hogy arra találták ki, hogy megakadályozzák a jövőben a francia - német háborúkat, de te biztos titkokat is tudsz, egykomám

zsebatya 2011.01.12. 12:26:25

@miva?: Egészen pontosan az USA háború utáni szén- és acélipari fölényének ellensúlyozására találták ki. Az évszádokon átnyúló német-francia viszálynak nem volt benne nagy szerep. A nagy eszmék később jöttek, tulajdonképpen a jóléti Európa egyfajta passziójaként. De amit 'djatokmeg a gazdasági jogok ügyében említ (munkaerő szabad áramlésa), abban is sok igazság van.

Avatar 2011.01.12. 17:36:45

@Rohadjatokmeg!: "ugyanis egy amcsi mentalitás kb ugyanaz floridában, LA-ban, NY-ban..stb , a kínaiak is kb ugyanolyan mentalitásuak bárhol"

Innen nézve biztos így látod. Egy kínai szerint viszont Kína a világ legsokoldalúbb országa, a legváltozatosabb mentalitású emberek hazája, viszont minden fehér ember egyforma kinézetre és gondolkodásmódra nézvést is, lettlégyen az akár európai, amerikai vagy ausztrál.
süti beállítások módosítása